راه هاي پيشگيري از غول کشنده سـرطان
راه هاي پيشگيري از غول کشنده سـرطان

علي­رغم تصور غالب جامعه ، امروزه بيش از 80 درصد سرطانها قابل پيشگيري و با تغيير سبک زندگي ،به ويژه عادات غذايي ممکن است. به گزارش وبدا، رئيس دانشکده علوم پزشکي نيشابور در همايش «پويش ملي سرطان» که با تلاش مشارکتي دانشگاه هاي آزاد وعلوم پزشکي نيشابور برگزار شد ضمن برشمردن دلايل افزايش مرگ ومير […]

علي­رغم تصور غالب جامعه ، امروزه بيش از 80 درصد سرطانها قابل پيشگيري و با تغيير سبک زندگي ،به ويژه عادات غذايي ممکن است.

به گزارش وبدا، رئيس دانشکده علوم پزشکي نيشابور در همايش «پويش ملي سرطان» که با تلاش مشارکتي دانشگاه هاي آزاد وعلوم پزشکي نيشابور برگزار شد ضمن برشمردن دلايل افزايش مرگ ومير ناشي از سرطان در کشور و به ويژه نيشابور گفت: علي رغم تصور غالب جامعه، بيش از 80 درصد سرطانها قابل پيشگيري هستند.

عظيمي نژاد افزود: حدود90% سرطان ها علل محيطي دارند و با اصلاح سبک زندگي شامل اصلاح روش طبخ غذا و انتخاب مواد غذايي کم چرب، کم نمک، کم شيريني، ترک دخانيات، استفاده بيشتر از ميوه و سبزجات و ورزش مرتب مي توان از وقوع آن تا حدود زيادي پيشگيري کرد.

رئيس دانشکده علوم پزشکي نيشابور گفت: استفاده از حرارت زياد براي طبخ غذا سبب ايجاد عوامل سرطان زا در مواد غذايي مي شود. هز نوع روغني را که به درجه حرارت 180درجه سانتيگراد برسانيم يا دو باره از آن براي سرخ کردن مواد غذايي استفاده کنيم نه تنها فايد ارزش غذايي است بلکه عاملي براي افزايش احتمال ابتلا به سرطان خواهد بود و سوسيس، همبرگر و گوشت هاي فرآوري شده در چنين دمايي سرخ مي شوند.

وي همچنين توصيه کرد: سعي کنيم نان برشته مصرف نکنيم زيرا قرمز شدن سطح نان نشانه برخورد حرارت بالا با آن است و اين موضوع خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.

دکتر عظيمي نژاد اظهار داشت: حتي الامکان ته ديگ مواد غذايي را مصرف نکنيم، البته مي توان طبخ غذا را طوري انجام داد که ته ديگ ايجاد نشود، ته ديگ چون حرارت بالايي ديده است براي مصرف مناسب نيست.

وي در مورد مصرف چاي و قهوه گفت: 2 تا 3 فنجان چاي يا قهوه در روز مشروط به رعايت 3 اصل زير براي سلامت مفيد است:

اول چايي داغ و اصطلاحا لب سوز نباشد، دوم مصرف قند همراه چاي نداشته باشيم و مورد سوم با فاصله حداقل 2 ساعت از غذا مي شود آنرا مصرف کرد. مصرف چاي بلافاصله بعداز غذا موجب ازبين رفتن املاح و مواد معدني موجود در موجود در مواد غذايي مي شود.

دکتر عظيمي نژاد مشارکت کليه ادارات مرتبط با سلامت را از براي نيل به اهداف بهداشتي جامعه ضروري دانست و گفت: خوشبختانه تعامل خوبي با ادارات مختلف شهرستان در اين خصوص داريم اما بايد به اين نکته توجه داشت که نيل به اهداف بهداشتي 70درصد درگروهمکاري ساير ادارات و30درصد با تلاش دانشکده علوم پزشکي ومعاونت بهداشتي محقق ميشود

بر اساس اين گزارش: هاجر چناراني نماينده مردم نيشابور و فيروزه در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين همايش ارائه آمار صحيح ومستند را براي کليه تصميمات اجرايي مديران کشور لازم وضروري دانست و از دانشجويان  فعال دانشکده علوم پزشکي ودانشگاه آزاد نيشابورخواست ايده وطرحهاي خود را براي پيشرفت نيشابور بزرگ به رياست دانشگاه ارائه دهند تا با کمک ومشارکت حوزه هاي علمي واجرايي بتوان قدمهاي بزرگي را در جهت اعتلاي اين شهر برداشت.