رییس مخابرات: اختلال های اخیر تلفن های همراه، ناشی از نگرانی های سایبری بود
رییس مخابرات: اختلال های اخیر تلفن های همراه، ناشی از نگرانی های سایبری بود

 توافق شهرداری با مخابرات «در دسترس نمی باشد»؛ شهروندان منتظر بمانند! رئیس شرکت مخابرات: شورا گروکشی می کند اعضای شورا: چنین مصوبه ای نداشتیم! معاون فنی فرماندار: نباید دو موضوع را به هم پیوند زد آزاده مهدیار/ در هفته های گذشته تماس های مکرری از سوی شهروندان مبنی عدم آنتن دهی مطلوب خطوط تلفن همراه […]

 توافق شهرداری با مخابرات «در دسترس نمی باشد»؛ شهروندان منتظر بمانند!

رئیس شرکت مخابرات: شورا گروکشی می کند

اعضای شورا: چنین مصوبه ای نداشتیم!

معاون فنی فرماندار: نباید دو موضوع را به هم پیوند زد

آزاده مهدیار/ در هفته های گذشته تماس های مکرری از سوی شهروندان مبنی عدم آنتن دهی مطلوب خطوط تلفن همراه با دفتر «خیام نامه» برقرار شد. این تماس گیرندگان مدعی هستند که خطوط تلفن همراه در نیشابور با مشکلاتی مانند قطع مکالمه، پایین امدن ناگهانی کیفیت صدا و در بسیاری از موارد، عدم امکان برقراری ارتباط رو به رو هستند. مشکلاتی که به گفته برخی از شهروندان تماس گیرنده با نشریه، در ده روز گذشته بیش تر هم شده است.

برای پیگیری این موضوع به سراغ رئیس شرکت مخابرات رفتیم.

در همان ابتدای گزارش، رییس مخابرات شهرستان بر مشکل نرم افزاری پیش آمده صحه گذاشت و اعلام کرد: مخابرات در عین حال که نگران حمله سایبری بوده، توانسته با کمک کارشناسان مخابرات این مشکل را برطرف نماید و اینک این مشکل مرتفع شده است.

شهرآبادی اما، زمانی که بحث نقاط کور شهرستان به لحاظ آنتن دهی و تدبیر شرکت مخابرات برای رفع این مشکل چندین ساله به میان آمد، موضوع معطل ماندن یکی از حقوق نیشابوری ها را ناشی از عدم توجه شورای پنجم شهر به این مهم دانست و از آن به «گرو کشی شورا» تعبیر کرد.

در حالی که مشکل آنتن دهی نامطلوب تلفن های همراه موضوع تازه ای نیست، رییس مخابرات نیشابور یک مصوبه تازه ی شورای پنجم را مانع رفع این مشکل می داند و البته اضافه می کند که یک بی تدبیری از سوی عباس حسینی، شهردار معزول نیشابور هم مزید بر  مشکلات بوده است.

شهرآبادی در گفت و گو با «خیام نامه» افزود: ما با شهرداری برای نصب 5 سایت (دکل) مخابراتی برای رفع نقاط کور وارد مذاکره شدیم. نصب این دکل ها توسط شرکت پیمانکاری که از سوی شرکت مخابرات ایران در کل کشور مامور است، انجام می شود.

به گفته وی، در حالی که 5 نقطه از شهر شناسایی و آماده نصب دکل شده بود، اما ناگهان شورای شهر مبحث بازگشایی بلوار امیرکبیر و عقب نشینی ملک مخابرات (ورزشگاه فعلی مخابرات واقع در محل انبار سابق این شرکت در سه راه امیرکبیر و 17 شهریور) را مطرح کرده و واگذاری زمین استیجاری برای نصب دکل ها را منوط به موافقت مخابرات با عقب نشینی این ملک نموده است.

شهرآبادی افزود: اما این دو موضوع جداست؛ یعنی ملک امیرکبیر در مالکیت «شرکت مخابرات ایران» است و قرارداد با پیمانکارِ نصب دکل ها، مربوط به «شرکت همراه اول»؛ هر چند متولی هر دو در شهرستان، اداره مخابرات است ولی در تهران این ها دو شرکت جدا هستند و املاک شان ربطی به هم ندارد.

وی ادامه داد: شخص فرماندار هم تاکید داشته اند که این دو موضوع را به هم ربط ندهیم و بگذاریم هر کدام مسیر خود را طی کند.

رئیس شرکت مخابرات در پاسخ به این سوال که «آیا زمان این توافقات محدود است یا خیر؟» گفت: بله؛ پیمانکار شرکت همراه اول، کشوری است و تعهد نصب 40 سایت مخابراتی را در مدت زمان معلوم در کشور دارد و اگر امکان نصب در نیشابور فراهم نشود، این میزان تعهد خود را در شهرستانی دیگر انجام می دهد. من فکر می کنم اگر نهایتا ظرف مدت 10 روز آینده موضوع واگذاری زمین ها مشخص نشود، این فرصت شاید دیگر تا سال آینده فراهم نشود!

شهرآبادی در خصوص نفع شهرداری از اجاره این زمین ها اظهار کرد: شرکت برای هر سایت 4 تا 5 ملیون تومان در ماه اجاره پرداخت می کند و این کمکی برای شهرداری هم خواهد بود.

وی در مورد وضعیت محل های نصب آنتن های موجود گفت: از 22 سایت در شهر نیشابور، تا کنون 9 سایت مخابراتی طبق توافق با شهرداری در زمین های شهرداری نصب شده و بقیه دکل ها در املاک سایر ادارات، ملک مخابرات و یک ملک خصوصی قرار دارد و اجاره آن به مالک پرداخت می شود.

به گفته وی پارک شهید باهنر، پارک حکمت در خیابان راه آهن، منطقه باغچه بان در شمال شهر، منطقه رحمت آباد و بلوار شهید بهشتی، 5 نقطه کور شهر هستند که باید برای نصب دکل در آن ها اقدام شود.

شهرآبادی ادامه داد: ما می توانیم با سایر ادارات برای نصب دکل وارد مذاکره شویم، کما اینکه برخی ادارات خودشان داوطلب این موضوع شده اند، ولی چون قبلا با شهرداری این توافقات صورت گرفته، گزینش محل جدید و تایید آن از طرف تهران پروسه ای زمان بر است.

شهرآبادی در پاسخ به این سوال که «گفته می شود امواج این دکل ها برای سلامتی انسان مضر است، آیا چنین مطلبی صحت دارد؟» بیان کرد: این حساسیت ها هم در اذهان عمومی وجود دارد، اما تمام استانداردهای وزارت بهداشت در نصب دکل ها رعایت می شود. خانه خود من سازمانی است و داخل محوطه سایت قرار دارد، اگر عواقبی داشت حتما خودم رعایت می کردم. از طرفی وقتی تعداد دکل ها بیشتر باشد قدرت امواج کاهش پیدا می کند و احتمال ضرر کمتر می شود. ضمن این که ضرر سایت های مخابراتی از امواج گوشی های همراه که مردم دائما در حال استفاده از آن ها هستند، بیشتر نیست.

گفتنی است تعداد دکل ها در کل شهرستان 100 سایت و در نیشابور 22 سایت است.

عقب نشینی به نفع مخابرات است

وی در مورد 2 هزار و 500 متر عقب نشینی ملک مخابرات نیز گفت: این عقب نشینی به نفع مخابرات هم هست چراکه ملک در حاشیه خیابان قرار می گیرد و ارزش آن بالا می رود و ما آماده تعامل در این جهت هستیم. شورای شهر نیز با این استدلال که این دو شرکت را در تهران مجبور به همکاری در این جهت کند، این مصوبه را ارائه کرده در حالی که این مصوبه چنین تاثیری نداشته و این گونه، هر دو فرصت از دست می رود.

این مقام مسئول در مورد بخشی دیگر از مصوبه شورا که بر لزوم زیباسازی دکل ها تاکید دارد گفت: زیباسازی در قرارداد هم پیش بینی شده است، دکل های نصب شده قبلی این امکان را ندارد چراکه ساختار فنی آن برای نصب تجهیزات در نظر گرفته شده و ممکن است استحکام کافی برای نصبِ اِلِمانهای زیباسازی را نداشته باشد، اما به طور کلی زیباسازی ها نیاز به طراحی دارد، مثلا در کشور چین این دکل ها به صورت درخت نخل درآمده بود و در مشهد هم به شکل گلدسته و المان های مذهبی اجرا شده است.

شهردار پیشین فرصت سوزی کرد

شهرآبادی در مورد از دست رفتن این فرصت یک بار دیگر و در زمان شهردار پیشین یعنی عباس حسینی نیز گفت: در زمان تصدی ایشان نیز جهت عقب نشینی بلوار امیرکبیر وارد مذاکره شده بودیم که من در جلسه مشترک با مدیرعامل شرکت در تهران اعلام کردم که شهرداری پول ندارد و قرار شد صورت جلسه داشته باشیم و قرارداد اجرایی شود و حتی پذیرفته شد شرکت بعدا برای مطالبات خود به صورت دریافت امتیاز از شهرداری اقدام کند، ولی حسینی ناگهان اعلام کرد که شهرداری پول دارد! و به این شکل توافق بر هم خورد، اگر این حرف زده نمی شد احتمالا تا به الان این توافق وارد اجرا شده بود.

معاون فنی و عمرانی فرماندار در پاسخ به «خیام نامه» در این خصوص گفت: ما هم در فرمانداری اعلام کرده ایم که این دو موضوع جداگانه است، نقاط کور در شبکه تلفن همراه برای مردم اذیت کننده است و هر چه بلندمرتبه سازی ها بیشتر می شود نقاط کور هم افزایش می یابد، باید اجازه داد که دکل ها نصب شود و این موضوع را با مسئله عقب نشینی بلوار امیرکبیر پیوند نزد.

مصوبه شورا برای نصب دکل های مخابراتی چیست؟

پاسخ های اعضای شورا در این رابطه به «خیام نامه» اما متفاوت و البته عجیب بود؛ در حالی محمدکاظم صادقی، احمد همت آبادی (منشی هیات رئیسه) و علی اکبر شکیبا اعلام کردند «چنین مصوبه ای نداشتیم و فقط بر بحث زیباسازی دکل ها تاکید کرده ایم!» که عین مصوبه حاکی از تایید صحبت های رئیس شرکت مخابرات است و مشخص نیست چرا اعضای شورا نخواستند این موضوع را شفاف سازی کنند.

مصوبه 28 آذر 97 شورای پنجم شهر که در جلسه اخیر شورا توسط رئیس کمیسیون خدمات شهری قرائت شد، از این قرار است: «عطف به تقاضای شرکت مخابرات و مصوبه شورای شهر مبنی بر تنظیم قرارداد بازگشایی مسیر مخابرات، موضوع در شورا مطرح و با عنایت به این که شرکت مخابرات به تعهدات خود عمل ننموده، مقرر شد شهرداری از همکاری در جهت نصب و اجاره دکل ها خودداری نماید. همچنین چنانچه نسبت به زیباسازی دکل ها اقدامی انجام نشود، شهرداری نسبت به جمع آوری دکل ها اقدام کند.»