چرا بودجه خراسان رضوی کم تر از دیگر نقاط کشور است؟ گرمابی: استانی شدن انتخابات باعث پررنگ شدن نقش احزاب می شود تغییر در روش و مدیریت اگروز خودرو ضروری است دست کم دو نفر از هیات مدیره فولاد خراسان باید بومی باشند خبر نماینده مجلس درباره دو ناحیه صنعتی پاسخ گرمابی به احتمال کاندیداتوری […]
چرا بودجه خراسان رضوی کم تر از دیگر نقاط کشور است؟
گرمابی: استانی شدن انتخابات باعث پررنگ شدن نقش احزاب می شود
تغییر در روش و مدیریت اگروز خودرو ضروری است
دست کم دو نفر از هیات مدیره فولاد خراسان باید بومی باشند
خبر نماینده مجلس درباره دو ناحیه صنعتی
پاسخ گرمابی به احتمال کاندیداتوری دوره یازدهم
سرنوشت ارتقای بخش های نیشابور؛ زبرخان و میان جلگه منتظر «گام آخر»
ارزیابی نماینده نیشابور درباره استاندار جدید
آزاده مهدیار/ سومین نشست مطبوعاتی حمید گرمابی با اصحاب رسانه که به صورت منظم و مستمر در سه فصل اخیر برگزار شد با استقبال نمایندگان افکار عمومی و سوالات متعدد آنان در خصوص حوزه های مختلف شهرستان، استان و کشور همراه بود. سوالاتی در مورد ارتقای بخش های نیشابور، نگرانی های کارگران صنعتی، مصوبه معطل مانده سفر رویس جمهور به نیشابور و حتی احتمال کاندیداتوری خود او در دوره یازدهم انتخابات مجلس. این نشست در حالی برگزار شد که به نظر می رسد با تداوم برگزاری نشست ها، هم سوالات خبرنگاران پخته و کلیدی تر شده و هم آقای نماینده در پاسخ ها صریح تر از گذشته است.
خبر نماینده مجلس درباره دو ناحیه صنعتی
گرمابی با تاکید بر نقش توسعه صنعتی برای پاسخگویی به جمعیت بیکار شهرستان، بیان کرد: ناحیه صنعتی سرولایت آماده کلنگ زنی است و ظرف چند ماه آینده با دریافت رضایت یک معترض در مورد زمینی که در اختیار قرار داده است، انجام خواهد شد. ایجاد ناحیه صنعتی بخش طاغنکوه شهرستان فیروزه نیز در دست پیگیری است.
وی موافقت با گازرسانی به 10 روستای باقی مانده از بخش میان جلگه را از جمله فعالیت های اخیر خود اعلام کرد؛ روستاهایی که به دلیل فواصل طولانی از هم از لیست گازرسانی خارج شده بود اما با رایزنی دکتر گرمابی با مسئولان مختلف به «پروژه های در دست اقدام» بازگشت. همچنین 3 روستای بخش مرکزی که به دلیل فاصله زیاد و جمعت کم هنوز گاز ندارند در دست پیگیری است تا گازرسانی به این دو بخش صد در صد شود.
حمید گرمابی افزود: با هماهنگی با «ستاد اجرایی فرامین امام» و «بنیاد برکت»، 30 میلیارد تومان برای تهیه تجهیزات گرمایشی 30 مدرسه محروم شهرستان فیروزه به صورت مشارکتی با بخش خصوصی اختصاص پیدا کرده که برای کسانی که به این سرمایه گذاری علاقه مندند فرصت خوبی است.
کتابخانه نیشابور، آماده کلنگ زنی شد
وی از نتایج جلسه اخیر خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز سخن گفت. به گفته این نماینده مردم نیشابور، در پی موافقت با کمک 2 میلیارد تومانی برای ایجاد «کتابخانه مرکزی»، پروژه برای آغاز فاز اول آماده کلنگ زنی است.
گرمابی در مورد تحقق مصوبات سفر ریاست جمهوری به نیشابور بیان کرد: متاسفانه علی رغم این که پیش از این، این گونه مصوبات، نقدتر از هر مصوبه دیگری بود به خاطر شرایط فعلی کشور با تاخیر همراه شده است. وی یکی از دلایل این تاخیر را، ارسال آخرین اصلاحیه بودجه اعلام شده دانست و افزود: تا جایی که من خبر دارم این بودجه فعلا به هیچ شهرستانی تعلق نگرفته است، من بیش از ده مورد اصلاحیه بودجه را برای بودجه شهرستان نیز درخواست کردم که در کمیسیون تلفیق به آن پرداخته شود.
چرا بودجه خراسان رضوی کم تر از دیگر نقاط کشور است؟
وی در پاسخ به این که «آیا صحت دارد بودجه خراسان کمتر از سایر استان ها است؟» گفت: بودجه خراسان به نسبت جمعیت در مقایسه با سایر استان ها حدود 2 درصد کمتر است؛ متاسفانه این روند در گذشته هم بوده و شاید وجود 30 میلیون زائری که در سال به برکت وجود امام رضا(ع) به استان می آیند یکی از دلایل مسئولان برای این وضعیت باشد. اما من این را دلیل قانع کننده ای نمی دانم، در جلسه مجمع نمایندگان با استاندار نیز این موضوع مطرح شد که مورد پیگیری ایشان نیز هست. بودجه نیشابور نیز متاسفانه متاثر از این کسری بودجه است.
