نویسنده کتاب نصرالله توکلی نیشابوری اولین رئیس ستادارتش پس از انقلاب واز یاران دکتر محمد مصدق می باشد وی دراین کتاب تحولات سیاسی؛ فرهنگی و اجتماعی ایرانیان در طول تاریخ پرفراز و نشیب ایران زمین مورد را بررسی و تحلیل قرار داده است. ایرانی که بارها دچار سقوط های وحشتناک شده و دوباره به گونه […]
نویسنده کتاب نصرالله توکلی نیشابوری اولین رئیس ستادارتش پس از انقلاب واز یاران دکتر محمد مصدق می باشد
وی دراین کتاب تحولات سیاسی؛ فرهنگی و اجتماعی ایرانیان در طول تاریخ پرفراز و نشیب ایران زمین مورد را بررسی و تحلیل قرار داده است. ایرانی که بارها دچار سقوط های وحشتناک شده و دوباره به گونه ای معجزه آسا برپا خاسته است.
در کتاب آخرین سقوط آریاها؛ تحولات چندین دهه اخیر که در طول زندگی پرماجرا و سیاسی نظامی مولف رخ داده و او خود در بسیاری از آنها حضور و یا نقش فعال داشته مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفته است وعلاوه بر آن؛ علل و جهات رویدادهائی که به سقوط های بزرگ و تاریخی ایران در برابر حمله اسکندر؛ حمله اعراب و تهاجم قوم مغول منتهی شده است مجدداً بررسی و تحلیل شده و سپس با انقلاب اخیر ایران که مقدمات و زمینه سازی های آن از زمان سقوط حکومت ملّی ایران در مردادماه 1332 آغاز شده؛ مورد مقایسه و سنجش قرار گرفته است.
در این کتاب؛ با نگاهی به گذشته تاریخ مستند و همچنین تاریخ اساطیری ایران در دوران جمشید شاه چنین نتیجه گرفته شده که از نظر کلی؛ اوضاع و احوال و نقاط ضعف پادشاهان و رهبران کشور؛ دربار حکومتی؛ طبقه روحانیت؛ طبقه ارتشیان و شرائط جامعه در هر چهار سقوط بزرگ تاریخی؛ کاملاً مشابه و یکسان بوده و در هر چهار مورد نیز طرز عمل و رفتار نیروهای مهاجم و طرز برداشت و برخورد جامعه ایران در برابر مهاجمین به گونهای شگفت انگیز یکسان و مشابه بوده و شوربختانه؛ نه رهبران و بزرگان کشور و نه جامعه فلک زده ایران هرگز از گذشته ها پند و عبرت نگرفته و برای پیشگیری از سقوطها قدمی برنداشته اند. در لابلای کتاب؛ بخشی از رویدادها و جریانات ناگفته مانده که به انقلاب بهمن 1357 منتهی گردیده نیز مورد بررسی و تحلیل واقع شده است.
بخش جالب توجه کتاب ،بخش اول کتاب می باشد که به دوره کودکی ونوجوانی مولف در نیشابور برمی گرددکه توصیفی دقیق ازوضعیت اجتماعی ،اقتصادی و فرهنگی نیشابور را در دوره پهلوی اول واوایل سلطنت پهلوی دوم ارائه می دهد.