دیدبان
دیدبان

عوامل نفوذی واقعی کسانی هستند که با امکانات بیت‌المال سعی در تخریب چهره‌های انقلابی دارند ایلنا: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برنامه‌ریزی برای بیرون کردن مخالفان سیاسی از صحنه از جمله مبارزات انتخاباتی را یکی از زشت‌ترین کار‌ها در جامعه دانست و گفت: محافل و کسانی که دستشان از بهانه‌های تخریبی و اهانت خالی است، این روز‌ها […]

عوامل نفوذی واقعی کسانی هستند که با امکانات بیت‌المال سعی در تخریب چهره‌های انقلابی دارند

ایلنا: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برنامه‌ریزی برای بیرون کردن مخالفان سیاسی از صحنه از جمله مبارزات انتخاباتی را یکی از زشت‌ترین کار‌ها در جامعه دانست و گفت: محافل و کسانی که دستشان از بهانه‌های تخریبی و اهانت خالی است، این روز‌ها از روی درماندگی و ضعف استدلال و منطق، بدور از ادب سیاسی و اخلاق اجتماعی و آداب اسلامی و انسانی، جاهلانه شخصیت‌های مبارز، سابقه‌دار و حتی مورد تأیید شورای نگهبان را با انتساب تعابیری همچون انگلیسی و نفوذی یاد می‌کنند و البته مردم خوب می‌دانند این تعابیر برای کسانی صدق می‌کند که می‌خواهند دانسته یا ندانسته بین مردم و انقلاب جدایی بیندازند. در واقع عوامل نفوذی واقعی کسانی هستند که با امکانات بیت‌المال سعی در تخریب چهره‌های انقلابی دارند. زشت‌ترین نفوذ برای انسان‌ها، نفوذ شیطان در دل کسانی است که هر گونه کار غیراخلاقی از جمله انگ زدن به رقبای انتخاباتی را با توجه به مطامع دو روزه دنیا، برای اهداف خویش توجیه می‌کنند.

تندروها نمی‌خواهند بپذیرند که رویکرد جدیدی در نظام ایجاد شده، ابتدا این ها می‌گفتند که مذاکرات به بن‌بست خواهد رسید، پس از موفقیت مذاکرات گفتند برجام تصویب نخواهد شد، پس از تصویب برجام گفتند برجام اجرا نخواهد شد، هنوز هم نمی‌خواهند بپذیرند که رویکرد و مسیر جدیدی در نظام جمهوری اسلامی ایجاد شده است

 

 

فرزندان میرحسین و رهنورد: درانتخابات شرکت می کنیم

بهارنیوز: دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در اطلاعیه ای اعلام کردند که با توجه به ضرورت ها و با انتظار بهبود شرایط فعلی  و آینده روشن برای کشور در انتخابات شرکت می کنند. بخشی از این اطلاعیه: ما، كوكب، زهرا و نرگس موسوي خامنه، فرزندان ميرحسين موسوي خامنه و زهرا رهنورد، با توجه به ضرورت ها وشرايط موجود و نظر به حضور آگاهانه مردم و با انتظار بهبود شرايط فعلي و آینده روشن برای کشور، … در انتخابات روز جمعه هفت اسفند راي مي دهيم. بدون شك آنچه كه بيش از هرچيز اميد به احقاق آن داريم، برقراري انتخابات آزاد و راي در فضايي شفاف با حمايت نهادهاي انتخاباتي سالم مي باشد.

 

ﻣﺮﺩﻡ امانتشان را ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﺍﻣﯿﻦ بسپارند

اصلاح طلبان نیوز: ﺣﺠﺖ ﺍﻻﺳﻼﻡ ﻣﻨﺘﺠﺐ ﻧﯿﺎ: ﻣﺮﺩﻡ دیگر ﺍﺟﺎﺯﻩ نمی دهند ﺗﺎ ﺩﺯﺩﺍﻥ ﻭ ﻏﺎﺭﺗﮕﺮﺍﻥ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﭘﺎﯼ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﻣﻠﺖ ﮔﺬﺍﺭﻧﺪ. ﺍﮔﺮ ﻣﺠﻠﺲ ﺩﺭ ﺍﺧﺘﯿﺎﺭ ﺗﻨﺪﺭﻭﻫﺎ ﺑﯿﺎﻓﺘﺪ ﺩﻭﻟﺖ ﺁﯾﻨﺪﻩ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺍﺧﺘﻼﺱ، ﺩﺭﻭﻍ ﻭ ﻏﺎﺭﺕ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﺷﮑﻞ ﻣﯿﮕﯿﺮﺩ. ﻭﯼ ﺑﺎ ﺑﯿﺎﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﮐﺎﺳﺒﺎﻥ ﻭ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺳﻮﺩﺟﻮ ﺍﺯ ﺍﺧﺘﻼﺱ ﻫﺎ متمتع و ﺑﻬﺮﻩﻣﻨﺪ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ گفت: ﺁﻥ ﻫﺎ ﺩﺭﺻﺪﺩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺗﺎ ﺑﺎ ﺧﺎﺭﺝ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﺻﻼﺡ ﻃﻠﺒﺎﻥ ﺍﺯ ﺻﺤﻨﻪ، و با دستیابی به کرسی های مجلس ﺭﺍﻩ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺧﺘﻼﺱ ﻭ ﻏﺎﺭﺕ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﻫﻤﻮﺍﺭ ﮐﻨﻨﺪ. ﻗﺎﺋﻢ ﻣﻘﺎﻡ ﺣﺰﺏ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﻣﻠﯽ ﺑﺎ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﻣﺎﻧﺖ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥﻫﺎی ﺍﻣﯿﻦ ﺳﭙﺮﺩﻩ ﺷﻮﺩ، گفت: انتخابات پایانی بر غارت اموال عمومی است و اگر مردم در انتخابات مشارکت نکنند دیگران و چه بسا دزدان سر گردنه برایشان تصمیم می گیرند.

