والدین کلاس اولی بخوانند دغدغه ی برای فرزندان در سنین مختلف، یکی از مهمترین درگیری های ذهنی امروز اکثر خانواده های ایرانی است. نابسامانی های اجتماعی، آموزشی  و فرهنگی بر دامنه ی این دغدغه افزوده است. به نظر می رسد در این شرایط دریافت اطلاعات و آموزش های کاربردی یکی از بهترین راه های مواجهه […]

  والدین کلاس اولی بخوانند

دغدغه ی برای فرزندان در سنین مختلف، یکی از مهمترین درگیری های ذهنی امروز اکثر خانواده های ایرانی است. نابسامانی های اجتماعی، آموزشی  و فرهنگی بر دامنه ی این دغدغه افزوده است. به نظر می رسد در این شرایط دریافت اطلاعات و آموزش های کاربردی یکی از بهترین راه های مواجهه با وضع موجود است. در این شماره سعی کرده ایم برای کاستن از مشکلات فرزندانی که برای اولین بار پای در مدرسه می گذارند، نکاتی را تقدیم شما خوبان نماییم:

۱-حضور در مدرسه ، برقراری ارتباط نزدیک با کارکنان مدرسه و تماس تلفنی با معلّم فرزندتان را مد نظر داشته باشید .

۲-  تدریس کتاب های درسی ، قبل از تدریس و بعد از تدریس معلّم ، خوداری فرمائید تا فرزندتان در فرایند یاد گیری دچار تعارض نشوند .

۳- از نوشتن تمرینات و تکالیف، به عنوان کمک به فرزندتان ، به طور جدی خودداری نموده و فقط نقش راهنما را ایفا فرمایید .

۴- اجازه بدهید فرزنددلبندتان فکر کند ، بنویسد ، پاک کند ، اشتباهاتش را کشف و اصلاح کند تا سر انجام یاد بگیرد تا ازاین طریق عضلات دست او تقویت شده ، آمادگی کافی برای نوشتن در آینده را کسب کند.

۵-  به چپ دست بودن فرزندتان و نیز نمره ی بیست گرفتن حساسیت نشان ندهید ! .

۶- موقع خرید وسایل مدرسه و لوازم تحریر سعی شود وسایل ساده را انتخاب فرموده تا در کلاس برای فراگیران دل مشغولی ایجاد نشود.

۷- در جلد گیری کتاب ها و دفاتر سعی شود از پلاستیک های ساده و سفید استفاده گردد تا نام دانش آموز و روی جلد کتاب ها و دفاتر برای فرزند کلاس اولّی تان کاملا قابل مشاهده باشد .    

۸- خود کار، ماژیک ، مداد فشنگی ، مداد فشاری و مداد شمعی ، به هیچ وجه در کلاس اوّل  کاربرد ندارند ، زیرا مشکل پاک کردن ، بد خطّی ، تقویت نشدن عضلات دست و زود خسته شدن در آینده و نیز از بین رفتن دفاتر و کتاب ها را در پی دارند . شایسته است در کلاس اوّل فقط و فقط از مداد های معمولی HB   و در درس های نقّاشی و تمرینات ریاضی نیز از مدادهای رنگی معمولی استفاده شود.

۹- نام و نام خانوادگی فرزندتان را روی یک تکه کاغذ نوشته و آن را با نوار چسب بر روی کلیه ی وسایل او اعم از کتاب ها ، دفتر ها ، مداد ها ، مداد پاک کن ، مداد تراش ، جا مدادی و….. بچسبانید .

۱۰-  لطفا به وقت خواب فرزندتان بیش تر اهمیت بدهید . بهتراست فرزندتان اوّل شب بخوابد و صبح ها یک ساعت قبل از رفتن به مدرسه بیدار شود . مقدار خواب برای دانش آموزان کلاس اوّل ابتدایی ،حداقل هشت ساعت است.

۱۱-  فرزندتان را به خوردن صبحانه عادت دهید . هم چنین مقداری خوراکی از قبیل نان و پنیر، گردو ، خرمایا کشمش به همراه داشته باشد و او را از خوردن تنقلاتی مثل پفک، چیپس ، لواشک و مانند آن ها منع فرمایید .

۱۲-  فرزندتان را عادت دهید که در اوّل هر شب ، با توجّه به برنامه ی هفتگی و روزانه ی کلاس ، وسایلش را جمع و جور کند و بدین ترتیب فردی منظم ، وظیفه شناس و منضبط بار آید.

۱۳-  کلیه ی اوراق امتحانی ، آزمون ها و دفاتری را که تمام می شوند ، در داخل یک کیسه ی پلاستیکی یا یک پوشه بایگانی کنید و هر ماه پیشرفت فرزندتان را فقط با خودش بسنجید و مقایسه فرمایید .

۱۴-  هیچ گاه توانایی و دانایی فرزنددلبندتان را با همسالان و همکلاسی هایش مقایسه نکنید ، زیرا تفاوت های فردی وجود دارد .

۱۵- از راهبرد تشویق استفاده کنید و به هیچ عنوان تحقیر، سرزنش و تنبیه نکنید.

۱۶-  اوقات فراغت فرزندتان را طوری برنامه ریزی کنید که از برنامه ی کودک و نوجوان تلویزیون بهره مند شود ، مشروط بر آن که آن چه را می بیند و درک می کند برای شما والدین محترم بازگو کند و مورد تشویق قرار گیرد و بدین ترتیب حافظه ی شنیداری ، قدرت تمرکز و اعتماد به نفس او تقویت می شود .

۱۷-  فرزندتان را عادت دهید که هر روز نیم ساعت قبل از رفتن به مدرسه به دستشویی برود ، زیرا در مدرسه ممکن است با دردسرهایی روبرو شود که بر بهداشت  فردی و اجتماعی و تحصیل او اثر منفی به جای گذارد .

۱۸-   به فرزندتان از همین کلاس اوّل مسئولیت بدهید .

برای مثال : ناخن هایش را بگیرد ،‌ کفشهایش را در جا کفشی قرار دهد و آن ها را واکس بزند ، موهایش را شانه کند ، مرتباً مسواک بزند ، رخت خواب و لباسهایش را مرتّب کند  ، جوراب هایش را بشوید ، درِ اتاق ، کلاس و یخچال را ببندد ، در انجام برخی کارهای خانه همکاری کند و در قبال کارهای محوله احساس مسئولیت کند . بدین ترتیب فرزند شما احساس خود ارزشمندی کرده ، فردی کارآمد و مفید بار خواهد آمد .

۱۹-  در طول سال تحصیلی از روش تدریس معلّمِ فرزندتان آگاه باشید  و در تمرین و تکرار درسها، به منظور تثبیت یادگیری عمیق و معنی دار ، راهنمای فرزندتان باشید ، نه ! معلّم یار . 

۲۰-  فرزندتان را به خواندن کتابهای غیر درسی و کمک آموزشی مرتبط در گروه سنی و پایه تحصیلی خودش تشویق فرمایید.