دیدبان
دیدبان

دیدبان رسول بخشعلی   علت صلح امام حسن(ع) از نظر روحانی ایرنا: حسن روحانی: امام مجتبی(ع) برای ایجاد وحدت بین مسلمانان و برای صلح چقدر زجر کشیدند و چقدر زخم زبان شنیدند، و حتی کسانی که جزو اصحاب آن حضرت بودند گاهی شرایط آن زمان را درک نمی کردند و نمی فهمیدند که اگر تفرقه […]

دیدبان

رسول بخشعلی

 

علت صلح امام حسن(ع) از نظر روحانی

ایرنا: حسن روحانی: امام مجتبی(ع) برای ایجاد وحدت بین مسلمانان و برای صلح چقدر زجر کشیدند و چقدر زخم زبان شنیدند، و حتی کسانی که جزو اصحاب آن حضرت بودند گاهی شرایط آن زمان را درک نمی کردند و نمی فهمیدند که اگر تفرقه و جنگ در آن مقطعی که روم آماده حمله به دنیای اسلام بود و نیز اگر جنگ داخلی ادامه پیدا می کرد چه شرایطی ایجاد می شد. امام مجتبی(ع) شرایط جهانی، منطقه ای و شرایط مسلمان ها را مدنظر قرار داد و مسیر صلح را انتخاب کرد و پیمود.

 

بهترین جایی که باید قدرت نقد شود دانشگاه است

ایسنا: سخنان دکتر روحانی در دانشگاه شریف: درود بر دانشجویانی که با زبانی منتقدانه از کشور خودشان دفاع می کنند. بهترین جایی که باید قدرت نقد شود دانشگاه است. اگر قدرت مورد انتقاد و سوال قرار نگیرد به انحراف و استبداد خواهد کشید. همه باید مورد سوال قرار بگیرند. هیچکس نباید خود را مستثنی از سوال مردم بداند و همه باید خود را مفتخر به پاسخگویی مردم بدانند. البته الان نقد برخی نهاد ها و قوه ها مشکل است، فعلا از دولت و رییس جمهور شروع کنید(تشویق دانشجویان). انتقاد هم باید بدون افراط باشد؛ تعریف هم همین طور، همه چیز باید معتدل باشد. ما هیچ کدام معصوم و بی خطا نیستیم.

 

همه مردم جامعه را نمي توان فريب داد!

جماران: سید حسن خمینی اعتماد به مردم، را امری مهم برای کسانی که وارد حرکت های سیاسی می شوند، دانست و افزود: یقین داشته باشید همه جامعه را نمی توان فریب داد و لذا اگر ابزار و تریبون کمی در اختیار داریم، به فهم مردم اعتماد داشته باشیم؛ زیرا کار و سخن درست را مردم می فهمند. اعتماد داشته باشیم که مردم را نمی توان فریب داد که اگر به این حقیقت ایمان داشته باشیم در راستای فریب مردم تلاش نخواهیم کرد. مردم قدردان کارهای صحیح هستند و خداوند این امر را وعده داده است.

 

13920512131546196928904شما دانشجویان باید پیگیر این مسئله باشید که چرا 11 میلیون حاشیه نشینی وجود دارد؟

پویش: دکتر غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران: ما در کشوری زندگی می کنیم که طبق آخرین آمار 11 میلیون نفر در این کشور حاشیه نشین هستند که سرپناه ندارند و این آمار در دولت قبل تشدید شده در حالی که در دولت اصلاحات وضعیت خوبی داشتیم. 90 درصد مفاسد اجتماعی هم از این بخش جامعه درمی‌آید. در هشت سال دولت قبل که ما بیشترین درآمد نفتی را در طول تاریخ ایران داشتیم، آمار حاشیه‌نشینی و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی به‌شدت رشد کرده است. حرف ما با حامیان دولت قبل این است که بالاخره، می‌خواهید این مردم فقیر را اداره کنید یا نه؟ باید این باور در نزد همه ما شکل بگیرد که بحران‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور خیلی فراتر از آن است که بر سر آن دعوای سیاسی و حتی مجادلات فکری سنتی را ادامه دهیم. از این 11میلیون حاشیه‌نشین هزاران قاچاقچی، دزد، زورگیر، متجاوز و انواع مفاسد اجتماعی دیگر بیرون می‌آید. ایران در بین 90 کشور دنیا در ردیف دوم از لحاظ فلاکت قرار دارد. مجموعه تورم و رکود، ترکیب فلاکت را تشکیل داده و از بین 177 کشور دنیا ما ردیف 144 را در فساد اداری داریم همه این ها مسائلی است که دانشجویان باید به آن توجه کنند.

 

دولت تمام تلاش خود را می‌کند تا کسی در زندان و حصر نباشد

بهار: معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور، در جلسه سخنرانی در دانشگاه یزد: دولت آقای روحانی تمام تلاش خود را می‌کند تا محدودیت‌ها و موانع بر طرف شود، اما می دانیم برخی مسائل از اختیار رئیس جمهور خارج است. همه می دانیم محدودیت ها زیاد است و کشور هم شرایط ویژه ای دارد اما باید فضای منطق در کشور به‌ویژه در دانشگاه‌ها حاکم باشد و با ایجاد فضای گفت‌و‌گو بین همه گروه‌ها به همه اجازه ابراز عقیده داده شود. مشکلاتی که امروز در جامعه به وجود آمده به این دلیل است که بسیاری از مسائل تابو شده است. بگذارید مسائل مردم مطرح شود تا شاهد رفع بسیاری از مشکلات باشیم.

 

IMG01222488اصلاح طلبان اعتقادات دینی واخلاقی محکم تری دارند

پویش: علی مطهری: محکوم کردن اصلاح طلبان به کفر و ضد انقلابی نه از روی اعتقاد بلکه دقیقا یک حربه غیر اخلاقی برای زمین گیر کردن اصلاح طلبان واقعی می باشد. اینجانب خود به عنوان فرد کوچکی از جامعه ایثار گران که ارتباطات زیادی با خانواده ایثارگران وشهدا دارم با قاطعیت می گویم که اکثر این عزیزان که هزینه واقعی برای این نظام کشور و انقلاب داده اند، قریب به اتفاق معتقد به خط مشی اصلاح طلبی و اعتدال می باشند. بخصوص  عزیزان رزمنده و پاسداران دوران جنگ معتقد به این تفکر  هستند. البته این اصحاب بعضا اصولگرا خود نیز واقفند که اصلاح طلبان نه تنها اعتقادات دینی و اخلاقی محکمتری دارند بلکه کاملا به قوانین کشور معتقد و احترام می گذارند و حد همه چیز را در قانون می دانند اما بعضا افراد اصولگرا هیچ حدومرز قانونی برای خود قائل نیستند!

 

عده ای کاسه داغ‌تر از آش شده‌اند!

فرارو: علی مطهری: رهبری خودشان در دیدار با دانشجویان گفته‌اند که من از انتقاد استقبال می‌کنم اما متأسفانه عده‌ای اجازه اظهارنظر مخالف با رهبری را نمی‌دهند و در واقع کاسه داغ‌تر از آش شده‌اند در حالی که نظر رهبری چنین نیست و در واقع ایراد از ولایتمداران است نه از ولایت فقیه. معصومین نیز در زمان خود امر به انتقاد از خودشان می‌کردند چه رسد به ولی فقیه که غیرمعصوم است. اگر نقد قدرت نداشته باشیم، حکومت ها فاسد خواهند شد. نمی‌شود افراد را به خاطر انتقادی که داشتند یا در راهپیمایی شرکت کرده‌اند و در ستاد فرد خاصی بوده‌اند رد صلاحیت کرد، چون سبب می‌شود افراد آزاده حذف شوند. مطهری درباره بازداشت اخیر روزنامه نگاران توسط سپاه خاطرنشان می‌کند که رییس جمهوری هم می‌تواند به عنوان رییس قوه ی مجریه و مجری قانون اساسی، طبق قانون اساسی اخطارهایی را بدهد.

 

عوامل خودسر، اسلام را می پوسانند!

جماران: اولین موضع گیری امام خمینی(ره) نسبت به  عوامل خودسر: آنهایی که به اسم اسلام مشغول شده‌اند به اعمال سر خودی؛ اینها کرم هایی هستند که باطن این نهضت را به فساد خواهند کشید. و من نمی‌دانم باید چه بکنیم. سر خود همین طوری یک دسته‌ای، هر کس در هر جا، یک تفنگی داشته دست خودش گرفته، و به اسم «کمیته» و به اسم «پاسدار» و به اسم [بسیج‌]، هر که هر چه دلش می‌خواهد، هر کاری دلش می‌خواهد می‌کند. با هر که بد است می‌ریزند منزلش بازرسی‌ می‌کنند. با هر که یک غرضی دارند می‌ریزند منزلش، خانه‌اش را غارت‌ می‌کنند. و این یک خطر بزرگی است که برای اسلام در زمان ما پیش آمده، و شاید خطرش بیشتر از خطری باشد که اسلام از رژیم سابق داشت. ۲۶ آذر ۱۳۵۸- در جمع مسئولان و فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب/ صحیفه امام(ره) ؛ جلد ۱۱ ؛ صفحات ۳۱۳تا۳۱۵

 

بازیگری را کنار بگذارید؛ مرد می خواهد که با دین بازی نکند!

پویش: آیت الله محمود امجد: آقای بهاءالدینی  یک کلمه بیشتر نداشت می گفت که “بازیگری را کنار بگذارید.” مرد می خواهد که با دین بازی نکند، مرد می خواهد که با قرآن بازی نکند، مرد می خواهد که با شهید بازی نکند، مرد می خواهد که با انقلاب و سرنوشت مردم بازی نکند. امام زمان(عج) می خواهد عدل را برقرار کند. اما ما می خواهیم امام زمان بیاید و به میل ما رفتار کند. اگر کسی به من توهین کرد، آیا می توانم تحمل کنم؟ امام مجتبی(ع) می توانست زمین و زمان را با اشاره ای به هم بریزد. اما دشنام های آن مرد شامی را تحمل کرد و بعد به او گفت اگر گرسنه ای، به تو غذا دهم. اگر تشنه ای، به تو آب دهم. بعد آن شخص شامی گفت تا الآن مغبوض ترین انسان ها نزد من، تو و پدرت بودید و الان محبوبترین انسان ها نزد من، تو و پدرت هستید.

 

نماز جمعه محل یاد خداست، نه خط و نشان کشیدن و توهین به رقبا

بهارنیوز: حجت‌الاسلام غفاری، عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام(ره): نماز جمعه محل ذکرالله است نه محلی برای خط و نشان کشیدن و توهین کردن و فحش دادن به رقبا و مخالفان سیاسی. براساس نسح صریح قرآن خطیب جمعه نباید از ذکرالله خارج شود و تریبون نماز جمعه را به محلی برای دعواهای باندی، گروهی و سیاسی و افترا و تهمت تبدیل کند. ما امروزه برای همه چیز هزینه می‌دهیم اما هزینه دادن برای عقیده و فکر و اندیشه‌مان را سخت می‌انگاریم. هیچ تعالی و رشد فردی و اندیشه‌ای بدون پرداخت هزینه ممکن نیست.

 

کانون‌ اصلی رانت و فساد، غیرشفاف‌بودن امور است

ایلنا: دکتر فرشاد مومنی، استاد دانشگاه: بررسی‌های آماری نشان می‌دهد ایران از ٧٧ درصد کشورهای جهان فاسدتر است. مطالعات نشان می‌دهد متغیرهای متفاوتی در مبارزه با فساد نقش تعیین‌کننده‌ای دارند که یک نمونه آن “شفافیت” است. کانون‌ اصلی رانت و فساد، غیرشفاف‌بودن امور است. متأسفانه در دوره قبلی از عدالت بد دفاع شد و اکنون جرئت صحبت‌کردن در مورد آن در عرصه‌های مختلف وجود ندارد و از سوی دیگر فکر می‌کنیم عدالت اجتماعی را می‌توان از طریق صدقه‌دادن و تشویق به مصرف برقرار کرد، در صورتی که کانون اصلی عدالت اجتماعی کارایی و بهره‌وری است. در دولت گذشته رئیس‌جمهور می‌خواست مورد به مورد برای حل مشکلات مردم وقت بگذارد که کارشناسان گفتند این کار ٤٥٠ سال زمان نیاز دارد تا به هر ایرانی برای رسیدگی مشکلاتش زمان برسد.

 

اصلاحات‌هراسي، اصولگرايان را به باتلاق انداخت

آرمان: سيدمحمود ميرلوحي: اگر اصولگرايان پشت احمدي‌نژاد قرار نمي‌گرفتند جامعه به این مشکلات گرفتار نمی‌شد. اصلاحات‌هراسي اصولگرايان بود كه آنها را به اين سو كشاند، اصلاحات‌هراسي كه از ابتدايش ساخته و پرداخته ذهن خود آنان است. امروز اصولگراياني مثل آقاي مطهري يا آقاي توكلي خودشان مي‌گويند كه ما گفتيم نبايد پشت سر آقاي احمدي‌نژاد برويم. اما متاسفانه اصلاحات‌هراسي آنها را به اين روز انداخت. امروز ما دلسوزانه به آنها مي‌گوييم كه پشت سر اصولگرايان تندرو قرار نگيريد. اگر تندروها را بگذاريم روي ترازوي سياست كدامشان مي‌توانند با آقاي هاشمي برابري كنند؟ آنها تعريفي از انقلاب، ارزش‌ها و اسلام مي‌كنند كه مطابق با افرادي است كه هيچ‌گاه در انقلاب نبوده‌اند. اين اشتباه شماست نه اشتباه كساني كه از صدر انقلاب و فراز و فرودهاي چهار- پنج دهه انقلاب بوده‌اند و احساس مسئوليت مي‌كنند. يك روز اينها تصور مي‌كردند مساله‌شان رئيس دولت اصلاحات است اما شما مي‌بينيد امروز با آقايان هاشمي و ناطق نوري مشكل دارند. ما به اصولگرايان توصيه مي‌كنيم اين ترس از اصلاح‌طلبان كه مونتاژ ذهنشان است را كنار بگذارند. اصلاح‌طلب واقعي چيزي نيست كه شما مونتاژ مي‌كنيد. به تعبير شهيد بهشتي آن چيزي كه هستيم را بگوييد. اين ها مرتب اصلاح‌طلبي ذهني خودشان را با يك سري رفتارهاي نامناسب مونتاژ مي‌كنند. مثلا مي‌روند سراغ كسي كه روزي در دورترين نقاط اصلاح‌طلب بوده و او را بر صدر اصلاح‌طلبي مي‌نشانند و تعميمش مي‌دهند به همه اصلاح‌طلبان. بعد شروع مي‌كنند و از اين اصلاح‌طلبي مي‌ترسند و به آن حمله مي‌كنند.

