مضرات مصرف زياد نمک
مضرات مصرف زياد نمک

نگين شير پي –  کارشناس تغذيه  مرکز جامع سلامت شماره 2 معاونت بهداشت ايران يکي از پر مصرف ترين کشور هايي است که ميانگين روزانه مصرف نمک مردمانش 3 برابر استاندارد جهاني است. نمک يکي از مواد مورد نياز براي سوخت و ساز مواد غذايي در بدن ، انتقال پيام هاي عصبي و کارکرد صحيح […]

نگين شير پي –  کارشناس تغذيه  مرکز جامع سلامت شماره 2 معاونت بهداشت

%d9%86%d9%85%da%a9-4ايران يکي از پر مصرف ترين کشور هايي است که ميانگين روزانه مصرف نمک مردمانش 3 برابر استاندارد جهاني است. نمک يکي از مواد مورد نياز براي سوخت و ساز مواد غذايي در بدن ، انتقال پيام هاي عصبي و کارکرد صحيح عضلات است، اما مصرف آن مرز باريکي بين سلامتي و بيماري دارد.تغذيه اگر چه يک امر کاملا عادي است ليکن اگر تنوع و تعادل در آن رعايت نگردد ، اختلالات تغذيه اي ايجاد خواهد کرد. تغذيه ناسالم تا حد زيادي با بروز بيماري هاي قلبي و عروقي ، کليوي و عوارض ديگر مرتبط است.

بر اساس استاندارد سازمان جهاني بهداشت ،حد پايين تعيين شده براي مصرف نمک 2 گرم و حد بالاي آن 5 گرم در روز است و اين درحالي است که هموطنان ما 3 برابر ميانگين جهاني نمک مصرف مي کنند.

پوکي استخوان، فشار خون بالا، سرطان معده ، نارسايي کليوي و بيماريهاي قلبي عروقي از عوارض مصرف زياد نمک مي باشد لذا مهمترين اقدام در زمينه پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير از جمله پرفشاري خون کاهش مصرف نمک است.کاهش مصرف  نمک در حد مجاز (5گرم در روز) خطر بيماري هاي قلبي را 18 درصد و خطر سکته مغزي را 24 درصد کاهش مي دهد

راهکارهاي کاهش دريافت نمک:

–   نمکدان را از سرسفره غذا حذف  کنيد

–   به جاي تنقلات شور از ميوه و آجيل خام استفاده کنيد

–  مصرف گوشت هاي فرآوري شده مثل سوسيس و کالباس را کاهش دهيد

– مصرف غذاهاي کنسروي، چيپس، پفک، سس کچاپ، بيسکويت هاي ترد،غذاي آماده را کاهش دهيد

– پنيرهاي فله اي نسبت به پنيرهاي بسته بندي نمک بيشتري دارد طبق تحقيقات يکي از مهمترين منابع مصرف نمک پنير مي باشد

–  برچسب غذايي محصولات را مطالعه کنيد

–  مديريت نمک اضافه شده در رستوران ها و حذف نمکدان از روي ميز غذا