امیرحسین دهنوی-
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که اگر کالای دیجیتال خود مثل موبایل و لپ تاب و سایر وسایل الکترونیکی خود را گم کنید باید چه مسیر طولانی راباید برای پیدا کردنش طی کرد؟ تعدادی از جوانان نیشابوری با ایده ایی جالب به نام همیاب ۲۴ سعی در پیشگیری از سرقت و کوتاه کردن مسیر پیدا شدن جنس مالباخته و استفاده از اینترنت برای پیدا کردن کالاهای گم شده کرده اند.
این سامانه نخستین و گسترده ترین بستر اطلاع رسانی انواع کالای دیجیتال گم شده و پیدا شده و بررسی رایگان دقت و صحت خرید کالای دیجیتال در ایران است؛که با هدف ارایه خدمات متمایز و ایجاد حس امن در خرید کالای دیجیتال فعالیت می کند . افراد می توانند با مراجعه به سایت www.hamyab24ٰ.com از امکانات این سایت استفاده کنند.
بهروز فتح آبادی یکی از اعضای تیم همیاب ۲۴در مورد شکل گیری این ایده گفت: بعد از این که چند لپ تاب از فروشگاه دوست م به سرقت رفت و با پیگیری های ش از پلیس کار به جایی نرسید، این فکر به ذهن مهدی جمشیدی طراح اصلی این ایده رسید که با راه اندازی یک سایت، شخص بتواند قبل از خرید یک کالای دیجیتال شماره سریال آن را در سایت وارد کند و استعلام بگیرد و از سرقتی بودن یا نبودن آن مطمئن شود.
وی در ادامه گفت در اردیبهشت ۹۴ با شرکت در «استارت آپ ویکند» نیشابور این ایده را پرورش داده و در بین ۵۱ تیم شرکت کننده این ایده مقام اول را کسب کرد.
فتح ابادی با بیان این که نمونه مشابه این ایده در بازار داخل کشور و خارج وجود ندارد و این طرح برای اولین بار اجرایی شده است، گفت در آذر ماه ۹۴ تمام تحقیقات میدانی به پایان رسیده و سایت همیاب ۲۴ در نمایشگاه الکامپ ۲۰۱۵ رونمایی شد و در دوماه آینده اپلیکیشن این سامانه وارد بازار خواهد شد.
فتح آبادی در ادامه با بیان این که در جلسات همفکری که با نیروی انتظامی داشتیم، یکی از مشکلات اساسی پلیس، سرقت ها عنوان شد که این سامانه کمک بزرگی در کاهش و پیشگیری جرم می کند.
وی گفت این طرح زمانی خوب کار می کند که ارگان هایی مثل نیروی انتظامی یا دادگستری از آن حمایت کنند.
وی گفت سعی می کنیم با ایجاد اعتماد در بین این ارگان ها مردم را در هر چه بهتر بهره بردن از خدمات این سامانه بهره مند کنیم. وی همچنین در مورد آمار بازدید از سایت همیاب ۲۴ گفت: روزانه حدود ۷۰۰ نفر از سایت بازدید می کنند که تا کنون ۸۰۰ کالای گمشده در همیاب ۲۴ ثبت شده است و سایت ما تا کنون باعث شده هفت مورد از کالاهای سرقتی یا گمشده به دست صاحبان خود برسند. به گفته این جوان مبتکر نیشابوری، در حال حاضر، به دلیل کمبود سرمایه، وسعت کارشان محدود به خراسان است اما امیدوارند بازارشان در سطح کشور گسترده شود.
ساز و کار سامانه همیاب ۲۴چگونه است؟
فتح آبادی در تشریح امکانات این سامانه گفت: این سامانه در چهار قسمت طراحی شده است که شامل ثبت کالای نو؛ ثبت کالای گم شده؛ ثبت کالای پیدا شده و استعلام کالا است. در بخش ثبت کالای نو کاربر می توانند اطلاعات کالای دیجیتال جدیدی را که می خرند وارد کنند. وی گفت علت طراحی این بخش این است که کاربران اغلب جعبه وسایل دیجیتال خود را دور می اندازند و شماره سریالی از محصول ندارند تا در زمان گم شدن یا به سرقت رفتن ان را ارایه کنند. در بخش دوم سایت، کاربران اطلاعات مربوط به کالای گمشده خود را وارد میکنند و در واقع اعلام مفقودی انجام میشود. در بخش سوم سایت کاربران میتوانند اطلاعات مربوط به کالای پیدا شده را وارد کنند. بهروز در توضیح این بخش میگوید: «مثلا اگر یک کالایی در اتوبوس و مترو پیدا کنیم چگونه به دست صاحبش برسانیم؟ اگر شخصی کالایی پیدا کرد میتواند آن را وارد سایت کند و خودش کالا را به دست صاحبش برساند.»
بخش چهارم سایت هم که استعلام کالاست و هر شخصی قبل از خرید یک کالای دیجیتال میتواند از سایت استعلام بگیرد تا خریدش در میان فهرست دزدیها یا مفقودیهای سایت نباشد. به گفته بهروز، تمام سرویسهای این سایت غیر از مورد دوم رایگان است. ثبت کالای گمشده ۸۴۰۰ تومان هزینه دارد و مالباخته حتی میتواند مژدگانی برای کالایش اعلام کند. برای حفظ امنیت کاربران هیچکدام از اطلاعات
سایت داده است. اگر شخصی آن را پیدا و شماره سریال کالا را در سایت وارد کند بهصورت خودکار شماره تماس یابنده برای مالباخته پیامک میشود و با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. ما در این فرآیند دخالتی نمیکنیم و برای جلوگیری از سوءاستفاده اطلاعاتی هم در اختیار کسی قرار نمیدهیم.»
بهروز فتح ابادی با بیان این که این پروژه تاکنون شصت میلیون سرمایه صرف ان شده که تماما توسط خودشان هزینه شده است، ابراز امیدواری کرد که ارگان ها و شرکت ها بتوانند در بحث بازاریابی و مالی از آن ها حمایت کند تا بتوانند طرح را با سرعت بیشتری جلو ببرند. وی در پایان ضمن تشکر از مرکز رشد نیشابور به دلیل همکاری با این تیم ابراز امیدواری کرد که نیروی انتظامی و دادگستری با همکاری با این طرح باعث فراگیر تر شدن این نوع خدمت اجتماعی به مردم بشوند.
به اشتراک بگذارید: