تا ۱۰ سال دیگر زندگی در نیشابور سخت خواهد شد!
تا ۱۰ سال دیگر زندگی در نیشابور سخت خواهد شد!

مدیرانِ  همسو با دولت باید انتخاب شوند همه ناراضی هستند، نظام اداری باید اصلاح شود! پس از حمید گرمابی که پایه گذار سنت حسنه ی پاسخگویی نمایندگان به خبرنگاران به عنوان نمایندگان افکار عمومی بود، اولین نشست خبری سید یحیی سلیمانی نماینده مردم نیشابور فیروزه زبرخان و میان جلگه در حالی پس از ۶ ماه […]

مدیرانِ  همسو با دولت باید انتخاب شوند

همه ناراضی هستند، نظام اداری باید اصلاح شود!

پس از حمید گرمابی که پایه گذار سنت حسنه ی پاسخگویی نمایندگان به خبرنگاران به عنوان نمایندگان افکار عمومی بود، اولین نشست خبری سید یحیی سلیمانی نماینده مردم نیشابور فیروزه زبرخان و میان جلگه در حالی پس از ۶ ماه برگزار شد

که در این نشست، خبرنگاران ۴ شهرستان حوزه انتخابیه نیشابور بزرگ حاضر بودند و پرسش هایی را در خصوص فرصت ها، چالش‌ها ی موجود مطرح کردند.

قائل به حضور مدیران بومی اما کارآمد هستم 

با توجه به روی کار آمدن دولت جدید و تغییرات احتمالی مدیریتی؛ از سلیمانی در خصوص  لزوم بومی گرایی وشایسته گزینی در انتصاب مدیران و نقش نمایندگان در این  رابطه سوال شد . سلیمانی با اشاره به موضوع شایسته سالاری در انتصاب مدیران شهرستان گفت :اگر مدیران دستگاه‌های اجرایی و در راس آنها فرماندار به عنوان نماینده عالی دولت توانمند باشند در واقع کار من راحت‌تر خواهد بود. وی افزود: بسیاری از موضوعاتی که در حال پیگیری آن هستم در حوزه وظایف من به عنوان یک نماینده نیست و این موضوعات باید توسط فرماندار و دیگر مدیران اجرایی پیگیری شود. سلیمانی همچنین ادامه داد: من خودم قائل به مدیران بومی اما کارآمد هستم، زیرا نیروی غیر بومی که کارآمد نباشد عملاً باری از روی دوش ما بر نمی‌دارد. وی اضافه کرد: دکتر پزشکیان نیز به اصل شایسته سالاری و کارآمدی تاکید زیادی دارد و ما نیز به عنوان مشورت همراهی خواهیم کرد.

نقش نمایندگان در انتصابات مدیران 

یحیی سلیمانی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر تفاوت نگاه سیاسی مجلس و دولت و همچنین نقش نمایندگان در انتصابات مدیران و ابهامات موجود در دخالت های برخی از نمایندگان اظهار کرد: مجلس دوازدهم یک مجلس متکثر است، در این مجلس فراکسیون مستقلین بالغ بر ۱۳۰ نفر هستند که خود رقم تاثیرگذاری می‌باشد. وی ادامه داد: با توجه به اینکه سلیقه‌های متفاوتی در مجلس حاضر هستند برخی از نمایندگان در انتخابات ریاست جمهوری به صورت آشکارا حمایت خود را از یک جناح و شخص مشخص اعلام کردند، ( مثلا حمایت محمد رستمی از سعید جلیلی)، اما برخی هم ورود نکردند. وی با بیان اینکه انتخاب فرماندار وظیفه دولت است تصریح کرد: اگر قرار باشد در خصوص انتصاب فرماندار ما نیز مشورت بدهیم، باید کسی را معرفی کنیم که با دولت همسو باشد. وی اضافه کرد: با توجه به اینکه دولت وفاق است مدیران باید سمت و سوی تفکرشان به پزشکیان نزدیک باشد.

از لحاظ دیدگاه سیاسی با دیگر نماینده نیشابور قرابتی ندارم 

سلیمانی تاکید کرد: ما منافع نیشابور را فدای موضوعات سیاسی نخواهیم کرد و تا جایی که تیغ مان ببرد این کار را نخواهیم کرد. وی با اشاره به مطالبات صنفی مردم اظهار کرد: ما به عنوان نماینده‌های مردم به مطالبات صنفی افراد، توجه و آنها را پیگیری خواهیم کرد.  وی اضافه کرد: شاید به لحاظ دیدگاه‌ها و نگاه سیاسی با دیگر نماینده «محمد رستمی» قرابتی نداشته باشیم ولی برای مسائل کلان شهرستان با هم همراه خواهیم بود.

اولویت‌های نیشابور از نگاه نماینده 

یحیی سلیمانی با اشاره به اینکه موضوع بهداشت و درمان اولویت اول شهرستان است گفت: در نیشابور زیرساخت‌های درمانی به شدت ضعیف است و دانشگاه علوم پزشکی ما هنوز درجه ۳ است و ما هنوز جزو ۲۰ دانشگاه برتر کشور نیستیم. وی افزود: پس باید در خصوص گسترش رشته‌های جدید اقداماتی صورت بگیرد. وی به با اشاره به پروژه ساخت بیمارستان در زبرخان گفت: با توجه به شاخص پایین درمانی باید هرچه سریعتر بیمارستان زبرخان، بیمارستان سوم و حتی بیمارستان چهارم را در دستور کار قرار بدهیم. وی ادامه داد: ما در فیروزه یک درمانگاه کوچک داریم که از ظرفیت شهرستان فیروزه بسیار کوچکتر است و باید بیمارستانی در این شهرستان احداث شود.

تا ۱۰ سال دیگر زندگی در نیشابور سخت خواهد شد 

سلیمانی با اشاره به شرایط بحرانی آب و موضوع کشاورزی در نیشابور خاطرنشان کرد: وضعیت آب در نیشابور بسیار نگران کننده است. وی تاکید کرد: در ۱۰ سال آینده اگر نیشابور غیر قابل سکونت نباشد قطعاً زندگی در نیشابور سخت خواهد شد. وی اضافه کرد: آب‌های زیرزمینی به شدت آسیب دیده و جزو ۱۶ دشت بحرانی کشور هستیم. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کشاورزی از بخش‌های اقتصادی شهرستان نیشابور است اما متاسفانه ضوایط به گونه‌ای است که برای تولید یک کیلو گوشت گوساله  بالای ۵ هزار لیتر آب مصرف می‌شود که در نهایت باعث وضعیت نابسامان در حوزه آب شده است.

مجوز ۳ کیلومتر گاردریل گرفته شد 

وی در مورد وضعیت جاده باغرود گفت: طی مذاکراتی که با وزیر راه داشتم برای ۳ کیلومتر گارد ریل جاده باغرود  اعتباری ۷ میلیارد تومانی گرفته شد. وی اضافه کرد: در گذشته احسان ارکانی مجوز ۳ کیلومتر را گرفته بود که الباقی را برای گاردریل و روشنایی دستورات را گرفته‌ایم تا اجرا شود.

  نیشابور استان نمی شود ، سرولایت شهرستان می شود!

این نماینده مجلس در مورد تقسیمات کشوری خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد آرمانی صحبت کنیم موضوع فرق می‌کند اما اگر به عنوان یک وزارت کشوری بخواهم موضوع را بیان کنم باید بگویم در حال حاضر ۲۶ درخواست استان شدن روی میز وزیر است. وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس حتی برای کرمان که بزرگترین استان کشور است ؛ تقسیم شدن کرمان را مغایر با سیاست‌های کلی نظام دانسته است زیرا چند ایراد بزرگ دارد. وی عنوان کرد: برای تامین ۵۰ درصد از پست‌هایی که باید ایجاد شود بودجه‌ی سنگینی  لازم است که موجود نیست. سلیمانی با اشاره به اینکه در گذشته شرایط اقتصادی بهتری داشتیم افزود: در آن زمان تقسیمات کشوری مانند خراسان و چند استان دیگر دچار مشکل امنیتی و اقتصادی شد فعلا با این شرایط امکانش وجود ندارد. وی ادامه داد: اصلاً قرار نیست استان شدنی اتفاق بیافتد زیرا هم شرایط امنیتی و هم شرایط اقتصادی به ما این اجازه را نمی‌دهد، و عملاً استان شدن در اولویت کشور نیست.  وی اذعان کرد: اما شهرستان شدن سر ولایت پس از پیگیری‌های خوب آقای ارکانی در دستور کار است و به جاهای خوبی هم رسیده‌ایم. وی در ادامه تاکید کرد: اگر توزیع اعتبارات بر مبنای زیرساخت‌ها و محرومیت‌ها توزیع شود اصلاً نیازی به استان شدن نیست.  یحیی سلیمانی با اشاره به اعتبار ۱۳۰ میلیاردی تملک  دارایی  شهرستان نیشابور گفت: من برای بیمارستان سوم ۱۰۵ میلیارد تومان پول نقد گرفتم و عملاً ۵ پروژه نیمه تمام را برای بیمارستان سوم حذف کردیم و همچنین ۵۵ میلیارد تومان هم از اعتبارات تملک و دارایی قرار است دریافت کنیم. وی افزود: ۴۵ میلیارد تومان نیز برای راه‌های نیمه تمام پول گرفته شده است.

حاشیه نشینی حاصل سیاست‌های غلط در کشاورزی و آب 

سلیمانی با اشاره به  اراضی باغرود موسوم به زمین‌های سعیدی گفت: موضوع در کارگروه مطرح شده بود و من با استاندار تماس گرفتم و گفتم از دستور کار خارج کند تا با وزیر صحبت کنم. وی اضافه کرد: مشکل اصلی از طرف جهاد کشاورزی است و در حال حاضر با وزیر جدید صحبت کرده‌ایم. اما اصلا مشخص نیست الحاق اراضی اتفاق بیافتد یا خیر، و نه امیدوار باشید و نه نا امید. وی تاکید کرد: این‌ها کارهای مضاعفی است که بر اثر تصمیمات اشتباه برخی مدیران رخ داده و الان باید دنبال حل آن باشیم. وی در ادامه گفت: ضعیف بودن شرایط اقتصادی در دهستان‌ها باعث شده ۱۰۰ هزار حاشیه نشین داشته باشیم که این‌ها از سیاست‌های غلط ما در حوزه دامداری و کشاورزی و آب نشات می‌گیرد.

ما وارث یک سری مشکلات انباشته شده هستیم 

سلیمانی با اشاره به سه فرودگاه سودده در کشور عنوان کرد: ما به غیر از فرودگاه مشهد و فرودگاه امام و مهرآباد که سودده هستند الباقی ۵۴ فرودگاه‌های  زیان ده هستند. وی افزود: تنها فرودگاهی که توسط بخش خصوصی احداث شده فرودگاه قم است و در حال حاضر هیچ توجیهی وجود ندارد برای احداث یک فرودگاه در نیشابور. وی عنوان کرد: متاسفانه ما وارث یک سری مشکلات انبار شده هستیم که باز کردن این گره‌ها زمان زیادی را می‌طلبد یرا باید ساعت‌ها وقت بگذاریم جهت پیگیری موضوعات موجود. وی افزود: به صورت نمونه جهت پیگیری مسکن ملی از سازمان‌های جهاد کشاورزی بازرسی وزارت راه و شهرسازی کمیسیون اصل ۹۰ و غیر پیگیری باید شود که آن هم فقط به خاطر یک تصمیم اشتباه است. وی ادامه داد: مسکن ملی دغدغه اصلی مردم شده و ما در چهار شهرستان حوزه انتخابی، هیچ پیشرفتی نداشته‌ایم.

۸۰ درصد هزینه‌های کشور جاری است 

سلیمانی با اشاره به ۲۰۰۰ طرح نیمه کاره در کشور خاطرنشان کرد: اگر تورم صفر باشد ۳۰ سال طول می‌کشد این طرح‌ها به نتیجه برسد. وی اذعان کرد: با کارهای غیر کارشناسی منابع زیادی را اتلاف کرده‌ایم. وی ادامه داد: ۸۰ درصد هزینه‌های کشور جاری است یعنی حقوق پرداخت می‌شود و در نهایت، هم کارمندها ناراضی هستند و هم پرستارها و بازنشسته‌ها و  فرهنگی‌ها جهت اعتراض کف خیابان می‌آیند. وی گفت: در نهایت مردم نیز از بروکراسی اداری ناراضی هستند  با ۸۰ درصد هزینه‌های جاری همه ناراضی می‌باشند. و ما باید نظام اداری را اصلاح کنیم.

  • نویسنده : مسعود میرادی
  • منبع خبر : خیام نامه