دستاورد ورود مسئولان کشوری به نیشابور چیست؟ پروژه زیرگذر کاشمر، دُمل چرکین شهر آزاده مهدیار/ چهل و چهارمین جلسه علنی شورای شهر با غیبت رئیس شورا و نیز ترقی، رئیس کمیسیون عمران که با شهردار برای ماموریتی در تهران به سر می بردند همراه بود. نطق دو عضو شورا و تاکید بر لزوم اعلام خروجی […]
دستاورد ورود مسئولان کشوری به نیشابور چیست؟
پروژه زیرگذر کاشمر، دُمل چرکین شهر
آزاده مهدیار/ چهل و چهارمین جلسه علنی شورای شهر با غیبت رئیس شورا و نیز ترقی، رئیس کمیسیون عمران که با شهردار برای ماموریتی در تهران به سر می بردند همراه بود. نطق دو عضو شورا و تاکید بر لزوم اعلام خروجی جلسات با دیگر مسئولان و نیز تسریع انجام پروژه زیرگذر کاشمر مهم ترین موضوعات مطرح در این جلسه بود که با بررسی مصوبات کمیسیون ها و تصویب مصوباتی چند خاتمه یافت.
در این جلسه، کاظم صادقی در گزارش مصوبات کمیسیون مالی-اداری به صحن علنی گفت: با ارائه لیست درآمد وصولی شهرداری در 3 ماه گذشته طبق مصوبه شورا، مقرر شده با تشکیل «کمیسیونی تلفیقی» شامل نماینده شورا و شهرداری و نیز معاونان عمرانی و مالی، لیست هزینه ها تا تاریخ 25 تیرماه به شورا ارسال شده و تکمیل شود که این مصوبه از تصویب اعضای شورا نیز گذشت.
همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون، اعضای شورا مقرر کردند که شهردار لیست اعضای «کمیته حسابرسی» شهرداری را ظرف مدت یک هفته به شورا ارسال کند.
نامه صنف بارفروشان و رئیس اتاق اصناف در مورد رفع مشکلات پایانه بابک کریمی و عدم عمل به تعهدات از سوی شهرداری قرائت و مقرر شد در اسرع وقت گزارشی از اقدامات انجام شده و کارهای باقی مانده و جدول زمان بندی برای رفع موانع به شورا ارسال شود.
در ادامه، نامه درخواست معافیت «مرکز سرطان شناسی» نیشابور از پرداخت هزینه های احداث بنا، قرائت شد و با این استدلال که مرکز برای شهر دارای اهمیت است و جنبه «خدمات عمومی» دارد، اعضای شورا با معافیت مزبور موافقت کردند.
بر اساس نامه مدیر کل امور شهری که مقرر کرده بود، شهرداری تا پایان خرداد ماه گزارش تفریغ بودجه خود را ارسال کنند، و این مهلت سپری شده است، مصوب شد شهرداری نسبت به ارائه آن تا نیمه تیر اقدام کند.
بر اساس مصوبه دیگری در کمیسیون مالی، درخواست 7 میلیون تومان جهت افزایش بنا از سوی موسسه خیریه حضرت مریم(س) به صحن علنی ارایه شد که مقرر شد شهرداری هزینه های این اضافه بنا را با توجه به کاربری فرهنگی آن محاسبه و به شورا برای تصمیم گیری ارسال کند.
پرداخت آزمایشی 3 ماهه کارانه به کارکنان شهرداری!
لایحه پرداخت کارانه به کارکنان شهرداری نیز از سوی رییس کمیسیون مالی در صحن علنی مطرح و مصوب شد این طرح برای3 ماه به صورت علی الحساب و آزمایشی از فروردین تا خرداد در شهرداری اجرایی شود. تصمیم گیری برای ادامه یا عدم تداوم آن منوط به گزارش تامین هزینه شهرداری و تاثیر آن بر اضافه کار کارکنان به شورا شد.
گفتنی است رقم پرداخت اضافه کار به کارکنان در کل سال یک میلیارد و 400 میلیون تومان گزارش شده که به گفته کاظم صادقی، رئیس کمیسیون مالی شورا، این مبلغ خیلی کمتر از گذشته است و مقرر شد شهرداری مبلغ دقیق آن به اضافه تعطیل کاری و جمعه کاری کارکنان و تامین آن طبق بودجه را به شورا ارسال کند.
ساخت موزه مرحوم مشکاتیان نیازمند اعتبارات ملی
رییس کمیسیون مشارکت های اقتصادی ضمن ارائه گزارشی از جلسه مشترک با خانواده مرحوم مشکاتیان و رئیس اداره ارشاد با هدف لزوم تعیین تکلیف «خانه مشکاتیان» ارایه داد.
محمدحسن زرندی اظهار داشت: ملک مرحوم مشکاتیان متعلق به اواخر دوره قاجار است و قرار بود با رضایت خانواده ایشان به موزه مشکاتیان تبدیل شود که خانواده ایشان تقاضای تعیین تکلیف دارند. با توجه به این که شهرداری اعتبار کافی برای این کار ندارد مقرر شد رئیس اداره ارشاد از طریق وزارت خانه پیگیر دریافت «اعتبارات ملی» برای آن باشد.
در این جلسه، نامه افتتاح حساب در بانک رفاه کارگران برای درمانگاه شهرداری قرائت شد و برای پرداخت حق بیمه و بیمه سلامت کارکنان، مقرر شد تا قبل از تاریخ تعیین شده از سوی تامین اجتماعی، تکلیف آن در کمیسیون مالی روشن شود.
نامه یکی از شهروندان نیز در خصوص الحاق زمین وی به آرامگاه مشاهیر که در مجاورت آرامگاه مشاهیر قرار دارد، قرائت شد و اعضای شورا مصوب کردند که شهرداری ظرف مدت «یک ماه» نسبت به تملک و الحاق آن به آرامگاه مشاهیر تصمیم بگیرد.
اختصاص ده درصد بهای خدمات شهری برای خرید تجهیزات عملیاتی سازمان آتش نشانی با توجه به فرسودگی تجهیزات آتش نشانی از دیگر مصوبات این جلسه شورا بود.
گزارش صادقی و شکیبا، دو عضو شورا از نازیبایی ها و معضلات شهری و نیز مشکلات مسیر راه آهن به کمیسیون خدمات شهری ارسال شده و قرار شد در این کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
کمیسیون ورزش و جوانان در هفته گذشته به گفته رئیس کمیسیون به دلیل آن چه طولانی شدن زمان برگزاری کمیسیون خدمات شهری عنوان شد، تشکیل جلسه نداده بود. اما دستور جلسه بعدی آن قرائت شد. موضوع مهم ارجاعی به این کمیسیون، حضور ستکوویچ مربی جهانی جوانان و نوجوانان والیبال با میزبانی دو روزه نیشابوریان است. حضور این مربی با هدف استعدادیابی و گفتگو در مورد مسائل والیبال شهرستان خواهد بود.
علی اکبر شکیبا همچنین با اشاره به پیامک های متعددی که از شهروندان به اعضای شورا ارسال شده، از سایر مسئولان خواست در بحث احداث فرودگاه نیشابور همراهی و یکدلی داشته باشند.
در پی عدم پاسخگویی شفاف از سوی اداره میراث فرهنگی در مورد جداره سازی خیابان امام مصوب شد کلیه جلسات ظرف یک هفته از زمان ابلاغ به کمیسیون ارجاع داده شود و برآوردی از هزینه های اجرایی آن بر اساس متراژ ارسال شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی با اشاره به لزوم پیگیری ثبت ملی «سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور»، گفت: پیشنهاد می کنم جلسه مشترکی میان کمیسیون فرهنگی شورای شهر و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شود و خروجی و مصوبه ای از این جلسه در این رابطه به دست آید و از این سفر مقامات مجلس به نیشابور نتیجه بهتری بگیریم.
مجتبی باری همچنین مطرح کرد که با توجه به همجواری با مشهد، آستان قدس در ایجاد یک پروژه شاخص فرهنگی در رابطه با حدیث سلسله الذهب، مساعدت کند که مقرر شد این موارد از سوی شورا به ستاد برنامه های ورود امام رضا ارجاع داده شود.
نامه فرماندهی انتظامی شهرستان در مورد نصب تمثال شهدای ناجا در پل شهدای نیروی انتظامی، نامه هیات امنای مسجد قدس برای توسعه فضای فرهنگی مسجد و طرح ایجاد بازار کتاب برای بررسی بیش تر به کمیسیون فرهنگی ارجاع داده شد.
دست آورد ورود مسئولان کشوری به نیشابور چیست؟
محمدحسن زرندی در این جلسه شورا و در نطق پیش از دستور خود به بزرگداشت سالروز ورود امام رضا(ع) در دهم تیرماه اشاره کرد و افزود: هر ساله این مراسم در شهرستان برگزار می شود ولی خروجی مناسبی از آن نداشته ایم. امسال که قرار است رئیس مجلس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در نیشابور حضور یابند، باید دنبال اثربخشی و دریافت امتیاز و اعتبار برای شهرستان در این زمینه باشیم.
وی ادامه داد: برای خود من معلوم نبود که سفر سال گذشته اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به نیشابور چه دستاوردی داشته است. متاسفانه در شهرستان همگرایی لازم وجود ندارد.
به گفته زرندی، یکی از مباحث مهم، پروژه راه آهن تهران-مشهد-نیشابورو برقی شدن قطار مشهد-نیشابور است که 2 گذرگاه عبوری نیز از نیشابور دارد اما متاسفانه پروژه زیرگذر کاشمر همچنان معطل مانده است.
زرندی بدون اشاره مستقیم به مخالفت هاجر چنارانی با احداث زیرگذر راه آهن کاشمر، اضافه کرد: دستا ورد جلساتی هم که به صورت مشترک با نمایندگان مردم در مجلس برگزار می کنیم ملموس نبوده است. صِرف جلسه و نشستن و برخاستن که فایده ای ندارد. در زمان بارندگی اخیر دیدیم که این منطقه دچار مشکل شده است، حتما باید یک نفر کُشته شود که به فکر بیفتیم!
پروژه زیرگذر کاشمر، دُمل چرکین شهر
رضا مهرداد نیز به عنوان دیگر ناطق پیش از دستور این جلسه، اظهار داشت: روز دوشنبه ساعت 9:30 صبح، به همراه تعدادی از اعضای شورا برای عرض تبریک و گرامی داشت هفته قوه قضاییه به دادگستری مراجعه کردیم که به دلیل طولانی شدن نشست خبری رییس اداره با خبرنگاران، مدتی هم معطل شدیم اما موفق به این دیدار نشدیم، از همین جا این روز را به کارکنان و متولیان دستگاه قضایی تبریک می گوییم.
وی در ادامه نطق خود، پی سخن دیگر همکارش را گرفت و افزود: پروژه نیمه کاره زیرگذر کاشمر به دُملی چرکین تبدیل شده و نمادی از ضدیت با توسعه شهرستان است.
مهرداد افزود: من متاسف ام که رفتارهایی که بیشتر رنگ و بوی فردی دارد، توسعه شهر را زیر سوال برده و پروژه ای که قرار بود یک ماهه انجام شود، حدود 8 ماه است که معطل مانده است.
وی افزود: به دنبال معطل ماندن این پروژه، زیرگذر کشتارگاه و مسیرهای ریلی و قطار برقی هم معطل می ماند. امیدواریم به جایی برسیم که برخی افراد از مطالبات فردی و رفتارهای این چنینی عبور کنند.
مهرداد ضمن تایید انتقاد زرندی در مورد عدم خروجی قابل لمس از جلسات شورا با نمانیدگان مجلس، گفت: 4 دوره است که شورای شهر نیشابور وجود دارد اما چنین جلساتی تشکیل نشده است، شورای پنجم در راستای دیدگاه تعاملی خود با سایر مسئولان دستگاه ها این جلسات را ترتیب داده و برای کسب خروجی مناسب نیازمند ممارست و درک متقابل و پیگیری هستیم تا استفاده حداکثری از پتانسیل ها را برای توسعه شهر داشته باشیم و امیدوارم با تداوم این نشست ها، نتایج ملموس آن را هم در آینده شاهد باشیم.