حمید گرمابی:
رقابت تمام شد؛ رفاقت برای ایران را آغاز کنیم
برخی نهادهای صاحب قدرت از رقیب پشتیبانی می کردند
رئیس ستاد مرکزی روحانی:
مردم خواستند کرامت انسانی حفظ، رونق اقتصادی ایجاد و شادابی به جامعه بازگردد
آزاده مهدیار/ پس از پیروزی به یاد ماندنی دکتر روحانی و مشقت کار ستادی در فضای شهرستان که با انواع مشکلات از لغو سخنرانی ها تا مورد ضرب و شتم قرار گرفتن جوان ستادی از سوی هوادارن کاندیدای رقیب، رو برو بود، گردهمایی فعالان ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی در نیشابور با حضور فرماندار، اعضای منتخب شورای شهر و سخنرانی رئیس ستاد و نماینده اصلاح طلب مردم در مجلس شورای اسلامی پنج شنبه چهارم خرداد ماه در فضایی آکنده از شور و شعف در باغرود برگزار شد.
در این مراسم رئیس ستاد دکتر روحانی در نیشابور ضمن تشکر از تک تک افرادی که در ستادهای انتخاباتی روحانی در قالب ستاد مرکزی، بانوان، جوانان، اصناف، ستادهای مردمی و ستادهایی که در بخش ها و روستاها فعال بودند، بیان داشت: از نماینده اصلاح طلب و خردمند شهرمان، جناب آقای دکتر گرمابی که با همه مشقت هایی که در این مدت وجود داشت، مقاومت کرد و در این پیروزی ما را همراهی کرد و نیز فرماندار خردورز که در مقابل هجمه های سنگین زیاده خواهان مقاومت و ازاجرای قانون دفاع کرد؛ تشکر می کنم. از شورای هماهنگی اصلاح طلبان و احزاب اصلاح طلب شهر و همچنین کاندیداهای اصلاح طلب شورای شهر که علی رغم درگیری های شان در ستادهای خود، دوش به دوش ما همراهی کردند، ممنونم.
مصطفی بلوکی افزود: حضور مردم ایران نشان از نگرش هوشمندانه آنان در عرصه سیاسی کشور داشت، مردم ایران دکتر روحانی را انتخاب کردند زیرا می خواستند کرامت انسان ها حفظ، رونق اقتصادی ایجاد، شادابی و نشاط به جامعه بازگردد، حقوق شهروندی محقق شود، عزت ایرانی ارتقا یابد و وفاق اجتماعی و همبستگی ملی به وجود آید، مشارکت گسترده و حماسی مردم به خصوص نسل پر شور جوان، در داخل و خارج از کشور منجر به این انتخاب شد، این انتخاب فصلی جدید را بنیان نهاد، فصلی که تداوم سیاست خردورزانه دیپلماسی کشور در عرصه جهانی و استقرار صلح و امنیت منطقه و جهان را تقویت خواهد کرد.
وی اظهار کرد: آنچه در بیست و نهم روی داد تنها یک انتخابات نبود بلکه هویت مبارز ایرانیان در وطن پرستی را در جهان زنده کرد، نتیجه برآمده از صندوق های رای نشان از نگرش ملتی است که در سال های گذشته در گذر حوادث فراز و نشیب روزگار را پشت سر گذاشته و با شعور و سواد سیاسی خود خواسته هایش را در این انتخابات به عنوان مهم ترین عرصه مطالبه گری به نمایش درآورد.
همه تنوع های قومی مذهبی علمی و فرهنگی به حضور بی نظیر مردم مبدل شد و کشور را از یک گره تاریخی عبور داد و بانگ آزادی خواهی و صلح طلبی را در منطقه و جهانیان به صدا درآورد.
بلوکی با اشاره به سنگ اندازی هایی که در جریان رقابت انتخاباتی برای فعالیت ستادهای دکتر روحانی وجود داشت، بیان کرد: رقیب تندرو ما از این نتیجه باید به این باور برسد که مطالبه مردم چیست و ما چگونه با یارانی در حبس و حصر این پیام را رساندیم، خطاب به آنان می گویم: ما خشم تو را دیدم و لحن تند تو را مشاهده کردیم، تو به دنبال تقابل و مبارزه بودی ولی ما در گوشَت آرامش را هدیه کردیم. تو از اقتدار و ابزار و حمایت برخوردار بودی اما جوان هم ستادی ما در حین تبلیغ سیلی یاران تو را خورد. ما برای انتقام نیامده ایم، ما دوستی را هدیه می کنیم، ما تهدید نمی کنیم و به فشار قضایی دچارت نمی کنیم. پیش روان اندیشه ات را از سخن گفتن منع نمی کنیم. آنچنان که پیر فرزانه شهرمان حجت الاسلام انصاری راد را منع سخن کردند. ما صدای مخالف را خاموش نمی کنیم و فریاد می زنیم زنده باد مخالف من.
در ادامه نماینده اصلاح طلب مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این پیروزی را به همهی مردم ایران تبریک میگویم. دورهی رقابت تمام شد بیایید رفاقت و دوستی برای ساختن ایران را آغاز کنیم. نباید برخی مسائل که در حین رقابت انتخاباتی وجود داشت، ادامه یابد. لازم است بگویم که ۶۰ تن از نمایندگان اصولگرای مجلس نیز، ستادهایی در حمایت از آقای روحانی به راه انداخته بودند و با این که اصولگرا تلقّی میشدند، در این مقطع لازم دانستند از آقای روحانی حمایت کنند.
حمید گرمابی افزود: حالا و پس از انتخابات نکتهای را یادآور میشوم: همانطور که میدانیم در کشور فرانسه، سیاستگذاران در احزاب به صورت شفّاف فعالیت میکنند. یکی از دانشجویانِ ایرانی که در فرانسه تحصیل کرده بود از زمان رئیس جمهوریِ «فرانسوا میتران» صحبت میکرد که «در زمان رقابتهای انتخاباتی با پیرمردی آشنا شدم که کهنهکار سیاست بود و برای رقیب آقای میتران، بسیار تلاش کرد ولی شکست خورد و از این بابت به قدری ناراحت شد که بسیار گریه میکرد. بعد از انتخابات، رئیس جمهور خواسته بود که همهی شهروندان در مصرفِ سوخت، صرفهجویی کنند چون اوضاع تامین نفت مناسب نبوده است. آن دانشجو نقل کرده که همین فرد را که پیش از انتخابات، مخالف میتران بود، دیدیم که لباس زیادی در زمستان پوشیده و دمای اتاق را کم کرده بود. به وی گفتم شما که مخالف رئیسجمهور فعلی بودی و ایشان در پاسخ، گفته بود: «آن دوران تمام شد و اکنون همهی ما در یک کشور زندگی میکنیم و میتران رئیس جمهور همه است و اگر بحرانی باشد برای همه است.»»
حالا هم امیدوارم دوستان اصولگرای ما به این نکته توجّه داشته باشند که همهی ما در شرایط فعلی که کشور با مشکلات مختلفی مواجه است باید کمک کنیم تا این کشتی به سلامت به ساحل نجات برسد.
وی افزود: نکتهی دیگر این که شاهد بودیم کسانی در این انتخابات، به حمایت از آقای روحانی پرداختند که واقعاً برای نان شب شان محتاج بودند. مثلاً مردم سیستان و بلوچستان که ما را روسفید کردند. اینها به سه برابر شدن یارانهها «نه» گفتند و به آقای روحانی رای دادند. من در جلسهای که با سخنگویِ دولت؛ آقای نوبخت داشتم، این نکته را مطرح کردم که باید قدر این مردم فداکار را بدانیم، چرا که با وجود همهی مشکلات و تبلیغات طرف مقابل، به «حق» رای دادند و ادامهی دولت فعلی را خواستار شده و به دولت اعتماد کردند.
جالب توجّه است که مطبوعات آمریکا هم به این اقدام مردم ایران، واکنش نشان دادند و خطاب به ترامپ گفتند «شما که اینقدر علیه کشور ایران سخن گفتید، حالا ببینید که بیش از ۴۰ میلیون نفر از مردم ایران پای صندوقهای رای آمدهاند و نشان دادند در این کشور دموکراسی برقرار است و مردم میتوانند از طریق صندوقِ رای حرف خود را بزنند.»
این حرکت شکوهمند را همه دنیا دیدند و ستودند
نکتهی دیگر، علیرغم اینکه همهگونه حمایت از طرف مقابل به عمل میآمد و بسیاری از سازمانها و نهادهایی که قدرت دارند از آن نامزدها پشتیبانی کردند و در واقع «ابر و باد و مه و خورشید و فلک» در کار بود که نگذارند این نتیجهی فعلی به دست بیاید، باید متوجّه شده باشند که مردم وقتی میخواهند کاری را انجام دهند هیچ چیز جلودارشان نیست و آنچه را مردم مایل هستند به خوبی از طریق صندوق رای، نشان میدهند.
گرمابی ادامه داد: تحلیلی که از آرا میتوان داشت این است که باید برای دورههای بعد کار را از الان شروع کنیم و نباید کار را تمام شده بدانیم. مجموعهی اصلاحطلبان و اعتدالگرایان و اصولگرایانی که قطعاً رایشان در هر دوره مشخّص است ۴۵ درصد واجدین شرایط آرا هستند که با نسبت ۲۷ به ۱۸ درصد حضور دارند. میماند ۵۵ درصد آرا که تصمیم گیریشان به شرایط بستگی دارد. ۲۵ درصد از آنها بر اساس مسائل معیشتی تصمیم میگیرند که متاسفانه همیشه سعی شده این درصد را با وعدههایی ولو غیرقابل انجام، جهت دهند و جای تاسف است که این روش، تا حدّ زیادی هم موفّق شده است. این به مجموعهی دولت برمیگردد که نباید این نکته را فراموش کند که شرایط اقتصادی باید بهبود پیدا نماید تا این دسته از مردم هم رضایت کامل داشته باشند. علاوه بر این ۱۵ درصد هم آرای خاکستری است که آقای روحانی در ۴۸ ساعتِ مانده به انتخابات توانست آنها را بیدار کند و همانها بودند که در تعیینِ نتیجه، سرنوشتساز شدند. ما باید در انتخاباتهای آینده این مسائل را در نظر داشته باشیم.
در این میان، نقش اقوام و مذاهب را هم نباید نادیده گرفت که خوشبختانه بسیاری از آرایشان آقای روحانی بود و به نتیجه نهایی کمک کرد.
یکی از نکاتی که آقای روحانی قول به تحقّق افزونترش دادند، احقاق حقوق شهروندی است که امیدواریم در چهار سال آینده با قدرت و وسعت بیشتر توسط دولت پیگیری شود و آنچه در قانون اساسی برای مردم پیش بینی شده و بسیاری اوقات معطّل مانده، محقق شود.
مردم ما ثابت کردند که گفتمان اصلاحات و اعتدال را درک کردهاند و با تمام وجود خواهان آن هستند.
در همین راستا، شما مردم هم باید مطالبهگر باشید. مطالبهگر حقوق شهروندی و آزادیهایی که در قانون برای شما به رسمیّت شناخته شده است.
جای خوشحالی دارد که به همّت همهی شما و مخصوصاً شهرهای بزرگی مثل تهران که رای آقای روحانی به میزان دو برابر نسبت به دورهی اوّل انتخابِ ایشان رشد کرده بود، این پیروزی به دست آمد و مردم نشان دادند که دلشان برای میهن و نظام میتپد. اکنون همه باید با هم بگوییم: دوباره ایران، دوباره آزادی، دوباره اسلام و دوباره پیشرفت و توسعه.
به اشتراک بگذارید: