فائزه جمشیدی در این روزهای گرم تابستانی، احتمالا شما هم به دفعات با مسئله ی داغ شدن بیش از اندازه تلفن همراه خود مواجه شده اید. گوشی های هوشمند فن های خنک کننده ندارند، و با وجود قطعات قوی الکترونیکی تعبیه شده در آن ها ، گرم شدن گوشی امری اجتناب ناپذیر به نظر می […]

فائزه جمشیدی

در این روزهای گرم تابستانی، احتمالا شما هم به دفعات با مسئله ی داغ شدن بیش از اندازه تلفن همراه خود مواجه شده اید. گوشی های هوشمند فن های خنک کننده ندارند، و با وجود قطعات قوی الکترونیکی تعبیه شده در آن ها ، گرم شدن گوشی امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد اما مشکل وقتی به وجود می آید که گوشی بیش از اندازه گرم یا به اصطلاح داغ شده باشد. در این هنگام ممکن است دستگاه کند شده و یا حتی خود به خود خاموش شود. اگرچه دمای هوا تا حد زیادی بر داغ شدن گوشی اثر گذار است، اما عوامل دیگری هم در این امر دخیل می باشند و برای جلوگیری از آسیب احتمالی به دستگاه، باید تا حد امکان از این اتفاق جلوگیری کرد.

از مهم ترین دلایل می توان به مشکلات باتری، شارژر و یا کابل شارژر اشاره کرد. هنگام داغ شدن گوشی، ابتدا حتما باتری آن را بررسی کنید، اگرچه این حالت بسیار نادر است اما در صورتی که باتری متورم شده باشد، بلافاصله گوشی را خاموش کرده و نسبت به تعویض باتری آن اقدام کنید. گرم شدن گوشی هنگام شارژ امری نسبتا طبیعی است اما اگر این افزایش دما بالاتر از حد معمول بود، در فرآیند شارژ مشکلی وجود دارد. در این حالت ابتدا شارژر را جدا کرده و اجازه دهید گوشی خنک شود، سپس با یک شارژر اصل گوشی را شارژ کنید، اگر همچنان مشکل ادامه پیدا کرد، به سراغ نمایندگی گوشی بروید! نکته مهم در این جا استفاده از شارژهای اصلی (شارژر و کابل شارژ) برای شارژ گوشی است، زیرا عدم تطابق میزان آمپراژ خروجی شارژر با میزان آمپراژ مورد نیاز برای شارژ گوشی، منجر به اثرگذاری منفی در روند شارژ گوشی می شود.

اکثر ما برای محافظت گوشی در برابر ضربه از قاب و کاور استفاده می کنیم، که اکثرا از جنس پلاستیک بوده و بنابراین خود عایق گرما می باشند. پس دور از ذهن نیست که حتی اگر نقشی در داغ شدن گوشی نداشته باشند، حداقل مانع از خنک شدن آن می شوند،  پس در هنگام گرم و یا داغ شدن گوشی، حتما قاب و کاور را از گوشی جدا کنید!

گاهی اوقات نیز نرم افزارهای نصب شده روی گوشی، مشکل ساز می شوند. اگر برنامه های نصب شده با سخت افزار گوشی همخوانی نداشته باشد، باعث بروز مشکلاتی ازجمله کند شدن اجرای برنامه ها و در ادامه باعث داغ شدن گوشی می شود. برنامه های به اصطلاح سنگین مثل برخی بازی ها یا نرم افزارهای ویرایش فیلم، که نیاز به سخت افزار قوی تری دارند، در صورت اجرا روی گوشی های قدیمی تر باعث بروز این مشکلات می شوند. همچنین فعال بودن برخی برنامه ها در پس زمینه ، به معنی کارکردن مدام گوشی می باشد که خود از عوامل مهم داغ شدن گوشی است، پس هنگام عدم نیاز به اجرای یک برنامه، از بسته شدن کامل آن مطمئن شوید.

فعال بودن بلوتوث و GPS به مدت طولانی، استفاده ی پیوسته از دوربین گوشی مخصوصا در هنگام تابش نور خورشید و وجود اپلیکیشن های بلااستفاده از دیگر عوامل داغ شدن گوشی هستند. پس در صورت عدم نیاز به بلوتوث و GPS، آن ها را غیرفعال نموده و همچنین نرم افزارهایی که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار نگرفته اند را در صورت عدم نیاز از گوشی حذف کنید. حتی توصیه می شود که تنظیمات مربوط به اعلانات (نوتیفیکیشن) برنامه های نه چندان ضروری را نیز غیرفعال کنید.

روشنایی صفحه نیز باعث صرف بخش نسبتا زیادی از شارژ باتری می شود، بنابراین تا حد ممکن روشنایی صفحه نمایش گوشی را مخصوصا در محیط  بیرون کاهش دهید. همچنین به اعلانات مربوط به آپدیت (به روز رسانی) سیستم عامل گوشی و اپلیکیشن ها توجه کرده و آن ها را نصب کنید، زیرا این به روز رسانی ها به جهت رفع برخی عیوب و یا اضافه کردن برخی قابلیت ها به نرم افزار می باشد و ممکن است باعث حذف برخی عوامل آسیب رسان منجر به افزایش دما شود.

و در انتها، فراموش نکنید که در این روزهای گرم، گوشی خود را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نداده و در هنگام داغ شدن گوشی به هر دلیلی ، از آن استفاده نکنید تا دمای آن به حالت عادی بازگردد.