تثبیت حیات گربه های پالاس در پناهگاه حیدری
تثبیت حیات گربه های پالاس در پناهگاه حیدری

  محیط بانان پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور در چند روز گذشته موفق به مشاهده و ثبت یک قلاده گونه ارزشمند گربه پالاس با نام علمی felis manul در ارتفاعات این منطقه شدند. به گفته رییس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان نيشابور، پس از انجام مشاهده گربه پالاس در پناهگاه حيات وحش حيدری نیشابور اقدامات […]

 

محیط بانان پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور در چند روز گذشته موفق به مشاهده و ثبت یک قلاده گونه ارزشمند گربه پالاس با نام علمی felis manul در ارتفاعات این منطقه شدند.

به گفته رییس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان نيشابور، پس از انجام مشاهده گربه پالاس در پناهگاه حيات وحش حيدری نیشابور اقدامات مطلوب حفاظت در پناهگاه حیات وحش حیدری از جمله مسدود نمودن راه های ورودی به پناهگاه این حیات وحش از طریق نصب درب های فلزی و كاهش چشمگير تخلفات شكار و صيد، نظارت بر ورود و خرج و حضور عشاير در فصل مجاز چرا، ساخت دیده بانی حيات وحش در ارتفاعات منطقه و تلاش شبانه روزي محيط بانان و ایجاد امنیت برای گونه های حیات وحش محيط بانان پناهگاه حيات وحش حيدري در چند روز گذشته موفق به مشاهده و ثبت يك قلاده گونه ارزشمند گربه پالاس با نام علمي felis manul در ارتفاعات منطقه شدند.

محمد مهدي نوربخش افزود: گربه زيبا و شكوهمند پالاس گرچه قبلا در اين منطقه توسط محيط بانان و كارشناسان مشاهده و ثبت شده بود اما مشاهده مجدد اين گربه سان زيبا حاكي از امنيت زيستگاه و تثبيت جمعيت گونه هاي حيات وحش منطقه و ثبت مجدد حضور اين گونه كه جزء 8گربه سان حال حاضر حيات وحش ايران محسوب مي شود، حائز اهميت زيادي است.

وی ادامه داد: گربه پالاس گوشهاي كوچك، گرد و داراي سري پهن است كه دم آن كشيده و ضخيم است و در روي پيشاني خالهاي كوچك تيره دارد كه مشخصه اصلي اين گربه زيبا بوده و صورت و بدني پر مو دارد كه شرايط زيست را در ارتفاعات زياد و سرماي شديد براي اين گونه فراهم مي كند و در مناطق استپی با پوشش گياهي نسبتا متراكم، مناطق كوهستاني و صخره اي زيست مي كند و اغلب شبگرد است ولي در طول روز نيز مشاهده شده است که معمولا در غارها و شكاف سنگ ها و حفره هاي طبيعي لانه مي سازد.

رییس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان نيشابور گفت: اين گربه سان زيبا از پستانداران كوچك جثه همچون موش و پايكا و پرندگان وحشي كوچك جثه تغذيه نموده و در كنترل جمعيت جوندگان نقش موثري دارد.

 

گر چه اين گونه كمياب دشمن طبيعي خاصي ندارد ولي به علت تخريب زيستگاه ها، تعدادش به شدت رو به كاهش است و گربه كميابي است.