بحثی که در مورد سوادآموزی وجود دارد، از چند منظر باید به آن پرداخت، جذب و علاقه مند نمودن افرادی که در تعریف بی سوادی جا می گیرند، کیفیت آموزش، نحوه آموزش و مراقبت از این که بازگشت بی سوادی اتفاق نیفتد؛ البته داشتن برنامه مدون و پیشگیری از بی سوادی یکی از مهم ترین مسائلی است که باید به آن توجه کرد.
به بهانه روز نهضت سوادآموزی گفت و گویی با رییس اداره سواد آموزی شهرستان نیشابور داشتیم.
محمود صالحیان رییس اداره سواد آموزی نیشابور گفت: کلیه افراد بی سواد تا سن ۴۹سال در صورتی که تا مهرماه سال ۹۵ موفق به گذراندن دورههای سوادآموزی نشوند از داشتن و تمدید گواهینامه رانندگی، دریافت پروانه کسب و مجوزهای صنفی محروم می شوند این طرح بر اساس مصوبه هیات دولت در اسفند ماه سال گذشته که مبتنی بر اجرای الزامات تشویقی و محدودیتی در زمینه سوادآموزی بود، قابل اجراست.
صالحیان در تعریف بی سوادی افزود: بی سوادی بر اساس تعریف سازمان یونسکو سنجیده می شود که مبتنی بر این تعریف، کسانی که توانایی و مهارت خواندن، نوشتن و حساب کردن را ندارند، بیسواد محسوب می شوند.
۴۰۰ والد بی سواد در نیشابور
وی در خصوص آمار بی سوادی عنوان کرد: در نیشابور حدود ۴۰۰ والد بی سواد داریم که در حال جذب آن ها در کلاس های سواد آموزی هستیم.
صالحیان در مورد کلاس های سواد آموزی اظهار کرد: کلاس ها در سه دوره، شامل دوره ی سواد آموزی (اول تا سوم ابتدایی) دوره ی تحکیم سواد (چهارم ابتدایی) و دوره ی انتقال (پنجم ابتدایی) را در بر می گیرد.
رییس اداره سواد آموزی نیشابور در خصوص امکان بازگشت بی سوادی به خبرنگار خیام نامه گفت: یکی از راه هایی که می توان برای این موضوع اشاره نمود، انسداد بی سوادی آن هم از این طریق است که نگذاریم هیچ دانش آموزی از تحصیل محروم شود و دیگری تعمیق یادگیری است در این راستا می توان به فعالیت مراکز یادگیری محلی اشاره کرد، این مراکز در نیشابور در حال شکل گیری هستند و مراکز یادگیری محلی می تواند راهی برای تعمیق یادگیری افراد بی سواد باشد که علاوه بر آموزش های مهارت زندگی، حقوق شهروندی و مهارت های فنی که با همکاری فنی و حرفهای و برخی از دستگاه های مرتبط صورت میگیرد، آموزش سوادآموزی نیز انجام میشود که در این راستا تفاهم نامه ای هم با اداره جهاد کشاورزی بسته شده که طی آن جهاد، افراد بی سواد را به اداره آموزش و پرورش معرفی می کند و در کنار آموزش مهارت های کشاورزی، فرایند جذب آن ها در کلاس های سواد آموزی نیز فراهم می شود.
وی به طرح های تشویقی برای سواد آموزان اشاره کرد و گفت: افرادی که تحت عنوان طرح خودآموز بدون شرکت در کلاس های سواد آموزی توسط اعضای خانواده خود با سواد شوند، به حساب خود افراد، مبلغ ۶۵۰ هزار تومان واریز میشود همچنین پاداش سواد آموزان قبول شده و حق الزحمه آموزش دهندگان پس از اتمام امتحانات هر دوره به حساب آن ها واریز خواهد شد.
یکی از آموزشگران سواد آموزی نیز در گفتگو با خبرنگار خیام نامه گفت: کار سواد آموزی بسیار پر مشقت و طاقت فرساست که اگر به این کار عشق و علاقه نداشته باشی نمی توانی ادامه بدهی، به عنوان مثال ما لیستی متشکل از ۱۰۰ نفر بی سواد را دریافت می کنیم و خودمان موظف هستیم که آن ها را جذب کلاس های سواد آموزی کنیم و به منزل تک تک آن ها رفته و قانع به آموختن خواندن و نوشتن شان کنیم که تعداد کمی جذب می شوند و اکثرا مقاومت می کنند.
به اشتراک بگذارید: