نکاتي مهم از اجاره غرفه و دکّه از شهرداري و تخليه آن ها در مورد واگذاري قسمتي از پارک ها و ميادين و اموال عمومي (چه عرصه و چه اعيان) چنانچه شهرداري براي بهره برداري بهتر و مناسب، بخواهد ملک را اجاره دهد، قانون و مقررات خاصي بر اين رابطه استيجاري و قرارداد اجاره حاکم […]
نکاتي مهم از اجاره غرفه و دکّه از شهرداري
و تخليه آن ها
در مورد واگذاري قسمتي از پارک ها و ميادين و اموال عمومي (چه عرصه و چه اعيان) چنانچه شهرداري براي بهره برداري بهتر و مناسب، بخواهد ملک را اجاره دهد، قانون و مقررات خاصي بر اين رابطه استيجاري و قرارداد اجاره حاکم است که به برخي از نکات آن مي پردازم اميد است مفيد فايده خوانندگان واقع گردد:
شهرداري طبق قانون مجاز است قسمتي از پارک ها و ميادين و ساير اموال عمومي که داخل شهر واقع شده را در قبال دريافت اجاره بها به ديگران به طور اجاره واگذار نمايد. اين واگذاري هم مي تواند شامل عرصه و هم اعيان شود. شهرداري ميتواند با هر شخصي اعم از حقيقي يا حقوقي قرارداد اجاره منعقد نمايد. قراردادي که شهرداري در قالب عقد اجاره با اين اشخاص تنظيم مي کند مشمول مقررات قانون روابط موجر و مستأجر نخواهد بود و به مستأجران اين گونه دکه ها و غرفه ها و… هيچ گونه حق سرقفلي يا حق کسب و پيشه تعلق نمي گيرد.
پس از پايان مدت اجاره يا فسخ آن در صورتي که شهرداري لازم بداند با اخطار کتبي و دادن مهلت به مستأجر اقدام به تخليه محل واگذار شده خواهد کرد.
پرسش 1: اگر شخصي دکه يا غرفه هايي را در يکي از ميادين تره بار از شهرداري اجاره کند و در مدت اجاره شخص آن را به ديگري واگذار کند شهرداري حق تخليه دارد؟
اين امر بستگي به قرارداد طرفين دارد حق انتقال به غير از مستأجر سلب شده باشد و براي شهرداري حق فسخ به اين منظور شرط شده باشد، شهرداري حق فسخ خواهد داشت.
پرسش 2: اگر مستأجر دکه يا غرفه را با اخذ سرقفلي به ديگري اجاره دهد آيا در پايان مدت اجاره و هنگام تخليه دکه، مستأجر دوم استحقاق دريافت سرقفلي از شهرداري را دارد؟ و يا مي تواند قبل از دريافت حق سرقفلي از تخليه امتناع ورزد؟
به مستأجران اين دکه ها و غرفه ها هيچ گونه سرقفلي تعقل نمي گيرد و اگر مستأجر اول (اِجازه) عين مستأجره را به ديگري داشته باشد و با گرفتن مبلغي به عنوان سرقفلي آن را به ديگري اجاره دهد مستأجر دوم علي رغم پرداخت حق سرقفلي به مستأجر اول نمي تواند به اين دليل که به مستأجر اول سرقفلي پرداخت نموده از تخليه خودداري نمايد ولي حق دارد براي مطالبه سرقفلي به مستأجر اول رجوع نمايد.
پرسش 3: اگر در مدت قرارداد اجاره، مستأجر فوت نمايد، آيا شهرداري مي تواند به ورثه فشار آورد تا ملک را تخليه نمايد؟
خير زيرا با فوت قرارداد اجاره بي اثر نمي گردد و به ورثه منتقل مي شود. البته اگر مباشرت مستأجر در استفاده از غرفه و يا دکه در قرارداد شرط شده باشد، با فوت مستأجر، ديگر اين شرط وجود نداشته و از اين حيث شهرداري مي تواند دکه يا غرفه را تخليه نمايد.
محسن تقیان
يوسف
تاریخ : 20 - مهر - 1393اموال ومستقلا ت شهرداري ارشيوي منتشر نشده است كه مردم بدانند چه كسي از چه زماني به چه مبلعي واگذار شده است كه بشود نظرداد