معاون دانشکده علوم پزشکي نيشابور: استفاده از ظروف يکبار مصرف منجر به اختلالات گوارشي ميشود مـــعاون بهداشتي دانشکده علوم پزشکي نيشابور اظهار کرد: پخش نذورات در ظروف پلاستيکي يکبار مصرف در ايام محرم در اماکني مثل منازل، مساجد، تکايا، کنار خيابان و … افزايش يافته است. محمدجعفر صادقي ادامه داد: استفاده از ظروف يکبار مصرف […]
معاون دانشکده علوم پزشکي نيشابور:
استفاده از ظروف يکبار مصرف منجر به اختلالات گوارشي ميشود
مـــعاون بهداشتي دانشکده علوم پزشکي نيشابور اظهار کرد: پخش نذورات در ظروف پلاستيکي يکبار مصرف در ايام محرم در اماکني مثل منازل، مساجد، تکايا، کنار خيابان و … افزايش يافته است.
محمدجعفر صادقي ادامه داد: استفاده از ظروف يکبار مصرف و رها کردن آنها در اطراف محلهاي برگزاري مراسم عزاداري ايام محرم، عاملي براي تشديد مشکلات زيستمحيطي، آبگرفتگيها و زشت شدن چهره شهر است.
وي افزود: توزيع کيسه زباله بين هيئتهاي مذهبي در مساجد و تکايا، برگزاري دورههاي آموزشي ويژه براي کاهش توليد زباله و قرار دادن مخازني براي جمعآوري زبالههاي تکايا از رها شدن اين ظروف در کنار خيابان جلوگيري ميکند.
صادقي خاطرنشان کرد: کارگاههاي زيرزميني و فروشگاههاي بينام و نشان به دور از چشم ماموران بهداشت، ضايعات و زبالههاي کارخانهها را جمع کرده و با استفاده از اين مواد دست دوم، ظروف يکبار مصرفي با يک چهارم قيمت ظروف يکبار مصرف توليد شده از مواد اوليه توليد ميکنند که مواد سمي اين ظروف به دليل اينکه يکبار تجزيه شدهاند، به راحتي وارد مواد غذايي ميشود.
وي تصريح کرد: توصيه ميشود ظروف يکبار مصرف از کارخانههاي معتبر و فروشگاههاي بزرگ که داراي علامت استاندارد و يا معتبر هستند، خريداري شود.
معاون بهداشتي دانشکده علوم پزشکي نيشابور اضافه کرد: استفاده از ظروف يکبار مصرف ممکن است از بروز بيماريهاي عفوني جلوگيري کند چون با يکبار مصرف دور انداخته ميشوند اما بايد توجه داشت که ظروف يکبار مصرف در ايران حاوي پليمرهايي هستند که در اثر حرارت مواد غذايي، اسيدي و چرب، راديکال آزاد توليد ميکنند.
صادقي با بيان اينکه در ساخت ظروف يکبار مصرف به منظور جلوگيري از شکنندگي ظروف از مواد پلاستيکي لايزر استفاده ميشود، يادآور شد: بنابراين اگر درون اين ظروف آب جوش يا غذاي داغ مانند آش ريخته شود، اين مواد حل شده و وارد بدن خواهد شد که به دليل داشتن ترکيبات خاص در اثر استفاده طولانيمدت از اين مواد منجر به بروز سرطانهاي مختلف ميشود.
وي اظهار کرد: ظروف يکبار مصرف پليمري و کيسههاي پلاستيکي در صورت تماس با مايعات و مواد غذايي بالاي 40 درجه، مادهاي شيميايي به نام استايرن از خود خارج ميکنند که موجب تلخي غذا ميشود و بيش از 77 نوع بيماري سرطانزا را به همراه دارد.
معاون بهداشتي دانشکده علوم پزشکي نيشابور تصريح کرد: با تغيير الگو و کاهش مصرف کيسهها، ظروف و محصولات يکبار مصرف پلاستيکي و به جاي آنها استفاده از ظروف با پايه گياهي (نشاسته ذرت، سيب زميني و …) و بازگشت به فرهنگ سنتي استفاده از ظروف ملاميني و چيني براي توزيع نذورات، منجر به کاهش و حذف مشکلات زيست محيطي، بهداشتي و اقتصادي کشور در اين عرصه ميشود.
صادقي گفت: ظروف يکبار مصرف گياهي تخريبپذير بوده و در زمان کوتاهتري (6ماه) نسبت به ظروف پلاستيکي در محيط تجزيه ميشوند، بدون اينکه آثار تخريبي بر محيط زيست پس از تجزيه شدن در خاک داشته باشند.