پند و اندرز دادن های طولانی و تکراری به فرزندان ممنوع! سوال : دوست دارم موقع کار با خودم شعر یا ترانه ای را زمزمه کنم اما دختر یازده ساله ام به محض شنیدن صدای من اعتراض می کند لطفا من را راهنمایی کنید. پاسخ: گاهی چیزهایی را که ما دوست داریم شاید برای دیگران […]
پند و اندرز دادن های طولانی و تکراری به فرزندان ممنوع!
سوال : دوست دارم موقع کار با خودم شعر یا ترانه ای را زمزمه کنم اما دختر یازده ساله ام به محض شنیدن صدای من اعتراض می کند لطفا من را راهنمایی کنید.
پاسخ: گاهی چیزهایی را که ما دوست داریم شاید برای دیگران مزاحمت ایجاد نماید و به نوعی به مذاق دیگران خوش نیاید .ادامه این روند شاید باعث کدورت و ناملایمتی هایی شود؛ از طرفی اشاره نموده اید که فرزند شما 11 ساله است و این یعنی در آستانه بلوغ قرار دارد . یکی از ویژگی های بارز نوجوانان زودرنجی و حساسیت بالای آنها به برخی امور است. لذا اگر احساس می کنید که صدای آواز شما باعث ناراحتی دیگران می شود بهتر آنست که در رفتار خود قدری تامل نمائید چرا که لج بازی کردن با نوجوانان لاجرم شکست شما را رقم خواهد زد . زیرا نوجوانان در لج بازی و حرص در آوردن دیگران سرآمد هستند. اما به نظر می رسد مشکل شما جای دیگری باشد و احتمالا اگر فرزند شما مدتی است از نگاه محبت آمیز شما جامانده است و نیاز به توجه دارد بهتر است مهر و محبت و نگاه عاطفی به همراه توجه قلبی خود را برای مدتی نثارش کنید تا اثر معجزه آسای آن را مشاهده نمائید . در خلوت پای صحبت فرزند خود نشسته و علت این ناراحتی را جویا شوید؛ بیشتر شنونده باشید تا گوینده تا فرصت ابراز وجود را پیدا کنند و تخلیه هیجانات صورت بگیرد.
سوال : فرزندم از من و پدرش حرف شنوی ندارد و هر وقت با او موضوعی را بحث می کنیم دائما میگه شما قدیمی هستید باید الان جور دیگری فکر کرد .لطفا راهنمایی کنید چگونه او را قانع کنیم که ما درست تر می گوئیم.
پاسخ : هر چقدر فاصله سنی پدر و مادرها با فرزندان خود بیشتر باشد به همان میزان حس همدلی و درک متقابل کمتر صورت می گیرد و این پدیده ی شکاف بین نسلی را ایجاد می نماید. رشد و پیشرفت سریع در جامعه و گسترش فن آوری های نوین ارتباطی شکاف بین نسل ها را بیشتر و عمیق تر می نماید و این باعث می شود که فرزندان حرف والدین خود را هر چقدر هم که صحیح باشد نپذیرند.اما چگونه می توان شکاف بین نسل ها را ترمیم کرد و ارتباط موثر بین والدین و فرزندان برقرار کرد تا به دنبال آن حرف شنوی فرزندان را تقویت نمود .
1-والدین سعی کنند همپای فرزندان خود به روز باشند و با نیازهای آنان آشنایی لازم را داشته باشند .اگر پدر ویا مادری هنوز ندانند تلگرام و یا اینستاگرام چیه و چه کاربردی دارد شاید بچه ها تصور کنند که والدین آنها قدیمی هستند.
2- هرگز فرزندان خود را با زمان کودکی خود مقایسه نکنید بلکه نیازها و خواسته های آنان با زمان ما کاملا متفاوت است.
3- به جای ناسازگاری با فرزندان با آنها طرح دوستی بریزید این کار 2 حسن مهم دارد: اول اینکه احساسات و عواطف آنها را درک کرده اید دوم اینکه بعد از برقراری ارتباط عاطفی اکنون می توانید راهنمایی های لازم را اعمال کنید و مقاومت فرزندان در پذیرش کلام والدین به شدت کاهش می یابد.
4- از فرزندان خود انتظارات بیش از حد نداشته باشید و این تصور که آنان باید مطیع محض والدین خود باشند باوری غلط و اشتباه است.
5- پند و اندرز دادن های طولانی و تکراری باعث دلزدگی فرزندان می شود و فاصله والدین با فرزندان را افزایش می دهد.
6- همیشه آن گونه که پدرو مادرها فکر می کنند شاید درست نباشد گاهی به فرزندان خود در افکار و احساساتشان باید احترام گذاشت.
7- در تفریحات و بازی های آنان همسو شوید تا احساس نشود که بین شما با او فاصله افتاده است.
در پایان متذکر می شود به هر میزان بتوانیم فاصله عاطفی و احساسی خود را با فرزندان خویش کاهش دهیم به همان میزان ارتباط موثر با آنان برقرار شده که خود حرف شنویی آنان را در پی خواهد داشت.