دیدبان
دیدبان

حکومت اسلامی حکومتی است صددرصد متکی به آرای ملت اتحاد ملت: امام خمینی(ره): حکومت اسلامی حکومتی است که اولا صددرصد متکی به آرای ملت باشد به شیوه ای که هر فرد ایرانی احساس کند که با رأی خود سرنوشت خود و کشور خود را می سازد… حکومتی که کوچکترین فرد ایرانی بتواند آزادانه و بدون […]

حکومت اسلامی حکومتی است صددرصد متکی به آرای ملت

اتحاد ملت: امام خمینی(ره): حکومت اسلامی حکومتی است که اولا صددرصد متکی به آرای ملت باشد به شیوه ای که هر فرد ایرانی احساس کند که با رأی خود سرنوشت خود و کشور خود را می سازد… حکومتی که کوچکترین فرد ایرانی بتواند آزادانه و بدون وجود کمترین خطر به بالاترین مقام حکومتی انتقاد کند و از او در مورد اعمالش توضیح بخواهد. صحیفه امام، جلد5، صفحه ی 448

 

اگر يك جناح باشد و يك جناح نباشد انتخابات ديگر چرا؟! همان ها بروند مجلس ديگر!

ایرنا: سخنان مهم روحاني درباره ردصلاحيت ها: در قانون اساسی آمده که یهودی ها باید نماینده داشته باشند یا چقدر زرتشتی داریم، یا چقدر آشوری و ارمنی داریم، اگر جناحی در این کشور 7 یا 10 میلیون جمعیت دارد آنها هم باید نماینده داشته باشند، اسم مجلس خانه ملت است نه خانه یک جناح. همه باید پای صندوق بیایند، اما زمانی که ما شور و حرارت ایجاد کنیم، اگر یک جناح هست خب نیاز به انتخابات نیست همان ها دوباره تشریف ببرند مجلس. باید 2 جناح باشند. مُر قانون باید رعایت شود نه مُر سلیقه. میزان الحراره های انتخاباتی باید درست کار کند. التزام به دین و نظام ضرورت است، اما تخصص و توانایی خدمت نباید نادیده گرفته شود. احراز صلاحیت واقعی، از آن ملت ایران است.

 

حکومت اسلامی باید مردمش را آزاد بگذارد

پویش: آیت‌الله هاشمی: آقایانی که تصمیمات نادرست می گیرند، باید بفهمند که اگر این مردم بی تفاوت بشوند، مصونیت ما -باقی- نمی ماند، چگونه مردم بی تفاوت می‌شوند؟ یک مورد همین انتخابات است، مردم اگر ببینند در انتخابات “رأی تحمیلی” است، قطعا تکرار نمی‌کنند. ما از انتخابات اولمان، همیشه مردم همه آزاد بودند، اکثریت قوی را داشتیم، از ۹۹ درصد گرفته تا ۶۰ ،۷۰ درصد همیشه -رای اکثریت- را داشتیم، اما نهادهایی هستند که ایجاد محدودیت می‌کنند، چه کسی به ما اجازه داده اینگونه در سرنوشت مردم مداخله کنیم؟ توجه نکردن به خواست مردم، در دراز مدت عواقب بدی به دنبال داشته و این امر با دین مبین اسلام نیز منافات دارد. هیچکس مستحق‌تر از حضرت علی(ع) برای حکومت به امر خداوند نبود، اما پیغمبر(ص) به او گفتند اگر مردم خواستند، بر آن‌ها حکومت کن و اگر نخواستند، به خودشان واگذار کن.

 

 

ظلم به کسی که هیچ پناهگاهی جز خدا ندارد به سرعت به ظالم بر می گردد

جماران: سید حسن خمینی در دیدار جمعی از مردم میانه: درس بزرگ ایستادگی ستارخان در تبریز که منجر به پیروزی مجدد مشروطه شد، این است که هیچ گاه نباید ناامید شد و می توان حتی در محدوده یک خانه هم مقاومت کرد و پیروز شد. امام باقر(ع) فرموده اند که پدر بزرگوار و اجداد ایشان امام حسین(ع) و امیرالمؤمنین(ع)، در واپسین لحظات زندگی توصیه کرده اند که «فرزندم بپرهیز از ستم بر کسی که جز خدا یاوری بر تو نمی یابد». بنابراین روایت، ظلم به کسی که هیچ پناهگاهی جز خدا ندارد به سرعت به ظالم برمی گردد. باید به یاد داشته باشیم که ظلم کردن به کسی که هیچ کمک و یاوری غیر از خدا ندارد به شدیدترین و سریع ترین وجه به سوی ظالم برمی گردد. سعی کنیم در زندگی نه ظلم کنیم و نه به ظلم راضی شویم.

 

تشکیل مجلسی با حضور عقلا و میانه‌روها و افراد معتدل برای کاهش آسیب‌های منبعث از افراط و تفریط، ضروری است.

ایلنا: شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در بیانیه ای اعلام کرد: هرچند رد و عدم احراز صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان امکان خدمتگزاری را از تعدادی از موثرترین نخبگان کشور سلب می کند،‌ اما امکان ورود خون جدید در رگ‌های تفکر اصلاح‌طلبی را فراهم می‌سازد و گردش نخبگان با رویکرد حضور مبتنی بر برنامه را، به عنوان سرمایه ارزشمندی برای کشور به ارمغان می‌آورد. تشکیل مجلسی با حضور عقلا و میانه‌روها و افراد معتدل برای کاهش آسیب‌های منبعث از افراط و تفریط، ضروری است. ضمن پیگیری سازوکارهای قانونی، از شما مردم ایران دعوت می‌کنیم با پرهیز از رفتار هیجانی و احساسی، امیدوارانه با تکیه بر آرامش و تدبیر،‌ با حضور فعال و گسترده در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، زمینه را برای خروج کشور از رکود و ایجاد رونق اقتصادی فراهم آورید.

 

شورای نگهبان دریافت نکردن پیامک را مهمتر از تایید چند مرجع تقلید می داند!

پویش: سید حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی، در سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ردصلاحیت شد. حجت الاسلام حسن خمینی که از بیست سال قبل تولیت آستان امام خمینی(ره) را برعهده دارد و برای مدت بیش از یک دهه نیز مدرس خارج فقه در حوزه علمیه بوده است، ظاهرا به بهانه احراز نشدن صلاحیت علمی از فهرست کاندیداهای خبرگان حذف شده است. این در حالی است که چندین مرجع تقلید و استاد سرشناس حوزه از جمله آیت الله وحید خراسانی، آیت الله شبیری زنجانی، آیت الله موسوی اردبیلی، آیت الله محفوظی، آیت الله راستی کاشانی و… در هفته های اخیر صلاحیت علمی سید حسن را تایید کرده و حضور او در خبرگان را باعث تقویت این نهاد دانسته بودند.

 

اینگونه برخوردها موجب می‌شود که مردم رشد اجتماعی پیدا نکنند

ایلنا: علی مطهری: اینکه برخی مجلس ششم را مجلس نامطلوب معرفی می‌کنند شاید به خاطر تبلیغاتی است که علیه آن انجام شده است. مجلس ششم غیر از مسئله تحصن، مجلس ناموفقی نبوده و در اجرای فصل سوم قانون اساسی گام های مهمی برداشته و در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی تلاش کرده است. اینکه گفته می‌شود تعدادی از نمایندگان مجلس ششم به رهبر نامه نوشتند، متن نامه هم بد نبود و امروز برخی از آن پیش‌بینی ها به وقوع پیوسته است. اینگونه برخوردها موجب می‌شود که مردم رشد اجتماعی پیدا نکنند. شهید مطهری در سال 1348 جملاتی دارند که مضمون آن این است که تحمیل وکیل ولو صالح موجب می‌شود که مردم آن رشد لازم را پیدا نکنند. باید این اجازه و اختیار را مردم داشته باشند تا اگر صد بار هم اشتباه کنند، در نهایت به رشد اجتماعی برسند.

 

همه از قانون صحبت می‌کنند ولی اعمال سلیقه می‌کنند.

عصرایران: محسن غرویان: آقای روحانی به همین نکته تاکید کرده است که آیا امروز در ماجرای رد صلاحیت‌ها سلیقه‌ها اعمال می‌شود یا قانون؟ ملاک تشخیص چیست؟ یک سری مفاهیم مبهم در جامعه وجود دارد که گروهی از آن در باب سلیقه‌های خود سواستفاده می‌کنند. مفاهیمی مانند بصیرت در فرمایش رهبرانقلاب بود که مورد سواستفاده قرار گرفت و برخی حرکت‌های تندی نشان دادند که رهبری هم گلایه کردند و فرموند من این رفتارها را قبول ندارم. الان هم نفوذ را بنا بر سلیقه خود تفسیر می‌کنند. امروز هم مسئله التزام به اسلام، التزام به قانون و التزام به ولایت فقیه، از مفاهیم لغزنده‌ای است که احساس می‌شود گاهی با آن برخورد سلیقه‌ای می‌کنند. یک نماینده ولی فقیه در شهری، به دلیل عدم التزام به اسلام رد شده است. این مسئله جای سوال دارد و باید پرسید این مصداق‌ها بر چه اساسی است و این از مطالبات مردم است که باید روشن شود.

 

مجلسی برآمده از رای اقلیت!

عصر دانشجو: بیانیه 85 تشکل دانشجویی سراسر کشور در انتقاد از رد صلاحیت های گسترده انتخابات مجلس: نمی‌شود تنها به یک طیف سیاسی خاص اجازه حضور در انتخابات داد و در عین حال انتظار مشارکت حداکثری داشت. مجلسی که از دل چنین انتخاباتی بیرون آید، مجلسی برآمده از رأی اقلیت خواهد بود و چنین نهادی را نمی‌توان عصاره‌ی فضایل ملت و در رأس امور دانست. کسانی که سعی می‌کنند با محدود کردن دایره‌ی اثرگذاری مردم در سرنوشت خویش و کاهش عیار جمهوریت نظام، از ارایه‌ی چهره مردم سالار از اسلام در زمانه‌ی حاکمیت تکفیر و خشونت به نام اسلام، ممانعت کنند، ناخواسته نقش دوستان نادان انقلاب را بازی می‌کنند.

 

 

رد صلاحیت‌ها بیش از آن‌که نامزدها را مخاطب خود قرار دهد احزاب را خطاب کرده است

شرق: با بررسی آمار، این نکته روشن می‌شود که رد صلاحیت‌ها بیش از آن‌که نامزدها را مخاطب خود قرار دهد احزاب را خطاب کرده است. از ٥٤ نامزد حزب اعتماد ملی فقط یک نفر تأیید صلاحیت شده و ١٤٦ نفر نامزد حزب اتحاد ملت ایران و یا 100 نامزد حزب کارگزاران سازندگی همگی رد صلاحیت شده‌اند. مساله حضور یا عدم حضور نامزدهای اصلاح‌طلب در مجلس نیست. مسئله خود احزاب هستند که از میان نامزدهای آنها حتی یک نفر نیز تأیید صلاحیت نمی‌شود. این چه حزبی است که حتی یک نفر از آنها نمی‌تواند به مجلس راه یابد. احزابی که از وزارت کشور اجازه فعالیت دارند، یعنی برای کاری سیاسی مشروعیت و مقبولیت دارند. این‌ یعنی تهی‌کردن آنها از محتوای خودشان.

 

 

عدم احرازها باعث اخلال در چرخش نخبگان می شود

جمهوری اسلامی: عیب اینگونه عدم احرازها، اخلال در چرخش نخبگان است. با این روند تا حد زیادی نمایندگی مجلس در انحصار عده‌ای افراد و جریانات شناخته شده و چهره‌های تکراری و همیشه وکیل! باقی می‌ماند و افراد گمنام سیاسی که چه بسا از شایستگی‌های علمی و حتی اخلاقی بیشتری برخوردار باشند از حق مسلم نامزدی محروم می‌شوند که مبادا بین آنها نفوذی پیدا شود که خود مصداق بارز قصاص قبل از جنایت است.

 

ردصلاحیت گسترده ای صورت گرفت که برخلاف اصل برائت و اصول و موازین قانونی است.

پویش: عبدالصمد خرمشاهی، وکیل دادگستری: بحث التزام عملی به اسلام و اعتقاد به ولایت فقیه، تعریف مشخص و منجزی ندارد و می توان مقداری به صورت موسع آن را تفسیر کرد. زمانی که به صورت موسع تفسیر شود، حق بسیاری از افراد تضییع می شود. وقتی کسی اعلام می کند که مسلمان است و مرتکب جرم نشده و سابقه کیفری هم ندارد، اصل بر برائت است. بدین معنا که او ملتزم به قوانین و اسلام است. مرتکب کاری هم نشده که خلاف التزام او به اسلام و قانون ثابت شود. اما ردصلاحیت گسترده ای صورت گرفت که برخلاف اصل برائت و اصول و موازین قانونی است. هیئت های نظارت باید مستندات قانونی خود را در مورد فردی که از نظر آنها واجد شرایط نیست را بیاورند و به صورت کلی نمی توان گفت که فردی التزام به اسلام و قانون ندارد.

 

رای‌گیری در شورای نگهبان باید برای عدم صلاحیت‌ها باشد

ایلنا: حجت‌الاسلام موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: انتظار داریم شورای نگهبان مطابق قانون عمل کند و آنچه که قانون می‌گوید این است که رای‌گیری در این شورا می‌بایست برای عدم صلاحیت‌ها باشد. در واقع این شورا باید عدم را احراز کند نه صلاحیت را.

 

علی‌رغم تنگ شدن فضا، نباید صحنه انتخابات را ترک کنیم

اتحاد ملت: علي شكوري راد، دبيركل حزب اتحاد ملت ايران اسلامي: ما تلاش می‌کنیم مردم را ترغیب به مشارکت در انتخابات کنیم. متاسفانه برخی علیرغم اظهار نظر رهبری برای افزایش مشارکت اقداماتی می‌کنند که منجر به کاهش مشارکت می‌شود این مسئله بیش از هر چیز به امنیت ملی آسیب می‌رساند. علی‌رغم تنگ شدن فضا و فقدان حضور نامزدهای اختصاصی اصلاح‌طلبان؛ نباید صحنه انتخابات را ترک کنیم. اصلاح‌طلبان هرگونه که می‌توانند باید اثرگذار باشند. تنها در این صورت است که می‌توانند مانع ورود تندروهای اصولگرا به مجلس شوند.

 

شرایط از سه سال پیش خیلی بهتر است

بهارنیوز: محمدرضا عارف: شرایط سال ۹۱ را به خاطر بیاورید ما در آن شرایط گفتمان اصلاحات را به پیروزی رساندیم. من به برخی کسانی که انگیزه خود را از دست داده اند می گویم که ما در آن شرایط پیروز شدیم و شرایط امروز به مراتب بهتر از شرایط سال ۹۲ است و شخصیت های لایقی در استان های کشور وجود دارند که می توانیم از آنها استفاده کنیم و امیدواریم که شورای نگهبان هم تجدید نظری در مورد تعیین صلاحیت های کاندیدای انتخابات داشته باشد.

 

 

استراتژي اساسي اصلاح طلبان شرکت در انتخابات است

آریا: فیاض زاهد: استراتژي اساسي اصلاح طلبان شرکت در انتخابات است. اصلاح طلبان تمام حوصله، صبر، خويشتن داري و آينده نگري خودشان را بکار مي برند تا به اين استراتژي تعيين شده تن بدهند. چون اصلاح طلبان صندوق راي را کم هزينه ترين، موثرترين و منطقي ترين راه براي پيشبرد ديدگاه خود مي شناسند. ما همچنان اميدواريم که شوراي نگهبان در بازنگري ها به ما امکان مانور بر روي چهره هاي شناخته شده اصلاح طلب در حوزه هاي مختلف انتخاباتي را بدهد. انتظار اصلاح طلبان از دولت روحاني پاسداري و حمايت از قانون اساسي و فراهم کردن زمينه براي انتخابات آزاد و عادلانه است.

 

 

مهمتر از حضور اصلاح‌طلبان در مجلس، عدم حضور تندروهاست

اعتماد: صادق زیباکلام معتقد است آن قدر که تندروی به منافع ملی لطمه وارد می‌کند عدم حضور اصلاح‌طلبان لطمه وارد نمی‌کند، لذا در شرایط فعلی استراتژی اصلاح‌طلبان باید جلوگیری از ورود تندروها باشد. صادق زیباکلام درباره‌ی اینکه اصلاح‌طلبان اعلام کنند به دلیل اینکه امکان رقابت وجود ندارد در انتخابات شرکت نخواهند کرد، هشدار می‌دهد که نتیجه این رویکرد این می‌شود که مجلسی روی کار خواهد آمد که ساختاری مثل مجلس فعلی خواهد داشت و شماری از اصولگرایان تندرو و پایداری می‌توانند با پنج درصد آرایی که به صندوق‌ها ریخته می‌شود به مجلس وارد شوند. بیاییم کاری را که در انتخابات ۹۲ بعد از رد صلاحیت آقای هاشمی‌رفسنجانی کردیم و با بهمنی که با ۱۹ میلیون رای به آقای روحانی به‌راه انداختیم و اصولگرایان را کیش و مات کردیم، باردیگر در ۷ اسفند تکرار کرده و با رای دادن به هر نامزدی که رهبری اصلاحات در سراسر کشور تعیین می‌کند نشان دهیم که پایمال کردن حقوق ابتدایی و اولیه شهروندی در قالب رد صلاحیت ها چقدر بر عزم ما در پیشبرد اصلاحات افزوده است.

 

IMAGE635217879081617731اصلاح‌طلبان انتظار فرش قرمز نداشتند، فراموش نکنیم که اینجا خاورمیانه است!

پویش: الهه کولایی، استاد دانشگاه: حضور حداکثری و مشارکت همه مردم منجر به پیروزی اصلاح‌طلبان خواهد شد. بدون تردید در شرایط کنونی افراد صاحب نفوذی که در معرض انتخاب شدن قرار نگرفتند باید به صحنه بیایند و از چهره‌های جدید حمایت کنند. کولایی با بیان اینکه کسی از میان اصلاح‌طلبان انتظار فرش قرمز نداشت، متذکر شد: فراموش نکنیم که اینجا خاورمیانه است و ان‌شاءالله پروژه ۹۲ را یک فاز جلو‌تر خواهیم برد.

 

آیا انتخابات برای یک جناح در حال برگزاری است؟!

ایلنا: آیت الله غرویان خواستار تجدیدنظر شورای نگهبان در رویه خود و تایید صلاحیت همه سلایق مختلف شد و گفت: در صورتی که نتیجه‌ای در تجدید نظر ایجاد نشود تلقی مردم این خواهد شد که این انتخابات برای یک جناح در حال برگزاری است. وی ابراز امیدواری کرد که کاندیداهای واقعی مردم در میدان رقابت توان حضور داشته باشند و شادی و امیدواری مردم بعد از اجرای برجام به یاس تبدیل نشود.

