پنج روش افزایش توانایی مغز با تغذیه

9...ترجمه: سارا اکبری

۱٫آب زیاد بنوشید

تقریبا هشتاد درصد مغز از آب تشکیل شده است. کمبود جزئی آب می تواند سبب افزایش هورمون های استرس گردد و این افزایش می تواند به مغز آسیب برساند.بهتر است به جای نوشیدنی هایی که با شیرین کننده های مصنوعی ، شکر و کافئین تهیه شده اند از آب استفاده شود. شما می توانید از دمنوش های گیاهی و چای بدون کافئین مثلا با طعم توت فرنگی و یا تمشک استفاده کنید. چای سبز نیز به جهت دارا بودن موادی که سبب تمدد اعصاب و هوشیاری می گردد ،برای عملکرد مغز بسیار مناسب است.

  1. کالری کمتری دریافت کنید

بر اساس تحقیقات مهمی که روی حیوانات و انسانها صورت گرفته است رژیم های کم کالری برای مغز و افزایش طول عمر بسیار مفید هستند. خوردن غذاهای کم کالری خطر ابتلا به بیماری های قلبی،سرطان و سکته مغزی ناشی از اضافه وزن را کم می کند و سبب ایجاد مکانیسم مشخصی در بدن جهت افزایش تولید فاکتورهای رشد عصبی می گردد.

  1. ماهی ، روغن ماهی و چربی های مفید مصرف کنید

DHA، روغن امگا ۳ است که در ماهی یافت می شود و قسمت زیادی از ماده خاکستری مغز را می سازد. چربی مغز، غشای سلولی را شکل می دهد و نقش حیاتی در عمکرد سلول ها دارد. نورون ها که مسئولیت انتقال پیام از مغز به سایر بدن را به عهده دارند،سرشار از امگا ۳ هستند. تحقیقات نشان داده است که رژیم های غذایی سرشار از امگا۳ سبب ایجاد تعادل روحی سالم و مثبت در سال های بعد می گردد. شاید علت این باشد که DHA‌ بخش اصلی سیناپس های مغز است.

  1. از مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان استفاده کنید

مطالعات متعددی نشان داده است که رژیم های غذایی حاوی آنتی اکسیدان سبزیجات و میوه ها ،به میزان زیادی خطر افزایش اختلالات شناختی را کاهش می دهد. کارشناسان بر این باورند که رادیکال های آزاد نقش اساسی در تخریب مغز بر اثر افزایش سن را دارند. زمانیکه سلولی اکسیژن را به انرژی تبدیل می کند، مولکول های کوچکی به نام رادیکال های آزاد ساخته می شوند. که اگر زیاد تولید شوند می توانند به بدنه سلولی صدمه بزنند و سبب از بین رفتن آنها شوند و می توانند در روندی به نام استرس اکسیدتیو به بافت سلولی آسیب برسانند.ویتامین ای، سی و بتاکارون از تولید رادیکال های آزاد جلوگیری میکنند. طبق اعلام وزارت کشاورزی آمریکا زغال اخته ،شاه توت ،قره قات،توت فرنگی،اسفناج،تمشک، جوانه ی کلم بروکسل،آلوها،کلم بروکلی،چغندر،آووکادو،پرتقال،انگور قرمز، فلفل دلمه ای قرمز،توت ها و کیوی بهترین منبع آنتی اکسیدان هستند.

  1. از پروتئین ،چربی های خوب و کربوهیدارت ها به میزان متعادل استفاده کنید

رژیم های سرشار از شکر تصفیه شده می تواند منجر به دیابت ،خواب آلودگی و اختلالات شناختی شوند. خوردن پروتئین در هر وعده به تعادل سطح قند خون کمک می کند. خوردن گوشت بدون چربی،تخم مرغ،پنیر،سویاو آجیل همراه با وعده غذایی مانع جذب سریع کربوهیدرات ها می شود و از مه مغزی( کاهش حافظه و آگاهی) جلوگیری می کند.

 

به اشتراک بگذارید:


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.