 

 

عکس «م ـ خ!» حرام است عکس نتانیاهو مباح!؟

روزنامه اطلاعات: چرا نباید تصویر و نظریات رئیس جمهوری دوره اصلاحات آقای (م ـ خ!) در مطبوعات و تلویزیون چاپ و مطرح شود؟! اگر فرضاً ایشان متهم به جرمی بوده باشند، دادستان می‌توانسته، به عنوان مدعی العموم وارد شده علیه نامبرده شکایت و اعلام جرم نماید. تا طبق نظر نهایی دادگاه مجرمیت وی ثابت یا تبرئه گردد. اما تا زمانی که این اتفاق نیافتاده ایشان طبق اصل ۳۷ قانون اساسی که می‌گوید: (اصل، برائت است و هیچ‌کس [هیچ بند و تبصره‌ای ندارد!] از نظر قانون مجرم شناخته نمی‌شود، مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.) مانند سایر مردم آزاد است که در صورتی که نظراتی دارد، همراه تصویر خود در رسانه‌ها مطرح نماید ـ این سخت‌گیری نسبت به آقای (م ـ خ) رئیس جمهوری دوره اصلاحات در حالی است که در مطبوعات و تلویزیون، مکرر عکس‌های اوباما و رؤسای سابق آمریکا ـ سران داعش ـ طالبان ـ القاعده ـ نخست وزیران اسرائیل به ویژه «نتانیاهو» و مخالفان جمهوری اسلامی همراه نوشته‌های مربوطه به ایشان چاپ و نشان داده می‌شود!

 

سه امید برای مجلس پیش رو

صدا: احمد پورنجاتی: در این برهه، جامعه ایران به مجلسی نیاز دارد كه :

1-   اكثریت نمایندگانش دست‌كم در چند «اولویت راهبردی» برای پیشبرد امور كشور درك مشترك و توافق داشته باشند؛ به نظر این قلم، مهمترین اولویت راهبردی كشور، رویكرد تمام‌عیار به «توسعه متوازن» است.

2-  از شخصیت «باشگاهی» فاصله بگیرد و به شخصیت «فدراسیونی» نزدیك و نزدیك‌تر شود. روشن‌تر بگویم؟ مجلس، برای ایفای آن نقش مهم، همواره و به‌ویژه در حال و هوای كنونی كشور، باید وجهه «ملی»تری داشته باشد، آن‌گونه كه فدراسیون‌های ورزشی برای انتخاب اعضای تیم ملی در هر رشته، فارغ از رقابت‌های باشگاهی، انتخاب‌هاشان را با رویكرد «كارشناسانه و توان‌افزایی ملی» انجام می‌دهند.

3-  از ویژگی «پیوندپذیری ارگانیک» با مجموعه ساختار سیاسی كشور برخوردار باشد. این به مفهوم «كارپذیری یا تمكین سیاسی یا نادیده‌انگاری هویت» یا ابطال شناسنامه سیاسی یا حزبی نمایندگان مجلس نیست. مهم این است كه تركیب مجلس به‌گونه‌ای رقم بخورد كه از توانمندی كنش فعال و موثر برای «ارگانیك شدن» نظام تصمیم‌گیری در كشور برخوردار باشد. بدترین وضعیت این است كه مجلس، همچون جزیره‌ای گرچه قدرتمند یا گلخانه‌ای هرچند پرشكوه و جلال و جذبه اما ناتوان از پیوند با كلیت اقلیم باشد. چیزی می‌شود برای ثبت در تاریخ افتخارات بی‌حاصل!

 

احراز صلاحیت را از کجای قانون گرفته‌اید؟

تابناک: حجت الاسلام منتجب نیا: من همیشه همه جا از شورای نگهبان می‌پرسم که احراز صلاحیت را از کجای قانون گرفته‌اید. وزیر کشور هم چند وقت پیش گفته بودند ما احراز صلاحیتی در قانون نداریم و بعد از آن‌که 4 مرجع اصلی صلاحیت کاندیداها را معلوم کردند دیگر کار تمام شده است و هم هیات اجرایی و هم هیات نظارتی باید صلاحیت او را به رسمیت بشناسند. رییس جمهور هم گفته‌اند شورای نگهبان مانند چشم است نه دست، اما آقایان نمی‌خواهند به این مسائل توجه کنند.

 

 

جامعه با نیروهای ترقی خواه همراه است، اما نمی داند این نیروها چه کسانی هستند.

صدا: سعید حجاریان: اینکه جامعه از احــزاب جدا افتاده، موضوع تازه ای نیست. البته جامعه همچنان کم وبیش با نیروهای ترقی خواه همراه است. اما نمی داند این نیروها چه کسانی هستند. به عبارتی، ترقی خواهی در بطن جامعه وجود دارد و بازگشت به وضعیت گذشته برای اکثریت بالایی از مردم یک کابوس است؛ منتهی جامعه نمایندگان خــود را پیدا نکرده است. در بطن جامعه گرایش به سمت دغدغه هایی وجود دارد؛ اما انطباق آن با اشخاص مهم است و این وظیفه اصلاح طلبان اســت که در همین مدت کوتاه، فاصله را البته در حد مقدور پر کنند. گفتمان اصلاحات هنوز قوام نیافته؛ اما بطور کلی، رایحه ای از این گفتمان در فضا پیچیده است و همیــن رایحه هم، مردم را جذب خودش کرده است. در بحث اصلاح طلبی هم، از رایحه گفتمانی تا سازماندهی راه طولانی در پیش است؛ اما بالاخره مسیر همین است.

 

اصلاحات به دنبال تشکیل جبهه گسترده حمایت از دولت

ایلنا: ابراهیم اصغرزاده: اصلاح‌طلبان از موفقیت‌های دولت روحانی خوشحال هستند و کاری نمی‌کنند که دستاوردهای دولت تضعیف شود. اصلاح‌طلبان الان در موقعیتی هستند که تلاش می‌کنند جهبه‌ای را تشکیل دهند و روی حداقل‌هایی میان خودشان و معتدلان و اصولگرایان معتدل، جبهه گسترده‌ای را به لحاظ گفتمانی ایجاد کنند که این دفاع از دولت موجود محسوب می‌شود.

 

همین ظاهرپسندی‌ها موجب هدر رفتن هزاران میلیارد از سرمایه‌های کشور شد.

ایلنا: سیدحسین دهدشتی نماینده مردم آبادان گفت: آقای مرتضوی در دادگاه همچنان تصور می‌کند قاضی است، با محافظِ مسلح وارد دادگاه می‌شود و به جای اینکه دادگاه وقت دادرسی تعیین کند ایشان برای دادگاه تعیین وقت می‌کند. او چه فرقی با سایر متهمان دارد؟ مگر نه این است که در پیشگاه قانون همه با هم برابرند؟ نکند خدای نکرده سابقه قاضی و دادستان بودنش در برخورد قوه قضاییه با او تاثیر گذاشته؟ آقایان مسئول! آقای خاوری هم قبل از خروج از کشور، محاسن داشت، چفیه برگردن می‌انداخت و در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کرد و ارزشی می‌نمود. همین ظاهرپسندی‌ها موجب هدر رفتن هزاران میلیارد از سرمایه‌های کشور شد. مرتضوی رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده و در این مملکت متاسفانه قاضی بوده است! شایسته است قوه قضاییه احکامی که ایشان در زمان قضاوت خود صادر کرده‌اند، مانند توقیف فله‌ای بیش از صد و بیست نشریه و بیکار شدن عده زیادی از روزنامه‌نگاران را، مورد بررسی مجدد قرار دهد تا خدای ناکرده حقی زایل نشده باشد. رییس جمهور سابق، شخصی را که متهم به فساد است به سمت ریاست «ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی» و مجلس هم او را به ریاست دیوان محاسبات می‌گمارد، کمی بعد هم فساد ایشان اثبات و محکوم می‌شود. چه کسی پاسخگوی این پارادوکس تلخ است؟ این هزینه برای نظام نیست؟! چرا نباید دادگاهی تشکیل شود و آقای احمدی‌نژاد پاسخگوی اینگونه انتصابات و قانون‌گریزی‌های عدیده‌اش باشد؟

 

اين بزرگوار به عالم و آدم بدبين هستند

بهار: سید محمود دعایی:[پیش از انقلاب اسلامی] در جريان نگراني از شخصيت شريعتي، افرادي از جمله آيت‌الله مصباح يزدي نامه‌اي نوشت. من حامل اين نامه بودم. در آن موقع امام تعبير ماندگاري کردند که اين بزرگوار به عالم و آدم بدبين هستند، ما در شرايطي نيستيم که نسبت به دانشگاهيان و روشنفكران با بدبيني نگاه کنيم. امام پاسخ آقاي مصباح را در سخنراني‌اي در نجف اشرف دادند و اعلام کردند توصيه‌ام به دوستان اين است که اگر يک وقت بنا شد تحولي در كشور صورت بگيرد و نظامي تاسيس شود، ما طلبه‌ها نمي‌توانيم اداره کنيم و طبيعتا بايد عناصر دانشگاهي باشند كه مسووليت ها را برعهده بگيرند، چرا اين عناصر را دور و فاصله ايجاد مي‌كنيد…

 

کمی واقع بین باشید و ایران را با یمن و هیچ کشور دیگر مقایسه نکنید

تابناک: کالین پاول، وزیر دفاع سابق آمریکا در شبکه cnn در پاسخ به ادعای سه کارشناس سعودی که ادعا کردند “در 4 تا 6 ساعت می توانند آسمان و حریم هوایی ایران را تصرف کنند و در اختیار بگیرند” پس از خنده ای تمسخر آمیز گفت: “نه نه ، من چنین فکر نمی کنم. صحبت های شما بیشتر جنبه جوک و خنده دارد. اگر ایران مستقیم با شما وارد جنگ شود، شما حتی فرصت پیدا نمی کنید که تلفن را بردارید تا از ما تقاضای کمک کنید. بهتر است کمی واقع بین باشید و ایران را با یمن و هیچ کشور دیگر مقایسه نکنید. حتی ما هم تاکنون چنین ادعایی نکرده ایم.”

 

گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مسگری

شرق: این روزنامه با توجه به قانون اخیر کنگره آمریکا دال بر محدودیت ویزا برای ایرانیان نوشت: اشتباه پشت اشتباه. باز هم سیاسی‌کاری علیه ایران. الان شهروندان ایران برای دنیا خطرناک‌ترند یا شهروندهای کشور‌هایی مثل عربستان و پاکستان؟ در هیچ یک از حوادث تروریستی سال های اخیر در جهان، هیچگاه یک تبعه ایرانی نقش نداشته است و به عبارت دقیق تر، از ۱۱ سپتامبر، تا حوادث تروریستی دیگر در خاورمیانه و حتی اروپا، هیچگاه نام یک ایرانی به عنوان عاملان آن حوادث ثبت نشده است. علاوه بر آن، ایران از معدود کشورهایی اسلامی محسوب می شود که نه تنها حتی یک نفر از اتباع آن در گروهک داعش عضویت ندارد بلکه در صف اول مقابله با این گروهک تروریستی قرار دارد.

 

بن بست نگاه اشتباه به علوم انسانی در ایران

شهروند: صادق زیباکلام: مشکل اساسی این است که در ایران به علوم انسانی به‌عنوان ابزاری برای انتقال و القای ایدئولوژی به جامعه نگاه می‌شود و نه برای فهم جامعه، فهم تاریخ و فهم انسان. از یک‌سو آموزش‌وپرورش می‌خواهد علوم انسانی را به کلی جمع کند، ازسوی دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌خواهد علوم انسانی را اسلامی کند و درهمین احوال سند تغییر بنیادی علوم انسانی تهیه می‌شود، همه اینها نشان‌دهنده شکست تلاش‌های نظام آموزشی ایران در بهره‌گیری از علوم انسانی است و این راهکار حذفی اعلام به بن‌بست رسیدن در این زمینه است.

 

دولت روحانی محافظه کار است و این به نظر من خوب است!

صدا: ابراهیم فیاض، استاد مردم‌شناسی دانشگاه تهران: من دولت روحانی را یک دولت محافظه‌کار می‌دانم. ای کاش در ایران محافظه‌کاری را می‌فهمیدند؛ چون در ایران همه همیشه رادیکال بوده‌اند. چه خاتمی و چه هاشمی رفسنجانی و… من دولت روحانی را محافظه‌کار به این معنا می‌دانم که نمی‌خواهد زود تغییری ایجاد کند. منظورم محافظه‌کاری اقتصادی است که سیاست‌اش را هم روی اقتصاد می‌گرداند…. ظاهرا دولت انتظار زیادی ندارد و این به نظر من خوب است؛ چون ما از قبل از انقلاب رادیکالیسم داشته‌ایم و همه یا چپ بودند یا راست و به همین دلیل اکنون دیگر به محافظه‌کاری نیاز داریم.

 

دولت هم موتور، هم مانع!

دنیای اقتصاد: علی میرزاخانی: توسعه يك پيشرفت مستمر است معطوف به يك چشم انداز روشن. شايد بتوان گفت كه جلوه اقتصادي توسعه به صورت “افزايش رفاه” و جلوه اجتماعي-سياسي آن به صورت “تحقق عدالت” ظهور مي يابد كه ناگزير بايد پا به پاي هم فرآيند بهبود را تجربه كنند و جدايي اين دو مقوله از يكديگر، هم به فرآيند توسعه آسيب مي زند هم به فرآيند تحقق عدالت. پارادوكس بسيار عجيب در فرآيند توسعه اين است كه هم “موتور اصلي توسعه” و هم “مانع اصلي توسعه” تحت تأثير عملكرد دولت (حاكميت) است. اگر حكومت ها به مأموريت اصلي خود يعني تأمين امنيت و برپايي نظام داوري عادلانه عمل كنند تبديل به موتور توسعه و چنانچه از اين مأموريت تخطي كنند تبديل به بزرگترين مانع توسعه مي شوند.

 

نگرانی از فساد سازمان یافته در ایران

تابناک: احمد توکلی، نماینده مجلس در دانشگاه شیراز گفت: هیچ خطری برای جمهوری اسلامی وجود ندارد اما فساد سازمان یافته این حکومت را تهدید می‌کند. کودتای نظامی، تجاوز نظامی، انقلاب مخملی هیچ کدام نمی‌تواند ضربه‌ای به جمهوری اسلامی وارد کند اما فساد، حکومت جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند و “یکی از موارد فساد، فساد سیستمی است که دستگاه‌های مسئول، خودشان گرفتار فساد شوند.” آقای توکلی گفت: “برخی یقه‌سفید‌ها با چهره‌ای محترم وارد می‌شوند و تخلف می‌کنند.”

 

سو استفاده ورزشكاران شوراي شهر

تابناک: احمدناطق نوری نماينده سابق مجلس: بعضی ورزشکاران شورای شهر تهران بنام موسسه فرهنگی زمین می گیرند و یک مسجد در کنارآن می سازند و بقیه اش را هم برج تجاری می سازند!

 

جنبش دانشجویی فرصت تمرین جامعه پذیری و خرد جمعی

بهار: غالب نگاه ها بـه جنبش هاى دانشـجویى، تهدیدآمیز بود در حالیکه فعالیت هاى دانشجویى به عنوان یک فرصت درعرصه جهانى تعبیر و تعریف مى شود. ما باید این نوع نگاه را تقویت کنیم و به جاى آنکه جنبش دانشـجویى را یک تهدید ببینیم، یک فرصت بدانیم؛ کشور در آینده با مجموعه عظیمى از فعالیت هـاى داوطلبانـه و خودجوش روبه رو خواهد بود که مى تواند هم بستر نشاط و پویایى را فراهم کند و نیز کمک کند تا دانشـجو جامعه پذیر باشـد و تمرینات خرد جمعى را انجام داده باشد.

 

سلامت؛ یک حق یا یک کالا؟!

ایران: دکتر سیمین کاظمی، پزشک: خبر شکافتن بخیه‌های تازه دوخته شده چانه کودک چهارساله فقیری در بیمارستان اشرفی اصفهانی خمینی شهر، به جرم آنکه توان پرداخت هزینه‌های بیمارستان را نداشته انسان را در بهت فرو می‌برد که آیا ما در حال تبدیل شدن به موجوداتی هستیم که غیر از پول و سود، هرچیز دیگری مثل اخلاق، انسانیت و وظیفه شناسی برایشان از معنا و اعتبار افتاده است؟ این سقوط اما، تنها سقوط یک شخص نیست که علامت ناگوار دیگری است از سقوط و اخلاق باختگی برخی دانش‌آموختگانی که دانش را متاعی دیده‌اند برای فراچنگ آوردن پول. پزشکی که از این دستگاه تربیتی بیرون آمده است، سلامت را کالایی می‌داند که می‌توان آن را فقط در ازای پرداخت پول به دیگرانِ دردمند عطا کرد. این پزشک، پرورش یافته فضای سودانگارانه است که سلامت را نه یک حق، که یک کالا می‌داند. هر کس که پول داشت می‌تواند از آن برخوردار شود و هر کس که نداشت باید محروم شود.

 

تنها با محکوم کردن و پخش نفرت به دنبال راحت کردن خیال خود نباشیم.

شهروند: عباس عبدی با اشاره به حادثه بیمارستان خمینی شهر و موج احساسی به راه افتاده نوشته: نمی توان این حوادث را بدون در نظر گرفتن سایر عوامل تحلیل و با محکوم کردن آن خیال خودمان را در انجام وظیفه اجتماعی راحت کرد. نویسنده برای اثبات نظر خود از سندی خبر داده که مطابق با آن یک مسوول بهداشت یک استان دستور داده از حقوق پرستاری حدود ۲۰۰ هزار تومان کسر شود، علت نیز خروج دو نفر از بیماران بدون تسویه‌حساب و پرداخت هزینه‌های درمان آن دو نفر از بیمارستان است. حالا بیایید خودمان را جای آن پرستار بگذاریم. پرستاری که از ابتدای ‌سال نیز حق کارانه خود را دریافت نکرده و اکنون نیز باید به دلیل عدم پرداخت هزینه این بخیه و پانسمان ١٥٠‌هزار تومان هم از حقوق ماهانه‌اش کسر شود. آیا دلایل اصلی آن را ریشه‌یابی کرده‌ایم؟

 

من آخوند قبل از همه اعتراف مي كنم كه در كشيدن بخيه هاي پسرك نقش داشته ام!

پویش: حجت الاسلام محمدرضا زائری درباره واقعه شکافتن بخیه‌های یک کودک در اصفهان نوشت: اين آقاي دكتر كه از رفتار زشتش برآشفته ايم از ماه و مريخ نيامده است! او هم توي همين جامعه مدرسه و دانشگاه رفته و بزرگ شده و … وقتي ما مشغول دعواهاي سياسي مان بوده ايم يا به يك تار موي زنان گير داده ايم و از اخلاق و قانون و انسانيت غفلت كرده ايم، اين آقاي دكتر باليده و پزشك شده و تيغ و قيچي دستش گرفته! بي خود او را متهم نكنيد، او حاصل مجموعه اي است كه همه ساخته ايم. همه ما يك جورهايي همين كار را كرده ايم و مي كنيم. من مقصرم! من آخوند قبل از همه دستم را بالا مي گيرم و اعتراف مي كنم كه من هم در كشيدن بخيه هاي پسرك نقش داشته ام!

 

دکترهای بیکار خطری برای جامعه

جهان صنعت در سرمقاله خود از قول مرکز آمار ایران نقل کرده که که افزون بر ۱۱۰ هزار نفر از دارندگان مدرک دکترای دانشگاهی در کشور بیکارند. این یک آمار تکان‌دهنده برای جامعه ماست که حتی نمی‌توانیم برای دارندگان بالاترین مدارک علمی دانشگاهی کار و زمینه اشتغال ایجاد کنیم. برای نظام آموزشی هم وجود این همه بیکار دارای مدرک دکترا یک سرشکستگی بزرگ محسوب می‌شود.

 

164_722بحران امروز ايران اجتماعي‌ است

بهارنیوز: محسن صفایی‌فراهاني: بحران عميق ايران امروز اتفاقا اقتصادي نيست، بحران در بخش اجتماعي است. دفتر مطالعات استراتژيك رياست‌جمهوري اخير گزارشي تهيه كرده كه به نظر من تكان‌دهنده است. بر اساس مفاد اين گزارش اعتماد بين آحاد جامعه ايران به ١٠ درصد رسيده است، شاخص صداقت و امانتداري به هشت درصد و اين ارقام در كشورهاي حوزه اسكانديناوي بالاي ٧٠ درصد است، يعني جامعه به واقع دچار يك سقوط اخلاقي شديد شده است. آن وقت از طرف ديگر شاخص كلاهبرداري به ٧٥ درصد، اينها نشان مي‌دهد كه اگر اين روش ادامه يابد شرايط پيچيده‌تر مي‌شود، مساله ديگر فقط بحران اقتصادي نيست، عدم صداقت و دروغگويي گسترده در حال آسيب زدن به كل جامعه است.

 

از ما که گذشت؛ اما شما جوانان این شرایط را نپذیرید و در تغییر و بهبود آن بكوشید

صدا: بابک احمدی، نویسنده: وضع مطلوبی نداریم. ما نه فلسفه هنر و نه فكر فلسفی آفریدیم. تا این شرایط را عوض نكنیم دنیای بهتری نخواهیم داشت. وظیفه شما دانشجویان است. ما كه رفتیم، هر چه بود عمرمان را كردیم، حداكثر یك دهه دیگر مهمان این دنیا هستیم. اما وظیفه شما نسل جوان است كه این شرایط را نپذیرید و در تغییر و بهبود آن بكوشد و حقش را بخواهد و جور دیگر زندگی و جور دیگر فكر كند و هنر دیگری و فلسفه تازه‌ای بیافریند. این به عهده جوانان است، از ما گذشت، تلاش خود را كردیم، از این بهتر كاری بلد نبودیم، شرمسار تاریخ هستیم!

 

 

طنز:

——-

رعایت پوشش رسانه‌ای الزامی است!

قانون: آید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ین سیارسریع: ۱۶ آذر که رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی می‌کرد اصحاب رسانه دست به کار شدند که این مراسم و حواشی آن را پوشش دهند. صداوسیما از آنجایی که پوشش رسانه‌ای کلا به امپکس و نودالش است و وظیفه خودش را بیشتر رعایت پوشش رسانه می‌داند تا پوشش رسانه‌ای، لباس مناسبی آورد و و رسانه را کاملا با آن پوشاند. لباس جدید، شعارهای دانشجویان در میان سخنرانی روحانی رو زیر خودش قایم کرد و گفت: کو؟ شعار چیه؟ کدوم شعار؟ کی شعار داد؟ بعد از این که مثل همیشه از صداوسیما ناامید شدیم رفتیم چند تا سایت و خبرگزاری باز کردیم بلکه ببینیم قضیه از چه قرار بوده است. یکی از خبرگزاری‌ها تیتر زده «پیام روشن دانشجویان به رئیس جمهور». اوه اوه … چه شجاعتی. باریکلا. صفحه رو باز کردیم دیدیم کل خبر یه سری[…] است که چند تا فعل و علایم نگارشی بهش چسبیده. به این ترتیب: دانشجویان در مراسم ۱۶ آذر و در هنگام سخنرانی رئیس جمهور پیام روشن خود را به رئیس جمهور گوشزد کرده و اعلام کردند بعضی چیزها باید بشکند. دانشجویانِ[…] با شعار[…] خواستار رفع[…] شده و گفتند بعضی ها باید از[…] در بیایند. این مراسم با شعار «یا […] […]» ! و «[…] […] آزاد باید گردد» دانشجویان همراه بود. یعنی اگر ۱۶ آذر نبود و نمی‌توانستیم به یک چیزهایی ربطش بدهیم یقین حاصل می‌کردیم که مادرشوهری برای عروسش نامه نوشته و تا می‌تونسته نیش و کنایه زده. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا واقعا ما مجبوریم؟ هنوز دانشمندان نتوانسته‌اند پاسخ مناسبی برای این سوال پیدا کنند. با این حال تلاش‌ها ادامه دارد.