 

 

13930130192425401_PhotoLاین توهین را شاه هم به روحانیت نکرد

ایلنا: حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا با انتقاد از اظهارات یکی از مسئولان که گفته بود برخی از داوطلبان خبرگان شراب‌خوار و قمارباز هستند، گفته: تعجب من این است که چرا علما و افراد حوزوی در مقابل این توهین ساکت مانده‌اند. آن ها که داوطلب خبرگان شده‌اند اغلب لباس روحانیت به تن دارند اینکه بگوییم آنها شراب‌خوار و قمارباز هستند توهینی است که حتی رژیم شاه هم جرات نکرد آن را به روحانیت نسبت دهد.

 

 

حرف حساب!

بهار: سیدمهدی طباطبایی درباره‌ی طرح لزوم ساده زیستی از سوی نمایندگان می‌گوید که در مجلس هفتم برخی عنوان می‌کردند که باید غذای ساده بخوریم و بر اتومبیل‌های گرانقیمت سوار نشویم. وی ادامه می‌دهد که به آنها گفتم اگر شما با دوچرخه هم بیایید اما حرف حساب نزنید و گره از کار مردم باز نکنید هیچ فایده‌ای ندارد.

 

ردصلاحیت نماینده ولی فقیه و امام جمعه!

عصرایران: علی روحانی بیدگلی، امام جمعه موقت شهرستان آران و بیدگل و مسول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه کاشان، از سوی هیات نظارت بر انتخابات استان اصفهان به دلیل عدم التزام به اسلام ردصلاحیت شده است.

 

نتیجه 52 سال دفاع از انقلاب

پویش: حجت الاسلام منتجب‌نیا: آیا بعد از ۵۲ سال حضور در انقلاب و ۵۰ سال کسوت روحانیت، امامت جماعت و نمایندگی باید به عنوان عدم اعتقاد و التزام عملی به اسلام، نظام و ولایت فقیه رد صلاحیت شوم؟! من در اعتراض خود نیز بیان کردم که زمانی که صحبت از ولایت فقیه، زندان و ترور داشت ما طرفدار ولایت‌فقیه و نظام بودیم و عواقب آن را به جان خریدیم، نه الان که طرفداری از ولایت‌فقیه می تواند پست و مقام در پی داشته باشد.

 

رد صلاحیت آغازگر صنعت هسته ای ایران بعد از انقلاب

آنا: نام دکتر رضا امراللهی، همرزم شهید دکتر مصطفی چمران و نخستین رئیس سازمان انرژی اتمی بعد از انقلاب، نیز در میان ردصلاحیت شدگان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه تهران است وی در در پاسخ به این سوال که  «چه نظری درباره ردصلاحیت خود آن هم با استناد به این بند دارید؟»، گفت: حرف خاصی برای مطرح کردن ندارم. سوابق من معلوم است. در مقاطع مختلف جنگ و ساختن کشور، آنچه در توان داشته‌ام انجام داده‌ام و احتمالا تعریف آقایان از التزام به اسلام و نظام، امر متفاوتی است. وی اکنون در حال تدریس مباحث هسته‌ای در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و استاد تمام این دانشگاه است.

 

ردصلاحیت شاعر متعهد کتاب های درسی دانش آموزان

بهارنیوز: افشین علاء شاعر نام آشناى این دیار که براى حضور در رقابت هاى انتخاباتى  مجلس دهم از حوزه انتخابیه تهران نامزد شده است گرفتار نظریه هیات نظارت شده و از منظر حضرات به عدم اعتقاد والتزام عملى به اسلام و ج.ا.ا متهم شده است. نمی دانم پاسخ این پرسش مقدر برعهده چه کسى است که وقتى شعر افشین علاء را در کتاب هاى درسى فرزندانمان مى آوریم و او را به عنوان شاعرى انقلابى و متعهد و مدیحه سراى اهل بیت(ع) مى شناسانیم و مى شناسیم، آنگاه با چنین برچسب هاى ناچسبى با سرمایه هاى اجتماعى جامعه امان وکسى که الگوى جوانان ما بوده چنین غیر متعهدانه عمل نمایند.

 

شوخی «جمهوری‌اسلامی» با ردصلاحیت‌ها

جمهوری اسلامی: ماجرای رد صلاحیت‌های داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی به عرصه طنز هم کشیده شد. این روزها متنی در همین زمینه در فضای مجازی دست به دست می‌شود که با توصیه ضرورت کوشا بودن در تربیت فرزندان. به نوشته این روزنامه، متن طنز چنین است: «دختر مرحوم طالقانی، پسر شهید مطهری، پسر شهید اشرفی اصفهانی، نوه امام خمینی، فرزندان هاشمی رفسنجانی، پسر دکتر عارف و … همگی رد صلاحیت شدند. لطفاً در تربیت فرزندان کوشا باشید!»

