امیر حسین دهنوی/عکس فرشید اصغری/
رفع کمبود تخت ها بیمارستانی و خدمات بهداشتی اولویت ما در نیشابور است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولین بازدید خود از دانشکده علوم پزشکی نیشابور از چندین پروژه شهرستان بازدید و آن را افتتاح کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گزارشی که در سایت رسمی وزارت بهداشت منتشر کرده گفت: در طول دو سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در شهرستان نیشابور انجام شده است اما متوسط تعداد تخت کشور به ازای هر هزار نفر ۱٫۶ است که یکی از اهداف ما رسیدن به شاخص ۲٫۶ تخت به ازای هر هزار نفر است و در این زمینه به ۱۰۰ هزار تخت بیمارستانی در کل کشور نیاز داریم اما این شاخص در نیشابور حدود ۰٫۷ است.
دکتر حسن قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: نیشابور با دارا بودن ۶۰۰ هزار نفر جمعیت، فقط ۳۴۰ تخت بیمارستانی داشت اما خوشبختانه در حال حاضر ساخت بیمارستان ۱۷۵ تختخوابی این شهرستان آغاز شده، تمام تخت های بیمارستانی در دو بیمارستان ۲۲ بهمن و حکیم نوسازی و بازسازی شده و بخش های آن توسعه پیدا کرده اند.
هاشمی با اشاره به راه اندازی ۱۴ بلوک زایمان در بیمارستان حکیم نیشابور، گفت: این واحدهای زایمانی بسیار مدرن و دارای محیطی مناسب برای زایمان هستند که کمک زیادی به مردم این منطقه از خراسان کرده است.
وی از اتمام کلینیک ویژه شهرستان نیشابور با بیش از ۲۰ مطب پزشک متخصص در آینده ای نزدیک خبر داد و از مشارکت بسیار مناسب خیرین نیشابوری در حوزه سلامت تقدیر کرد و گفت: در جلسه ای که با حضور خیرین سلامت، مسئولان شهرستان و نمایندگان مردم نیشابور در مجلس داشتیم، خیرین متعهد شدند که حدود ۲۰ میلیارد تومان در حوزه سلامت سرمایه گذاری کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که در سفر بعدی خود به نیشابور که در آینده ای نزدیک انجام می شود، شاهد کاهش مشکلات مردم در حوزه بهداشت و درمان باشیم.
وی ضمن تاکید بر لزوم ارائه خدمات بهداشتی به حاشیه نیشابور، یادآور شد: ضروری است که در روستاهای نیشابور نیز اقدامات اثرگذاری در جهت توسعه بخش های بهداشتی انجام شود که خوشبختانه تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شد.
وزیر بهداشت در دیدار خود با رییسی، تولیت آستان قدس و مطرح کردن کمبود مراکز بهداشتی و درمانی در نیشابور با وی، از قول مساعد تولیت آستان قدس رضوی برای توسعه زیرساخت های سلامت در نیشابور با توجه به قرار داشتن در مسیر زائران امام رضا(ع) خبر داد.
وی تاکید کرد: لزوم همکاری های بین بخشی به منظور کاهش مشکلات حوزه سلامت: دولت به تنهایی قادر به تامین کمبودها نیست و باید همه مسئولان از جمله نمایندگان مجلس، فرماندار، شهردار و اعضای شورای شهر و البته خیرین حوزه سلامت کمک کنند و به عنوان نمونه بر روی املاک دانشکده علوم پزشکی ارزش افزوده ایجاد کنند.
چه طرح های به دست وزیر افتتاح شد
وزیر بهداشت در سفر یک روزه خود بخش های تازه تاسیس زایمان و مامایی بیمارستان حکیم، توسعه اورژانس بیمارستان ۲۲بهمن و درمانگاه خیر ساز امام علی(ع) را افتتاح کرد. قاضی زاده هاشمی همچنین بیمارستان سوم در حال ساخت، دانشکده پیراپزشکی و پردیس دانشکده نیشابور و درمانگاه های تخصصی بیمارستان ۲۲ بهمن بازدید کرد و کلنگ فاز دوم توسعه اورژانس این بیمارستان را بر زمین زد. وی درحاشیه سفر خود با خانواده مرحوم سید محمد رضایی ثانی پرستار نیشابوری که به علت ابتلای به آنفلوآنزا متعاقب تلاش برای نجات بیمار، جان خود را از دست داد، دیدار کرد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور در باره افتتاح بخش های تازه تاسیس بیمارستان حکیم گفت: این بخش ها در ۱۴۰۰ مترمربع و با اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد ریال ساخته شده است.
دکتر عظیمی نژاد با اشاره به راه اندازی مرکز مجهز بلوک زایمان با ۱۲ اتاق مستقل و با پیشرفته ترین تجهیزات اظهار کرد: استاندارد تعداد عمل در یک اتاق زایمان در هر شش ساعت ۱ یا حداکثر ۲ زایمان است در حالی که تا قبل از تاسیس مرکز جدید با وجود داشتن دو اتاق عمل روزانه گاهی تا ۱۲ عمل زایمان انجام می شد که با ساخت محل جدید این تعداد به ۵۰ عمل زایمان به صورت روزانه خواهد رسید.
رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: همزمان با افتتاح فاز یک اورژانس توسط وزیر بهداشت کلنگ توسعه فاز ۲ اورژانس نیز به زمین خورد که ساختمان توسعه فاز دوم اورژانس شامل: بخش های بستری اورژانس، آزمایشگاه و رادیولوژی، آی سی یو و بخش های جراحی تروما خواهد بود.
وی با بیان اینکه بیمارستان آموزشی ۱۷۵ تختخوابی نیشابور با زیر بنای پانزده هزار متر مربع در منطقه شمال شهر نیشابور احداث خواهد شد، افزود: با ساخت این بیمارستان شاخص برخورداری از تخت بیمارستانی در نیشابور که در وضعیت فعلی ۰٫۷ تخت به ازاء هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت است به ۱ تخت خواهد رسید.
عظیمی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که همه آیتم های تبدیل شدن دانشکده به دانشگاه را دارا هستیم گفت: در حال حاضر دانشکده نیشابور قابلیت ایجاد سه دانشکده را جهت تبدیل شدن به دانشگاه را دارد.
وی با اشاره به تصویب مصوبه شورای انقلاب فرهنگی تحت عنوان آمایش سرزمینی دانشگاه های پزشکی و ابلاغ آن در سال ۹۴ گفت: بر این اساس کشور به ۹ منطقه آمایشی تقسیم میشود و دانشگاههای علوم پزشکی با کارکرد ملی در رأس مناطق قرار میگیرند که نیشابور در منطقه ۹ این طرح در کنار شهرهایی مانند مشهد، بیرجند، بجنورد، سبزوار، گناباد، تربتحیدریه قرار دارد.
وی ادامه داد:اگر چه آمایش دانشگاه های علوم پزشکی طرح خوبی است اما مشکلی که برای نیشابور ایجاد کرد وجود ماده ای بود که تشکیل دانشگاه علوم پزشکی را منوط به تشکیل استان جدید کرده بود که با توجه به مرکزیت مشهد در خراسان رضوی جلوی ارتقا به دانشکده نیشابور گرفته شد.
وزیر در شورای اداری نیشابور
وزیر بهداشت در سفر یک روزه خود به نیشابور، که وعده تکرار آن در آینده نزدیک را هم داد، در نشست مسئولان نیشابور و فیروزه در شورای اداری نیز شرکت کرد.
قاضی زاده هاشمی در این جلسه عنوان کرد: نیشابور نه تنها محروم نیست بلکه بسیار قوی است، هم گذشته آن و هم از نظر تاریخی. به نظر میرسد که داشتهها کم نیست ولی انسان چون کمالطلب است به آنچه ندارد فکر میکند.
وی ادامه داد: واقعیت این است که در نیشابور کارهای بسیار خوبی شده و در زمینه توسعه زیرساختها نیز تصمیمات خوبی را در این مدت گرفتهاند، البته این اتفاقات کمی دیر افتاد.
قاضیزاده هاشمی در رابطه با درخواست ارتقاء دانشکده علوم پزشکی افزود: آن چه که شما باید بابت آن متاسف باشید غفلتهایی است که در گذشته صورت گرفته، چون برخی فرصتها تکرار نمیشود. در فرمایش های دوستان دانشگاه علوم پزشکی بود. اول اینکه دانشگاه از دانشکده شروع میشود، بنابراین فرصتها از دست رفته ولی فرصتهای زیادی هم پیشِ روست و باید تلاش کرد و در این حوزه نیز هرچه به ذهنم میرسید و تجربهام کمک میکرد به نمایندگان و فرماندار نیز گفتم. فکر میکنم راهی جز این نیست و فرصت زیادی باقی نمانده که در حوزه آموزش عالی قدمهای موثری بردارید و البته این مطلب شدنی است.
وی تصریح کرد: کاش با امکانات سال های گذشته، نیشابور مسئولان امروزش را داشت.
وزیر بهداشت اظهار کرد: وضعیت خدمات در شهرتان خوب نیست و تا رسیدن به استانداردها فاصله دارید. یک دلیل ش هم مجاورت با مشهد بوده است که مردم وقتی نیازی داشتند فکر میکردند اگر از مشهد سرویس بگیرند بهتر است، البته انصافاً عدالتی هم در توزیع نیروی انسانی و متخصص نبوده است.
هاشمی گفت: به نظر میرسد اگر امکانات فراهم شود، مردم بیشتر مایل اند در شهر خود خدمات بگیرند. امیدواریم بیمارستان با سرعت بیشتری تکمیل شود و ما هم بتوانیم آن را تجهیز کنیم.
وی بیان کرد: درباره فیروزه هم باید بررسی شود. اگرهیچ امکانی وجود ندارد، حداقل کاری باید بکنیم که مرکز درمانبستر را احداث و اورژانس جادهای را ایجاد کنیم که مردم دسترسی بیشتری داشته باشند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در این دولت در نیشابور قدمهای خوبی برداشته شده، افزود: انصافاً آقای روحانی نه تنها در بحث سلامت بلکه در موضوعات مختلف واقعا همت کردند. مسئولان محلی نیز تلاش کردند و با وحدت و انگیزهای که وجود دارد و از همه مهم تر مردم نیشابور، امیدواریم در سالهای آتی در این حوزه هم بتوانید نه تنها در سطح محلی بلکه استانی و حتی کشوری نقشآفرین باشید.
وی در پایان گفت: ما خیلی اهل سخنرانی نیستیم و در عمل کمک خواهیم کرد. گرچه محدودیتهایی نیز داریم و شما هم ناآشنا نیستید اما هر کاری از دست ما بر بیاید درباره نیشابور کوتاهی نمیکنیم.
به اشتراک بگذارید: