این مطلب بدون برچسب می باشد.
نیشابور به گواه تاریخ در طول زمان بارها مورد تاخت و تاز اقوام مختلفی از قبیل قوم ستیز گر مغول، تاتار و دیگر ستیزه گران وحشی مختلف قرار گرفته است که درپی این حملات چنان مردمش نیست و نابود شدند و شهر با خاک یکسان شد که کمتر اثری از حیات باقی ماند و البته پس از مدتی به همت کسانی که از چنگال دشمنان این مرز و بوم گریخته و به اطراف پناه برده بودند ، تجدید حیات گردید و از زیرخاکستر زمان با سرافرازی قد برافراشت .در این راستا قبایل و طوایف متعددی از گوشه و کنار جهان به دلایلی به این سرزمین مهاجرت نمودند و امروزه در این شهر تاریخی به فعالیت و امور زندگی مشغول و درحفظ و عمران آن کوشا هستند.
با درخشش تیم پارادو میدانی جانبازان و توانیابان نیشابوری برگ زرینی بر افتخارات این رشته در نیشابور بزرگ افزوده شد. در پی مسابقات کشوری که از ۲۲ تا ۲۷ مهر ۱۴۰۳ در فدراسیون ورزشی جانبازان و توان¬یابان برگزار شد؛ و کسب 5 مدال رنگارنگ برای خراسان رضوی توسط نیشابوری¬ها، روز شنبه ۲۸ مهر ماه مراسمی در استقبال از این قهرمانان در محل مجموعه ورزشی فجر برگزار شد. آیین تقدیر از قهرمانان معلول همشهری با حضور علی صدر رئیس اداره بهزیستی نیشابور، محمد ابراهیم امینی رئیس اداره ورزش و جوانان، محمدرضا بهزیون رییس هیئت ورزشهای جانبازان و توانیابان نیشابور به همراه جمعی از خیرین و علاقمندان به ورزش و تنی چند از اصحاب رسانه حضور داشتند.
نقاشیها و نقش نگارها حکایت از قدمت دیرینه سنت چایخانه و قهوهخانه در ایران و از جمله نیشابور دارد. امری که نشانگر فرهنگ اجتماعی و شورایی اهالی این مرز و بوم است. برای نمونه میتوان به نگارگری عثمانی با قدمت ۴۰۰ سال اشاره کرد که این اثر پرکار و ممتاز مربوط به سال ۹۹۹ شمسی است. این آثار گویای گردهمایی و همنشینی مردم و محلی برای گفتگوهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بود. قهوه خانهها در دوره قاجار به رونق و شکوفایی چشمگیری رسیدند که از دوره ناصرالدین شاه تا دوره پهلوی اول بسیار کارآمد، و نقش مهمی را در فعال کردن پاتوقهای اقشار مختلف جامعه ایفا کردندکه نیشابور نیز از این امر مستثنا نبود. به همین منظور خبرنگار ما به سراغ مسعود سلیمانی مدیر سینمای جوانان نیشابور رفت تا از وی در این خصوص بیشتر بپرسیم..