 

رد صلاحیت‌ها و یک پرسش اخلاقی 

شرق: شوربختانه‌تر اینکه بر اساس مشاهدات میدانی و آمارهای موجود، بسیاری از داوطلبان با رای مبهم «عدم احراز صلاحیت» مواجه شده‌اند! فارغ از مباحث حقوقی و قانونی که بر این موضوع وارد است، این پرسش مطرح می‌شود که آیا بر اساس آموزه‌های دینی و اخلاقی اصل بر گناه‌کار بودن انسان‌هاست یا برائت آنها؟ آیا اگر صلاحیت فردی بر دستگاه‌های متعدد و عریض و طویل نظارتی معلوم نشد، باید از حضور وی در انتخابات جلوگیری کرد و با برداشتی که امروزه در عرف وجود دارد، وی را به مسئله‌دار بودن متهم ساخت؟ آیا بیم آن نمی‌رود با چنین حجم گسترده‌ای از ‌رد صلاحیت‌ها، جوانان و فرزندان امروزمان را نسبت به عملکرد و شخصیت‌های بسیاری از مدیران اصلی نظام بدبین و بی‌اعتماد کنیم؟

 

هدف اصلاح‌طلبان تشکیل مجلسی با تندروهای کمتر است  

اتحاد ملت: حميدرضا جلايي پور: اصلاح‌طلبان در ۱۰ سال گذشته همواره از صحنه‌های اصلی سیاسی کشور بیرون رانده‌ شده‌اند اما میان جامعه مقبولیت داشته‌اند و به همین دلیل سال ۹۲ به واسطه حمایت اصلاح طلبان آقای روحانی انتخاب شد. اصلاح‌طلبان امروز نباید انسجام خود را از دست بدهند. حرکت اجتماعی نباید بایستد و افراد رد صلاحیت شده نباید ماتم بگیرند. آن‌ها باید وارد میدان شده و فعالیت کنند چراکه ما معتقد هستیم ایجاد یک مجلس عقلایی به نفع کشور است و موجب می‌شود ۲ قدم کشور روبه‌جلو حرکت کند و مطمئن هستم که اصلاح‌طلبان فردای ۷ اسفند خوشحال خواهند بود.

 

جریان‌های تندرو داخلی ذهن برخی مسئولین را آلوده کرده‌اند

خبرآنلاین: حجت الاسلام علی یونسی گفت: افراط و تفریط بستر نفوذ دشمن است. هرجا جریان تندرویی ایجاد می شود، سیستم های اطلاعاتی دنیا به راحتی درون آنها نفوذ می کنند. البته وقتی گفته می شود مراقب نفوذ باشید، منظور نفوذ دشمن است. جریان های داخلی ما نفوذی نیستند. بايد مراقبت نفوذ آمریکا و اسرائیل بود. بعضی از مقامات مسئول در انتخابات به جای اینکه از افزایش تعداد ثبت نام ها ابراز شادماني کنند؛ اعلام کردند که چرا این همه افرد ثبت نام کردند! در حالی که این یک نقطه قوت است. بيم توطئه و نگرانی از اين موضوع را برخي جریان های تندرو داخلی خودمان راه انداخته و  به مسئولین القا کرده و ذهن آنها را آلوده کرده اند.

 

کسی فکر نکند مامور است و معذور، بلکه مامور و مسئول هستید

ایرنا: عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان با رد موضوع استعفای خود گفت: من نگفته ام استعفا داده یا می دهم بلکه گفتم اگر من یک روزی نتوانم قانون را اجرا کنم دیگر نخواهم ماند، اما الان که می توانم آن را اجرا کنم، می مانم. در این نشست گفتم که فرمانداران در تمام مراحل انتخابات از مرحله تایید و رد صلاحیت تا برگزاری انتخابات مسئول صیانت از آرای مردم هستند و هر کسی نمی تواند این کار را انجام دهد بهتر است قلم را زمین بگذارد و برود. به این دلیل گفتم که کسی فکر نکند مامور است و معذور، بلکه گفتم مامور و مسئول هستید. این میزان رد صلاحیت ها برای من مطلقا قابل قبول نیست؛ از این نظرکه خیلی از افراد شاخص را حداقل در استان خودم می شناسم که با صلاحیت بوده و مدت طولانی خدمت کرده اند و در طبقه بندی این جریاناتی که بحث می کنند قرار نمی گیرند اما رد صلاحیت شده اند.

 

 

جریان اصولگرا در خوشبینانه ترین حالت 6 میلیون رای جمع می کند

ایسنا: اکبر اعلمی: تجربه و انتخابات مختلف نشان داده است که با وجود تبلیغات گسترده رسانه‌های حکومتی به ویژه صداوسیما، رأی دهندگان حامی جریان موسوم به اصول‌گرا، در خوشبینانه‌ترین حالت، از ۸- ۶ میلیون نفر در کل کشور تجاوز نمی‌کند. مفهومش این است که ذائقه بقیه ملت با این جریان سیاسی همسو نیست و مایل است که اشخاص و جریانات فکری و سیاسی دیگری، خواست و اراده و مطالبات آنان را در ارکان قدرت و به ویژه مجلس نمایندگی نمایند.