با استانی شدن انتخابات موافق ام
گرمابی در پاسخ به این سوال که «نظرتان در مورد طرح استانی شدن انتخابات چیست؟» اظهار کرد: من موافق این طرح ام؛ با اجرای این طرح، نقش احزاب پررنگ تر می شود که یکی از ملزومات مردم سالاری است و نیز چهره هایی که بیشتر استانی و ملی هستند، شانس بیشتری دارند و به این ترتیب در کل، سطح مجلس از لحاظ تخصص و تجربه افزایش پیدا می کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت کارخانه «اگزوز خودرو خراسان» بیان کرد: من مشکل اگزوزخودرو خراسان را یک سال پیش به هیات مدیره و معاون وزیر اعلام کردم، جدا شدن طرح توسعه اگزوز خودرو، و انتقال تولید کاتالیست به خارج از شهرستان، کار درستی نبوده و باید جبران شود و شرکت تولید کننده این واحد به آغوش اگزوز خودرو برگردد، چون بدون آن واحد به احتمال زیاد شرکت به سمت زیان دهی می رود ما برای این مورد در حال رایزنی با مقامات هستیم.
گرمابی افزود: متاسفانه کندی کار و برخی مقاومت ها مانع شده است.
وی در خصوص مخالفت کارگران با مدیریت مجموعه هم گفت: پرسنل با مدیریت مشکل دارند و من بعید می دانم به این شکل بتوان ادامه داد. مجموعه شرایط، تغییراتی را در ساختار مدیریتی الزامی کرده است.
این نماینده مردم در مجلس در پاسخ به بومی نبودن هیات مدیره «مجتمع فولاد خراسان» و سوالی درباره جبران هزینه های زیست محیطی توسط این مجموعه صنعتی بیان کرد: مدیر عامل مجتمع در حال حاضر بومی است، ولی در مورد لزوم بومی بودنِ دست کم دو نفر از اعضای هیات مدیره از طریق وزارت پیگیر هستم، ولی قاعدتا باید افرادی باشند که وزن این سمت ها را نیزداشته باشند. در خصوص مسئولیت های اجتماعی این مجتمع هم، موافقت هیات مدیره برای ایجاد «مجتمع فرهنگی و ورزشی» دریافت شده و در حال رایزنی برای دریافت زمین از اوقاف یا بنیاد مسکن هستیم.
سرنوشت ارتقای بخش های نیشابور
زبرخان و میان جلگه در گام آخر ایستاده اند
گرمابی در مورد ارتقای بخش های در دست اقدام گفت: کمبود جمعیت بخش میان جلگه یکی از دلایل تعویق ارتقای این بخش است که در این مورد در حال رایزنی برای رفع مانع هستیم، در مورد ارتقای «زبرخان»، نکته مهم قطعا رعایت عدالت و حقوق هه اهالی بخش و شهرهایی است که مطرح اند. اما امیدواریم تا 22 بهمن و نهایتا تا پایان سال انجام شود و این موضوع اکنون از طریق هیات دولت دنبال می شود.
وی در تشریح جزییات ارتقای احتمالی زبرخان به شهرستان، گفت: زبرخان به دو بخش مرکزی به مرکزیت خرو و بخشی دیگر به مرکزیت اسحاق آباد تقسیم می شود، بخش سوم هم فعلا در دستور کار نیست ولی به مرکزیت درود مطرح شده است. اغلب اداره ها در خرو مستقر خواهد بود ولی استقرار فرمانداری در قدمگاه و در مرز دو شهر خرو و قدمگاه مطرح است.
وی در مورد برنامه پس از ارتقای این شهرستان ها بیان کرد: تقاضای 6 میلیارد تومان بودجه برای زیرساخت های بهداشت و درمان زبرخان مطرح شده ولی چون هنوز نمی توان ردیفی در بودجه برای آن در نظر گرفت، در ردیف زیرساخت های نیشابور گنجانده شده است. البته من سعی می کنم پیگیر دریافت این بودجه، ولو به صورت مشروط هم شده، باشم.
نماینده نیشابور در مجلس در مورد نقش نیروگاه در وضعیت جوی شهرستان بیان داشت: وجود نیروگاه، یکی از نیازهای کشور در تولید انرژی است، این مجموعه در هر جایی که باشد ممکن است تبعاتی داشته باشد. من عادت کرده ام که با اطلاعات و عدد و رقم صحبت کنم؛ به همین خاطر از یک محقق هواشناسی خواستم در این زمینه تحقیق کند. یکی از دغدغه های فعالان زیست محیطی این است که وجود نیروگاه را مانع برف و باران در نیشابور می دانند، اما طبق این تحقیق، این تاثیر بسیار بسیار ناچیز است و عامل کاهش بارندگی ها نیست. به طور کلی طی چند دهه گذشته، دمای زمین حدود 2 درجه افزایش پیدا کرده و در بارش های جوی کل دنیا اثر گذاشته است. در معاهده های جهانی استفاده از سوخت فسیلی محدود شده است و تاکید بر تولید انرژی های سبز با وجود هزینه دو برابری تولید آن است، کشور ما نیز به این معاهده پیوسته است. در عین حال مجتمع سیکل ترکیبی نیشابور جزو مدرن ترین مجموعه های سیکل ترکیبی است و آلودگی کمتری دارد.
عضویت در FATFT، تصمیم نظام است
گرمابی در مورد تصویب CFT در مجلس که از بخش های FATF بود، نیز اظهار کرد: من با نظر فراکسیون امید موافق بودم و اجرای آن را برای شرایط فعلی کشور یک ضرورت می دانم. این مصوبه در شورای امنیت ملی یا جلسات مجلس با حضور مقامات امنیتی مورد بحث قرار گرفته و از نظر آنها نیز منعی برای اجرا نداشته است و مجموعه نظام به این نتیجه رسیده که با شرایط اعلام شده عضو FATF شویم.
نماینده مردم در مجلس در خصوص ایجاد فرودگاه نیشابور گفت: من به این باورم که می توانیم فرودگاه داشته باشیم، آخرین درخواست وزارت، انجام امکان سنجی آن بود که 200 میلیون تومان از معاونت مالی وزارت خانه برای انجام فاز مطالعاتی تخصیص پیدا کرده و کار مطالعاتی آن زیر نظر وزارت خانه در حال انجام است و ظرف چند ماه آینده خروجی مطالعات به دست آید. خوشبختانه نظر استاندار جدید هم مثبت است. گرمابی اضافه کرد: از 60 شهری که فرودگاه دارند، 40 شهر شرایط توجیهی و جمعیت کمتری نسبت به نیشابور دارند اما دارای فرودگاه اند و من همچنان بر ایجاد آن تاکید دارم.
ارزیابی نماینده نیشابور از استاندار جدید
وی در پاسخ به «نتایج جلسه نمایندگان استان با استاندار جدید» گفت: ما پتانسل های نیشابور را به اطلاع آقای استاندار رساندیم، من ایشان را فردی اجرایی و با فکر توسعه اقتصادی و صنعتی دیدم و امید زیادی دارم حضور ایشان در خراسان رضوی می تواند مثبت باشد.
گرمابی در مورد پروژه ورزشگاه انقلاب نیز بیان کرد: ورزشگاه احتمالا تا اواخر اسفند افتتاح شود، دکل ها خریداری و پایه آن نصب شده، چمن و پیست تارتان در دست احداث است و کار زیادی نباید مانده باشد.
این نماینده مجلس در مورد ارتقای دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه هم گفت: شهرستانی با جمعیت نیشابور نداریم که دانشگاه علوم پزشکی نداشته باشد، من قبل از استعفای آقای هاشمی، وزیر بهداشت و درمان، دستور بررسی فوری این موضوع را گرفتم و در ادامه مقرر شد هیاتی برای بررسی آن به نیشابور بفرستند.
گرمابی دوباره کاندیدا می شود؟
گرمابی در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات آتی مجلس اظهار کرد: عوامل مختلفی بر این تصمیم اثرگذار است و اگر خدا توفیق دهد در خدمت هستم.
وی از اختصاص اعتبار برای پروژه های نیشابور نیز خبرهایی ارایه کرد؛ از جمله این که برای اصلاح کنارگذر 4 شهرستان نیشابور، قوچان، چناران و فریمان مبلغ 169 میلیارد تومان اختصاص یافته است. به گفته وی 10 میلیارد تومان برای احداث دانشکده پیراپزشکی، 9 میلیارد و 900 میلیون تومان برای مشارکت در پروژه تامین آب روستایی و 46 میلیارد تومان برای آب آشامیدنی نیشابور، که ابتدا در ردیف پروژه های مشترک با بخش خصوصی قرار می گیرد و در صورت عدم مشارکت، دولت آن را به اجرا درخواهد آورد.
گرمابی در مورد طرح رتبه بندی معلمان و اختصاص 2 هزار میلیارد تومان برای افزایش حقوق معلمان گفت: متاسفانه این مبلغ در سقف دوم بودجه قرار گرفته و من در مجلس جزو معترضین به آن هستم چرا که باید در سقف اصلی بودجه قرار بگیرد.
انتقال آب دریای عمان به استان؛ ضروری اما پرهزینه
وی در مورد طرح انتقال آب از دریای عمان به سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی گفت: پیش بینی شده این سه استان طی چند سال آینده با مشکل تامین آب آشامیدنی رو به رو باشند، این طرح با تاسیسات عظیم آب شیرین کن، حدود 5 تا 6 میلیارد یورو نیاز دارد. یک سرمایه گذار خارجی هم اظهار تمایل برای همکاری کرده و در مجلس به صورت جدی طرح شده و امیدواریم به مرحله اجرا برسد.