تحرکات تندروها، تمکین مقامات!  لغو مجوز قانونی کنسرت در دقیقه نود
تحرکات تندروها، تمکین مقامات!  لغو مجوز قانونی کنسرت در دقیقه نود

سرپرست فرمانداری فیروزه: تصمیم برگزاری کنسرت، جمعی گرفته شد. 2400 شرکت کننده ناکام / آزاده مهدیار/ دعوت یک مجموعه تفریحی-گردشگری در شهرستان فیروزه از یکی از گروه های موسیقی پاپ کشور به نام «هوروش بند» و انتشار پوستر تبلیغاتی آن توسط موسسه فرهنگی برگزارکننده در فضای مجازی کافی بود تا بسیاری از علاقه مندان، جوانان […]

سرپرست فرمانداری فیروزه: تصمیم برگزاری کنسرت، جمعی گرفته شد.

2400 شرکت کننده ناکام

/ آزاده مهدیار/ دعوت یک مجموعه تفریحی-گردشگری در شهرستان فیروزه از یکی از گروه های موسیقی پاپ کشور به نام «هوروش بند» و انتشار پوستر تبلیغاتی آن توسط موسسه فرهنگی برگزارکننده در فضای مجازی کافی بود تا بسیاری از علاقه مندان، جوانان و خانواده ها از آن استقبال کنند. به گونه ای که همه 2  هزار و 400 بلیت آن تا روزهای پایانی مهلت خرید، به فروش برسد و عصر و شب چهارشنبه، یکم اسفند، شهرستان فیروزه در دو سانس آماده استقبال از علاقه مندان باشد.

آغاز ماجرا…

اما ناگهان خبری کذب از سوی کانال های مرتبط با دو نشریه تازه بنیاد و فرافکن نیشابور مبنی بر واکنش امام جمعه و رئیس اداره ارشاد فیروزه منتشر شد که اعلام می داشت ایراداتی در ارائه مجوز به این برنامه وجود دارد و این برنامه هنوز مصوبه شورای فرهنگ عمومی را دریافت نکرده است! به دنبال آن تعدادی از کانال های مجازی هم سو، با هدف ایجاد حساسیت، حتی از مخالفت و دخالت دادستانی مشهد در مورد مراسم، مطلب منتشر کردند؛ همه این ها در حالی رخ داد که این واکنش ها بعدا از سوی مقامات نام برده شده تکذیب شد. اما گردانندگان کانال مزبور همچنان سعی در ملتهب نگه داشتن فضا کرده و شب قبل از برگزاری مراسم، عده ای انگشت شمار، بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد جامع فیروزه، درخواست لغو کنسرت را مطرح کردند.

 سرپرست فرمانداری فیروزه در گفتگو با «خیام نامه» همان زمان در این باره گفت: تعداد تجمع کنندگان به 30 نفر هم نمی رسید و همگی از نیشابور به فیروزه آمده بودند! ابوالفضل حکیم پور تاکید کرد: تجمع باید با مجوز فرمانداری باشد و من تا کنون درخواستی برای مجوز تجمع دریافت نکرده ام، روند صدور مجوز کنسرت هیچ مشکلی نداشته است؛ تصمیمی جمعی در فیروزه بوده و شهرستان فیروزه آمادگی کامل برای برگزاری آن را دارد.

دلسوزان نگران از اشاعه فحشا!

اما ماجرا به همین جا ختم نشد، بیانیه های متعددی با عناوینی چون «امت حزب ا…»، «هیات دوازده امامی» و یا «جنبش مطالبه نیشابور» در فضای مجازی انتشار یافت که با دلایلی جالب، مانند «قیمت بالای بلیت ها» و «احتمال اشاعه فحشا» در مراسم! خواستار لغو آن بودند. نوع نگارش و غلط های ویرایشی و املایی موجود در بیانیه ها، یادآور بیانیه های همیشگی گروهی موسوم به «دلسوزان» بود که به رسم همیشگی و مورد انتظار در این مواقع، سر بلند کرده و خودی نشان می دهند.

این بیانیه ها که نگارندگان آن، خود را نماینده مردم و خانواده های شهدا می نامیدند، در حالی تهدید به تجمع اعتراض آمیز مقابل فرمانداری فیروزه در ساعت برگزاری کنسرت کرده بودند؛ آن هم با ادعاها و سخنانی تامل انگیز، نظیر آن که «سقف فرمانداری فیروزه را آوار خواهیم کرد!» این در حالی است که هیچ تشکل دارای مجوز و شناسنامه دار و با اعضای معین پشت این بیانیه ها نبود؛ موضوعی قابل تامل که از سوی دستگاه های نظارتی نادیده انگاشته شده است.

انتشار اخبار کذب از جریانی خاص

به دنبال این تحرکات، خبر کذب لغو کنسرت توسط مقامات استانی، مجددا روی کانال های قبلی قرار گرفت که عموما بی پروا و آزاد خواسته های خود را در قالب خبر، نقل قول و حتی تهدید منتشر می کنند و احتمالا به هیچ دستگاه نظارتی نیز پاسخگو نیستند!

سرپرست فرمانداری فیروزه در این باره به «خیام نامه» گفت: مقامات استانی هیچ مخالفتی با برگزاری این برنامه نداشته اند بلکه بسیار هم با مسئولان شهرستان همراهی کردند.

اعلام حمایت مردم و کاربران فضای مجازی از برگزاری کنسرت

در سوی دیگر ماجرا و در برابر این گروه اندک، که کماکان به نام «مردم» بیانیه و تهدید منتشر می کردند و بر عزم خود برای ایجاد تنش در صورت برگزاری برنامه پافشاری داشتند، از برخی کانال های خبری رسمی در شهرستان، اقدام به انتشار اخباری موثق و با ذکر منبع در مورد این مراسم کردند. بسیاری از همشهریان نیز با اعلام شگفتی از مسائل پیش آمده در شبکه های اجتماعی مختلف، با برگزاری کنسرت اعلام موافقت کرده و یا از عدم مخالفت خود با آن سخن می گفتند. دفتر حزب مردم سالاری نیشابور نیز با بیانیه ای «اقدام افرادی تنگ نظر را که با دست آویز قرار دادن آرمان ها و ارزش های نظام به مخالفت با نشاط اجتماعی می پردازند، محکوم کرده» و خواستار مقابله دستگاه های اجرایی شهرستان فیروزه با «قانون شکنان» شد.

لغو کنسرت با دستور دادستان

پس از این فضاسازی ها، جوادی کیا، دادستان فیروزه ظهر روز برگزاری، دستور لغو کنسرت را در حالی صادر کرد که علی الظاهر پیش تر با برگزاری آن مخالفتی نداشته است.

بیانیه ای پایانی و با ندای پیروزی نیز از همان درگاه ها انتشار می یابد که «محفل فسق و فجور و عیاشی!» لغو شد و باید برای این اتفاق «سجده شکر» به جا آورد!

در این بیانیه از امام جمعه فیروزه برای مخالفت با کنسرت قدردانی شده بود، این درحالی است که طاها، امام جمعه این شهرستان، صراحتا به رسانه ها اعلام کرد: «صدور و لغو مجوز کنسرت در حیطه اختیارات من نیست، من در جلسه لغو کنسرت نیز حضور نداشته ام و هرگونه نقل قول از طرف من در فضای مجازی کذب محض است.»

در پایان نیز سرپرست فرمانداری فیروزه، در رسانه ها اعلام کرد: نسبت به تلاش عده ای از مسئولان کانال های تلگرامی یک جریان خاص هشدار می دهم که حرمت قلم تان را نگه دارید؛ آن را ابزار تفرقه قرار نداده و نمایشی دروغین از اختلاف میان مسئولان فیروزه را ارائه ندهید.

نماینده دولت در فیروزه و رئیس شورای تامین ضمن عذرخواهی از مردمی که برای شرکت در برنامه آمادگی داشتند، گفت: شهرستان فیروزه فرصت ایجاد شادی و نشاط برای مردم را از دست نداده و با همکاری سایر نهادها زمینه تحقق آن را در آینده فراهم خواهد کرد.

گفتنی است گروه موسیقی از شب پیش از برگزاری برنامه در هتل امیران نیشابور مستقر بودند و هزینه قابل توجهی بر دوش شرکت برگزارکننده گذاشته بود. شرکت کنندگان از سایر نقاط استان و بیشتر از شهرستان نیشابور، بعضا برای شرکت در مراسم به فیروزه عزیمت کرده بودند و ساعاتی قبل از مراسم متوجه لغو آن شدند.

در اطلاعیه کانال فروش بلیت ها آمده بود که مبالغ پرداختی کسانی که اقدام به خرید بلیت کرده اند، به زودی عودت داده می شود.

به این ترتیب این گروه موسیقی پاپ پس از ناکامی از اجرای کنسرت خود، بر اساس برنامه قبلی روز پنجشنبه، راهی جزیره کیش شد تا به دور از غوغاها، با موفقیت به اجرای برنامه بپردازند.

طبق قانون مراحل صدور مجوز چیست؟

روال صدور مجوز کنسرت ها، که چندان هم آسان و سهل الوصل نیست از این قرار است: ابتدا باید از سوی موسسه ای که شرایط برگزاری کنسرت موسیقی، فروش بلیت و اخذ مجوز را در اساس نامه دارد، درخواست اولیه به اداره ارشاد تقدیم شود. اداره فرهنگ و ارشاد هم پس از بررسی اولیه، درخواستی را به «پلیس امنیت» جهت تایید مکان از نظر امنیتی و ترافیکی ارسال می کند. در صورت تایید اداره اماکن نیروی انتظامی، اداره ارشاد تازه وارد بررسی صلاحیت گروه موسیقی و محتوای برنامه می شود و برای بررسی موسیقی، کلام و نمونه کار را به همراه درخواستی برای «تایید محتوا» به شورای موسیقی استان، متشکل از متخصصین و کارشناسان مربوطه ارسال می کند.

در صورت تایید استان، گام بعدی، بررسیِ قرارداد است و پس از آن تازه نوبت به بررسی مکان برگزاری، ساز و کار تبلیغات، فروش بلیت و هماهنگی با پلیس امنیت جهت حفظ شئون و ارزش می رسد و در نهایت پس از اخذ تعهدهای قانونی از برگزار کنندگان، گام آخر صدور مجوز و برگزاری کنسرت است.

اما این بار در فیروزه، گام بعدی خروش عده ای اندک با تهدید به ایجاد هرج و مرج بود تا به شکلی غیرقانونی و البته فراقانونی، فارغ از همه مراحل طی شده تخصصی، اداری و کارشناسی با فشارهای ممتد بر مسئولان، رای خود را بر مسئولان غالب کرده و موفق به لغو مراسم شوند.

دور تسلسل لغو مجوزهای صادره کنسرت ها ادامه دارد تا خراسان رضوی همچنان در این مقوله پیشتاز باشد و نام شهر فرهنگی، نیشابور و نگین فیروزه ای آن بار دیگر به خاطر لغو یک برنامه مجاز و مجوزدار موسیقی، در رسانه های کشوری و حتی آن سوی مرزها شنیده شود.