نشست خبری فرماندار زبرخان به مناسبت گرامی داشت هفته دولت در روز چهارشنبه ۷ شهریور ماه در محل سالن جلسات فرمانداری زبرخان با حضور تعدادی از مسئولان این شهرستان برگزار شد. رئیس آموزش و پرورش زبرخان، که در این نشست مطبوعاتی حضور داشت، در پاسخ به سوالی در خصوص معضل «کودک همسری» در برخی از […]
نشست خبری فرماندار زبرخان به مناسبت گرامی داشت هفته دولت در روز چهارشنبه ۷ شهریور ماه در محل سالن جلسات فرمانداری زبرخان با حضور تعدادی از مسئولان این شهرستان برگزار شد.
رئیس آموزش و پرورش زبرخان، که در این نشست مطبوعاتی حضور داشت، در پاسخ به سوالی در خصوص معضل «کودک همسری» در برخی از روستاهای این شهرستان گفت: در مورد ازدواج دختران دانش آموز در مقاطع متوسطه اول و دوم باید بگویم، دانش آموزانی هستند که ازدواج کردهاند اما یک سری طرحها را با مشارکت بهداشت و درمان برگزار کرده و به خانوادهها آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی داده شد.
وی در ادامه گفت: خوشبختانه در بحث کودک همسری مدیران و مردم روستاها آن قدر خوب توجیه شدهاند که اگر برای دانش آموز کلاس ششم خواستگار بیاید(!) خانواده با مدارس مشورت کرده تا موضوع را رفع کنند و این اتفاق رخ ندهد.
یک چهارم از مدارس زبرخان فرسوده است
به گزارش «خیام نامه» فرماندار زبرخان در این نشست با خیر مقدم به خبرنگاران در پاسخ به سوالات یکی از خبرنگاران مبنی بر وضعیت مدارس فرسوده در این شهرستان در آستانه بازگشایی مدارس اذعان کرد: حدود ۲۵ درصد مدارس ما فرسوده است. وی افزود: در این مدت ارتباط خوبی با خیرین صورت گرفت تا این شرایط بهبود پیدا کند.
مومن حسینی افزود: جدا از مدارس فرسوده، به علت افزایش دانش آموزان ما نیازمند بازگشایی یا احداث مدارس بیشتری هستیم. با ارتباطاتی که با مدیر کل نوسازی و رئیس سازمان برقرار شد، توانستیم اعتبار خوبی برای مدرسه نمونه دولتی در قدمگاه دریافت کنیم که رقم آن ۸ میلیارد تومان است.
حسینی، رئیس آموزش و پرورش زبرخان در مورد جمعیت دانش آموزی این شهر گفت: جمعیت دانش آموزی در زبر خان رو به افزایش است به طوری که مدیر قبلی با ۸۰۰۰ دانشآموز اداره را تحویل گرفته و با ۱۲ هزار دانش آموز به من تحویل داد و در حال حاضر ۱۴ هزار دانش آموز داریم. وی اضافه کرد: علت این افزایش، یکی مهاجرت معکوس میباشد و دیگری برنامه جوانی جمعیت بوده که خوشبختانه خوب جواب داده است.
تعیین تکلیف ۹۰۰ دانش آموز بازمانده است تحصیل
حسینی (آموزش و پرورش) در موردآمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل گفت: مدتی قبل طرحی اجرا شد که همه شهرستانها در این طرح شرکت کردند. ما در سال گذشته از ۹۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل ۱۰۰درصد آنها را تعیین تکلیف، شناسایی و جذب کردیم. وی اضافه کرد: ناگفته نماند که تمام این ۹۰۰ نفر دانش آموزان در زبرخان ساکن نبودند و بعضاً کد ملی آن ها به نام زبرخان ثبت شده بود اما سالها قبل مهاجرت کرده بودند.
هیچ دانش آموزی از اتباع غیر مجاز نداریم
حسینی (فرماندار) در پاسخ به پرسشی در خصوص تعداد دانش آموزان اتباع غیر مجاز خاطرنشان کرد: گمان نمیکنم رقم قابل توجهی از اتباع را در زبرخان داشته باشیم اگر اتباع غیرمجاز پنهانی مد نظر باشد؛ باید بگویم ممکن است افرادی که از چشم ما دور مانده باشند؛ کسانی که در کورهها یا مزارع کشاورزی از آنها استفاده شود؛ البته تاکنون گزارشی به فرمانداری در این خصوص نرسیده است.