 

برخي مديران فقط با کمک عزرائيل کنار مي روند!

آریا: بخشی از سخنان محمدرضا باهنر در برنامه توقف ممنوع: برخي به محض نماينده شدن دنبال تغيير مديران حوزه انتخابيه هستند، برخي نمايندگان بعد از نمايندگي، پيشنهاداتي مثل سفير شدن دارند؛ بسياري از همکاران در مجلس به محض نماينده شدن دنبال عوض کردن فرمانداران و مديران حوزه خود هستند. مي شود کشور را با 1 ميليون کارمند دولت اداره کرد نه 3 ميليون نفر. برخي مديران فقط با کمک عزرائيل کنار مي روند. مجلس محل گفت و گو و جدل کردن و لابي است. آرزوي ديرينه ام ساماندهي وضعيت احزاب است.

 

چه کسی باید از این وضع خجالت بکشد؟!

اعتماد: در سرمقاله خود با نقل گفته های محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس که از وجود هشت میلیون بیکار در کشور نالیده و عملکرد فعلی مدیریت کشور را خجالت آور خوانده است؛ نوشته: باهنر در هر سه دوره اخیر و در كل هفت دوره نماینده مجلس، و پنج دور عضو هیات رییسه مجلس بوده‌اند‌، كه سه دوره آن كرسی نایب‌رییسی را در اختیار داشته‌اند. همچنین رییس فراكسیون اكثریت اصولگرای مجلس نیز هست. این اظهارات بیش از اینكه سخنان یك منتقد نظام باشد، از سوی كسی است كه همواره در مسند قدرت بوده است، ولی معلوم نیست كه خطاب ایشان به كیست؟ و چه كسی باید از این وضع خجالت بكشد؟

 

ذوق اصولگرایان!

آفتاب یزد: خیلی بعید به نظر می‌رسد اصولگرایان از رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان ناخشنود باشند. آنان شب خوابیدند و صبح بیدار شدند و دیدند که حداقل ٩٠ درصد توان حریف تاریخی‌شان تحلیل رفته است، نتیجه آن که شرایط به شکلی در حال رقم خوردن است که مردم بایستی در انتخابات مجلس با فانوس به دنبال کاندیداهای اصلاح‌طلب بگردند. به نظر نمی‌رسد این شیوه‌ها هم تغییری در ذائقه مردم ایجاد کند؛ البته اگر بشود توسط آن فانوس کاندیدای مصلح و اصلاح‌طلبی پیدا کرد.

 

روحانی از حاشیه‌ بیشتر رای گرفت تا مرکز

اعتماد: جواد اطاعت: آگاهی‌های عمومی طبقه متوسط مردم از متخصصین بیشتر است و نه این که لزوما آنها مدرن‌تر هم هستند. نکته دوم اینکه در مناطق کم‌جمعیت‌تر اطلاعات بهتر نشر پیدا می‌کند و مردم روستاها و شهرهای کوچک بهتر در جریان امور قرار می‌گیرند. برای نمونه در انتخابات سال ۷۶ دوستان آقای خاتمی تحلیل می‌کردند که چون ما دیدگاه‌های مدرنی داریم شهرهای بزرگ، با ما همراه‌تر هستند اما شهرستان‌ها و روستا‌ها که آگاهی آنها کمتر است به ما کمتر رای خواهند داد اما دیدیم نتیجه آرا برعکس بود. یعنی آقای خاتمی بعد از شهر خود یعنی اردکان بیشترین رای را در ایذه، یکی از شهرهای استان خوزستان آورده بود. یا در انتخابات سال ۹۲ در شورای سیاستگذاری ستاد آقای روحانی تقریبا تمام اعضا معتقد بودند که در شهرهای بزرگ و کلانشهر‌ها وضع روحانی بهتر است یعنی مردم این شهر‌ها بیشتر به ما رای می‌دهند اما چون روستا‌ها و شهرهای کوچک سنتی‌تر هستند و آگاهی کمتری دارند به ما کمتر رای می‌دهند، درحالی که این گونه نبود. یعنی بیشترین درصد رای آقای روحانی در روستا‌ها بود، بعد در شهر‌ها، بعد در مراکز استان‌ها و کمترین میزان رای آقای روحانی هم به نسبت جمعیت و هم به نسبت رقبا در تهران بود. پس این نشان می‌هد که نباید دیدگاه‌های کلیشه‌ای را تکرار کنیم.

 

قدرت دیپلماسی!

پویش: بورس عربستان بعد از اعلام اجرای توافق هسته ای ایران، 6.5 درصد افت کرد. یعنی 40 میلیارد دلار ثروت سهامدارانش دود شد، فقط به خاطر رفع تحریم های ایران. ضربه ای که ظریف به عربستان زد، کسی حتی با جنگ نیز نمی توانست بزند؛ باشد که به قدرت دیپلماسی ایمان بیاوریم و از دیوار سفارت ها بالا نرویم و به دشمنان فقط شعار مرگ ندهیم.

 

نظرسنجی در مورد فساد

صدای اقتصاد: طی یک نظرسنجی، تصور ایرانی‌ها از ماهیت و میزان فساد در ایران، مورد سنجش قرار داده است. مطابق نتایج این نظرسنجی، 77 درصد ایرانی‌ها می‌گویند که بانک‌ها به مقدار خیلی زیاد، زیاد یا تاحدی فاسد هستند. بعد از بانک‌ها به ترتیب، شهرداری (63 درصد)، دادگستری (63 درصد) و نیروی انتظامی (55 درصد) قرار دارند. همچنین اکثریت ایرانی‌ها (71 درصد) اعتقاد دارند که فساد در جامعه فراگیر شده است و 96 درصد هم با این جمله موافق هستند که مجازات مناسب و سخت‌گیرانه اصلی‌ترین عامل بازدارنده‌ی فساد در ایران است.

 

جان باختن بیش از 221 هزار در راه‌های کشور در 10 سال گذشته

فارس: جانشین پلیس راهور ناجا اظهار داشت: بررسی روند وقوع سوانح ترافیکی در بازه 10 ساله بین سال های 1384 تا 1393 نشان می‌دهد که در این سوانح، 221 هزار و 851 نفر در سوانح رانندگی راه‌های کشور جان خود را از دست داده‌اند.

 

بیمارستان، نوزاد را گرو گرفت!

جام جم: مسئولان بیمارستانی در تهران وقتی زنی نتوانست هزینه زایمان دو قلوهایش را پرداخت کند، یکی از نوزادان را 27 روز در بیمارستان نگه داشتند و او را تحویل مادرش ندادند.

 

 

شمار کاربران تلگرام چند برابر بينندگان تلویزیون شد

انتخاب: سرپرست شرکت مخابرات ایران: در حال حاضر تنها شبکه اجتماعی تلگرام در ایران 14 میلیون کاربر دارد که میانگین استفاده آن ها از این شبکه احتمالا بیش از 2 ساعت برای هر نفر در روز است، یعنی چندین برابر تماشای تلویزیون!

 

 

 

طنز

 

نکند انتخابات فتنه است!

وقایع اتفاقیه: شهرام شکیبا: بدانید ما هنوز هم بلدیم بخندانیم، ولی برخی‌ها اعصاب درست و حسابی ندارند و کار دستمان می‌دهند. یکی از چیزهایی که باعث بی‌نمکی مفرط‌مان شده، همین جو خوف و خطری‌ست که بی‌خود و بی‌جهت راه افتاده. یک عده‌ای کار و زندگی‌شان را تعطیل کرده‌اند و دائم سخنرانی می‌کنند که بدانید و آگاه باشید که فتنه اکبر در راه است. من نمی‌دانم این چه فتنه‌ای است که همه از آن خبر دارند. ضمنا اگر خبر دارند، خب چرا کلا موضوع فتنه و فتنه‌گران مزبور را لو نمی‌دهند تا قضیه از حیٌّز انتفاع ساقط شود و برود پی‌کارش. من که هرچه فکر می‌کنم، می‌بینم انتخابات در راه است. نکند منظور جماعت از «فتنه اکبر»، «انتخابات» است. خب اگر این است یکباره در انتخابات را گل بگیرند تا مسئله حل شود. این هشدارهای دوستان مانند حرف‌های کسانی‌ست که فال قهوه می‌گیرند. فقط یک موضوعات کلی را می‌گویند، بدون توضیح: یک مسافرت می‌روی، یک‌چیزی را امضا می‌کنی، یک زن با تو دشمن است، یک زنی دوستت دارد، به زودی فتنه می‌شود…!

 

 

موضع نگیر، سالار خسته است

قانون: آید‌‌‌ین سیارسریع: تا این ساعت که ما این مطلب رو می‌نویسیم همه کشور بسیج شده‌اند که تکلیف سالار عقیلی رو روشن کنن یعنی فقط معاونت محترم اداره آب و فاضلاب شهرستان چامچاقال‌دره در مورد حضور سالار عقیلی در شبکه من و تو اظهارنظر نکرده که امید داریم تا آخر ساعت اداری امروز این قصور رو جبران کنه. اون‌هایی که امروز می‌خوان برن خواستگاری حواسشون باشه اون‌هایی که دیروز رفتن و در مورد حضور سالار توی من و تو موضع گیری خاصی نداشتن با جواب منفی خانواده عروس روبه‌رو شدن، در موارد خاصی هم دختره خوابونده زیر گوش پسره و گفته تو که نمی‌تونی راجع به حضور سالار عقیلی تو شبکه من و تو موضع گیری کنی، فردا چه جوری می‌خوای یه زندگی رو بچرخونی؟