آنچه کشور خیلی بیش از”جوان گرایی” بدان نیاز دارد، دوری از تندروی و پرهیز از رادیکالیزم انقلابی است پویش: صادق زیباکلام طی نامه ای به علی اکبر ناطق نوری از او درخواست کرد که در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کند. این استاد دانشگاه در بخشی از نامه نوشته است: «آنچه کشور خیلی بیش […]
آنچه کشور خیلی بیش از”جوان گرایی” بدان نیاز دارد، دوری از تندروی و پرهیز از رادیکالیزم انقلابی است
پویش: صادق زیباکلام طی نامه ای به علی اکبر ناطق نوری از او درخواست کرد که در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کند. این استاد دانشگاه در بخشی از نامه نوشته است: «آنچه کشور خیلی بیش از”جوان گرایی” و…. بدان نیاز دارد، دوری از تندروی و پرهیز از رادیکالیزم انقلابی و متقابلا رفتن بسمت و سوی اعتدال، میانه روی و پراگماتیسم است و دقیقا هم بواسطه این نیاز است که بنده در مقابلتان زانو زده و درخواست می نمایم که نه نگویید.»
از نظر صداوسیما همه آیت الله هستند جز هاشمی؟
اعتماد: یکطرفه عمل کردن مدیران صدا و سیما در انکعاس اخبار مربوط به درگذشت آیت الله خزعلی بروز پیدا کرد آن هم بسیار غیرمنتظره. پس از رويداد فوق، مقامات بلندپايه كشوري و لشكري اقدام به ارسال تسليت كردند. بديهي است كه صدا و سيما نمي تواند همه تسليت ها را بخواند، اما مي تواند بدون خط بازي اسامي مقامات را براي بينندگان و شنوندگان رسانه ملي بخواند. اين كار را كردند، اما به گونه اي كه توي ذوق مخاطب مي زد. موقع خواندن اسامي مقامات و غيرمقامات روحاني از پيشوند «آيت الله» استفاده كردند. در ميان اين همه آيت الله و حجت الاسلام كه نام برد، به نام هاشمي رفسنجاني رسيد، گفتند آقاي هاشمي رفسنجاني، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام. مهم نيست كه چه كسي را آيت الله صدا بزنند يا نزنند، اين ها همه محصول يك رقابت دوره قاجار است و از آن وقت به بعد وارد ادبيات حوزوي شده است. تا اواسط دوره قاجار، هيچ پيشوندي چون آيت الله و آيت الله العظمي و ثقه الاسلام والمسلمين و… نداريم. پس القاب كه مي خواهد مقام علمي يك چهره مذهبي را نشان دهد، از آورده هاي تاريخ معاصر است كه چندان اعتبار ندارد. لذا فرق نمي كند كه به هاشمي رفسنجاني بگويند آيت الله يا نگويند. اما رديف كردن يك سري آيت الله و در ميان آنها فقط و فقط از كلمه «آقاي» براي رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام استفاده كنند، به دور از انصاف و عين خط بازي است.
از رايي كه به احمدي نژاد دادم متاسفم/ دولت هاشمي از همه موفق تر بود
شرق: احمد توکلی: آقاي هاشمي يك تفاوت اساسي با همه روساي جمهور بعد از جنگ داشت، تفاوت هم اين بود كه سياستمدار پخته اي بود. وقتي سياست تعديل را اجرايي كرد و كشور در سال 1374 دچار تورم بالايي شد، خيلي زود ترمز دستي را كشيد و دنده عقب رفت. كارش هم كار درستي بود. در عرض يكسال توانست تورم نزديك به 50 درصد را به 23 درصد برساند. در حقيقت سياست تثبيت را جايگزين سياست تعديل كرد. روساي جمهور ديگر كمتر از اين كارها كردند. شجاعت دور زدن را نداشتند. اين فرق آقاي هاشمي با ديگران بود.
آقاي احمدي نژاد شخصيتي بوده است كه همواره خواسته كارهاي بزرگ بكند، حتي اگر ظاهري بوده و از واقعيت دور باشد، خيلي شخصيت « اقتضايي عمل كن» دارد. نتيجه هم اين شد كه تصميمات متناقض و غيرواقع بينانه زياد گرفته مي شد. صراحتا مي گفتند قانون را قبول ندارم و اجرا نمي كنم. اين حرف و اين عمل مانند سم در اقتصاد عمل مي كرد. نتيجه اين شد كه رفتارهاي غيرقابل پيشبيني شرايط را براي سرمايه گذاري سخت كرد و افق تصميم گيري هاي اقتصادي كوتاه شد.
توکلی در پاسخ به این سوال که كدام دولت پس از جنگ عملكرد موفقتري در حوزه اقتصاد داشت؟ گفت: به طور نسبي دولت آقاي هاشمي رفسنجاني. اگر بخواهم نمره اي بدهم، نمره دولت آقاي هاشمي بالاتر از بقيه خواهد بود. هرچند در دوره احمدي نژاد هم تصميمات خوبي گرفته شد اما حجم تصميمات عجولانه زيادتر بود. طرح مسكن مهر كه طرحي علمي و موضوع يك رساله در دانشگاه علم و صنعت بود به بدترين شكل اجرايي شد و نتيجه اش وضعيت امروز است. البته او (احمدي نژاد) كار فيزيكي زيادي مي كرد اما هر كار عمراني و فيزيكي، كار توسعه اي نيست. ببينيد در دولت پيشين در همه روستاها سالن ورزشي ساخته شد اما چون شغل ايجاد نكردند، روستا خالي شد و در سالن ورزشي گوسفندان استراحت مي كنند.
جريان احمدي نژاد با هر اسمي بيايد، مردم فريب نمي خورند
روزنو: محسن غرويان گفت: مردم نسبت به اتفاقات 8 سال اخير آگاهي پيدا کرده اند. بازداشت هاي اخير معاون اول رئيس جمهور گذشته و بابک زنجاني را ديده اند. با توجه به آگاهي هاي مردم جريان وابسته به احمدي نژاد با هر اسمي بيايد مردم متوجه هستند و فريب نمي خورند. اين جريان فکري، جريان شکست خورده اي است و مردم هم وازده شدند و خواهان يک مديريت عالمانه و عاقلانه همراه با آرامش و تدبير هستند.
دولت های نهم و دهم «دولت تبر» بودند!
ایلنا: مهرعلیزاده با بیان اینکه« دولت های مختلف هرکدام نمادهایی دارند از جمله “کلید آقای روحانی”.» اظهار کرد: دو دوره دولت های 9 و 10 دوره “دولت تبر” بود؛ چرا که در این دوره ها تبر به ریشه عقلانیت و اعتماد مردم به دولت و نظام و اخلاق و راستگویی و ریشه مدیران لایق و دلسوز نظام زده شد.
مجلسی که 15 عضو خود را از دست داد
خرداد نیوز: درگذشت آیت الله خزعلی از اعضای مجلس خبرگان رهبری در نود سالگی بار دیگر توجه افکار عمومی را به اعضای مجلس خبرگان جلب کرده است. آمار وفات 15 نفر از نزدیک به 86 عضو مجلس خبرگان آمار قابل توجهی است که حتی می تواند توازن اولیه این مجلس را تحت تاثیر قرار دهد. 24 نفر از اعضای فعلی مجلس خبرگان بالای 80 سال سن دارند.
نظر ری شهری در مورد دولت یازدهم
تابناک: آیت الله محمدی ری شهری: در ارزیابی عملکرد دولت اگر بخواهیم شرط انصاف را رعایت کنیم باید بگوییم که دولت توانسته در طول مدت خدمتگزاری مردم خدمات فراوانی انجام دهد. وی با بیان این که عملکرد دولت بدون ضعف نیست، گفت: مشکلات کشور زیاد است، در این شرایط هر شخصی که کار کند، دارای ضعف هایی خواهد بود، اما آنچه که منصفانه است این است که در ارزیابی عملکرد نقاط ضعف و قوت را مورد توجه قرار دهیم. چنانچه بخواهیم عملکرد دولت را به طور کلی ارزیابی کنیم باید بگوییم که نقاط قوت دولت بیشتراز نقاط ضعف آن است.
چرا به خواست اکثریت مردم احترام گذاشته نشد و این همه مصائب و مشکلات بر سر ایران فرور ریخت؟
ندای ایرانیان: احمد شیرازد در واکنش به اظهارات سعید جلیلی گفت: متاسفانه آقایی مدعی شده اند که در آلماتی حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده و حتی امتیازات فراتر از توافق کنونی به ایران پیشنهاد گردیده است. خوب اگر این سخنان واقعا حقیقت داشته باشد، باید از ایشان پرسید که برای چه توافق حاصل نشد تا کشور روز به روز بیشتر در تنگنا قرار گیرد؟ چرا به خواست اکثریت مردم احترام گذاشته نشد و این همه مصائب و مشکلات بر سر ایران فرور ریخت؟
برای مسئولیت پذیری رجال سیاسی یک عمری تعریف شده است
فارس: حجت الاسلام ناطق نوری گفت: «در ٧٢ سالگی قصد ورود به انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس را ندارم. حالا نوبت جوانان است که با تجربه ما و خلاقیت خود، کشور را اداره کنند. برای مسئولیت پذیری رجال سیاسی یک عمری تعریف شده است، این عمر که تمام شد، باید به اتاق فکر بروند و با نیروسازی از نسل دوم، سوم و چهارم انقلاب اداره کشور را به دست آنها بسپارند». ناطق نوری گفت: «در انتخابات قبل، عقلای تمام گروه ها برای حضور من در انتخابات آمدند؛ ولی من نیامدم. سیاست و دیانت ما یکی است و ما در صحنه سیاسی با نشاط حضور داریم و با چیزی و کسی قهر نیستیم و کاندیدای من از اول، دکتر روحانی بوده است»
ابتکار: روحانی شطرنج را خوب بلد است
معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در مطلبی نوشت: رییس جمهور روحانی را در این سال ها بهتر شناختم. ایشان علاوه بر اینکه یک حقوقدان است، یک فرد اخلاق گرا و نیز یک استراتژیست واقعی است. استراتژیست بودن او را می شود در ایجاد امید میان مردم، در مهار تورم افسار گسیخته، در به نتیجه رساندن مذاکرات دشوار و پیچیده هسته ای و در مقابله با فساد مشاهده کرد. شاید همین نگاه راهبردی، منتقدین بی انصاف او را اینگونه نگران کرده است. آقای روحانی مطالب مهمی را در جمع سپاهیان عزیز گفت که باز هم استراتژیست بودن او را تایید می کند. از جمله اینکه: «امروز بعد از برجام و تحریم، کشور نیاز به حرکت بزرگ دارد. امروز دشمن تنها صهیونیست ها، امریکا و تروریست ها نیستند، بلکه دشمن امروز ریزگردها، بیکاری، رکود، تورم، سست شدن اخلاق و ایمان در جامعه هستند که بسیار خطرناکند.» البته از ایشان نپرسیده ام، ولی بنظرم آقای روحانی شطرنج را هم خوب بلد است.
اگر اصولگرايي دينداري است، ما اصولگراتر از همه هستيم
ایرنا: سيدشهاب الدين چاوشي، معاون سياسي و اجتماعي استاندار تهران گفت: امروز جامعه ما متكثر از عقايد سياسي متفاوتي است كه گاهي اصلاح طلب را با فتنه گر و يا اصولگرايي را با متحجر برابر مي دانند در حاليكه بي دين، بي دين است بدون توجه به مشي اطلاح طلبي و اصولگرايي اش. اگر اصولگرايي دينداري است، ما اصولگراتر از همه هستيم.
انتقاد از تحلیل های وارونه
پویش: روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از کسانی که درباره سرنوشت برجام در اروپا و آمریکا و تقویت رابطه غرب با ایران «تحلیل های وارونه» می دهند، نوشت: منصفانه نیست که افرادی به جای حمایت از دولتمردان سختکوش، با ارائه تحلیل های تخیلی، آرامش مردم را برهم بزنند و افکار عمومی را دچار تشویش کنند. در اینکه آمریکا همچنان شیطان بزرگ است تردیدی نیست، در اینکه آمریکا در رأس استکبار جهانی قرار دارد نیز تردیدی نیست و در اینکه ما باید به مبارزه با استکبار ادامه دهیم نیز تردیدی نیست، اما اینکه رویکرد جدید کشورهای اروپایی در تعامل با ایران را بازی آن ها در چارچوب طرحی بدانیم که آمریکا طراح آنست و آنها از خود اراده ای در این زمینه ندارند، سخن نامعقولی است کما اینکه جنگ زرگری دانستن اختلاف رژیم صهیونیستی با آمریکا برسر برجام نیز سخنی غیرمنطقی است.
شوخی جالب همسر ابتکار با باز شدن سفارت آمریکا در تهران
ایلنا: سید محمد هاشمی، از دانشجویان دخیل در تسخیر لانه جاسوسی، فعال سابق سیاسی و همسر معصومه ابتکار در پاسخ به این سوال که «به نظر شما آیا سفارت آمریکا باید همین گونه بسته بماند؟» گفته: یقینا روزی می رسد که بازگشایی صورت می گیرد، نمی دانم این روز نزدیک است یا خیر؛ شاید خیلی ها دوست ندارند نزدیک باشد. یکی از خبرنگاران در سال ۱۹۷۰ در اوج جنگ سرد آمریکا و شوروی از فیدل کاسترو پرسید که آیا فکر می کنید زمانی برسد که آمریکا سفارتش را در کوبا بازگشایی کند و روابط دوباره برقرار شود؟ کاسترو هم پاسخ می دهد بله، اگر زمانی یک سیاه پوست رئیس جمهور امریکا شود و پاپ از کشورهای لاتین انتخاب شود آن روز چنین اتفاقی می افتد. منظور کاسترو در واقع این بود که محال است چنین اتفاقی رخ دهد، اما این اتفاقات همه در نهایت رخ داد.
چرا گله مند هستند که جوانان «قلیانی» و «سیگاری» شده اند؟!
بهارنیوز: روزی نیست، در این مملکت تقریبا ۸۰ میلیونی فریاد ملتهب و خشن جماعتی چند صد نفری در شهری به گوش نرسد که خواهان محدودیتی جدید خارج از قانون برای کل آن شهر چند هزار یا چند صد هزارنفری هستند. اقلیتی که فی الواقع دریافته اند؛ سند ایران به نام آنهاست و دیگران تنها از صدقه سر آنان در این دیار روزگار می گذرانند. پس هر چه اینان گفتند ملت باید انجام دهد. یکی از جدیدترین اعتراضات دلواپسان عزیز جداسازی جنسیتی در کنسرت هاست. موضوعی به غایت مضحک این است که پدر خانواده ای به همراه همسر و دختر و پسر نوجوانش در شبی که باید شاد و قطعا خاطره انگیز باشد هرکدام در سویی از سالن بنشینند و یا زوج جوانی که هنوز پشتشان زیر فشارهای کمرشکن زندگی خم نشده است و دوران آغازین زندگی مشترکشان باید همراه با خوشی و تفریح باشد حتی اجازه ندارند در کنسرتی که از همه طرف دوربین ها و ماموران گشت ارشاد بر آن نظارت دارند شبی احساسی را داشته باشند.
ظاهرا معترضین عزیز هیچ اعتقادی به آمارها و نظرات علمی اعلام شده کارشناسان ندارند که یکی از بزرگترین معضلات جامعه را نبود شادی برای تخلیه و تسکین فشارهای روانی می دانند و پیرویش یکی از دلایلی که ۲۳ درصد مردم ایران دچار بیماری های روانی هستند را نبود شادی می دانند. چه خوب می شود؛ یکی از افرادی که خواهان تفکیک جنسیتی در مکان های عمومی از کنسرت ها تا دانشگاه ها و کمرنگ شدن حضور خانواده ایرانی در یک مکان واحد است با آمار مشخص بیان کند به چه میزان این کار می تواند بر گسترش دینداری و نفوذ دین در زندگی مردم اثر کند. دلواپسان و قشریون بر اساس چه آماری می توانند ادعا کنند؛ تمام مشکلات ایران، بی حجابی زنان و برگزاری برنامه های شاد و مفرح از فیلم تا موسیقی است و اصولا اقدامات آنان توانسته تا چه درصدی، علاقه و اجرای آموزه های دینی را در مردم و به ویژه جوانان افزایش دهد؟
مشکل اقتصاد در حوزه حکمرانی است
شرق: محمد ستاری فر رییس سابق سازمان برنامه با تاکید بر این که مشکل اقتصاد ابتدا در حوزه سیاست و حکمرانی است نوشته: سؤال این است که چرا جوامع توسعه یافته غربی توانستند دنیا را متمرکز کنند؟ نقطه آغاز این توسعه، کشورهای اروپای غربی بودند؛ آلمان، ژاپن و… نیز کشورهای متأخر هستند. سؤال دیگر این است که چرا ایران با سابقه تمدنی بزرگ و منابع بزرگ کانی و انسانی و وضعیت ژئوپلیتیک خود به توسعه نرسیده است؟
سؤال بعدی این است که این برنامه های توسعه چه مشکلی داشتند که به هدف خود نرسیدیم؟ درحالیکه تمام رویکردهای مهم در ٧٠ سال اخیر در برنامه ها در نظر گرفته شده است. این برنامه ها ظرفیتی را که معرفی کردند چندین برابر بالاتر از ظرفیت های به کارگرفته شده بوده است. یعنی به برنامه های ما از لحاظ نظری مشکلی وارد نبوده است، بلکه در نظام حکم روایی و تدبیر مشکل داشته ایم. ایران با هزارو ٢٠٠ میلیارد دلار منابع نفتی چرا چنین وضعیتی دارد؟ برخی ارقام و شاخص های ما چقدر لرزان است؟ گرچه عواملی چون تحریم هم مهم است اما به ریشه ها نمی پردازد. اگر ریشه ها درست بود، ما در این مدارها نمی افتادیم.
یکی بر سر شاخ بن می برید …
اطلاعات در سرمقاله خود به سخنان تازه معاون اول رییس جمهور درباره فساد در کشور پرداخته و نوشته به یقین این مقام عالی رتبه دولتی با اطلاع از پس و پشت واقعیات موجود بر زبان می راند. وقتی او می گوید عده ای کماکان به دنبال فضای تحریم و حفظ شرایط همان دوران با هدف واسطگی بین شرکت های خارجی و داخلی هستند تا درصد بگیرند و هزینه کشور را به نفع درآمد خود، بالا ببرند باید به دنیا بگوئیم اگر با واسطه ها کار کنید در لیست سیاه ما قرار می گیرید. در مناقصه ها باید مستقیم وارد شوید و در معاملات باید با نهادهای قانونی و مستقیم دولت اتصال یابید. مهمترین نگرانی که مسئولان باید از حیث سیستمی شدن فساد داشته باشند، اضمحلال ثروت جامعه نیست، هر چند ثروت جامعه قدر و اهمیت محکمی دارد و هیچ کس نباید به آن تعرض کند، اما مهمترین خطر بواقع از دست شدن «اعتماد» است. اعتماد میان شهروندان و حاکمیت اگر گسسته شود، همه ثروت های طبیعی و مادی چاره ساز نخواهد شد. اعتماد بزرگترین ثروت اجتماعی است و فساد، قاتل آن.
از نظر عده ای سیاست خارجی، سخنان نسنجیده گفتن و گران كردن نفت و سپس پای درآمدهای نفتی نشستن و خوردن است!
اعتماد: یكی از نكات جالب، ذهنیت نفتی برخی مخالفان توافق است. می گویند «با همه انتقاداتی كه به احمدی نژاد وارد است، اما او با یک حرف در مورد هولوكاست ۲۰ دلار قیمت نفت را افزایش داد؛ با سخنرانی در آمریكا ۲۰ دلار دیگر قیمت نفت را افزایش داد؛ اما ثمره كار شما كه كاهش قیمت نفت شد.» گویی سیاست خارجی یعنی سخنان نسنجیده گفتن و گران كردن نفت و سپس پای درآمدهای نفتی نشستن و خوردن است! یكی دیگر از مخالفان برجام، اشكال جدی در برجام نمی بیند، آن را منشأ كاهش قیمت نفت می داند. در حالی كه اساسا برجام با هدف اثرگذاری و تعیین قیمت نفت تنظیم نشده است، مگر زمان آنان كه نفت به ١٤٠ دلار در هر بشكه رسید، چه گلی بر سر اقتصاد كشور گذاشتند كه دولتی دیگر نتواند آن را با نفت ٤٠ دلار بگذارد؟
نكته بسیار مهم دیگر ذهنیت نادرست انتقادكنندگان از عوامل موثر بر شكل گیری توافق وین است. آنان گمان می كنند كه این توافق محصول مذاكرات گروه مذاكره كننده است لذا در همه سخنان خود، سعی در نقد گروه مذاكره كننده و برجام و نیز اثبات خود دارند. در حالی كه مذاكره كنندگان جزو كوچكی هر چند مهم از این توافق هستند، جزو اصلی آن اراده مردم و حكومت و انتخابات ١٣٩٢ و سایر سیاست های منطقه ای ایران است.
دل خوش کردن به یارگیری سنتی «دوست و دشمن دائمی» در سیاست خارجی، راه خطایی است
شرق: نصرت الله تاجیک، دیپلمات بازنشسته: در شرایط امروز، اگر هر کسی احساس تکلیف کند و به صورت عملی یا زبانی، هزینه برای کشور ایجاد کند و مخارج آن را نیز از جیب ملت بپردازد، نباید انتظار توسعه و بهبود اوضاع مردم را داشت. یکی از این هزینه ها، تعدد مراکز تصمیم گیری و اعلام نظر است که به برنامه ریزی و تعیین اولویت های راهبردی توسط دستگاه دیپلماسی ضربه می زند. اخیرا یکی از مسئولان گفته «اگر آمریکا تهدید می کند باید سیلی بخورد و اگر خنده کرد باید با حساب وکتاب با آنها برخورد کنیم چراکه اینها فریبکارند».
زمان مناسبی برای بیان اینگونه مواضع انتخاب نشده است. آمریکا دوست ما نیست و تابه حال نیز تعاملی بر اساس جایگاه ایران با ما نداشته است ولی کدام کشور در سیاست خارجی منافع خود را رها می کند یا سعی در فریب دیگران ندارد؟ با این حال هم معادلات جهانی تغییر کرده و هم فضای منطقه، ملتهب و آبستن حوادث و تغییرات وسیع است. در این شرایط، دلخوش کردن به یارگیری سنتی «دوست و دشمن دائمی» در سیاست خارجی، راه خطایی است. حداقل انتظاری که از «برجام» می رود، خلق ظرفیتی بین دو کشور است که به جایگاه یکدیگر اذعان کنند و دیگر به فکر سیلی زدن به همدیگر، توطئه یکی علیه دیگری یا ورود در حوزه منافع یکدیگر در سیاست خارجی نباشند.
چرا كشورهای منطقه، مهاجران را نمی پذیرند؟
شهروند در سرمقاله خود نوشته به نظر می رسد كه نپذیرفتن مهاجران در کشورهای منطقه از جمله کشورهای مسلمان و پذیرفته شدنشان در اروپا، بیش از اینكه اخلاقی و انسانی باشد، اجتماعی است بخش مهمی از مخالفت با مهاجران و پناهندگان از طرف طبقات پایینی است كه گمان می كنند، پناهندگان بازار كار آنان را خراب و آنان را بیكار كرده اند. این مسأله را در حوادث چند ماه گذشته آفریقای جنوبی می توان دید، حتی در ایران هم به وضوح قابل مشاهده است. خوب اگر این منطق را بپذیریم، پس چرا عربستان، قطر و كویت که وضع اقتصادی خوبی دارند، آمادگی مناسبی برای جذب نیروی كار ندارند؟ آن هم نیرویی كه عرب زبان است؟ پاسخ این است كه مسأله اقتصادی یك وجه ماجراست. وجه فرهنگی و سیاسی موضوع نیز مهم است. هر جامعه ای كه ضعیف باشد، از حضور پناهنده و مهاجر ناراحت می شود. قدرتمندترین كشور از این نظر ایالات متحده است كه در عمل هر كس با هر فرهنگ و نگرشی كه آنجا برود، در دل فرهنگ متنوع آنجا حل می شود.
افزایش سود بانکی با افزایش عمر انقلاب
فارس: حسین قدیانی رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور گفت: هر سال که به عمر انقلاب اضافه می شود، به درصدهای سود بانکی نیز افزوده می شود. که این ریشه در دانش وارداتی غربی دارد، این یعنی خلأ علمی در کشور وجود دارد که ناشی از مدل های پراشکال جهان لیبرالی است.
رتبه 121 ایران در شاخص «نوآوری» جهان!
ایرنا: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رتبه ایران را در شاخص جهانی نوآوری، 121 از میان 143 کشور و این رتبه را در منطقه نیز 14 اعلام کرد و گفت: ایران از نظر زیر ساخت های نوآوری و برون داد نوآوری نیز به ترتیب رتبه 13 و 14 منطقه را دارد که این جایگاه شایسته کشور ما نیست.
قیمت واقعی پراید 9 میلیون است!
میزان: سعید زمانیان، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص کاهش قیمت پراید به 15 میلیون تومان گفت: پراید 15 میلیون تومان ارزش ندارد، بلکه قیمت واقعی آن 9 میلیون تومان است.
تحریم ها چند میلیارد دلار هزینه به ایران تحمیل کرد؟
خانه ملت: محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور می گوید در هشت سال گذشته بر اثر تحریم ها ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه اضافه مبادلاتی بر کشور تحمیل شده است. اقتصاد ایران به دلیل تحریم ها، سالانه ۱۵ میلیارد دلار و روزانه ۱۳۰ میلیون دلار هزینه مبادلاتی اضافه پرداخت کرده است و روند واردات اجناس به ایران در دوران تحریم ۱۵ درصد گرانتر انجام شده است.
20 میلیون نفر در ایران به انواع سردرد مبتلا هستند
ایسنا: دکتر منصوره تقاء دبیر چهارمین کنگره بین المللی سردرد ایران با اعلام اینکه 20 میلیون نفر در ایران به انواع سردرد مبتلا هستند، گفت: به رغم شیوع زیاد و اهمیت سردرد، این بیماری در بین مردم و پزشکان مورد غفلت واقع شده است.
تمایل ۴۸ درصدی دختران جوان برای همسر دوم شدن
فردا: طی مطالعه ای که در یکی از شهرهای ایران صورت گرفته است، ۶۶. ۴۸ درصد دختران جوان تمایل خود را برای همسری دوم در صورت خواستگاری توسط همسر اول ابراز کردند که این آمار با آمار کل کشور اختلاف چندانی ندارد. این آماری بود که محمد صالح طیب نیا، یکی از اساتید دانشگاهی اعلام کرده و گفته است: روزی در این کشور دختران راهپیمایی خواهند کرد تا بتوانند ازدواج دوم را رواج دهند. در حال حاضر اگر تمام پسران به سن ازدواج رسیده ازدواج کنند، حدود ۷ تا ۸ میلیون دختر آماده به ازدواج خواهیم داشت که ازدواج نکرده اند و این معضل خواهد بود.
۸۰ درصد ظرفیت دانشگاه های غیرانتفاعی خالی ماند
ایسنا: رئیس اتحادیه دانشگاه های غیرانتفاعی گفت: در سال تحصیلی جدید به دلیل کاهش تعداد دانشجو ظرفیت عظیم ایجاد شده در دانشگاه های غیرانتفاعی خالی ماند و تنها ۱۵ الی ۲۰ درصد ظرفیت دانشگاه ها پر شده و حدود ۸۰ الی ۸۵ درصد ظرفیت خالی مانده است.
سرانه گوش کردن موسیقی در قم 3 ساعت!
تابناک: حجت الاسلام سید محمدحسین نواب، سرپرست مدرسه اسلامی هنر، گفت: وظیفه ما بررسی نسبت هنر و دین است؛ از بعد از انقلاب تاکنون هنوز شاهد یک سیاستگذاری صحیح برای هنر نبودیم و موسسه ما در تلاش است که به این مسئله کمک کند سرپرست مدرسه اسلامی هنر با ارائه آمار رغبت مردم قم به فیلم و موسیقی گفت: طبق تحقیقات و آمارگیری های ما، سرانه تماشای فیلم و سریال در قم 11 دقیقه است اما سرانه گوش کردن به موسیقی سه ساعت است.
چرا پاشایی؟
ایلنا: در ماجرای پاشایی، سخنان و تحلیل های فراوانی درباره تحلیل چرایی بیرون آمدن و موج استقبال مردم از این خواننده گفته شد. از جمله دکتر اباذری که این نوع موسیقی و کسانی را که به آن گوش می کنند، مبتذل خطاب کرد. اما سوال اصلی که «چرا پاشایی؟» بی جواب ماند. مگر او تنها جوان مرگ معروف این روزهاست؟ چرا مردم به این نوع موسیقی علاقه نشان می دهند؟ این سوالات در تحقیق میثم سفرچی دانشجوی دکتری جامعه شناسی پاسخ داده شده. او در تحقیقی که مابین دختران دبیرستانی شهر تهران انجام داده به این نتیجه رسیده رابطه مستقیمی بین گوش دادن به این نوع موسیقی شرایط اجتماعی و فردی افراد وجود دارد و هر چقدر احساس «تنهایی»، «بی اعتمادی» و «شکست خوردگی» بیشتر باشد، تمایل به این نوع موسیقی هم بیشتر می شود.
پس از تغییر شرایط اقتصادی سال ۹۰ (تحریم، سقوط ارزش ریال و افزایش تورم) نرخ افسردگی در تهران به ۳۵٪ و نرخ اضطراب به بیش از ۳۵٪ میرسد و در مناطقی به ۴۶-۴۷٪ میرسد و موسیقی پاشایی، موسیقی چنین شرایطی است. در این دوره میانگین زمان شنیدن موسیقی از ۴۵ دقیقه به دو ساعت افزایش پیدا می کند و سوپراستارهای موسیقی پاپ جای ورزشکاران را می گیرند.
مصباح یزدی اینترنت و موبایل را عامل «گرانی» و «بدحجابی» خواند
تابناک: آیت الله مصباح یزدی نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که اگر جامعه ما نسبت به جوامع دیگر سالم به شمار می رود به برکت نهضت حضرت امام(ره) و خون شهدا است، ابراز داشت: اگر کسی اوضاع اوایل انقلاب را با اکنون مقایسه کند مطمئنا با دیدن وضعیت بد حجاب، گران فروشی ها و دیگر موارد تعجب می کند. وی عنوان کرد: بالاترین عامل این مشکلات ایجاد شده در جامعه اینترنت و گوشی های همراه هستند که در این سال ها آثار سوء بسیاری داشتند، اگر وضعیت به همان نسبتی که در ۳۰ سال گذشته از انقلاب پیش رفته ادامعه پیدا کند وضع فرهنگی ۱۰۰ سال آینده چه خواهد شد. کسی که در کشور و نزدیک وقایع باشد چون مسائل آرام آرام پیش می رود نمی تواند زشتی ها را درک کند اما شخصی که پس از سال ها ایران را ببیند تفاوت را نسبت به سالیان گذشته حس می کند.
طنز:
ما پدر جنبه جهان هستیم.
شرق: پوریا عالمی: الان دوتا جبهه در کشور وجود دارد، یکی کسانی که می گویند شوخی استانی نکنید. دوم هم کسانی که می گویند با هر چیزی می شود شوخی کرد. عده ای هم از گروه اول انشعاب پیدا کرده اند و می گویند شوخی استانی نکنیم اما شوخی شهرستانی بکنیم. بعضی ها می گویند شوخی شهرستانی بد است اما شوخی استانی عیبی ندارد. چند وقت پیش یک میزگردی سر همین موضوع یک رسانه ای گذاشته بود و پرسید به نظر شما شوخی ای که با استان ها می شود بدتر است یا شوخی ای که با مثلا فلانجا می شود.
ما نمی دانیم واقعا باید چیکار کرد. نه با استان ها، نه با شهرها، نه با اشخاص، نه با مشاغل، نه با خیار، نه با گوجه، نه با موز و نه با سیب زمینی نم یشود شوخی کرد چون هیچکس شوخی پذیر نیست و جنبه ندارد. فقط هلو خیلی باجنبه است وگرنه الان به کسی بگویی سیب زمینی، فردا سیب زمینی هایی که تا الان رگ نداشتند رگ گردنشان میزند بیرون و اعتراض می کنند. اصلا شما فردا با مسئولان شوخی کن، مسئولیتش با خودت است و حتی مدیرمسئول هم مسئولیتی ندارد. اینکه هیچی، شما فردا با صاحبان صنایع شوخی کن، فردا باید دنبال شغل بگردی چون دیگر به روزنامه ات آگهی نمی دهند. این هم هیچی، اصلا شما فردا با خودروسازها شوخی کن، این قضیه دیگر شوخی بردار نیست و نعمت زاده وزیر با دوحرکت ثابت می کند «خائن» هستی و باید دادگاه صحرایی برات برگزار شود. خلاصه پدر جنبه جهان هستیم.
خودکشی تحریریه
قانون: آیدین سیارسریع: در مورد خانم فوتبالیستی که همسرش اجازه خروج او برای مسابقات فوتبال را به خارج از کشور نداد با خانم لاله افتخاری از نمایندگان مجلس مصاحبه ای شده، ایشان که از مدافعان جدی، چغر و مستحکم حقوق زنان هستند. فرمودند: اصلا زن بدون اذن شوهر از خانه هم نمی تواند خارج شود. روایات مختلفی از واکنش خبرنگاری که این مصاحبه رو تدارک می دیده گزارش شده. یک روایت می گوید خبرنگار گفته یا خدا و تلفن رو قطع کرده. یک روایت می گوید خبرنگار گفته ببخشید مثل این که اشتباه شده و فرار کرده. روایت دیگر هم حاکی از خودکشی دسته جمعی تحریریه است. که البته هیچکدام تاکنون تایید نشده است. در هر صورت وظیفه ما اطلاع رسانی بود و حرف دیگری نداریم.
بیماری های مشترك ملت و دولت!
اعتماد: شهرام شهیدی: در ماه جاری سه شخصیت سیاسی اقتصادی كابینه یعنی علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری و عبدالناصر همتی، مدیر عامل بانك ملی دچار بیماری قلبی شدند. به نظر می رسد اگر تحقیق جامعی صورت بگیرد مشخص می شود كه برخی بیماری ها با آمدن و رفتن دولت ها شایع یا ریشه كن می شود. مثلا در همین دولت، اگر ظریف را كه پا و كمرش زیر بار مسوولیت و فشار برخی دلواپسان درد گرفت بگذاریم كنار، بقیه اعضای كابینه زوم كرده اند روی بیماری قلبی. یا شاید بهتر است بگوییم این بیماری قلبی است كه بند كرده به دوستان. در دولت قبل معمولا اعضای كابینه كمردرد می گرفتند. علتش را از من نپرسید. زبان قاصر است. اما بیماری مردم در آن دوره چه بود؟ از تعجب شاخ درمی آورید اگر بگویم در طول تاریخ این شبیه ترین دولت به ملت در زمینه دردهای مشترك بوده است چون اتفاقا مردم هم بر اثر فشارهای وارده در آن دوران كمرشان درد می گرفت. البته به قول شاعر دانه فلفل سیاه و خال مهرویان سیاه… هر دو سوزانند اما این كجا و آن كجا.
حالا اگر باز هم به عقب تر برویم، می بینیم كه بیماری شایع بین اعضای دولت اصلاحات سردرد بود یعنی در ماشین آلات هم به همین منوال است. معمولا قسمتی كه زیاد كار می كند، زود هم مستعمل و خراب می شود. مردم البته در آن دوره همه جایشان درد می كرد. سرشان كه درد می كرد برای برخی امور. كت و كولشان هم درد می كرد به خاطر برخی مسائل. دل و دماغشان هم درد گرفت و …