اعتیاد، طلاق، کم آبی، بیکاری، رکود و تورم هم دشمن ما هستند ایرنا: حسن روحانی، رئیس جمهور با بیان اینکه پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن به تنهایی بر عهده هیچ یک از نهادهای نظام جمهوری اسلامی قرار داده نشده است، اظهار داشت: درست است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نگاهبان انقلاب اسلامی و […]
اعتیاد، طلاق، کم آبی، بیکاری، رکود و تورم هم دشمن ما هستند
ایرنا: حسن روحانی، رئیس جمهور با بیان اینکه پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن به تنهایی بر عهده هیچ یک از نهادهای نظام جمهوری اسلامی قرار داده نشده است، اظهار داشت: درست است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نگاهبان انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن معرفی شده، عین این وظیفه برای نمایندگان مجلس، شورای عالی امنیت ملی، ارتش جمهوری اسلامی و سایر نهادها هم تعریف شده و مطابق قانون اساسی همه نهادهای نظام جمهوری اسلامی موظف به حراست و پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی هستند. نباید فراموش کنیم که عمل به این وظایف به شکل صحیح و موفق، فقط و فقط در صورتی ممکن است که همه در کنار هم بوده، همکاری کرده و هم افزایی کنیم و هیچ کس خود را جدا از دیگران نپندارد.
انقلابی بودن به این معنا نیست که ما در سخن و بیان انقلابی حرف بزنیم اما در مقام عمل نتوانیم چنانکه شایسته است از منافع ملت و کشور دفاع کنیم. شکستن و زیر پا گذاشتن تحریم های ظالمانه، اقدامی انقلابی است. روحانی با بیان اینکه امروز و بعد از برجام و رفع تحریم ها کشور نیاز به یک حرکت بزرگ دارد، گفت: دشمن ما تنها صهیونیست ها، آمریکا و تروریست ها نیستند بلکه ما دشمنانی به نام ریزگردها، کم آبی، بیکاری، رکود، تورم و سست شدن اخلاق و ایمان در جامعه داریم که برای جامعه بسیار خطرناک هستند و باید بر آنها هم فائق شویم.
به یاد ابوذری که بر مبل بیت المال تکیه نزد!
آیت الله طالقانی: «خصوصیت انقلاب اسلامی اینست که ما رهبران مذهبی هیچ داعیه حکومت برای خودمان نداریم و نمی خواهیم حاکم باشیم. انقلابی است که از همه مردم شروع شده و برای همه است و هیچ حزب و جمعیت و فردی حق این را ندارد که در این انقلاب سهم بیشتری را برای خود قائل باشد و از این جهت حکومت را در انحصار خودش دربیاورد.»
عرض و طول اصلاح طلبان به اندازه عرض و طول مملکت است
اعتماد: حسین انصاری راد، رییس کمیسیون اصل نود مجلس ششم: تاکید من بحث قانون انتخابات است. مبنای بررسی صلاحیت طبق قانون انتخابات باید مراکز معتبر قانونی چون دادگستری، ثبت احوال، وزارت اطلاعات و اداره تشخیص هویت باشد و اگر نهاد نظارتی کسی را رد کند داوطلب و کاندیدا حق شکایت دارد. نهاد باید مدارک را کتبا اعلام کند. این قانون وضع شده است که نهاد نظارتی به مدارک یا مسائلی که قابل سنجش و رسیدگی نیست مستمسک نشوند. مواردی مثل احراز و عدم احراز صلاحیت که اصلا قابل رسیدگی، شکایت و داوری نیست. مثلا زمانی یک عضوی از یک نهاد نظارتی گفت بوی انحراف بشنویم رد صلاحیت می کنیم به هیچوجه در قانون نیامده است که نهاد نظارتی بوی خوب یا بد بشنود؛ یا برخی گفتند که نهاد نظارتی باید به اعتقاد باطنی افراد برسد که این امری محال است. قانون برای این است که نهاد نظارتی این موارد را مستمسک قرار ندهد. متاسفانه در حال حاضر وضعیت به گونه ای دیگر است. اگر قانون انتخابات مبنا قرار بگیرد افراد از فیلتر عبور خواهند کرد. بنده بارها گفته ام که عرض و طول اصلاح طلبان به اندازه عرض و طول مملکت است و اگر انتخابات با مبنای قانونی که اولا مجلس و سپس مجمع تشخیص آن را تصویب کرده اند و ناظر بر عملکرد شورای نگهبان است برگزار شود اکثریت به دست اصلاح طلبان خواهد بود.
عده ای پشت رهبر مخفی شده و مردم را از ایشان دور می کنند
بهارنیوز: روایت هاشمی از ظلم به رهبری، آن هم از سوی کسانی که در دوران مبارزه با ایشان نبودند؛ از این قرار است. هاشمی، رهبری را انقلابی کاملی می داند که هم ممتاز است و هم مخلص. ولی عده ای هستند که ناجوانمردانه در پشت نام ایشان مخفی شده و مردم را از ایشان دور می کنند. همان ها که به نام دفاع از ولایت می گویند: میزان، همیشه رأی ملّت نیست! یک سال قبل هم درست در چنین روزهایی آقای هاشمی از قهر ده ساله رهبری در دوران مبارزه رمز گشایی کرد. آنهم با آقایی که مبارزه با شاه را حرام کرده بود.جالب است که آن آقا همچنان آسمان و ریسمان را به هم می بافد تا حرفی درباره قهر ده ساله رهبری نزند!
آقای هاشمی قوه عاقله مجلس خبرگان رهبری است
پویش: علی مطهری: شهید محلاتی گفته بود “شهید مطهری قوه عاقله انقلاب بود.” می توان گفت آقای هاشمی قوه عاقله مجلس خبرگان رهبری است. من فکر می کنم ایشان برای توجه دادن علما و مردم به اهمیت مجلس خبرگان آینده، زودتر اعلام کاندیداتوری کردند. هجمه ها علیه آقای هاشمی به خاطر تأثیرگذاری ایشان است. می دانید که مهمترین کار مجلس خبرگان رهبری انتخاب رهبر است اگرچه کارهای مهم دیگری هم دارد ولی عملا به گونه ای شده است که همین یک کار را انجام می دهد. بنابراین با توجه به هشت ساله بودن دوره آن، در دوره هایی که حتی احتمال ضعیف داده شود که بخواهند رهبر جدید تعیین کنند اهمیت آن افزایش پیدا می کند. البته ما دعا می کنیم که این اتفاق نیافتد و آرزوی طول عمر برای ایشان داریم.
نسل اولی ها بی انگیزه هستند لذا شناسایی و کشف برجستگان و نخبگان سیاسی نیز بر عهده جوانان قرار دارد.
پویش: دکتر عارف گفت: متاسفانه نسل اول انقلاب نتوانسته رابطه صمیمی و خالصانه ای با نسل سوم انقلاب برقرار کند، لذا شکاف معناداری بین این نسل اول و نسل سوم ایجاد شده است. رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه جوانان پیروزی در انتخابات 24 خرداد 92 را رقم زدند، عنوان کرد: اکنون تداوم این مسیر نیز بر عهده جوانان قرار دارد و این نقش پر رنگتر از گذشته است. عارف خواستار حضور جوانان در انتخابات 94 با انگیزه 92 شد و خاطرنشان کرد: باید همبستگی و همراهی بین اصلاح طلبان و هواداران دولت را به عنوان یک فرض بپذیریم و از سهم خواهی دست برداریم. تداوم مسیر 24 خرداد 92 در گرو اجماع و پرداختن به اصول مشترک است. وی بر تشویق نخبگان برای کاندیداتوری تاکید کرد و ادامه داد: نسل اولی ها بی انگیزه هستند لذا شناسایی و کشف برجستگان و نخبگان سیاسی به شرط رای آوری نیز بر عهده جوانان قرار دارد.
اصلاح طلبان به جای چهره ها باید تلاش کنند تا یک گفتمان عمومی شکل دهند
اعتماد: عباس عبدی، فعال اصلاح طلب در پاسخ به این سوال که کدام چهره ها و شخصیت های اصلاح طلب امکان رای آوری بیشتری در انتخابات دارند؟، گفت: اینکه روی چهره ها و رای آوری آنها تمرکز شود اشتباه است. مردم وقتی با ایده و حرکت فرد مواجه می شوند آن را می سنجند و انتخاب می کنند به عنوان مثال در مجلس ششم افراد لزوما مشهور نبودند. مردم به گفتمان اصلاحات و شعارهای مطرح شده از سوی نمایندگان رای دادند. اصلاح طلبان باید در این انتخابات نیز تلاش کنند تا گفتمانی عمومی شکل دهند و به لحاظ تشکیلاتی وضعیت و ساختار ثابتی پیدا کنند.
مجلس جای سیاهی لشکر نیست
اعتماد: محمدرضا خباز، فعال سیاسی اصلاح طلب: مردم پذیرفته اند که مجلس آینده باید معتدل باشد. فرق نمی کند که اصولگرای معتدل باشند یا اصلاح طلب معتدل. دوم اینکه کاندیدای مجلس باید از توان بالای قانونگذاری برخوردار باشد. آنها می خواهند دو کار در مجلس انجام دهند، کار آنها قانونگذاری و نظارت بر حسن انجام قانون است. سوم اینکه تفکر دولت را قبول داشته باشند. نمی توان با مجموعه ای که تنها در برابر دولت گارد می گیرد کنار آمد. چهارم اینکه افرادی که به مجلس وارد می شوند باید سابقه دست پاکی داشته باشند. قول دیگری از رهبر انقلاب وجود دارد که بیان می کند با دستمال کثیف نمی توان شیشه کثیف را تمیز کرد. پنجم اینکه باید از نظر مشی شخصی خود در زندگی اهل تعادل باشند. اهل بریز و بپاش نباشند. اگر اهل ساده زیستی نباشد ممکن است هم خودش را به خطر بیندازد و هم جامعه را. ششم اینکه باید تجربه موفقی را در اداره نظام اسلامی داشته باشد. جریانات سیاسی از پختگی برخوردار هستند و نباید افراد کم تجربه و کم سابقه را معرفی کنند. به هر حال مجلس جای سیاهی لشکر نیست. اینکه فردی نطق نکند و در مخالفت ها و موافقت ها شرکت نکند بود و نبودش علی السویه است.
اعتراف گرفتن و اینکه به زور به کسی بگویی که این گناه را کرده ای، حرام است
شرق: آیت الله موسوی تبریزی: برای مثال، خانمی را در کرمان، رجم کردند، مرحوم آقای بهشتی ناراحت شده بود. یادم است که آن موقع، اوایل انقلاب سال ٥٨ بود و من قاضی دادگاه انقلاب تبریز بودم. خدمت امام رسیدم و عرض کردم که آقا، حتما این خبرها را شنیده اید. ما باید در مورد رجم و این طور احکام اسلام چه کار کنیم؟ وقتی چهار نفر شاهد باشند یا خود متهم چهار بار اعتراف کند و متأهل باشد، حکم رجم را اجرا کنیم یا نه؟ امام فرمود نه، اجرا نکنید. گفتم آقا چطور؟ امام گفت: «این چیزها ثابت نمی شود». گفتم آقا اگر خودش بیاید و اعتراف کند؟ فرمودند: «اگر شما اعتراف نگیرید، اعتراف نمی کند» …بعد گفتند: «اعتراف گرفتن و اینکه به زور به کسی بگویی که این گناه را کرده ای، حرام است». در ماجرای انگشت بریدن هم ایشان فرمود که اجرا نکنید. تا زمانی که من دادستان کل انقلاب بودم، هم در تبریز و هم در جاهای دیگر، رجم و انگشت بریدن اجرا نشد. از آن وقت به بعد هم، در کل ایران رجم و انگشت بریدن اجرا نشد، تا بعد از آقای اردبیلی که آقای یزدی آمد، من می دانم که حکم رجم را در بعضی جاها اجرا کردند.
اطلاع دارم که برخی اصولگرایان، برای رای مردم ارزش و نقشی قائل نیستند
ایلنا: محسن غرویان با اشاره به فعالیت های انتخاباتی اصولگرایان عنوان کرد: مادامی که اصولگرایان بخواهند بر مواضع حزبی و جناحی خود تکیه کنند، به وحدت نخواهند رسید، اگر اصولگرایان به مردمسالاری دینی اعتقاد داشته باشند و بپذیرند که مردم و رای آنها به مجلس شورای اسلامی و خبرگان مشروعیت می دهد، آن زمان می توانند به وحدت برسند اما اطلاع دارم که برخی اصولگرایان، برای رای مردم چه در مجلس خبرگان و چه در مجلس شورای اسلامی ارزش و نقشی قائل نیستند، برای همین هم فکر می کنم با چنین اعتقادی نمی توانند به وحدت برسند.
آخر در کجای دنیا ارتقاء سطح روابط خارجی و رفت و آمدهای دیپلماتیک را موجب وحشت و خفت می دانند؟
عصرایران: امام جمعه مشهد در واکنش به سفر هیات های اروپایی به کشور تصریح کرد: “این ترافیک اروپایی مردم را به وحشت می اندازد.” در این باره نکات زیر قابل تأمل است: یکی از مصائبی که ایران معاصر بدان دچار شده، این است که موضوعاتی به عنوان مشکل مطرح و به خورد جامعه داده می شود که اساساً مسأله و مشکل نیستند. واقعاً به این گونه افراد چه باید گفت؟ آخر در کجای دنیا ارتقاء سطح روابط خارجی و رفت و آمدهای دیپلماتیک را موجب وحشت و خفت می دانند؟ همه کشورها در همه دوران ها در صدد بوده اند و هستند و خواهند بود که سطح روابط بین المللی شان را گسترش دهند ولی در کشور ما، عده ای این نقطه مثبت را منفی جلوه می دهند و فریاد و فغان شان به آسمان بلند است. به راستی این ها در کدام جامعه و کدام فضای فکری زندگی می کنند که این گونه نادر و شاذ نظر می دهند؟
جناب آقای علم الهدی گفته اند که “رویکرد مسؤولان کشور این بود که ما کشور را بازار اجناس بنجل غربی نمی کنیم اما این مساله ما را دچار اضطراب می کند.” این سخن نیز از آن حرف های عجیب و غریب است: “اجناس بنجل غربی” ! واقعاً آیا کالاهای غربی بنجل هستند یا محصولات چینی و هندی که به برکت کاسبان تحریم، وارد بازار ایران شدند و حتی گاه مردم را به کام مرگ فرستاندند؟ جناب علم الهدی! این مردم ایران نیستند که از حضور هیأت های غربی در کشور وحشت زده اند بلکه کاسبان تحریم که با استفاده از شرایط تحریم، خون مردم را در شیشه کردند و به بهانه دور زدن تحریم ها، بابک زنجانی ها ساختند و یک شبه ره هزار ساله رفتند، در وحشت و دلواپسی اند و البته در تکاپو.
ای کاش دلواپسان به اندازه جمهوری خواهان آمریکا انصاف می داشتند!
صادق زیباکلام: آقای جلیلی، دوستانشان در جبهه پایداری، نزدیکان به آقای احمدی نژاد درمجموع دلواپسان، ای کاش ذره ای و فقط ذره ای به اندازه جمهوری خواهان به عنوان مخالفان توافق هسته ای با ایران در کنگره آمریکا انصاف می داشتند چراکه آنها در بیان مخالفت شان نسبت به توافق در برابر جان کری، وزیر خارجه آمریکا، به بسیاری از امتیازاتی که ایران از پی توافق کسب کرده است اذعان داشتند و کری در برابر پرسش های این سناتورها درباره امتیازات کسب شده توسط ایران تأکید می کرد که چاره ای جز این نداشتیم.
رهبری فرمودند خواسته من از شما بزرگ بود و اقدام شما نیز بزرگ بود و قابل تقدیر
پارسینه: صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: مردم باور دارند در آینده نزدیک با پاره شدن زنجیر تحریم، گشایشی در معیشت آنها ایجاد خواهد شد. مجموعه کسانی که با توافق مخالفت داشتند، ۲.۵ درصد هستند و بقیه نیز نظری نداشتند، من از این ۲.۵ درصد تقاضا دارم که به جمع دریای مردم بپیوندند. وی گفت: وقتی عزیزان از وین بازگشتند، دفتر رهبری این عزیزان را خواست و ایشان فرمودند علت اینکه شما را خواستم این بود که خواستم مراتب اخلاص را به شما اعلام کنم. رهبری تک تک این اعضا را به بغل گرفته و بعد فرمودند بروید و به خانواده هایتان برسید. رهبری فرمودند خواسته من از شما بزرگ بود و اقدام شما نیز بزرگ بود و قابل تقدیر.
زنان می توانند کاندیدای خبرگان شوند
آرمان: آیت الله موسوی بجنوردی گفت: عقیده ام این است که هیچ منعی برای حضور زنان در مجلس خبرگان نیست. شرعا نمي توانيم بگوييم، جنسيت در مجلس خبرگان ملاك است، بايد اهل خبره باشند، كجا آمده كه جنسيت بايد مرد باشد؟ عقيده ام اين است كه زن مي تواند مرجع تقليد شود. چون در مرجع تقليد، فقيه و اعلم مي خواهيم. اكنون زن فقيه داريم، نمي گويم اعلم، اما امكان دارد زني فردا اعلم شود. از حكم عقل است كه رجوع عاقل به جاهل صورت گیرد، و چه فرقي مي كند جنسيت ملاک نیست كه بايد به مرد رجوع كند و اگر زني فقيه بزرگي شد، مي توان از او تقليد كرد.
امام جمعه اصفهان خطاب به زنان: بنشینید در خانه و خانمی کنید!
فارس: نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان با بیان اینکه بسیاری از زنان زمانی که خود را در امنیت مالی ببینند، معرفت را از یاد می برند، افزود: اگرچه سخنان امروز من بدون شک به مذاق زنانی که خود را برای ورود به انتخابات مجلس شورای اسلامی آماده می کنند، خوش نخواهد آمد اما باید پذیرفت که بخشی از مشکلات جامعه ایران ناشی از عدم اولویت بخشی حکومت به مردان در مساله استخدام ها است. امام جمعه اصفهان خطاب به زنان جامعه و با تاکید بر اینکه در اسلام وظیفه نان آوری به مردان محول شده است نه زنان، گفت: بگذارید مردان در اولویت نخست به مشاغل مختلف راه پیدا کنند و تنها در چنین شرایطی است که توان ازدواج با شما را خواهند یافت و شما نیز می توانید با وقار در خانه های مستقل خود و همسرانتان خانمی کنید.
دولت از این که یارانه به مردم می پردازد، ناراحت نیست، اما ناراحتی بابت تامین منابع این یارانه است
شرق: دولت از این که یارانه به مردم می پردازد، ناراحت نیست و خیلی هم خوشحال است، اما ناراحتی بابت تامین منابع این یارانه است که با وجود کاهش درامد دولت، هر ماه به زحمت حدود ۳۲۰۰ میلیارد تومان منابع باید تهیه کند و به یارانه نقدی خانوار اختصاص دهد، از طرفی با این مقدار پول می توان مانند یک کارخانه بزرگ خودروسازی یا پالایشگاه خیلی بزرگ ساخت، اگر یارانه هدفمند بود و به جای پرداخت نقدی به مردم، سرمایه گذاری می شد و از محل عایدی سرمایه به نیازمندان داده می شد یا شغل ایجاد می شد، بهتر نبود؟
خودروسازان هر خودرویی دست مردم ندهند
ایسنا: محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت: دولت نماینده مردم است. مردم انتظار دارند خودرویی با کیفیت و قیمت مناسب داشته باشند. هر چند ما از صنعت خودرو حمایت می کنیم، اما نباید کیفیت خودروهای داخلی هر سال کمتر شود و قمیت آن افزایش یابد. هر چند در اقتصاد مقاومتی تاکید بر حمایت از کالای تولید داخل است، اما به این بهانه نباید هر خودرویی را دست مردم داد.
چرا همین پراید 14 میلیونی را 19 میلیون تومان می فروشند؟! / برای جبران سوء مدیریت خود دست در جیب مردم می کنند!
تسنیم: علی علیلو، نماینده مجلس و یکی از اعضای کمیته تحقیق و تفحص از صنعت خودروی کشور، دست به افشاگری های بی سابقه در مورد مدیریت صنایع خودرو سازی کشور و اقدامات خلاف قانون آنها زده است. وی گفته: شرکت های خودروساز بیش از ۲۳۴ شرکت اقماری دارند، شرکت ایران خودرو حدود 164 و سایپا نزدیک به 70 شرکت اقماری دارند که عموم این شرکت ها بعد از انتخابات مختلف از جمله ریاست جمهوری تأسیس شده اند. بر اساس آمار دریافتی متأسفانه بیشترین رشد این شرکت ها در دولت گذشته بوده است. علیلو با بیان اینکه بیش از 60 درصد این شرکت ها زیان ده هستند، گفت: حساب این شرکت ها تلفیقی است همه زیان های آنها وارد حساب شرکت مادر می شود. علیلو با اشاره به جلسه ای که نتیجه آن منتهی به دادن تسهیلات به خودروسازان شده است گفت: بنده ارائه تسهیلات به خودروسازان را خیانت می دانم. در تحقیق و تفحص از خودروسازان دو یا سه مورد به شرکت های خودروساز هزار تا دو هزار میلیارد تومان وام داده اند اما آنها این مبلغ را در خط تولید هزینه نکرده اند، بلکه این مبالغ بر زیان های انباشته آنها هم اضافه کرده است.
علیلو هشدار داده است: نباید شرکت های خودروساز یک حیاط خلوت برای سیاسیون باشد. با چه استدلالی باید یک مدیرعامل لیزینگ اقتصادی، مدیرعامل یک شرکت خودروساز بزرگ شود؟ فرد انتخاب شده در عمر خود یک آچار به دست خود نگرفته و هیچوقت در صنعت خودرو یا صنعت دیگری حضور نداشته است. علیلو اضافه کرد: حال فرض کنید خودروساز می خواهد 15 درصد سود را در قیمت تمام شده یک پراید 12 میلیون تومانی محاسبه کند که باید این خودرو را با 14 میلیون تومان به فروش برساند، اما چرا همین پراید 14 میلیونی را 19 میلیون تومان می فروشند؟! در پاسخ باید گفت همه این افزایش قیمت برای شرکت سود نیست بلکه به دلیل سوءمدیریت ها هزینه های سربار شرکت افزایش یافته و آنها برای جبران این هزینه ها اقدام به افزایش قیمت می کنند.
حتی در این شرکت ها با وجود زیان دیده بودن پاداش هایی هم پرداخت شده است، بعد که گفته اند: “باید مالیات بدهید” می گویند: ما زیانده هستیم. آنها غیرقانونی از قاعده تعدیل سوء استفاده کرده اند. متأسفانه زیان های این شرکت ها در نهایت بر زیان شرکت مادر افزوده می شود و در نهایت شرکت مادر برای جبران این هزینه دست در جیب مردم می کند و قیمت ها را افزایش می دهد.
ایران هنوز وارد مرحله تولید انبوه نشده است تا بتواند مصرف انبوه را تجربه کند
ایلنا: دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: وقتی مصرف کشور به سطحی می رسد که فراتر از توان تولید ملی است شاهد بازتولید توسعه نیافتگی در کشور خواهیم بود. استمرار مصرف کالاهایی که جنبه لوکس و تجملی دارند موجب می شود این کالاها جنبه ضروری پیدا کنند و در صورتی که توان تولید ملی کم است این مسئله را فروش بیشتر مواد خام باید جبران کنیم. وی افزود در هر کشور در گام های اولیه توسعه برنامه ریزی ها مبتنی بر حداقل نیازهای ضروری و حداقل مصرف و همچنین حداکثر تلاش برای بیشینه سازی تولید است. کشورهای توسعه یافته وقتی از سطحی از تولید گذر کردند وارد مرحله مصرف انبوه شدند در حالیکه کسانی که صرفا آثار کشورهای دیگر را ترجمه می کنند و سعی دارند نظریات آن ها را در ایران پیاده کنند به این مسئله توجه نمی کنند که ایران هنوز وارد مرحله تولید انبوه نشده است تا بتواند مصرف انبوه را تجربه کند.
از آیلان سوری تا آیلان های ایرانی
شرق: در ایران هم بسیاری به حال آیلان گریستند، بی آن که بدانند صدها هزار آیلان در کشورشان زندگی می کنند، با این تفاوت که آیلان سوری، در دریا غرق شد و آیلان های ایرانی در دریای فقر و بی غذایی. آیلان سوری، به لطف عکاسانی که به موقع از راه رسیدند و رسانه هایی که آن را جهانی کردند، معروف ترین کودک جهان در 2015 میلادی شد ولی آیلان های ایرانی در کنج غربت، آرام آرام می سوزند و تنها شانس شان برای زندگی را در میانه فقر و بی غذایی سپری می کنند.
آمارهای رسمی، حکایت از آن دارد که 400 هزار آیلان ایرانی که زیر 6 سال سن دارند، درست در همین لحظه ای که این متن را می خوانید، از فرط فقر گرسنه اند و درگیر سوء تغذیه. این کودکان را وزارت بهداشت توسط شبکه خانه های بهداشت که در سراسر کشور پراکنده اند، شناسایی کرده است. از آنجا که 90 درصد رشد مغزی انسان ها تا قبل از 6 سالگی صورت می گیرد، سوء تغذیه باعث می شود این کودکان نتوانند به رشد مغزی کامل برسند و در نتیجه، تمام عمرشان را با مغزهای تکامل نیافته سر می کنند.
والدین ایرانی سالانه ۳ میلیارد دلار صرف دانشگاه فرزندان می کنند
ایسنا: واشنگتن پست مقاله ای منتشر کرده است که به «تجارت آموزش» در ایران می پردازد. در این مقاله آمده: خرید و فروش غیرقانونی پایان نامه و مدارج پیشرفته نتیجه ی منطقی و هرچند ناخوشانید تبدیل «آموزش به کالا» در ایران است. دانشجویانی که به دیگران بابت نوشتن پایان نامه پول پرداخت می کنند، تفاوت چندانی با آنهایی که مدارک تحصیلی را از دانشگاه های خصوصی و دولتی می خرند ندارند. آنها این کار را می کنند تا در بازار کار و ازدواج سخت کشور که در آن داشتن مدرک تحصیلی اصل اساسی موفقیت محسوب می شود، بتوانند دوام بیاورند. آمارها نشان می دهد که ۸۵ درصد دانشجویان ۱۸ تا ۲۵ سال برای ادامه تحصیل، شهریه پرداخت می کنند. همه این آمارها بدان معناست که پدر و مادرهای ایرانی سالانه بیش از ۳ میلیارد دلار برای فرستادن فرزندانشان به دانشگاه هزینه می کنند.
در مشهد ۴ روزه فوق لیسانس و ۶ روزه دکترای مدیریت بگیرید
نظر: موسسه آموزش عالی امین که مدعی است تحت نظارت وزارت علوم، فعالیت می کند، در شهر مشهد اعلام کرده است که به متقاضیان مدرک MBA و مدیریت پیشرفته در عرض ۴ الی ۸ روز مدرک کارشناسی ارشد اعطا می کند. این موسسه همچنین مدعی است که می تواند با دریافت مبالغ بیشتری، برای متقاضی رزومه سازی نیز بکند. متقاضیان با پرداخت پانزده میلیون تومان می توانند کتابی ۲۴۰ صفحه ای با نام خود و شماره ثبت کتابخانه ملی از این موسسه دریافت نمایند و بر اعتبار علمی! خود بیفزایند.
برای یک پیتزا راحت پول خرج می کنند ولی کتاب گران است!
شهروند: محمود حسینی زاد، نویسنده و مترجم: آثار ایرانی جذابیتی ندارند و مخاطبان کم کم اعتماد و علاقه خودشان را به این آثار از دست داده اند. به همین دلیل کتاب های ترجمه با تیراژ بیشتری نسبت به کتاب های ایرانی منتشر می شود. ضمن اینکه اعتقاد دارم بیشتر از اینکه دلایل اقتصادی در انگیزه پایین مردم برای خرید کتاب سهیم باشد، فقر فرهنگی است که باعث می شود مردم سراغ کتاب نروند. طرف برای خرید یک پیتزا به راحتی خرج می کند، اما خرید یک کتاب برایش گران می آید. این درحالی است که چند سال اول انقلاب، مردم خیلی بیشتر کتاب می خواندند.
خسارت 10 هزار میلیارد تومانی اعتیاد در سال
اعتماد: قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: سالانه ۳ هزار معتاد در کشور جان خود را بر اثر مصرف مواد مخدر از دست می دهند. در حالی که با استناد به تنها مرجع رسمی گزارش دهی درباره آمار اعتیاد، ۴٠ درصد جرایم خرد در کشور به دلیل اعتیاد و تامین مواد مخدر اتفاق می افتد، کشور سالانه از بابت اعتیاد یک میلیون و ٣٢۵ هزار معتاد، خسارتی معادل ١٠ هزار میلیارد تومان متحمل می شود.
ایرانی ها ۲ ساعت کار می کنند، ۱۵ ساعت استراحت!
تابناک: مرکز آمار ایران در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد: ایرانیان بالای ١٥سال در یک شبانه روز به طور متوسط بیشترین زمان خود را به فعالیت های نگهداری و مراقبت شخصی با ١٣ ساعت و ١٢دقیقه، فعالیت خانه داری با ٣ ساعت و ١٨ دقیقه، کار و فعالیت های شغلی با ٢ ساعت و ٥٥ دقیقه و استفاده از رسانه های جمعی با ٢ ساعت و ٣ دقیقه، اختصاص داده اند.
بیمه قالی بافی را صرف خرید رای کرده اند!
تابناک: استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سوء استفاده حدود ۲۰ هزار نفر از بیمه قالیبافان و محروم شدن قالیبافان واقعی از این حق خود متذکر شد: عاملان این اتفاق هر چه زودتر باید شناسایی و مجازات شوند. حتی برخی از مسئولان را سراغ دارم که خانواده خود را به ناحق از این طریق بیمه کرده اند و عده ای هم کارت بیمه قالیبافی را صرف خرید رای کرده اند که این دزدی آشکار است و پایمال کردن بیت المال.
رئیس فرهنگستان ادب: کدام حرام لقمه ای این ها را گفته!
انتخاب: حداد عادل، نماینده مجلس و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور در برنامه خندوانه گفت: این لغات مثل کش لقمه، گرد لقمه و دراز لقمه را برای فرهنگستان ساخته اند. مردم دوست دارند با فرهنگستان شوخی کنند. وی افزود: یک زمانی در فرهنگستان به من گفتند می گویند این واژه ها را ما می سازیم، من گفتم ما که نگفتیم کش لقمه، دراز لقمه و … معلوم نیست کدام حرام لقمه ای اینها را گفته است. “جناب خان” در پاسخ به این اظهارات حداد گفت: ما هم از یک حرام لقمه ای شنیدیم.
روایت فرزند مصباح یزدی از تولد پدر
تابناک: حجت الاسلام مجتبی مصباح، پسر دوم آیت الله محمدتقی مصباح یزدی گفت گویی با صابر نیوز کرده است. وی در اراتباط با تولد آیت الله مصباح می گوید:« زمانی که مادر حاج آقا به ایشون حامله بودند خواب می بینندکه وضع حمل کردند و قرآن متولد شده.»
طنز:
صد حق مسلم به هدر رفته!
شرق: پوریا عالمی: با اشاره به گفته سعید جلیلی مبنی بر این که صد حق مسلم در توافق هسته ای از بین رفته در صدد برآمده که این صد حق از دست رفته را کشف کند.
ایراد اول- چرا صفحه ها خط کشی نشده؟
ایراد دوم- فونت استفاده شده در متن توافق قشنگ نیست و حرف G آن خیلی کشیدگی دارد که در شأن ما نیست.
ایراد سوم- چرا خانوم اشتون که تحت تأثیر ما پوشش اش را اصلاح کرده بود و خانواده پسند شده بود، به عنوان یک دستاورد در متن بهش اشاره نشده؟ واقعا جا داشت “مانتوپالتوروپوشی” (که هیچوقت معلوم نشد دقیقا اشتون چی می پوشد تا پوشیده باشد) به عنوان یک دستاورد و سند از خارج گرفته می شد و در یکی از میادین به عنوان مجسمه نصب می شد. واقعا آیا آن مانتوپالتوروپوش به اندازه هزار سانتریفیوژ برای ما اهمیت نداشت؟
ایراد چهارم- چرا ظریف روی گچ پای جان کری یادگاری ننوشت تا قدرت ما را در منطقه نشان دهد؟ حتما اگر من یا دکتر احمدی نژاد بودیم قدرتمان را اینطوری نشان می دادیم.
ایراد پنجم- چرا از خارج خواسته نشده تا زبان فارسی را به عنوان زبان دیپلماسی جهان به رسمیت بپذیرد؟ اینطوری ما در مذاکره دیگر مشکل نداشتیم حتی من هم می توانستم با علی آبادی دوتایی برویم قضیه را جمع کنیم و بیاییم.”
هفت اولویت
قانون: آیدین سیارسریع: از قول مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس نوشته ازدواج اولویت هفتم جوانان است و به دنبال آن اولویت ها یا خوان های اول تا هفتم را برشمرده است: اولویت اول اینه که بریم دنبال مدرک تحصیلی. چون الان مدرک تحصیلی حکم لباس رو برای آدم داره. یعنی شما اگه حداقل لیسانس رو نداشته باشین یه جوری نگاهتون می کنن انگار لباس ندارین. البته بعدا نیایید بگید نداشتن لیسانس آپشن محسوب شده و خیلی هم خوب نگاه می کردن! من روی صحبتم با پسرهاست.
اولویت دوم اینه که بریم سربازی. چون خوشبختانه مسئولین با وضع یکسری قوانین زیبا شرایطی به وجود آورده اند که سرباز غایب از نظر حقوق اجتماعی با وزغ حفار مکزیکی (از خزندگان محترم و آبرودار شاغل در حوزه نفت) برابری می کند. به طورکلی باید بدونید که به سرباز غایب نه کار میدن، نه پول میدن، نه سند میدن، نه زن میدن … من حیث المجموع کوفت نمیدن. اولویت سوم پیدا کردن کار و شغل مناسبه. اکثر جوان ها در این مرحله فکر می کنن باید کار کنن تا پولی برای آینده خودشون پس انداز کنن و بعد از مدتی بتونن صاحب خونه و ماشین بشن و با آمادگی کامل سراغ ازدواج و این مسائل برن، غافل از این که بعد از چهار پنج سال کار کردن بدون احتیاج به ازدواج به دلیل زاییدن زیر فشار کار و بی پولی یه باره صاحب فرزند می شن.
طنزنویس اولویت چهارم را هم این دانسته که یه کم خستگی در کنیم بعد از این همه کار. اولویت پنجم هم غوطه ور شدن در خوشی های الکی به اشکال مختلف (کرال پشت، کرال سینه، پروانه)، اولویت ششم: خسته شدن از خوشی های الکی است و اولویت هفتم: رسیدن به مرحله بسه دیگه! ازدواج کنیم!