چای ایرانی یا خارجی؛ مساله این است!

محسن استاجی

کارشناس  غذا و دارو در دانشکده علوم پزشکی

چای از جمله نوشیدنی هایی است که در کشور ما طرفداران بسیاری دارد . اما چه چایی را باید مصرف کنیم ؟

چای به سه دسته اصلی تقسیم می شود :

۱- چای سیاه یا تخمیری که روزانه آن را مصرف می کنیم .

۲- چای نیمه تخمیری که چای اولانک و پوچونک معروف است و رنگ آن قهوه ای روشن است .

۳- چای تخمیر نشده که امروز به نام چای سبز آن را می شناسیم .

اما چای مصرفی در ایران که از نوع چای تخمیر شده می باشد به دو دسته ایرانی و خارجی در بین عوام تقسیم می شود و متاسفانه هر روز اقبال به سمت چای خارجی بیشتر می شود .این در حالی است که چای ایرانی فاقد مواد شیمیایی بوده و محصولی ارگانیک و بدون سم و بی ضرر به حساب می آید .در حالی که اکثر چای های خارجی دارای اسانس و رنگ می باشند. بویژه چای های خارجی فله سطح بازار که از مبادی غیر قانونی و به صورت قاچاق وارد کشور می شود حاوی رنگ ، اسانس و فلزات سنگین نظیر سرب می باشند که سلامت مصرف کننده را تهدید می نمایند.

شایان ذکر است هیچ گونه نظارت و تاییدی بر سلامت چای خارجی قاچاق نیست و به دلیل مشکل دار بودن این محصولات از مبادی غیر قانونی وارد و عرضه می شود و یادمان باشد در انتخاب مواد غذایی از جمله چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود بنابراین فقط عطر و رنگ چای شاخص مناسبی جهت انتخاب چای خوب نمی باشد .

ویژگی چای خوب:

۱- چای خشک مرغوب باید رنگ قهوه ای مایل به سیاه و ملایمی داشته باشد.

۲- چای مرغوب سیاه و کدر نمی شود  و پس از چند ساعت فقط کدر می شود .

۳- چای مرغوب باید گس باشد و فاقد بوی غیر طبیعی عطر و شکلات باشد .

۴- چای خشک مرغوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است .

۵- برگ های خشک چای خوب به خوبی در هم پیچیده و بافت ریز و نوک تیز طلایی که همان برگ های سبز چای باز نشده است  به وفور در آن دیده می شود .

برای تهیه یک چای خوب بهتر است ابتدا قوری را با آب جوش شسته و گرم کنید ، سپس چای را با کمی آب جوش بشویید وآن را دم کنید و بیست دقیقه به آن فرصت دهید تا با حرارت مناسب دم بکشد .

در پایان توصیه می شود به جهت حفظ سلامتی و شکوفایی اقتصاد مقاومتی :

اول این که از چای ایرانی مرغوب و دارای بسته بندی و پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت استفاده نمایید.

 

دوم این که در صورت استفاده از چای خارجی حتما دقت کنید که چای مصرفی مجوزهای لازم را کسب کرده باشد و چای مصرفی دارای بر چسب اصالت و یا پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت باشد.

به اشتراک بگذارید:


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.