اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور با همکاری خیام نامه برگزار می کند:
ستاد معرفی نیشابور به عنوان «پایتخت کتاب ایران» با همکاری هفته نامه خیام نامه اقدام به برگزاری مسابقه ای با هدف جذب ایده های شهروندان در جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی نموده است.
دبیر ستاد «طرح پایتختی کتاب ایران – نیشابور» با بیان این که توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی از مهم ترین اهداف انتخاب و معرفی پایتخت کتاب کشور می باشد، گفت: از آن جا که حمایت از برنامه ها، پیشنهادهای نو و ابتکاری و فعالیت های جذاب و مردمپسند در موضوع کتاب و کتابخوانی از ارکان اساسی در ارزیابی و انتخاب شهرها می باشد، برگزاری مسابقه انتخاب برترین ایده ها در این زمینه را با همکاری و استقبال هفته نامه «خیام نامه» برگزار می کنیم و ضمن تقدیم جایزه به ایده های برتر، کوشش خواهیم کرد که این ایده ها را به مرحله اجرا برسانیم.
عباس کرخی افزود: همکاری رسانه ها و مطبوعات شهرستان در تلاش سال گذشته نیشابور بسیار موثر و درخشان بود و امیدواریم امسال هم همه اصحاب رسانه هریک با حداکثر توان باز هم یاری گر ما در این زمینه باشند.
وی در مورد دلیل اهمیت موضوع پایتختی کتاب برای اداره ارشاد نیشابور گفت: شکی نیست که نیشابور را با توجه به پیشینه تاریخی اش می توان پایتخت فرهنگی جهان اسلام دانست و ما به عنوان نسل امروز فرزندان این شهر وظیفه داریم از هر فرصتی برای ابراز داشته های فرهنگی شهرمان نهایت استفاده را ببریم و به ارتقای موقعیت شهر کمک کنیم. در مرحله بعد هم این موضوع قرار دارد که به شهر منتخب علاوه بر لوح تقدیر مقامات عالیرتبه کشوری، اعتبارات و منابع فرهنگی تخصیص خواهد یافت و از نتایج این طرح در معرفی نامزد ایران برای انتخاب پایتخت جهانی کتاب نیز استفاده خواهد شد.
احسان اسحاقی، سردبیر خیام نامه در همین راستا، از شهروندان خواست که با ارایه ایده های خود از سه طریقه:
الف) ارایه کتبی به دفتر هفته نامه واقع در ابتدای خیابان ۱۷ شهریور، یا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور
ب) ارسال از طریق ایمیل نشریه به نشانی: Khayyamnameh.News@Gmail.com و یا
پ) مراجع به صفحه اختصاصی نشریه در سایت www.Khayyamnameh.ir
حداکثر تا هفتم آبان ماه در این مسابقه شرکت نمایند.
نتایج این مسابقه تا بیستم آبان ماه از طریق نشریه اعلام خواهد شد.
گفتنی است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارت کشور و دیگر نهادهای دولتی و غیردولتی، از بین شهرهای متقاضی، «پایتخت کتاب ایران» را معرفی میکند که در سال گذشته نیشابور در نخستین تجربه حضورش در این برنامه در رقابتی تنگاتنگ پایتختی کتاب را به اهواز واگذار کرد.
رییس اداره ارشاد نیشابور از شهروندان خواست که در ارایه ایده ها این موضوع را مدنظر قرار دهند که دبیرخانه انتخاب پایتخت کتاب ایران اعلام کرد که برنامه ارسالی هر شهر باید حاوی معرفی مجموعه برنامهها و فعالیتهای فرهنگی، ترویجی و ابتکاری در حوزه کتاب با ویژگی های زیر باشد:
- متناسب با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی باشد.
- تأثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی داشته باشد.
- از مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکتهای بزرگ تجاری، کارخانهها و دستگاههای اجرایی برای تأمین هزینهها و سرمایهگذاری برخوردار باشد.
- قابلیت الگوبرداری داشته باشد.
- از تازگی و کیفیت در محتوا و شیوه اجرا برخوردار باشد.
- قابلیت و ضمانت اجرا داشته باشد و اسناد ضمانت اجرایی به پیوست باشد.