از باند و باند بازی‌ در دانشگاه تا مشکلات پرستاران ، کمبود تخت بیمارستانی تا روی زمین ماندن بیماران!
از باند و باند بازی‌ در دانشگاه تا مشکلات پرستاران ، کمبود تخت بیمارستانی تا روی زمین ماندن بیماران!

دانشگاه علوم پزشکی در گرداب ناکارآمدی و کمبودها دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در طی ۳ سال اخیر دچار فراز و نشیب‌های فراوانی شد به طوری که  در طول این مدت دو رئیس دانشگاه را به خود دیده است و این تغییرات متأسفانه شرایطی که مطلوب مردم نیشابور باشد را فراهم نکرده است  و همواره نارضایتی […]

دانشگاه علوم پزشکی در گرداب ناکارآمدی و کمبودها

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در طی ۳ سال اخیر دچار فراز و نشیب‌های فراوانی شد به طوری که  در طول این مدت دو رئیس دانشگاه را به خود دیده است و این تغییرات متأسفانه شرایطی که مطلوب مردم نیشابور باشد را فراهم نکرده است  و همواره نارضایتی مردم از عملکرد برخی قسمت‌ها به گوش رسیده و می رسد. این مشکلات تا بدانجا رسید  که نماینده وقت نیشابور، احسان ارکانی در صحن علنی ، عملکرد این دانشگاه را نقد کرد و در پی آن یک تیم تحقیق و تفحص به منظور رسیدگی به مشکالات موجود در دانشگاه به این شهر سفر کردند.  تغییر در ریاست دانشگاه علوم پزشکی عملاً تغییری محسوس به جز سکوت را در این دانشگاه‌ها حاکم نکرد. برگزاری  نشست خبری رئیس و جمعی از معاونین دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در روز دوشنبه ۲۶ شهریور در محل سالن مدافعان سلامت مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی ۲۲ بهمن با حضور خبرنگاران شهرستان نیشابور پایانی بود بر این سکوت خبری.

باند و باند بازی ‌ها در دانشگاه و شهر مشکل ساز شده 

محمدرضا مژدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در آغاز به عملکرد چند ماهه این دانشگاه پرداخت و گفت: من از اول اسفند ماه افتخار خدمت در نیشابور را داشتم و سه ماه پس از دوره مسئولیت من متاسفانه اتفاق تلخ شهادت رئیس جمهور خدمت باعث شد تا کارها از مسیر اصلی خود خارج شود و به کندی پیش برود. وی در ادامه اظهار کرد: من از ابتدای حضورم دو کار را مد نظر گرفتم، نخست اینکه تنش‌ها کاهش پیدا کند و دیگری هم اینکه با همکاری همکارانم در دانشگاه و حوزه سلامت کمبودها را رفع کرده تا در مسیر توسعه قرار بگیریم. مژدی در مورد کاهش تنش‌ها تصریح کرد: اینکه می‌گویم تنش‌ها خاتمه پیدا کند به این منظور بود که این دوره که من آمدم نسبت به دوره قبل دسته‌بندی‌ها و باند بازی‌ها در دانشگاه و هم در شهر مشهود و مشکل ساز شده بود و من تلاش کردم این‌ها را کاهش دهم.

 ۱۰۵ میلیارد تومان اعتبار وزارت نفت برای بیمارستان سوم 

مژدی در ادامه خاطرنشان کرد: ما مکرر برای تامین اعتبار بیمارستان سوم پیگیری‌هایی را انجام دادیم، و انتظار داشتیم که این پروژه به هفته دولت برسد اما بعد از شهادت شهید رئیسی اعتبارات کندتر شد و به دست ما نرسید و در نهایت با پیگیری‌های مسئولین، قسمت قابل توجه یعنی ۱۰۵ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت نفت به این پروژه اختصاص داده شد که همین اواخر به نتیجه رسید. وی افزود: ما بسیار امیدواریم تا در نیمه دوم امسال این پروژه به بهره‌برداری برسد. وی برای حوزه آموزش این نوید را داد: در حال پیگیری هستیم تا سه رشته دندانپزشکی، داروسازی و تخصص طب سنتی را برای نیشابور بگیریم و اگر این سه رشته را افتتاح کنیم عملاً سه دانشکده در نیشابور اضافه خواهد شد.

معرفی پزشک خاطی به نظام پزشکی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی  در پاسخ به این سوال که وضعیت نوزادی که در هنگام تولد، دستش شکست به کجا رسید،  پاسخ را به رئیس بیمارستان حکیم یعنی دکتر شورورزی محول کرد و وی اظهار کرد: پس از اینکه این قصور از طرف پزشک ما رخ داد بیمارستان سریعا نوزاد را جهت درمان‌های تکمیلی به مشهد اعزام کرد و از والدین وی خواستیم تا موضوع را به صورت شکایت پیگیری کند و بیمارستان تعهد داد تا کلیه هزینه‌های مسیر درمان را تا بهبودی نوزاد پرداخت کند، و همچنین پزشکی که این قصور را انجام داده به نظام پزشکی معرفی شد.

آمبولانس‌های ۱۱۵ فرسوده است 

مژدی در مورد وضعیت نابسامان واحد ۱۱۵ اظهار کرد:  در ۱۱۵ مشکلاتی داریم که یک نمونه آن فرسوده بودن آمبولانس‌ها  است. وی اضافه کرد: بعضی هزینه‌های تعمیر آنقدر بالا است که  کوچک‌ترین هزینه‌ها به ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلیون تومان می‌رسد. وی افزود: اگر در این حوزه کوتاهی رویت می‌شود حتماً گزارش کنید تا مورد پیگیری قرار بگیرد. وی گفت: اینکه امکانات محدود است را قبول داریم اما همکاران ما با همین امکانات حداقلی تلاش می‌کنند تا میزان خطا را به حداقل برسانند و موضوعات را رفع کنند.

  کسی برای پوشش تعلیق نشده است؟

یکی از نیروهای حراست در پاسخ به خبرنگاری که پرسید آیا کسی برای پوشش از کار تعلیق شده یا خیر؟ با قرائت آیین نامه خاطرنشان کرد: اینکه آیا کسی را به خاطر پوشش تعلیق کرده‌ایم یا خیر حضور ذهن ندارم .ولی  گر کسی آیین نامه را رعایت نکند پس از چند بار تذکر شفایی و کتبی با برگزاری کمیته انضباطی با وی برخورد خواهد شد. در ادامه پس از پایان سخنان نیروی حراست، خبرنگار گفت: من آیین نامه را نخواستم فقط می‌خواهم بدانم آیا نیرویی تعلیق شده یا خیر؟ که در ادامه حسین‌زاده معاون درمان گفت؛ خیر کسی تعلیق نشده و رئیس دانشگاه هم ادامه داد؛ خیر ما نداریم و اگر شما سراغ دارید برای ما معرفی کنید.

۲۸۰ پست بلاتصدی برای پرستار داریم!

مژدی در مورد کمبود پرستار اذعان کرد: ما در حال حاضر ۲۸۰ پست بلاتصدی برای پرستاران داریم، وی افزود: یک مرحله نیز این اواخر تعدادی پرستار استخدام شدند انشالله در بیمارستان جدید به کارگیری خواهند شد و صحبت آن است یک استخدامی دیگر هم به همین زودی‌ها مجوزش صادر شود.   وی اضافه کرد: ۱۳۶ پرستار استخدامی داشتیم که ۷۴ پرستار دیگر نیز در آزمون آینده درخواست شده است.

در پاسخ به اعتراضات پرستاران مقداری از مطالبات را پرداخت کردیم 

مجدی در مورد اعتراضات اخیر پرستاران اذعان کرد: با نماینده پرستاران چندین جلسه گذاشتیم و مطالباتشان را به وزارت اعلام کردیم، و در نهایت قسمتی از مطالبات را که از دست دانشگاه بر می‌آمد برایشان پرداخت کردیم اما برخی درخواست‌ها در حوزه اختیارات ما نیست و باید در سطح کشوری حل شود که آن هم به عهده نمایندگان است و در حال حاضر در حال پیگیری موضوعات هستند.

جریمه ی سنگین دو پزشک متخلف!

مژدی در پاسخ به خبرنگاری در مورد پزشکانی که خودشان متولی نظارت هستند و در مورد کارتخوان‌ها تخلف می‌کنند اظهار کرد: این موضوع متاسفانه در همه جا مرسوم است و یک تخلفی است که رایج شده و آنها هم دلایلی دارند، که البته برای ما قابل قبول نیست زیرا قانون به صراحت این موضوع را منع کرده. وی اضافه کرد: در مرحله اول به کسانی که تخلفی را صورت می‌دهند تذکر داده می‌شود و اگر تکرار شود به مراجع قضایی معرفی خواهند شد، به صورتی که این حرکت برای دو پزشک اعمال شد و حکم‌های سنگینی هم گرفتند.وی افزود: البته لازم به ذکر است که این کار باید به صورت کاملاً ظریف انجام شود تا از طرف دیگر دچار چالش و باعث خروج پزشکان از شهرستان نیشابور نشویم تا  مردم مجبور شوند برای درمان به پزشکان مشهد مراجعه کنند تا هم زیرمیزی بیشتری پرداخت کنند و هم با مشکلات رفت و آمد روبرو شوند.

 اخراج ها لزوما سیاسی نیست! 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در مورد اخراج یک روزه تعداد ۷۰ نیروی این دانشگاه در زمان ریاست مجید درودی خاطرنشان کرد: من اطلاعی ندارم از این ۷۰ نفر و احتمالاً صحت ندارد. این تکذیب در حالی صورت گرفت که در سال گذشته احسان ارکانی نماینده وقت شخصاً به موضوع ورود کرده بود، و یک تیم تحقیق و تفحص از مجلس به صورت حضوری ا این افراد دیدار کردند و این موضوع در رسانه‌ها کار شد. و دانشگاه علوم پزشکی در آن زمان مدعی شد که این اقدام از طرف گزینش صورت گرفته و از دست آنها خارج است.

در ادامه مسئول گزینش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور برای توضیح به پشت میکروفون آمد و موضوع را اینگونه توضیح داد و گفت: در ۱۸ سالی که من مسئول گزینش هستم این موضوع را نداشته‌ایم و مشمولین قانون گزینش تقریباً ۲۵۰۰ نفر هستند که از این تعداد ۱۵۰۰ نفر را مورد بررسی قرار می‌دهیم که در سامانه گزینش قابل رصد است. وی ادامه داد: بیشترین آمار اخراجی در سال به ۸ نفر هم نمی‌رسد، و این افراد به علت‌های مختلف این اتفاق برایشان رخ داده و عملاً همه برای موضوعات سیاسی نیستند.

بیماران اورژانس ۲۲ بهمن روی زمین هستند

محمدرضا مژدی در مورد بیمارستان ۲۲ بهمن به خبرنگار خیام نامه گفت: این بیمارستان دچار مشکلات زیادی است. و ما مجبور شدیم ۲۰ تخت اضطراری اضافه کنیم و با این حال هم جا ندارند و برخی ز مریض‌ها روی زمین هستند و اگر الان بیماری اضافه شود جا نداریم.

وی اضافه کرد: متاسفانه بعضی از جاهای بیمارستان فرسودگی دارد و دست ما هم برای کار کردن باز نیست. وی ادامه داد: اگر در حال حاضر بیمارستان سوم هم راه اندازی شود ما نیاز به بیمارستان چهارم هم داریم. وی افزود: نسبت به میانگین کشوری که برای هر هزار نفر باید دو تخت داشته باشیم که متاسفانه در نیشابور تنها یک تخت وجود دارد که این خود بیانگر این است که به تعداد تخت‌هایی که در حال حاضر در نیشابور داریم باید تخت اضافه کنیم.

به عنوان یک خبرنگار در پایان  این گفتگو آنچه برای من حاصل شد  وضعیت نابسامان دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان‌های تحت نظر آن بود. البته در نهایت مسئولین قول آینده را دادند تا شرایط بهبود پیدا کند.  از طرف دیگر کمبود پرستار و مطالبات برجای مانده آنان چالش جدی برای ارائه خدمات به بیماران به حساب می آید.   امیدواریم هرچه سریع‌تر به مشکلات این قشر زحمتکش رسیدگی شود، زیرا عدم رسیدگی و تضعیف این حوزه آسیب‌های جبران ناپذیری را در حوزه درمان برای شهروندان به جا خواهد گذاشت. در نهایت حوالت دادن حل مشکلات به وزارت و مسئولین ارشد هم پذیرفته شده نیست  و نوعی فرار از مسئولیت محسوب می‌شود و فرق مدیر کارآمد را با مدیر ناکارآمد در همین جا می توان سنجش کرد.  زیرا یک مدیر توانمند ً می‌تواند از حداقل فرصت‌ها بیشترین بهره‌برداری را صورت دهد تا شاخص‌ها را در یک شهرستان بالا ببرد. امیدواریم شرایط درمان در نیشابور به گونه‌ای شود که دیگر هیچ شهروندی برای درمان و کمبود دارو نیاز به سفر به شهرهای مجاور و دیگر شهرها نداشته باشد.

  • نویسنده : مسعود میرادی