نشست خبری فرماندار و دستگاههای اجرایی شهرستان فیروزه به ریاست مهدی باغشنی فرماندار فیروزه در محل سالن شهید آوینی فرمانداری برگزار شد. افتتاح ۷۴ پروژه در هفته دولت به گزارش «خیام نامه» مهدی باغشنی با ابراز امیدواری از اینکه دولت چهاردهم منشا خدمت به مردم باشد اظهار کرد: امیدواریم تحولات خوبی را در آینده در […]
نشست خبری فرماندار و دستگاههای اجرایی شهرستان فیروزه به ریاست مهدی باغشنی فرماندار فیروزه در محل سالن شهید آوینی فرمانداری برگزار شد.
افتتاح ۷۴ پروژه در هفته دولت
به گزارش «خیام نامه» مهدی باغشنی با ابراز امیدواری از اینکه دولت چهاردهم منشا خدمت به مردم باشد اظهار کرد: امیدواریم تحولات خوبی را در آینده در زمینههای زیرساختی از جمله اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شاهد باشیم.
وی با اشاره به افتتاح پروژهها در هفته دولت مدعی شد: کارهای زیادی در سه سال دولت شهید رئیسی انجام شده که بعضی از آنها با اقداماتی که در طول تاریخ انجام شده قابل مقایسه است.
باغشنی افزود: ۷۴ پروژه در هفته دولت در شهرستان فیروزه به بهرهبرداری خواهد رسید که اعتبار اجرای آن ها حدود ۱۶۲ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی تصریح کرد: این پروژهها در چند حوزه اجرا شده که میتوان به برق، مخابرات، درمان، کشاورزی، عمرانی روستایی و شهری به عنوان مهم ترین صرفصل های آن اشاره کرد.
آزادسازی ۲۲۰ هکتار از زمینهای کارخانه قند
فرماندار فیروزه گفت: حرکت بزرگی که در دولت سیزدهم انجام گرفت که تا سالهای سال برای دیگر دولتها الگو خواهد بود. مهدی باغشنی این حرکت را «به بهرهبرداری رساندن مسکن ملی» برشمرد و ادامه داد: در بحث مسکن ملی بالغ بر دو سال پیگیری کردیم و پیشرفت بسیار چشمگیری داشتهایم. وی در عین حال با اشاره به این که هنوز در ابتدای راه مسکن ملی هستیم(!) اضافه کرد: در شهر فیروزه ۳۸۵ قطعه زمین برای مردم تامین شده که از ثبت نام کنندگان ۱۶۱ نفر تایید نهایی شدهاند.
مهدی باغشنی با اشاره به موضوع جوانی جمعیت اذعان کرد: طبق قولی که دولت به شهروندان در خصوص فرزند چهارم داد، قرار شد به این والدین یک قطعه زمین داده شود که ۴۳ مورد واگذاری از سرفصل «جوانی جمعیت» انجام شد.
وی همچنین ادعا کرد: اگر نیشابور برای تامین زمین دچار چالش است ما حتی میتوانیم برای نیشابور هم تامین زمین کنیم. وی ادامه داد: در گرماب حدود ۴۴۵ قطعه زمین در نظر گرفته شده است که برای آن ۲۲ هکتار آزادسازی صورت گرفته است اما در نهایت تعداد ۱۰۷ نفر از ثبت نام کنندگان تایید نهایی شدهاند.
۲هزار و ۳۵۴ نفر متقاضی مسکن روستایی
فرماندار با بیان اینکه ۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش طرح مسکن روستایی قرار دارند گفت: تعداد متقاضیان مسکن روستایی ۲۳۵۴ نفر بوده که در ۳۰ روستا ۱۶۸ هکتار تامین زمین شده است.
وی افزود: یکی دیگر از کارهایی که انجام شده این است که در ۲۵ روستا طرح هادی بازنگری شده است که خودش از معضلات توسعه روستایی بوده است. باغشنی در زمینه تسهیلات ساخت مسکن خاطرنشان کرد: از مجموعه ۱۲۰۶ فقره تسهیلات مسکن روستایی که مربوط به ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بوده ۸۳۱ فقره جذب شده است. وی اضافه کرد: با این حساب تقریبا ۹۰ درصد تسهیلات جذب شده و ۱۳۶۸ پی ریزی در داخل روستاها اجرایی شده و در این مدت مقاوم سازی ۱۲۲۶ واحد در روستاها انجام گرفت که در این امر ۴۴ میلیارد تومان هزینه شد.
مهدی باغشنی در ادامه گفت: در اجرای طرحهای هادی، ۱۴ طرح در روستاها با اعتبار ۷ میلیارد تومان انجام شد. وی همچنین گفت: هر سال به طور میانگین ۱۷ الی ۱۸ روستا در منطقه آسفالت شده است که آسفالت برخی از این روستاها به صورت رایگان بوده است.
سهم اجتماعی فیروزه از فولاد خراسان و احتمال مسدود شدن حساب سهامداران
مهدی باغشنی گفت: یکی از چالشهای اصلی ما در این شهرستان مطالبه حقوق اجتماعی این شهرستان از کارخانه فولاد خراسان میباشد. وی افزود: ۴۵ درصد کارخانه فولاد و قسمت آلاینده آن در اراضی فیروزه است. بالغ بر ۵ جلسه در سازمان مدیریت استان برگزار شده و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و بعضاً دعوا هم کردیم؛ پس از تمام این پیگیریها تازه رسیدگی مالیاتی که صورت گرفته عوارض آلایندگی سال ۹۹ تقریباً قابل وصول است. وی ادعا کرد: دو روز پیش با مدیر کل مالیاتی استان تماس گرفتم و از وضعیت عوارض سوال کردم که او در پاسخ به من گفت؛ من نامه نوشتم در صورت عدم پرداخت جلوی حساب سهامداران مسدود شود.
حفظ تالاب سی سر بر فعالت معدن ترجیح دارد
فرماندار در مورد معضلات و مشکلات دریاچه سیسر و وجود معدن گچ گفت: قطعاً ما نمیتوانیم از آثار تاریخی خودمان بگذریم و من به عنوان نماینده عالی دولت در فیروزه به شدت از اداره کل میراث فرهنگی گلایهمند هستند، تا جایی که به وزیر گفتم اگر به همین منوال جلو بروید خانه کمال الملک ویران خواهد شد.
وی ادامه داد: تعدادی از فعالین محیط زیست اعتقاد دارند وجود معدن گچ در حریم تالاب سیسر چشمههای زیرزمینی این تالاب را کور میکند و باعث از بین رفتن تالاب میشود. فرماندار ادامه داد: من در پاسخ گفتم این موضوع باید به صورت کارشناسی بررسی شود و بروند دادگستری شکایت کنند تا میراث فرهنگی، منابع طبیعی و محیط زیست نظر کارشناسی خودشان را بدهند، و ما هم قطعاً حمایت خواهیم کرد.
وی در ادامه مدعی شد: ما برای معدن گچ هیچ مجوزی صادر نکردهایم و وزارت صمت این مجوز را داده است. وی علت فعال بودن معدن گچ را در نتیجه نداشتن ادله کافی برای تعطیلی معدن دانست. وی افزود: ما هیچ اصراری برای اینکه معدن گچ در آن نقطه فعال باشد نداریم و اگر کارشناسان به این موضوع که معدن به تالاب آسیب میرساند قایل باشند، باید تعطیل شود.
تکلیف اختلاف محدوده نیشابور با فیروزه
باغشنی در مورد وضعیت اختلاف محدوده شهرستانها بین نیشابور و فیروزه اظهار کرد: مرز نیشابور و فیروزه از موضوعاتی است که مدتها دغدغه من بوده است. وی افزود: یکی از مطالبات به حق ما این است که چرا مردم سر ولایت باید برای انجام کارهای اداری از جلو فرمانداری فیروزه عبور کنند و در نیشابور کارهای اداری خود را انجام بدهند! وی ادامه داد: ما به ۴۰ روستا در حال خدمات رسانی برق، گاز، تلفن و آب هستیم ولی از لحاظ سیاسی با ما نیستند از جمله روستای خانلق که بیشتر جزو فیروزه است اما از لحاظ تقسیمات سیاسی کشوری، جزو نیشابور به حساب میآید. وی در نهایت عنوان کرد: این موضوع بارها مورد درخواست قرار گرفته و با توجه به این که میان جلگه هم شهرستان شده باید این معضل تقسیمات حل شود.
- نویسنده : مسعود میرادی
- منبع خبر : خیام نامه