قطعی برق صنایع بدون هماهنگی
مومن حسینی، فرماندار زبرخان در مورد قطعی ناگهانی برق کارخانهها در هفته قبل از این نشست اظهار کرد: این قطعی بدون هماهنگی برق همه ما را غافلگیر کرد؛ با این تدبیری که انجام شد توانستیم برق را در زمان کوتاهی وصل کنیم. وی اضافه کرد: در این هفته های اخیر دو بار این اتفاق رخ داده که هر بار بدون اطلاع ما و رئیس اداره برق شهرستان بوده است!
وی تاکید کرد: هر کس باعث خسارت به کارخانهها شده باید پاسخ بدهد و جبران خسارت کند.
«خرو» هنوز «خور» نشده است!
حسینی در مورد چالش تغییر نام شهر «خرو» به «خور» یادآور شد: تغییر نام شهرها مربوط به حوزه تقسیمات کشوری است و فرایندی اداری دارد که باید طی شود و با قول یک شخص نمیتوان این کار را انجام داد.
فرماندار زبرخان اضافه کرد: برخی از افراد به واسطه قول یکی از مسئولین که به زبرخان سفر کرده بود و قول پیگیری موضوع را داده بود، اقدام به تغییر نام شهر کردهاند. حسینی اذعان کرد: مطابق قانون هنوز نام این شهر «خرو» است اما روی تابلوهایی نام «خور» زده شده که پیش از نهایی و تغییر قانونی نام، نباید این کار صورت بگیرد. وی اضافه کرد: مردم خرو درخواستی را ارایه کرده و نامهای تنظیم شده تا با تکمیل مستندات لازم به وزارت ارسال و تغییر نام صورت بگیرد.
تمرکز مدیران بر روی جذب سرمایهگذار
حسینی در پاسخ به یکی از خبرنگاران مبنی بر تاثیر منفی ایجاد آزادراه (حرم تا حرم) بر گردشگری در زبرخان، گفت: ما باید در زیرساختها و امکانات شهرستان، مانند اقامتگاهها و بوم گردیها فضایی را فراهم کنیم تا اگر آزادراه هم راه اندازی شد موضوع به جای تهدید به فرصت تبدیل شود. مدیران اجرایی هر سه شهر بزرگ این شهرستان باید روی جذب سرمایهگذار متمرکز باشند و سرمایهگذاری تسهیل شود.
۷ سانتی متر سرانه ورزشی شهر زبرخان
فرماندار زبرخان در مورد سرانه ورزشی این شهرستان اظهار کرد: سرانه این شهرستان تنها ۷ سانتیمتر است، این در حالی است که سرانه ورزشی نیشابور در سال گذشته ۳۷ سانتیمتر اعلام شده بود. وی افزود: اخیرا مدیر کل ورزش و جوانان استان در جلسهای سرانه ورزشی مشهد را هم ۷ سانتیمتر اعلام کرده که با آمار سال گذشته تفاوت چشمگیری دارد؛ البته پایین آمدن سرانه ورزشی در رشهرستان مشهد میتواند مربوط به مولد سازیهای سال گذشته باشد که بسیاری از مکانهای ورزشی در طرح مولدسازی فروخته شد.
ساکن شدن یک خانواده در واحدهای مسکن ملی
وی در بحث جمعیت شهرستان زبرخان اظهار کرد: در سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت زبرخان تعداد ۵۶ هزار نفر بوده و آماری که روز گذشته از مراکز بهداشت و درمان گرفته شده، بالای ۷۰ هزار نفر تخمین زده میشود. وی افزود: ما به دنبال توسعه طرحهای هادی هستیم تا مهاجرت معکوس به روستاها اتفاق بیفتد.
حسینی در ادامه در مورد نهضت ملی مسکن گفت: بالغ بر ۱۳۰۰ نفر واجد الشرایط برای مسکن ملی اشتهایم که ۸۴۸ قطع زمین قرعه کشی شده است شروع عملیات کردند. وی اضافه کرد: جالب این است که یک نفر از متقاضیان مسکن ملی در حال حاضر در این واحدها ساکن شده است.
وضعیت استقلال ادارات شهرستان زبرخان پس از چند سال
فرماندار در مورد آخرین وضعیت استقرار ادارات در این شهرستان گفت: اخیرا اداره اوقاف زبرخان در شهرستان مستقر شده، اتاق اصناف شهرستان شکل گرفته و برای سه اتحادیه انتخابات برگزار کردهایم.رئیس اداره نورزش و جوانان» هم از طرف اداره کل معرفی شد و در چند روز آینده اداره مخابرات نیز مستقل خواهد شد. وی در انتها اضافه کرد: در حال حاضر به دنبال یک اداره مستقل در مورد محیط زیست هستیم.
- نویسنده : مسعود میرادی
- منبع خبر : خیام نامه