رئیس دامپزشکی در نشست خبری عنوان کرد: فراورده های بیماری که به سفره های مردم نرسید

دشت پربرکت نیشابور، همچنان اولین منبع امن غذای استان است

آزاده مهدیار/ در هفته دامپزشکی، خبرنگاران در نشستی
خبری که توسط اداره دامپزشکی برگزار شد، پاسخ پرسش های خود را از یکی از مهم ترین
حوزه های تامین مواد غذایی و مرتبط با سلامت شهروندان گرفتند.

 مقام اول تولید
گوشت و شیرخام استان و مقام سوم تولید مرغ و عسل در استان، جایگاه ویژه ای به لحاظ
تامین فرآورده های غذایی به نیشابور بخشیده است وطبعا در نشستی که مباحثی مهم
همچون بیماری های مشترک دام و انسان و چگونگی مقابله با آن و تامین امنیت غذایی
مردم و برخورد قضایی و پلمپ تعدادی از رستوران ها مطرح باشد، خبرهای مهمی برای
مردم وجود دارد.

در این نشست که روز دوشنبه ۱۶ مهرماه در اداره دامپزشکی
برگزار شد، رییس اداره دامپزشکی شهرستان با بیان این که نیشابور با تولید ۹ هزار
تُن گوشت و ۳۶ هزار تُن شیر خام مقام اول استان را در تولید این دو محصول دارد،
افزود: در تولید گوشت سفید،  با تولید ۴
هزار تُن جایگاه سوم از آن نیشابور است و این در حالی است که ۵هزار تن تولید تخم
مرغ در شش ماهه ابتدای امسال در نیشابور گزارش شده است.

دکتر علی سلیمانی از کاهش ۲۵ درصدی گوشت دام سبک به
دلیل کمبود آب و در نتیجه کمبود علوفه خبر داد که یکی از دلایل گران شدن گوشت بود.

وی ادامه داد: از مهم ترین بیماری های دامی، تب برفکی
است که در صورت ابتلای دام ها خسارت زیادی به دامدار وارد می کند، به طوری که در
صورت ابتلای دام به تب برفکی، ۲۰ درصد کاهش شیر و ۲۰ درصد کاهش گوشت به دلیل لاغری
دام خواهیم داشت.

به گفته سلیمانی ، بیش از ۹۰ درصد دام های نیشابور  هر ۳ ماه یک بار از این بابت واکسینه می شوند.

او افزود: برای دامدار هر واکسن ۶ تا ۱۰ هزار تومان
هزینه دارد اما تزریق این واکسن ها رایگان است.

فرآورده های لبنی سنتی هیچ هویت بهداشتی
ندارند

سلیمانی در مورد سایر بیماری های مشترک دام و انسان
گفت: سل و بروسلوز بیماری مشترک دیگری است که در صورت ابتلا امکان همه گیر شدن آن
وجود دارد و فرد باید ۴۰ روز تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: در شش ماه ابتدای امسال حدود ۱۰ هزار راس
گاو آزمایش شدند که از میان آن ها ۲ راس مبتلا به سل بودند.

وی درباره سرنوشت دام های مبتلا گفت: دولت گاوهای مبتلا
را خریداری و تا ۷۵ درصد غرامت را پرداخت می کند.

۱۷۰ نفر مبتلا به بروسلوز در شش ماهه ابتدای
امسال

رییس اداره دامپزشکی نیشابور در بخش دیگری از نشست خبری
افزود: ۱۷۰ نفر در شش ماه ابتدای امسال به بروسلوز مبتلا شدند که این آمار نسبت به
سال گذشته تغییری نکرده است. به گفته دکتر سلیمانی، مشکل ابتلا به بروسلوز بیشتر
در روستاها و از طریق دام های سبک است که در آن جا برخی دامداران رعایت نکرده و
بدون دستکش دام را جا به جا می کنند. این در حالی است که این ویروس امکان انتقال
از طریق پوست را دارد. مصرف فرآورده های لبنی سنتی دام های آلوده نیز راه دیگری
است که ویروس را به انسان منتقل می کند.

وی تاکید کرد: فرآورده های لبنی سنتی هیچ هویت بهداشتی
ندارند و ما به شهروندان توصیه می کنیم از این فرآورده ها استفاده نکنند. شیرهایی
که با موتور و وانت برای منازل توزیع می شود مورد تایید دامپزشکی نیست چراکه این
گاوداری ها تحت نظارت ما نیستند و توصیه می کنیم حتما از فرآورده های پاستوریزه
استفاده شود.

سلیمانی در مورد شیر شتر که توسط برخی مغازه داران به
فروش می رسد، گفت: شیر شتر در صورت گرم شدن اصطلاحا می بُرد و مردم آن را بدون
جوشاندن مصرف می کنند که فروش آن نیز مورد تایید ما نیست.

وی در خصوص ابتلا به آنفولانزای دامی گفت: در سال گذشته
۲۵ تا ۳۰ میلیون دام مبتلا به آنفولانزا در کشور معدوم شد که خوشبختانه در نیشابور
هیچ مورد آنفولانزا نداشتیم.

غازهای وحشی وارداتی عامل ابتلای مرغ ها به
آنفولانزا

این مقام مسئول در مورد بیماری مشترک پرندگان و انسان
گفت: غازهای وحشی که سال گشته توسط فردی از شمال کشور به روستای «میان آباد» آورده
شد، مبتلا به آنفلوانزا بودند و منجر به تلفات طیور روستایی شد، ما کار معدوم سازی
و قرنطینه را انجام دادیم و تمامی مرغ های زنده و سالم را نیز معدوم کردیم چراکه این
بیماری بین پرندگان و انسان مشترک است و درمان ندارد.

سلیمانی افزود: دو مرغداری هم در شش ماه نخست امسال به
دلیل استفاده از قفس آلوده یعنی خرید تجهیزات دست دوم از استان های آلوده و عدم
رعایت نکات بهداشتی، پلمپ شدند.

به گفته وی در همین مدت  از ۷۰۰ اردک و غاز نمونه گیری خون و بافت شد که
نتایج همه به لحاظ ابتلا به ویروس آنفولانزا، منفی بود.

وی در عین حال هشدار داد که کسانی که اقدام به پرورش
مرغ بومی می کنند، بیشتر در معرض ابتلا هستند.

سلیمانی در مورد نشانه های آنفلوانزای پرندگان گفت:
نشانه های آن در انسان ها مانند آنفولانزای انسانی است، اما در پرندگان به شکل
سیاه شدن تاج و ریش، تب و بی حالی و افسردگی بروز می کند.

وی افزود: بیماری دیگر PPR است که به دلیل مشترک بودن آبشخور دام
های روستاهای اطراف مناطق حفاظت شده حیدری و رئیسی با دام های این مناطق، امسال
۱۴۰ هزار دام این روستاها واکسیناسیون رایگان شدند چراکه دام های این مناطق گرفته
نمی شوند که بتوان آنها را واکسینه کرد و تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر تلفات از این
مناطق نداشتیم.

پلمپ ۴ قصابی زیرزمینی و یک رستوران

وی در مورد تامین امنیت غذایی شهروندان گفت: از حدود ۵هزار
رستوران و آشپزخانه در شش ماه نخست امسال بازدید شد که ۱۰۳ مورد به مراجع قضایی و
تعزیرات معرفی شدند و ۳ هزار و ۲۵۰ کیلو فرآورده غیرقابل مصرف نیز از سطح شهر ضبط
شد.

وی با اشاره به وجود ۴ قصابی زیرزمینی که ۲ باب آن در
اسحاق آباد و دو تا در جاده فیلخانه و روستای جیلو بود، از پلمپ آن ها خبر داد و
افزود: یک رستوران هم در بلوار آزادگان به مدت یک هفته پلمپ گردید که ۱۲۰ کیلو
گوشت چرخ کرده فاسد با بار میکروبی بالا از آن ضبط شد.

خدمات رایگان برای قربانی های محرم

به گفته رییس اداره دامپزشکی، در محرم امسال در روستاهای
فدیشه و قاسم آباد دهنه که کشتار دام انجام می شد، بازرسی های بهداشتی صورت گرفت و
شب عاشورا ۱۹۵ دام نذری، زنده به کشتارگاه صنعتی منتقل شد که خدمات کشتارگاه در
این شب رایگان بود.

آمار توقیف دام های آلوده

سلیمانی با اشاره به توقیف دام های آلوده ای که فراورده
های گوشتی آن ها در راه سفره های مردم بود، گفت: در شش ماه نخست سال، ۵۷ لاشه دام
سنگین یعنی ۱۰ تُن گوشت، ۱۵ لاشه دام سبک و ۸ تُن مرغ غیر قابل مصرف از مجموع ۲
هزار و پانصد دام سنگین و ۲ میلیون و ۳۶۶ هزار قطعه مرغ ضبط شد.

پای مرغ های نیشابوری به جنوب آسیا رسید

پای مرغ، را منبع کلسیم می دانند، از این فراورده امسال
تا کنون هزار و ۵۰۰ تن، به جنوب آسیا صادر شده که از آن برای تولید نوعی چیپس
استفاده می شود. در نیشابور ۲ واحد و هر کدام با ۵۰ نیروی شاغل، کار بسته بندی و
آلایش این فراورده را انجام می دهند.

رییس دامپزشکی نیشابور آماری هم از دام های آبزی
نیشابور ارائه داد که به گفته او دام های آبزی در 
۲۵ استخر سردآبی و ۲ استخر گرم آبی شهرستان پرورش می یابند. این استخر ها
در شش ماه ابتدای امسال ۵۰۰ تُن ماهی تولید کرده اند.

شتر مرغ و زنبور هم در حرفه دامداران نیشابور جایی ویژه
باز کرده اند. آمارها حاکی است که در ۲ واحد پروانه دار تولید شتر مرغ
نیشابور،  حدود ۳۰۰۰ قطعه جوجه در شش ماه
اخیر تولید شده است و ۲۰هزار کندوی عسل شهرستان هم با بر داشت ۷ تا ۱۰ کیلو عسل از
هر کندو، نیشابور را بعد از مشهد و چناران در جایگاه سوم تولید عسل استان نشانده
است.

پلمپ میدان دام فعلی بسته به دستور مقام
قضایی

وی در پاسخ به پرسشی راجع به میدان دام نیشابور نیز
بیان کرد: وضعیت میدان دام مورد تایید ما نیست و قرار است میدان جدید تا دهه فجر
راه اندازی شود، اما پلمپ میدان فعلی به دستور مقامات قضایی برمی گردد.

به اشتراک بگذارید:


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.