 

 

راه اصلاح و اجرای قانون اساسی از صندوق رای می گذرد

ایلنا: علی مطهری در همایش اصلاح طلبان: راه اصلاح و اجرای قانون اساسی از صندوق رای می گذرد. اگر به دنبال تحقق شعار “رفع حصر” هستید به پای صندوق‌های رای بیایید. همه ما به دنبال اجرای قانون اساسی هستیم و معتقدیم راه اصلاح امور از صندوق‌های رای می‌گذرد. وظیفه نمایندگان راه یافته به مجلس دهم علاوه بر پیگیری مسائل اقتصادی، توجه به فصل سوم قانون اساسی که در آن حقوق مردم تسریع شده است. ما نیز باید به مسائل سیاست داخلی توجه داشته باشیم. متاسفانه در چند سال اخیر وحدت  سیاسی کشور خدشه‌دار شده است که باید سریعا این مشکل رفع شود.

 

 

صدا و سیما دروغ می‌گوید/ باید مقابل نمایندگان زیاده‌خواه مجلس ایستاد

ایلنا: حجت الاسلام نقویان در همایش حقوق شهروندی: صداوسیما دروغ می‌گوید، وقتی در خانه‌ای پدر دروغ بگوید، اعضای خانواده خبر را باید از همسایه بشنود، باید از خودتان بپرسید چرا ملت اخبار صدای آمریکا و بی‌بی‌سی را ترجیح می‌دهند. اینکه «مردم در گوشی در تاکسی، بازار و مجالس محفلی زمزمه کنند» در حالی که «رسانه ملی که باید صدای ملت باشد، اخبار را ندهد و دروغ بگوید» نمی‌خواهیم. نقویان گفت: ما یک نهاد سالم در این مملکت نداریم؛ فساد فراگیر شده است؛ این مردم به دین معتقدند و از تبعیض‌ها ناراضی‌اند. از اینکه یک عده با یک تلفن مشکل‌شان حل شود، ولی خودشان ۱۰ سال در دالان‌های بروکراسی بروند و بیایند، خسته شده‌اند. هیچ ملتی از عدالت خسته نیست، چه برسد ملت مسلمان ما. او گفت: ما نیاز به مجلسی داریم که نماینده‌اش نه تنها مقابل گردنکشی‌های خارجی که در مقابل گردن کلفت‌های داخل بایستد. مردم ما باید مطمئن باشند که مالیات‌ها از همه گرفته می‌شود؛ نه فقط از کارمند ضعیف درحالی که رییس دفتر فلان آقا، خانه ۱۸ میلیاردی‌اش در برج فرمانیه باشد.

 

قابل توجه رفقاي زيادي اصولگرا!

پویش: محمد رضا زائری در صفحه اینیستاگرام خود نوشت: دوستان عزيز اصولگرا، همان طور كه رهبر انقلاب تصريح كرده اند رأي مردم در انتخابات به هركسي از نامزدها، رأي به كليت نظام و مشروعيت جمهوري اسلامي است. يعني هر كسي كه شوراي نگهبان (عليرغم همه دلخوري هايمان از عملكرد شورا) تأييد كرده، نامزد جمهوري اسلامي است نه نيروي دشمن !… بابا، عقل هم خوب چيزي است! فرض كنيد همين كساني كه شما داريد به عنوان نفوذي دشمن ذكر مي كنيد رأي بياورند! مي دانيد معنايش چه خواهد بود؟ آن وقت مي خواهيد بگوييد بي بي سي و اينتليجنت سرويس اينقدر در كشور ما نفوذ دارند كه آدم هايشان را به مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي بفرستند؟ مي دانيد نتيجه طبيعي اين دوقطبي سازي وحشتناك چيست؟ يادتان رفته كه رهبر انقلاب چندماه قبل صراحتا در باره پرهيز از فضاي دو قطبي چه هشداري دادند؟ اختلافات سر جاي خود و سليقه ها و گرايش هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي هم سر جاي خود… اما بپذيريد كه همه نامزدهاي تأييد شده فعلي نامزد جمهوري اسلامي و در چارچوب گفتمان انقلاب هستند، اما حالا با زاويه ديدهاي متنوع و متفاوتي كه اقتضاي تنوع طبيعي نظام مردم سالارانه است. تو را به خدا كمي هم به فكر فردا و پس فرداي اين كشور و اين انقلاب باشيد! به خدا بعد از هفتم اسفند هم جمهوري اسلامي ايران هست! به پيغمبر بعد از هفتم اسفند هم قرار است در اين كشور زندگي كنيم! لطفا كمي، فقط كمي عاقل باشيد.

 

مخالفین هاشمی همیشه می‌گویند او «خاکریز اول» است

عصرایران: محمد هاشمی گفت: رقابت در انتخابات چندان عادلانه نیست. در فهرست اصول‌گرایان افراد شناخته شده و باسابقه‌ای حضور دارند اما در فهرست اصلاح‌طلبان به دلیل رد صلاحیت‌ها افراد کمتر شناخته شده‌ای حضور دارند و این باعث شده است دو فهرست که از نظر وزن سیاسی باهم متفاوت هستند با هم رقابت کنند. برادر آیت‌الله هاشمی افزود: کسانی که امروز به هاشمی حمله می‌کنند نه سابقه انقلابی دارند، نه در جبهه حاضر بودند حتی مخالف امام بودند. مخالفین هاشمی همیشه می‌گویند او «خاکریز اول» است و برای زدن نظام باید از خاکریز اول یعنی هاشمی عبور کنیم. آنها اول هاشمی را می‌زدند تا بتوانند امام را بزنند. هاشمی را می زدند تا رهبری را بزنند.

 

قلوب تک تک جوانان ستادهای ما شده است

بهارنیوز: دکتر عارف: ما مانند رقبای خودمان هزینه های هنگفت برای تبلیغات نداشتیم، حتی تلاش های زیادی انجام شد تا موانعی در راه همان تبلیغات محدودمان برای ما ایجاد کنند، اما ما خوشحالیم که قلوب تک تک جوانان ستادهای ما شده است و مطمئنم با کمک جوانان، حماسه ی دیگری در ادامه حماسه 92 خلق خواهیم کرد.

 

رای لیستی مردم باعث جبران خلاء احزب کشور می شود

ایسنا: احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نبود احزاب قوی در کشور به مردم توصیه کرد در انتخابات به شکل لیستی رأی دهند تا بخشی از این خلاء جبران شود. وی ادامه داد: معتقدم بهتر است که هر که اصولگراست به لیست اصولگرایان و هر که اصلاح‌طلب است به لیست اصلاح‌طلبان رأی دهد. این باعث می‌شود کارایی در تقنین بیشتر شود، پس کارایی مجلس به این است که طرفداران دو طیف لیستی رأی بدهند.

 

حمله به بنرهای سیدحسن

عصرایران: شماری از افراد ناشناس به بنرهایی با تصویر سیدحسن خمینی و یکی از نامزدهای مجلس از حوزه تهران حمله کردند. این افراد ضمن حمله به این بنرها، آنها را پاره کردند و پایین کشیدند. این افراد از معرفی خود یا ارائه هرگونه مجوز قانونی خودداری کردند. این اقدام، با مخالفت و مقاومت شماری از مردم عادی و حامیان این کاندیدای مجلس روبه‌رو شد و به درگیری با مهاجمان انجامید. مهاجمان گفته بودند فکر می‌کردند در این بنرها از عکس «کروبی» استفاده شده است!

 

 

کاندیداها درباره هزینه‌های گزاف تبلیغاتی خود پاسخگو باشند

ایسنا: رییس هیات نظارت بر انتخابات به موضوع هزینه‌های تبلیغاتی برخی افراد اشاره کرد وگفت: برخی از هزینه‌های تبلیغاتی که این روزها شاهد آن هستیم واقعا گزاف است. وی با بیان اینکه این هزینه‌های گزاف توسط برخی از نامزدها برای ورود به مجلس و تصدی نمایندگی مردم توجیه عقلانی ندارد، افزود: این افراد باید در خصوص هزینه‌های گزاف خود به مردم پاسخگو باشند.

 

 

در لیست تایید شورای نگهبان دنبال نفوذی نباشید

ایرنا: حسین مرعشی: اشکال کار از نظر من این است که لیستی را که شورای محترم نگهبان تایید کرده و از همه فیلترها رد شده است، دیگر نباید درون این لیست دنبال نفوذی بگردیم یا دنبال افرادی با عنوان انگلیسی یا امریکایی بگردیم؛ چون این لیست مورد تایید شورای نگهبان است. سخنگوی حزب کارگزاران با اشاره به مخالفت ها با نظر شورای نگهبان در تایید صلاحیت افراد گفت: کسانی که دارند به این لیست ایراد می گیرند یعنی شورای نگهبان را قبول ندارند.

 

مگر سردار سلیمانی مورد تمجید رسانه های بیگانه نیست؟

ایلنا: دبیر کل حزب آبادگران جوان: تعریف رسانه های دشمن از افراد دلیلی بر وابسته بودن آنها به بیگانگان نمی شود. مگر سردار قاسم سلیمانی که دیانت، شجاعت و عقل و تدبیرش بر هیچ کس پوشیده نیست و فخر اسلام است بارها توسط رسانه های بیگانه مورد تمجید قرار نگرفته است؟

 

مجلس ششم مظلوم است

ایلنا: علی تاجرنیا، نماینده مشهد در مجلس ششم گفت: مجلس ششم مجلسی بود که در برابر فساد سکوت نکرد اما مجالس بعدی با سکوت خود در برابر فساد موجب شکل‌گیری بزرگ‌ترین اختلاس‌ها و فساد‌ها در طول تاریخ شدند. وی با اشاره به فضای انتخاباتی گفت: انتخابات همانند ماراتنی است که جبهه اصولگرایان در آن زود‌تر از زمان موعد شروع به دویدن کردند و پس از گذشت نیمی از زمان و در انتهای مسابقه، اصلاح‌طلبان امکان دویدن پیدا کرده‌اند و به نظر می‌آید شرایط عادلانه بودن آن رعایت نشده است. وی درباره اظهارات اصولگرایان درباره مجلس ششم گفت: باید بگویم فضاسازی‌های تبلیغاتی اصولگرایان است. مجلس ششم به صورت بسیار مظلومانه‌ای درطول ۱۶ سال گذشته مورد هجوم قرار گرفته و امکان دفاع از خود را نداشته و به غلط مجلسی افراطی معرفی شده است.

 

واقع بینی در نگاه به صندوق رای

ایران: جهان، تاریخ، زندگی و حوزه سیاست عرصه اراده‌گرایی یا احساسات‌گرایی نیست. بسیاری از امور جهان و زندگی تابع امیال، آرزوها و برنامه‌های ما نیست. کنش‌های ما باید در چارچوب قدرت و امکانات ما باشد. ما نه در شرایطی اثیری و فراتاریخی بلکه در محدوده‌های «اینجا و اکنون»، دست به کنش می‌زنیم. آنانی که انتخابات را تحریم می‌کنند یا از سر بی‌تفاوتی با آن برخورد می‌کنند، شرایط تاریخی خود را درک نکرده، بلکه صرفاً براساس نوعی رمانتیسم و احساسات‌گرایی با مسائل اجتماعی برخورد می‌کنند. همه کسانی که از یک موضع اپوزیسیونی دعوت به عدم حضور در انتخابات می‌کنند به آلترناتیو نیندیشیده‌اند و هیچ آلترناتیوی برای وضعیت موجود ندارند. از این دسته افراد سخنان بسیاری شنیده‌ایم و مطالب گوناگونی خوانده‌ایم لیکن، در پس همه ‌استدلال‌های آنان چیزی جز نوعی احساسات‌گرایی و خشم و کینه موج نمی‌زند.

 

اصلاحات مداوم

جهان صنعت: قرار بود ایده اصلاح در عرض «جامعه» گسترش پیدا کند. از طریق تشکیل و تقویت نهادها و انجمن‌های مدنی تا کنش اجتماعی و همچنین سیاسی فقط به روز انتخابات منحصر نماند. تا جامعه قوی شود و علاوه بر تسهیل مسیر اصلاح و پیشرفت، وزنه‌ای باشد برای پیشبرد اهداف سیاسی. چنین هدفی به خوبی محقق نشد. اصلاح‌طلبان اگرچه ممکن است به فشارهای ساختاری در عدم تحقق این هدف اشاره کنند اما خود نیز برنامه و اراده چندانی برای آن نداشتند. اصلاح طلبان ناخواسته فعالیت اجتماعی را معطوف ساختند به بسیج سیاسی هنگام انتخابات. فعالیت حزبی هم گسترش نیافت. تردیدی نیست که مشکلاتی عدیده بر سر راه فعالیت اجتماعی و به ویژه فعالیت اجتماعی معطوف به امرسیاسی به وجود آمد اما اگر در آنان اراده‌ای نیرومندتر برای فعالیت در جریان اجتماعی وجود می‌داشت، اگر در تثبیت انجمن‌های مدنی بیشتر می‌کوشیدند، شاید می‌توانستند کادرسازی مناسبی هم برای فعالیت سیاسی داشته باشند و امروز در بستن لیست‌ها و انتخاب افراد موردنظرشان حتی با وجود ردصلاحیت‌های گسترده، چنین در تنگنا قرار نمی‌گرفتند.

 

 

عجایب این دوره انتخابات

ابتکار: یکی از کاندیداهای جوان که در این دوره از انتخابات شرکت کرده است فرزند نماینده قبلی این حوزه انتخابیه است در کنار عکسش، عکس پدر را در حالت تذکر‌ دادن و نصیحت‌ کردن خود قرار داده و در شرح آن نیز به نقل از پدرش آورده است: «همیشه خاک پای مردم باش.» یکی دیگر با استفاده از ریتم شعار ملی «نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی» شعار «نه شرقی نه غربی فقط آقای برقی» را برای خود برگزیده است. در عکسی از ستاد تبلیغاتی یکی از کاندیداها نیز وعده یک سال اینترنت رایگان به حامیان این کاندیدا داده شده است. یکی از کاندیداهای انتخاباتی مجلس دیده که گفته است: «رنگ مورد نظر ستاد تبلیغاتی‌ام را صورتی انتخاب کرده‌ام و هر کس نمادی از این رنگ داشته باشد، یعنی طرفدار من است و اگر طرفدار من باشید، رژلب صورتی برای خانم‌ها و قاب عینک صورتی در میان آقایان توزیع خواهم کرد.»

 

 

نتیجه انتخابات نشان خواهد داد که کشور آماده مشارکت در اقتصاد جهانی هست یا خیر

فرهیختگان: اگر انتخابات ریاست‌جمهوری باعث مشروعیت دولت و افزایش توانایی‌اش در مذاکره برای رسیدن به برجام و اجرایی کردن آن شده است، انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز نشان خواهد داد که فضای اقتصادی کشور آماده مشارکت در اقتصاد جهانی هست یا خیر. هرچند بسیاری از رای‌دهندگان و نامزدهای انتخاباتی معمولا روی اهدافی محلی تمرکز می‌کنند که برای حوزه انتخاباتی ایشان مهم است، با کاهش درآمدهای نفتی دیگر بودجه‌هایی که این اهداف منطقه‌ای را ممکن می‌کردند، وجود نخواهد داشت. چنانچه انتخابات پیش رو مجلسی را به‌وجود بیاورد که نمایندگانش متوجه اهمیت سیاستگذاری اقتصادی باشند، آنگاه این انتخابات گام بزرگی در تثبیت موقعیت اقتصادی کشور و تضمین رشد اقتصادی کشور خواهد بود. این نمایندگان با تصویب قوانین لازم و مکفی به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی این اطمینان را خواهند داد که امنیت سرمایه و حوزه فعالیت‌شان تامین خواهد شد و نام خود را در تاریخ توسعه اقتصادی کشور ماندگار خواهند کرد.

 

 

 

پیام سیاسی لیست ائتلافی، نه به افراطی‌گری

اعتماد: حمیدرضا جلایی‌پور نوشت: آرایش سیاسی بین طرفداران برجام و مخالفان برجام است. در سال ۹۲ پس از هشت سال افراطی‌گری، کشور به میانه‌‌روی نیاز داشت. این انتخابات نیز گام بعدی سال ۹۲ است. نه به افراطی‌گری پیام سیاسی ‌لیست واحد اصلاح‌طلبان است. در این شرایط آرایش سیاسی بین اصلاح‌طلب و اصولگرا نیست، بلکه آرایش سیاسی عقلا، میانه‌روها و افراطیون است که طیف عقلا از میان اصلاح‌طلبان، اصولگرایان و حامیان دولت انتخاب شده است.

 

 

 

ادعای «معیشت»؛ از حرف تا عمل

ایران: در انتخابات طیفی از جبهه مخالفان دولت یازدهم که عمدتاً از وزیران و مدیران ارشد یا حامیان دولت‌های نهم و دهم هستند، با انتقاد به عملکرد اقتصادی دولت یازدهم، ادعای اصلاح و ترمیم معیشت مردم را داشته و وعده داده‌اند که وضعیت اقتصادی را سر و سامان خواهند داد. اما کارنامه و عملکرد آنها در دوره مدیریت‌شان تأییدکننده این ادعا نیست و اتفاقاً در آن مقطع وضعیت اقتصادی کشور دچار آشفتگی محسوسی شد و معیشت مردم هم در تنگنا قرار گرفت. آمار و ارقام و بررسی‌های میدانی نشان دهنده این واقعیت است که در دولت‌های نهم و دهم نه تنها وضعیت معیشت مردم بهبود نیافت بلکه با وجود درآمدهای سرشار ناشی از صادرات نفت خام، رویدادهای نامیمونی رقم خورد. بنابراین کسانی که در دوره مدیریت خود شرایطی را فراهم آوردند که سرمایه‌گذاری‌ها شدیداً کاهش یافته بود و بسیاری از پروژه‌های عمرانی به علت افزایش هزینه‌های جاری به حالت رکود درآمده بود، نمی‌توانند مدعی معیشت برای مردم باشند چه آنها وقتی قدرت داشتند، توان خرید مردم را کاهش دادند. ادعای معیشت از طرف کسانی که امروز باید پاسخگوی عملکردها و سوء مدیریت‌های خود باشند، جای بسی پرسش و تأمل دارد.

 

 

 

برای دستور گرفتن لازم نیست به آمریکا بروم

تابناک: فائزه هاشمی درباره سفر اخیر خود به آمریکا وحواشی ایجاد شده در مورد این سفر اظهارداشت: سفر من به آمریکا یک مسأله کاملا شخصی بود. اکنون اگر کسی بخواهد از آن سوی مرزها دستوری بگیرد، نیازی ندارد به آن کشورها سفر کند. چرا که وسایل ارتباطی به قدری پیشرفته شده که دیگر نیازی به چنین سفرهایی وجود ندارد. واژه‌هایی مانند نفوذ مسائلی است که برخی می‌خواهند آن را به جریان اصلاح طلبی نسبت دهند.

 

 

 

این همه، تبعیض آورده است، اما، هنوز امید نستانده است.

ابتکار: سرمقاله: نتیجه انتخابات ۷ اسفند میزانِ باورپذیریِ شعارها را نشان می دهد. نشان می دهد که مردم به کدام شعار و به کدام ادعا خوشبین اند. کدام شعار را باور کردند و دل به کدام راه می سپارند. مردم در هفت اسفند ماه، میانِ «مردم محوران» و «خودمحوران» انتخاب خواهند نمود. رای آنان میان دو گزینه است. در یک طرفِ گود آنانی اند که به فهمِ اکثریت اعتنای تام دارد، و طرفِ دیگر کسانی‌اند که فوق فوقش رای مردم را «زینت» می دانند! یک طرف، حکومت را حق مردم می داند و طرف دیگر برای مردم حقی قائل نیست. یک طرف حقوق شهروندی را نصب العین می داند و طرف دیگر از تعرض به آن ابایی ندارد. یک طرف به رفاه و آرامش و امید برای مردم می اندیشد و طرف دیگر از آزادی مردم می هراسد. یک طرف به احقاق حقوق مردم در پسابرجام می اندیشد و طرف دیگر از اتمام امتیازها و کاسبی های دوران تحریم می هراسد. یک طرف به مشارکت حداکثری دلبسته است و طرف دیگر از مشارکت حداکثری دلواپس است. این همه، تبعیض آورده است، اما، هنوز امید نستانده است. در این رقابتِ نابرابر، تنها امید است که محرکِ مشارکت می شود. «امید، آرامش و رونق اقتصادی» هرچند کفِ اصلاح طلبی است اما چندان هست که نگذارد «امید» از کف برود!

 

گیلاس ۱۰۰ هزار تومانی حلال است یا حرام؟!

ایسنا: مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران از عرضه میوه‌های قاچاق خارجی در میادین عرضه میوه در تهران گلایه کرد. وی با بیان اینکه شنیده‌ام که گیلاس کیلویی ۱۰۰ هزار تومان نیز در میدان و در این فصل ارائه می‌شود که باید فقها اعلام کنند که آیا خرید گیلاس کیلویی ۱۰۰ هزار تومان در این شرایط حلال یا حرام است؟

 

 

حذف 15 میلیون نفر از یارانه بگیران شایعه است

ایلنا: علی ربیعی وزیر رفاه در جمع خبرنگاران درباره شایعه حذف 15 میلیون نفر از یارانه بگیران گفت: این موضوع شایعه است که در روزهای نزدیک به انتخابات برای بهره برداری های سیاسی مطرح می شود و کوچکترین سندی در دولت بر مبنای چنین موضوعی وجود ندارد. وی تعداد افرادی که باید تا پایان سال جاری از دریافت یارانه نقدی حذف می شدند را 6 میلیون بر اساس مصوبه مجلس ذکر کرد و گفت: به دلیل اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بانک اطلاعات کاملی در خصوص وضعیت اقتصادی این افراد دسترسی نداشت، نصف این تعداد را حذف کرد.

 

تاکتیک جدید خودروسازان برای فروش خودرو

صبحانه: ایران‌خودرو بر مبنای طرح پیش‌فروش نوروزی، محصولات خود را با پیش‌پرداخت‌های 5، 10، 20، 30 و 50 ميليون تومان و يا ضرايبي از اين مبالغ با موعد تحویل مردادماه به فروش می‌رساند. سود مشارکت در این طرح، 27 درصد است و سود انصراف 26 درصد، به این معنا که اگر خریدار از خرید خودرو منصرف هم شود، به ازای پولی که در اختیار ایران‌خودرو قرار داده، ماهانه 26 درصد سود را به صورت روزشمار دریافت می کند. این در شرایطی است که نظام بانکی سود تسهیلات، سپرده یک ساله و سپرده روزشمار به ترتیب 22، 18 و 10 درصد تعیین کرده است. حال سوال اینجاست که اجرای چنین طرحی چه اختلالی در نظام پولی کشور ایجاد می‌کند؟

 

 

پژوی ایرانی 17 میلیون تومان گرانتر از پژو فرانسوی!

انتخاب: اعلام قرارداد با پژو برای تولید سه خودروی جدید در ایران با سرمایه گذاری مشترک ایران خودرو و پژو در حالی اعلام شده است که مبتنی بر اعلام ایران خودرو قیمت تمام شده این سه خودرو 4، 14 و 17 میلیون تومان از قیمت همین خودروها در بازار امارات متحده عربی گرانتر است. قیمت تمام شده این سه خودرو در ایران در حالی گرانتر از قیمت آنها در بازارهای جهانیست که اجرت کارگر ایران فاصله بسیاری با اجرت یک کارگر فرانسوی داشته و هزینه تمام شده در ایران به مراتب نسبت به کشور گران قیمت فرانسوی پایین تر است و چیزی شبیه به کشور چین و نزدیک به کشور هند می باشد حقوق هر ساعت کار یک فرد شاغل در بازار کار ایران ۳۷۱۱ تومان معادل ۱.۱۲ دلار، فرانسه ۲۷۱۹۲ تومان، چین 6718 و در هند 4500 تومان می باشد.

 

 

حقوق ۷۰ میلیون تومانی مدیران بنگاه‌های ورشکسته اقتصادی

نسیم: “ماده 76 قانون خدمات کشوری تصریح می دارد که هیچ فردی در دولت نمی تواند بیش تر از هفت برابر حداقل حقوق پایه یک کارمند عادی حقوق دریافت کند.” اما به نظر می رسد این ماده قانونی، در دنیای واقعیت چندان هم کارایی نداشته و ملاک عمل دریافت و پرداخت حقوق و مزایای مدیران ارشد موسسات اقتصادی و مالی دولتی قرار نگرفته است. “غلامرضا مصباحی مقدم” گفته که برخی از مدیران بانک های دولتی ماهانه ۳۷ تا ۳۸ میلیون تومان دریافت رسمی دارند که این امر به تبعیضی آشکار در پاداش و حقوق کارمندان دولت مبدل شده است.

 

 

ایرانی‌ها بیشتر از چینی‌ها شرکت تاسیس می‌کنند!

ایلنا: آن چیزی که موجب شده عده زیادی در این اقتصاد بحران زده سودای تاسیس شرکت به سرشان بزند و عده ای دیگر در کنارشان از راه دلالی و واسطه گری به نان و نوایی برسند این است که بسته به نام، عنوان و نوع فعالیت آن شرکت می توانند از دولت وام خود اشتغالی آن هم به مبلغ 50 تا 100 میلیون تومان دریافت کنند و بدون اینکه عملا شرکتی را تاسیس کرده باشند و اشتغال زایی کنند. این وام هر نوع کاربردی می تواند داشته باشد، مرهمی بر زخم های زندگی یا وارد کردن کالاهای قاچاق. با ارایه یک طرح خود اشتغالی و ثبت یک شرکت با صرف 200 هزار تومان، می توان تا 900 میلیون تومان هم وام گرفت. همین موضوع باعث شده ایران رکوردار ثبت شرکت ها در میان کشورهای آسیایی باشد، حتی جلوتر از چین! رییس اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شمار مجوز های راه اندازی شرکت ها را تا پایان سال 92 حدود یک میلیون و 300 هزار مورد عنوان کرده که این رقم تا به حال همچنان روند صعودی داشته است.

 

 

نفت آنقدر ارزان است که دزدان دریایی هم آن را نمی‌دزدند

صدای اقتصاد: دزدیدن نفت از کشتی‌ها دیگر کار عاقلانه‌ای نیست! تانکرهای نفتی، غول‌پیکر هستند و دزدی در این شرایط مثل هواپیماربایی می‌ماند. تانکر اصلی باید ربوده شود.دزدان دریایی باید تانکر را تحت کنترل خود دربیاورند و سپس آن را به جایی ببرند که قابل شناسایی نباشد تا بتوانند چندین هزار بشکه نفت را از آن خارج کنند. طی شش ماه گذشته، قیمت نفت به دلیل مازاد عرضه شدید، سقوط سنگینی را تجربه کرده‌است. به این ترتیب اکنون برای دزدان دریایی واقعاً صرفه اقتصادی ندارد که نفت را بدزدند.

 

 

هوای اهواز به گِل رسید

اعتماد: امروز بزرگ‌ترین مجموعه تفریحی جهان در اهواز افتتاح می‌شود؛ سرزمین موج‌های خاکی. همه جا تعطیل است که به تفریح‌تان برسید. مجموعه‌ای مفرح از سرسره خاکی گرفته تا اسکی روی خاک و چندین امکانات خاکی بی نظیر دیگر. اینها مطالب طنزی هستند که اهوازی‌ها در شبکه‌های اجتماعی رد و بدل می‌کنند. برخی نیز که اغلب مسوولان پایتخت نشین را در کوتاهی نسبت به رسیدگی به وضعیت خاکی اهواز مقصر می‌دانند پیام‌های طنز دیگری از قبیل «تمامی ادارات و مدارس تهران به دلیل گرد و خاک خوزستان فردا و پس‌فردا تعطیل است» را منتشر می‌کنند.

 

 

 

 

طنز:

تبلیغات پفکى انتخاباتى

شرق: پوریا عالمی: امسال این کاندیداها شعارهاى عجیبى انتخاب کرده‌اند. به نظر من بیشتر این استادان رفتند آژانس تبلیغاتى پفک و چیپس و اینا و از آنان مشاوره گرفته‌‌اند، چون توى خیلى از این پوسترها اگر اسم طرف را بردارى و بنویسى پفک و شامپو فرقى نمى‌کند. مثلا طرف زده: «مهندس یاردانقلى؛ با قلبى ترد و شکننده». مگر تبلیغ چیپس است؟ فیلم یک مهندس هم منتشر شده که ایستاده و بغل‌دستش یک آقایى دارد بشکن مى‌زند و شش‌وهشت مى‌خواند و مى‌خواند: دلسوز این کیه؟ مردم هم در حال نمایش جواب مى‌دهند: مهندس فلانیه… آقاهه: عاشق این مردم کیه؟ مردم در حال کف‌زدن: مهندس فلانیه… آقاهه: نماینده اصلح ما کیه؟ مردم در حال بازنمایش: مهندس فلانیه… خب عزیز من پاتختى که نیست، انتخابات است. داماد را با کاندیدا اشتباه گرفتى، مراقب باش. خلاصه به نظر ما که انتخابات مفرحى است، امیدوارم مجلس متفکرى را شاهد باشیم.

 

 

اعلام برائت از ماهواره ها

قانون: آیدین سیار سریع: من اصولگراها را د‌رک می کنم. واقعا شرایط د‌شواری د‌ارند‌. قبلا به مرد‌م می گفتند‌ رای د‌هید‌ و جبهه غربی را شکست د‌هید‌. مرد‌م هم رای می د‌اد‌ند‌ و اصولگرایان را شکست می د‌اد‌ند‌. امروز اصلاح طلبان می گویند‌ رای بد‌هید‌ که تند‌روها نیایند‌! قاعد‌تا اصولگرایان الان باید‌ به مرد‌م بگویند‌ رای ند‌هید‌ تا اصلاح طلبان نیایند‌ ولی د‌رست نیست که آد‌م همیشه از خواسته های قلبی‌اش حرف بزند‌. رسانه های د‌شمن هم واقعا استراتژی پیچید‌ه ای را علیه ما به کار گرفته اند‌. رای نمی د‌هیم خوشحال می شوند‌، رای می د‌هیم خوشحال می‌شوند‌. خجالت بکشید‌ بی چشم و روها! چرا هر کاری می کنیم خوشحال می شوید‌؟ غیرت ند‌ارید‌ مگه؟

 

عکس شما به چه درد می‌خورد؟

وقایع اتفاقیه: شهرام شکیبا: جماعت هی عکس خودشان را نشانمان می‌دهند و اسمشان را هم پایینش می‌نویسند؛ انگار آگهی برای پیدا کردن گمشده‌هاست. عکس شما به چه درد می‌خورد؟ اینکه من بدانم صاحب این عکس چه اسمی دارد، آیا تغییری در تصمیم من برای انتخاب کاندیدایم دارد؟ چرا یک نفر لیست دارایی‌هایش یا کارهای مفیدش را چاپ نمی‌کند؟ آیا انتخابات برای این است که مردم عکس کاندیداها را ببینند و حظ کنند؟ مگر قرار است انتخابات بین مدل‌ها و سوپراستارها برگزار شود؟

 

 

دیوار مهربانی انتخاباتی

شرق: پوریا عالمی: این روزها هرجا می‌روی صحبت از انتخابات است. ما هم این چندروز متوجه شدیم توی انتخابات با ما مثل دیوار مهربانی برخورد می‌کنند.یعنی چون نیاز دارند الان، فکر می‌کنند می‌توانند برمان دارند ولی چون تا الان نیاز نداشتند ما را گذاشته بودند به حال خودمان. مثلا توی این چندروز هی زنگ می‌زنند می‌گویند آقا ما از طرف فلانی زنگ می‌زنیم، یک حالی می‌دهی و تبلیغش را می‌کنی؟ ما می‌گوییم استاد شما اول باید یک حالی می‌دادی که الان یک حالی بگیری. البته الان این‌طوری شده. آدم خیال می‌کند دیوار مهربانی است. یا به دیوار مهربانی آویزانش کرده‌اند. مراقب خودتان باشید.

 

مبارزه با روز ولنتین!

قانون: آیدین سیار سریع با اشاره به آمار نیروی انتظامی از مقابله با روز والنتاین در شهرهای کشور نوشته: آفرین به مسئولان! آفرین که نمی‌گذارند‌ ولنتاین این ملت را از پا د‌ر بیاورد‌. البته من همیشه با ولنتاین مخالف بود‌م ولی د‌یگر از این فجایعی که آقای فشارکی گفت خبر ند‌اشتم. عروسک‌های کوچک و بزرگ مبتذل فروخته می‌شد‌ه. وا اخلاقا! من تا امروز فکر می‌کرد‌م فقط عروسک‌های کوچک مبتذل فروخته می‌شد‌ه. نگو بزرگش را هم آورد‌ه‌اند‌ نامرد‌ها. د‌ر کنار اینها شکلات‌هایی بود‌ه که تصاویر مبتذل روی اینها نقش بسته بود‌. نمی‌توانم بپذیرم که یک شکلات که نیتش پاک است روی خود‌ش تصاویر مبتذل مثل قلب و آئورت و این موارد‌ د‌اشته باشد‌. شکلات و شیرینی جاتی که د‌ر اختیار یک ایرانی قرار می‌گیرد‌ باید‌ متناسب با فرهنگ ایرانی باشد‌. من یاد‌م می‌آید‌ قد‌یم‌ها سوهان و گز و شکلات را یک جوری بسته‌بند‌ی می‌کرد‌ند‌ که آد‌م نگاه می‌کرد‌ حساب کار د‌ستش می‌آمد‌. عکس پیرمرد‌ د‌اشتند‌. مثل الان نبود‌ که د‌ر رنگ بند‌ی‌های قرمز و صورتی و گلبهی بزنند‌. اسم‌شان هم باشد‌ پارمید‌ا و ملیکا و باراکا. پیرمرد‌ بود‌، می‌فهمید‌؟ پیرمرد‌! شوخی ند‌اشتند‌. سوهان د‌اشتیم براد‌ران قربانعلی! بعد‌ عکس پد‌ر مرحوم‌شان را روی د‌ر سوهان زد‌ه بود‌ند‌. مرحوم ابوی یک جوری از روی د‌ر سوهان به آد‌م نگاه می‌کرد‌ که هر لحظه امکان د‌اشت بیاید‌ بیرون و سوهان را بکند‌ توی نای و حلق و مری ما.