سید باقر میرعلمدار- رییس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی نیشابور گفت: پایتخت جهانی کتاب، عنوانی است که هر ساله از سوی یونسکو به شهری که جهت تقویت جایگاه کتاب و ترویج کتابخوانی کوشش چشمگیری کرده باشد اعطا میشودو ما به مناسبت «سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» و به منظور توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی و با هدف حمایت از اقدامات انجام شده، پیشنهادهایی نو و ابتکاری و برنامههای جذاب و مردمی را در موضوع کتاب و کتابخوانی، در طرح «پایتخت کتاب ایران» برای معرفی نیشابور آماده وارسال خواهیم کرد.
عباس کرخی در خصوص اهمیت این موضوع اظهار داشت: به شهر منتخب اعتبارات و منابع فرهنگی ویژه ای تخصیص خواهد یافت. ما معتقدیم نیشابور با عنایت به غنای فرهنگی شایستگی انتخاب پایتخت کتاب ایران را دارد و تشکیل ستاد ی منسجم اعم از افراد حقیقی وحقوقی برای پیوستن به دبیرخانه انتخاب پایتخت کتاب ایران با قوت شکل گرفته است و طرحهای اصحاب فرهنگ وادب و هنر برای انتخاب نهایی به دبیرخانه طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران ارسال خواهدشد.
وی در باره شرایط شرکت در طرح «پایتخت کتاب ایران» عنوان داشت: برنامه ارسالی باید حاوی معرفی مجموعه برنامهها و فعالیتهای فرهنگی، ترویجی و ابتکاری در حوزه کتاب برای حداقل یک سال و حداکثر دو سال و با شرایطی از جمله مشارکت همه اجزای صنعت نشر (پدیدآورندگان، ناشران، کتاب فروشان، کتابداران و…)، مشارکت سازمانهای غیردولتی و دولتی مرتبط با کتابخوانی، حضور فعال هنرمندان، مفاخر و مشاهیر شاخص و محبوب و در نظر گرفتن طیف گسترده مخاطبان (از جمله زنان، کودکان و نوجوانان) باشد.
کرخی درباره نحوه انتخاب تیم داوری برای ارزیابی طرحها جهت انتخاب پایتخت کتاب گفت: در حال حاضر، ترکیب کلی که درنظرگرفته شده است، عموماً یک ترکیب حقوقی است و مسئولانی از وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت کشور، هیئت امنا نهاد کتابخانههای عمومی، سازمان دهیاریها و شهرداریها، به اضافه جمعی از کارشناسان حوزه کتاب اعم از مولف، کتابداری، کتابفروش و تشکلها را شامل میشود.
وی با تاکید بر این نکته که پس از پایان بررسیها قطعاً یک شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب و طی مراسمی در نیمه اول اسفند معرفی میشود، عنوان داشت: براساس برنامه ریزی دبیرخانه طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران شهرهایی به عنوان نامزد پایتخت کتاب ایران معرفی می شوند تا فعالیتهای این شهرها هم مورد تقدیر قرار گیرد که ما پیگیریم که نیشابور این مقام راکسب کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی نیشابور به ویژگیهایی که برنامههای ارسالی لازم است در «پایتخت کتاب ایران» از آنها برخوردار باشند اشاره داشت و افزود: این طرح باید متناسب با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی باشد و تاثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی را درنظرگرفته و همچنین با ایجاد انگیزه، از مشارکت مردمی و جلب پشتیبانی دستگاههای اجرایی برای تأمین هزینهها و سرمایهگذاری برخوردار باشد.
وی تصریح کرد: از هر کاری که بتواند سرانه مطالعه را بالا ببرد، دفاع و حمایت می کنیم، در واقع تلاش برای این موضوع امری ضروری و استراتژیک برای نظام جمهوری اسلامی است تا به هر شکل ممکن ارتباط مردم با کتاب افزایش یابد و گستره اجرای برنامه میتواند در سطح شهر، یا در سطح ملی و حتی بینالمللی باشد.
به اشتراک بگذارید: