مهسا باوفا
سلام! این هفته من مهسا باوفا از کلبه کتاب کلیدر با معرفی کوتاه چند کتاب تازه همراه شما هستم. اگر شما هم می خواهید کتاب هایی را که تازه خوانده اید به دیگران معرفی کنید سری به کانال تلگرام ما@Teleklidar بزنید و بخش های انتخابی خودتان را برای ما بفرستید. این روزها هم که پس از نمایشگاه های همیشه تکراری، شاهد یک نمایشگاه کتاب متفاوت در نیشابور هستیم فرصت مناسبی برای دیدار با ناشران گوناگون و آشنایی با کتاب های آنان فراهم شده است که از دستش ندهید. اما نگاهی به کتاب های انتخابی این هفته:
وزن شعر فارسی (درسنامه)/ نویسنده: ابوالحسن نجفی/ به همت: امید طبیبزاده
کتابی که می تواند مرجع کاملی برای دوستداران شعر کلاسیک فارسی باشد. در پشت جلد کتاب می خوانیم: نویسنده در این کتاب با زبانی ساده و روشن، اصول تقطیع وزن شعر فارسی را از نخستین تا عالیترین مراحل آن، برای خواننده غیرمتخصص شرح میدهد و همچنین وی را با مقدمات مبحث طبقهبندی وزنها آشنا میسازد. کتاب درارای تمرینهای متعددی است که خواننده را در درک هرچه بهتر و عمیقتر مبحث تقطیع در عروض جدید باری میرساند.
کتاب به گونهای فصلبندی شده است که بتوان کل مطالب و تمرینهای آن را نهایتاً در ۱۵ جسه خوانده و حل کرد. خواننده پس از مطالعه این کتاب هم از عهده تقطیع صدها وزن تثبیت شدهای برخواهد آمد که شاعران فارسیسرا از حدود قرن سوم هجری قمری تا به امروز در اشعار خود به کار بردهاند و هم با مبانی طبقهبندی وزنهای شعر فارسی آشنا میشود.
تحول دین/ نویسنده: آلفرد نورث وایتهد/ ترجمه: امیر رضایی
آلفرد نورث وایتهد، فیلسوف علم، مابعدالطبیعه شناس و ریاضیدان انگلیسی استاد راهنمای پایان نامه دکتری برتراند راسل بود .وایتهد در آغاز عمر به ریاضیات پرداخت، ولی در سنین کهولت، بیشتر به فلسفه راغب شد. ازآنجا که از یک خاندان روحانی بود، بیشتر به جنبه ی معنوی دنیا اهمیت می داد تا جنبه ی مادی آن. وی مخالف هرگونه دوگانگی و ثنویتی چون روح و مـاده، خدا و جهان، رئالیسم و ایده آلیسم، دین و علم و غیره بود. هدف او آشتی دادن میان اجزای ناسازگار وجود بود. وایتهد در این کتاب دین را چیزی تعریف می کند که فرد در خلوت خود به آن می پردازد تا تازگی [آفرینش] را درک کند، ارج و سپاس گزارد و از فقدان و از دست دادن که تغییر یا روند مستمر مستلزم آن است تسلی یابد.
تئوریهای اساسی فیلم/ نویسنده: دادلی آندرو/ ترجمه: مسعود مدنی/ ناشر: تابان خرد/ قیمت: ۱۹۵۰۰ تومان
دادلی آندرو در مقدمهی این کتاب چتین نوشته است: با این کتاب من امیدوارم که نظریه پردازان سینمایی مهم را در برابر یکدیگر قرار دهم، ازاین رو آن دسته از نظریه پردازان سینمایی را برگزیده ام که به مفهوم گسترده و با بهره گیری از یک زمینه استدلالی جامع درباره سینما قلم زده اند. باید براین نکته تاکید کنم که در این کتاب هیچ تلاشی انجام نشده که تمامی متفکران شکل گرایی و واقع گرایی را مورد بررسی قرار دهم. کوشش آن بوده که آن متفکرانی را برگزینم که به بهترین صورت پایگاهی را در نظریاتشان بیان کرده اند که در پس آن اندیشه ای گسترده یا مکتب فکری مهم وجود داشته است. فقط با بازگشت به این مکتب فکری و این درون مایه است که امیدوارم به خواننده جا پاهایی بدهم که از طریق آن ها آسان تر و بهتر بتواند به قله نظریات اصیل سینمایی صعود کند.
روزی که فضاییها آمدند/ نویسنده: رابرت شکلی/ ترجمه: حسین شهرابی/ انتشارات کتابسرای تندیس
رابرت شکلی از زمرهی بزرگترین نویسندگان کلاسیک علمیتخیلی است و بیشک طنزپردازترینِ آنها. روزی که فضاییها آمدند گزیدهای است از بهترین داستانهای کوتاه این نویسنده. جِی. جی. بالارد، نویسندهی برج، دربارهی او و آثارش گفته: «طنازانه و نبوغآمیز… مخلوطِ وُلترِ ناب و آب تونیک.» هارلن الیسون، استادِ بزرگِ علمیتخیلی، هم میگوید: «اگر برادرانِ مارکس هنرپیشگانِ خیالپرداز نبودند و به سراغِ ادبیات میآمدند، رابرت شکلی میشدند.»
هوش اجتماعی/ دانیل گلمن/ مترجم: هوشیار رزم آزما/ ناشر: لیوسا/ قیمت: ۲۵۰۰۰ تومان
در یکی دو قرن گذشته، ضریب هوشی از عناصر مثبت موفقیت به شمار میرفت. هرچند اکنون به صورت عاملی مشخص در هوش بهره هیجانی و اجتماعی درآمده است. ولی اگر کسی بیبهره از آن باشد و اگر به شناخت و معرفت نفس نائل نشده و اگر احساسات خود را مهار نکرده و فاقد حس همدردی و همدلی با دیگران نباشد، هر اندازه هم خود را هوشمند و زیرک بیانگارد، هرگز نخواهد توانست، موفق، شاد و به مفهوم کلی خوشبخت گردد و سرنوشت خویش را ـ آنگونه که آرزو دارد ـ رقم بزند. دانیل گلمن نیروی هوش اجتماعی را کاراترین حربهای میشمارد که در این قرن توفنده قادر خواهد بود آرامش و خوشبختی به همراه آورد و رهبران و حاکمان جهانی را به صلح و دوستی رهنمون شود و آرزوی دیرینه بشر را محقق گرداند. به اعتقاد گلمن، افراد به هنگام حضور در یک گروه، مدارج هوشی مختلفی دارند. تعلق به گروههای اجتماعی، افراد را متأثر کرده و سبب ترشحات هورمونهایی در مغز آنان میشود که با دستگاههای پزشکی قابل تشخیصاند.
به اشتراک بگذارید: