معارفه استاندار غلامحسین مظفری در سایه وفاق ملی و اعتماد به شایستهسالاری
راه شایسته سالاری باز شده است
رییس مجمع نمایندگان استان در آیین معارفه استاندار جدید از این گفت که نمایندگان قصد دخالت در انتخاب استاندار را نداشتند؛ ۴فقط نفر را پیشنهاد کردند که البته یکیاز ایشان، مظفری بود.
محسن زنگنه که نماینده مردم تربت، زاوه و مهولات در مجلس نیز است، به عنوان نخستین سخنران، چنین گفت:
انتخاب استاندار را حق مسلم رییس جمهور و دولت می دانستیم و میدانیم. ما اعتقاد داریم که حق دولت انتخاب است و حق ما نظارت و کمک؛ در دوره قبل و این دوره، به روسای جمهور این نکته را عرض کردهایم. اما دکتر پزشکیان تاکید بر مشورت داشتند و ما هم در نهایت چهار نفر از عزیزانی که حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد حائز جلب نظر مجمع میشدند، پیشنهاد کردیم. دکتر مظفری یکیاز این چهار تن بودند. با شعار دولت، شعار وفاق، که شعار بسیار مبارکی است، خروج از مسیر تنگ سیاسی بازی اتفاق میافتد و بر دایره فراخ شایسته سالاری تاکید میشود. آقای مظفری هم ظرفیت تحقق شعار «وفاق» رییس جمهور را دارند و مورد حمایت روسای دو قوه مجریه و مقننهاند.
مدیریت «برو» را به مدیریت «کششی» رساندیم
پس از وی، استاندار پیشین خراسان رضوی به جایگاه رفت و در آیین تودیع خود گفت: این مراسم تودیع و تقدیر، فرصتی است برای ما که گزارش عملکرد بدهیم. من در پی مقام نبودم؛ رییس جمهور شهید رییسی این را بر من تکلیف کردند.
یعقوبعلی نظری افزود: این جا فرصتی است تا دو بار حلالیت بطلبم چرا که وقتی انسان مسئولیت دارد، مدیون می شود.
اول از مردم حلالیت بطلبم که در این سه سال حتما قصوراتی بوده؛ نیازهایی بوده که بنده از عهده برنیامدهام و در توانم نبوده است؛ اما اطمینان خاطر میدهم که در وجود ما انگیزه بوده؛ با اینحال نتوانستیم و بیش از این از دست ما بر نیامده است.
دوم، از کارمندان و مدیران حلالیت بطلبم بابت سختگیریهایی که در حین کار داشتهام.
در دوره جنگ، مدیریت ما به شیوه «برو» بود- اشاره استاندار سابق به پیشروانهشدن رزمندگان در میدانهای مین و جاننثاری برای باز شدن مسیر بود-
در این دوره مدیریت هم که بخشی از آن در دوره کرونا گذشت، مدیریت «کششی» داشتیم؛ یعنی میگفتیم استانداری باید جلو بیفتد و بقیه را به دنبال خود بکشد… در این مدت، ۸ تا ۱۰ درصد آنچه در کشور اتفاق افتاد، در استان خراسان رضوی بود و ما ادعا داریم؛ الان که دیگر مسئولیتی همنداریم و وقت کافی هست که هرکسی خلاف این را گفت شهر به شهر ببریم تا خدمات را نشان دهیم.
نظری در بخشی دیگر از سخنانش ضمن گلایه از کسانیکه وی ایشان را در سطح وزیران و افراد تراز اول دولت میخواند، گفت: شعار وفاق میدهید، وفاق در عمل داشته باشید؛ هنگام ارزیابی احتیاط کنید؛ از زحمات کشیده شده، غفلت نکنید. در وضعیت اقتصاد شاخص ها کاملا روشن است؛ در خصوص پروژهها هم، یا انجام شده یا در دست اقدام است با تامین منابع مالی. ما اگر در استانداری تصمیم جهادی نمیگرفتیم، ده سال دیگر هم کاری نمیشد.
مدیریت باید علمی، عقلانی و اصولی باشد
غلامحسین مظفری، در آیین معارفه خود با تبسم و آرامش همیشگی حاضر شد؛ رنگ فیروزهای پیراهنش به گفته مجری مراسم اشاره به خاستگاه و زادگاه او داشت و با تجربه ای اندوخته از سالیان دراز و در مناصب مختلف، این بار آمده بود که سمت استانداری خراسان رضوی را تحویل بگیرد. او سخنان را برسه محور کلی بنا نهاد و ضمن اشاره مطایبه آمیز با اصطلاح «مدیریت کششی» که نظری به کار گرفته بود، گفت: امروز، زمان مدیریت عملی و چابک است. من فکر میکنم ما باید مدیریت علمی و دقیق را به کار ببریم؛ تعامل با اندیشمندان، نخبگان و اندیشه ورزان باید در محور کار باشد. مدیریت باید چابک و بر اساس داده و دانش روز باشد.
غلامحسین مظفری سخنانش را با تبیین محور نخست چنین پیش برد: پاکدستی، جدیت، صداقت و پشتکار؛ مردمداری و خدمت صادقانه به مردم محور اول مدیریت ماست.
مردم سرمایه های اصلی نظام و کشورند و باید قدر دانسته شوند.
ما در خراسان رضوی با مسایل مهمی مواجهیم؛ مثلا یکسوم جمعیت شهر مشهد حاشیه نشین اند؛ این میزان در کلانشهرهای دیگر ۱۶درصد است. نباید بگذاریم این مسأله به بحرانی غیرقابل بازگشت تبدیل شود. استاندار تازه منصوب شده خراسان رضوی افزود: در سیستم اجرایی به جای حل کار، با تشکیل شوراهای مختلف و مکاتبات بسیار مردم را سرگردان میکنیم؛ این روند باید تغییر کند؛ و این تغییر. ا باید از استانداری شروع کنیم؛ استانداری باید حداقل جلسات را داشته باشد و هر نهادی هم مسأله خودش را بتواند حل کند؛ ما لازم نیست وعده دهیم؛ ما آمدهایم تا مشکلات را حل کنیم و بایستی از همه ظرفیت های خود برای حل مسأله مردم استفاده کنیم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: ما باید رویکردمان را عوض کنیم؛ اگر کسی کار کرد، کمکش کنیم؛ ما حتما پشتیبان مدیران سالم و شجاع در حل مسایل مردم هستیم.
اقتصاد اولی بر سیاست؛ تاسیس پارلمان زنان در اولویت
مظفری در دو محور دیگر اقتصاد و حضور زنان سخنانش را چنین پیش برد:
سیاست باید به اقتصاد یارانه بدهد؛ در مدیریت علمی و موثر باید نگاه اقتصادی به نگاه سیاسی اولویت داشته باشد و سیاست به اقتصاد یارانه بدهد. برای این کار ما باید سهم مناسب از بودجه را داشته باشیم که قول حداقل کف ۸ درصد را از آقای زنگنه گرفتهایم.
ولی توجه به این نکته که اقتصاد غیررسمی ما در مرز دوغارون سه برابر بودجه استان است، می تواند به ما کمک کند.
در حالیکه از سوی افرادی در طول جلسه بارها سخنان سخنرانان قطع شد تا در دفاع از استاندار پیشین و دولت سیزدهم داد سخن در دهند، یا با حضور زنان در جامعه مخالفت کنند؛ در این بخش از سخنرانی مظفری نیز از گوشه دیگری، فریادهایی کوتاه برخاست که منجر به پاره شدن رشته کلام استاندار مظفری نشد و او به سخنرانی خود ادامه داد؛ با اینحال روز بعد، خبری از دیدار و دلجویی مظفری با صاحبان همان که خانواده یکی از شهیدان جنگ تحمیلی بودند منتشر شد که در آن مظفری با اشاره به خاستگاه اجتماعی و پیشینه رزمندگی خود، به آنان اطمینان خاطر داده بود که قرار نیست در دوره او، اتفاقی خلاف قاعده عرف و شرع رخ دهد.
اما بخش سوم سخنرانی استاندار مظفری، مسأله زنان و الزام حضور موثر آنان در جامعه با وعده تاسیس پارلمان زنان بود. پارلمانی که پیش از این در کیش امتحانش را پس داده است؛ پیش از این، پارلمان زنان کیش در دوره مدیریت کلی مظفری بر منطقه آزاد کیش، تاسیس و کارایی خود را نشان داده است.
عهد وفاق، اساسنامه انتخاب استانداران
اما حسن ختام برنامه، سخنرانی وزیر کشور، اسکندر مومنی بود.
مومنی از تشکیل دولت وفاق ملی و عهد پزشکیان یاد کرد که معیار انتخاب استانداران شد. وزیر کشور مسیر طی شده برای این انتخابها را تبیین کرد و گفت: در آغاز، شاخص هایی تعیین شد؛ کارگروهی از خبرگان انتخاب شدند؛ پیشنهاداتی می آمد از جانب این کارگروه و از سوی تشکلها و معتمدین.
سپس جلسات ارزیابی تشکیل میشد تا در نهایت یک نفر به هیئت وزیران پیشنهاد شود.
مومنی تاکید کرد: انتخاب تمام این ۸ استاندار بر همین سبک و سیاق بود.
وی با اشاره به سابقه ۲۲ سال شناختی که از مظفری، داشت، گفت: ته دلم تمایلی داشتم که ایشان استاندار شوند اما گذاشتم انتخاب از مسیر خودش پیش برود؛ استقبال بسیار خوب تشکلها و ستادهای انتخاباتی از این انتخاب، نشان داد وفاق بسیار خوب جمعی در خصوص ایشان در این استان وجود دارد.
مومنی افزود: با نماینده ولی فقیه و تولیت آستان قدس هم مشورت داشتیم که گفتند ما گزینه ای نداریم و از انتخاب دولت و شخص ایشان، دکتر مظفری، حمایت میکنیم…
وزیر کشور یادآور شد: ایشان از امروز استاندار خراسان رضوی هستند و کارشان را شروع میکنند؛ به اتفاق آراء، اعضای دولت هم به ایشان رای دادند.
مومنی در بخشی دیگر از سخنان بیان کرد: مردمداری و مردم محوری، حضور در کنار مردم، احترام و در نظر گرفتن کرامت مردم بزرگترین مطالبه دولت از مجموعه کارگزاران است. این اصلیترین اولویت است و عدالت و ایجاد فرصت برابر باید برای همه مردم فراهم شود و همه احزاب، تشکلها، سازمانهای مردم نهاد در فرصت برابر در اداره کشور سهیم باشد.
وی گفت: اصلیترین اولویت ما در این مقطع موضوع اقتصادی و معیشتی است. مردم باید این تغییر را در زندگی و معیشت و نوع نگاه مسئولان در عمل ببینند که یک شاخص دارد. برای پیشرفت اقتصادی هیچ گریزی نیست جز اینکه به بخش خصوصی و کسبوکار تولید توجه کنیم، اگر سرمایهگذار، تولیدکننده و کارآفرین در پیچ و خم اداری بگردد و دنبال حل مشکل باشد، آن بخش و استان پیشرفت نخواهد کرد. رشد و پیشرفت اقتصادی در هیچ کشور رخ نمیدهد مگر اینکه تمام فکر و ذهن بخش خصوصی آن معطوف به تولید باشد و در پیچوخم اداری خسته نشود.
وی همچنین به این نکته توجه داد که توسعه و گسترش حاشیهنشینی، کمآبی، ضعف زیرساخت بهویژه زیرساخت ارتباطی وجود دارد و اگر از ظرفیت ترانزیت استفاده شود باید این زیرساخت توسعه داده شود. باید از مجموعه فرصتها استفاده و بر چالش غلبه کرد. حاشیهنشینی و اتباع موضوع مهم دیگر استان است که باید رسیدگی شود.
وزیر کشور در مهمترین بخش سخنانش، از وفاق ملی به عنوان عاملی برای همدلی همه بخشهای جامعه یادکرد و گفت: مردم در تعیین سرنوشت مشارکت کردند اما باید در اداره کشور نیز این مشارکت و حضور مردم وجود داشته باشد و این نیست که فقط در دوران انتخابات مردم شرکت کنند، حتما باید برای همه مردم فرصت مشارکت در همه امور فراهم شود.
آیین معارفه استاندار خراسان رضوی با حواشی اندک و کمرمقی همراه بود چنانکه نتوانست بر متن غلبه کند؛ از این رو، با آرامش هم به پایان رسید.
- نویسنده : فروغ خراشادی
- منبع خبر : خیامنامه