آزاده مهدیار
در جریان سلسله نشست های «به اشتراک گذاری کتابهای خوانده شده» که مدتی است از سوی نهاد کتابخانه های شهرستان و در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی صورت می گیرد، این بار از اهالی رسانه و خبرنگاران دعوت شد تا کتاب های خوانده شده خود را با گزینش شخصی به همکاران خود معرفی کنند.
این نشست که روز سه شنبه بیست و پنجم آبان ماه در فرهنگسرای وکیلی برگزار شد، با استقبال نه چندان چشمگیر اصحاب رسانه رو به رو بود.
محمد زمانی، مسئول نهاد کتابخانه های شهرستان از قصد بر برگزاری این نشست مختص خبرنگاران سخن گفت و افزود: این سلسله نشست ها به صورت گروهی و با هدف صمیمت بیشتر و هم سخنی افراد حاضر برگزار می شود و هدف تشویق گروه های مختلف فعال شهرستان به مطالعه کتاب است.
در این جلسه سردبیر هفته نامه «آفتاب صبح نیشابور» کتاب «جهانی که درآن به سر می بریم»، نوشته ماهاتیر محمد را معرفی کرد.
به گفته حسن خواجویی این کتاب ترجمه کتاب «اسلام و امت مسلمان» است که شامل مجموعهاى از سخنرانی هاى ماهاتیرمحمد نخست وزیر سابق مالزى است که به عنوان پدر مالزى مدرن لقب گرفته است و در آن با دیدگاه های بنیانگذار مالزی نوین آشنا می شویم.
علی اکبر طیب سردبیر نشریه سربداران نیز کتاب «دیوان امین» مجموعه شعرهای پرفسور امین را معرفی کرد که یکی از نکات جالب نشست، تماس تلفنی با پرفسور سید حسن امین بود که وی راجع به این کتاب و کتاب های دیگرش توضیح داد.
امین استاد بازنشسته حقوق دانشگاه گلاسکو و از حقوقدانان برجسته ایران، در این تماس تلفنی ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری نشست هایی با موضوع و معرفی کتاب در نیشابور، پایتخت کتاب ایران، گفت: نام دیوان شعرم را به سبک گذشتگان ساده انتخاب کرده ام و این دیوان مشتمل بر قصاید، غزلیات قطعات، رباعیات و دوبیتی های بنده است و در پایان چند نمونه شعری از اشعار شاعرانی که برای اینجانب نیز شعر سروده اند، ذکر کرده ام.
در ادامه نشست خبرنگار «خیام نامه» کتاب های فلسفه ای برای زندگی نوشته ویلیام اروین را معرفی کرد.
آزاده مهدیار مهم ترین ویژگی این کتاب را سهل و ممتنع بودن آن دانست عنوان کرد: زبان ساده و حجم کم کتاب، خواننده را به خواندن تمام آن ترغیب می کند.
سفرنامه ۱۰ روزه یک روزنامهنگار اروپایی به قلمرو داعش را تحت عنوان کتابی با نام «ده روز باداعش» سردبیر «خاتون شرق»، معرفی کرد. ۱۰ روز با داعش، شرح سفر جسورانه ۱۰ روزه یورگن تودنهوفر روزنامهنگار آلمانی به همراه پسرش و یکی دیگر از دوستان وی به قلمرو داعش است.
به گفته سودابه جعفری، نویسنده در فصلهای دهگانهی این کتاب، مقدمات و ماجراهای پیش از سفر، شرح عینی ده روز اقامت و نیز پایان سفرشان را به دقت، بازگو میکند.
کتاب «نوشتن برای روزنامه نگاران» را به قلم وینفورد هیکس و ترجمه علی اکبر قاضی زاده، رضا میرابی خبرنگار جوان نیشابوری معرفی کرد. میرابی ویژگی این کتاب را ساده و استاندراد بودن آن دانست و ادامه داد:این کتاب یک راهنمای عملی برای کسانی است که برای انتشار در روزنامهها و نشریهها مطلب مینویسند.
کتاب «خبرنگار ژنرال دوگل» تالیف کامران نجف زاده هم توسط مجید قدمیاری مسوول کتابخانه عمومی دکتر شریعتی نیشابور معرفی شد.
گفتنی است در پایان نشست از خبرنگارانی که کتابهای موردنظر خود را به اشتراک گذاشتند تجلیل شد.
به اشتراک بگذارید: