با شفیعی کدکنی و محمود دولت آبادی در نمایشگاه کتاب تهران
درود! به کلبه کتاب خوش آمدید! این هفته با یک کتاب تازه از دکتر شفیعی کدکنی آغاز می کنیم که البته هنوز به دستمان نرسیده است و انتشارات سخن قرار است در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی اش کند. نمایشگاه امسال از ۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت در مصلای تهران برگزار می شود و اگر نتوانستید راهی پایتخت شوید نگران نباشید! قرارمان این است که در روزهای نمایشگاه مرتبا خبرهای تازه ی کتاب را در وبسایت klidar.ir و در گروه تلگرام کلبه کتاب درج کنیم و تازه ترین کتاب های نمایشگاه کتاب را هم به نیشابور بیاوریم. اکنون اما برویم و ببینیم خبرگزاری مهر درباره ی اثر تازه ی استاد شفیعی چه نوشته است:
در هرگز و همیشه انسان
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی در تازه ترین اثر خود با عنوان «در هرگز و همیشه انسان» به بحث در مورد میراث عرفانی خواجه عبدالله انصاری پرداخته است. آنچه از آثار فارسی خواجه عبدالله تاکنون نشر یافته است، به جز کتاب طبقات الصوفیه و صد میدان او همگی آثاری هستند که به لحاظ مسائل سبکشناسی و نسخه شناسی بسیار جدیدند و قدیمی ترین نمونههایی که تاکنون به نام آثار فارسی خواجه عبدالله انتشار یافته، به لحاظ نسخهشناسی، با روزگار او فاصلهای چهارصد پانصد ساله دارند و از منظر مسائل سبک شناسی و تاریخ زبان نیز دارای کمترین نشانههایی از قدمت هستند در حالی که شفیعی در این کتاب متونی بر خلاف این متون کلاسیک را از خواجه عبدالله منتشر کرده است. «در هرگز و همیشه انسان» را انتشارات سخن در ۵۴۵ صفحه و با شمارگان ۲۲۰۰ نسخه منتشر کرده است.
محمود دولتآبادی و سر زلف عروس
اما خبر دیگری که از نمایشگاه کتاب تهران به دستمان رسیده است انتشار کتابی تازه از خالق «کلیدر» است که خب برای ما که کلبه مان هم به این نام مزین است اهمیت ویژه ای دارد! بله محمود دولتآبادی که هنوز از کلنل ایشان در کتاب فروشی های ایران خبری نیست با سرِ زُلفِ عروسانِ سخن به نمایشگاه کتاب تهران می آید. این کتاب، گزیدهای از شاهکارهای نثر کلاسیک فارسی است. دولتآبادی در این کتاب تکههایی از آثاری مانند «تاریخِ بلعمی»، «تاریخِ طبری»، «نوروزنامه»، «تاریخِ بیهقی»، «سیاستنامه»، «گلستان سعدی»، «هزارویکشب» و… را کنار هم آورده است؛ متونی که در سالهای نویسندگیاش بیش از همه با آنها حشرونشر داشته است. «تا سر زُلف عروسان سخن» را نشر چشمه در روزهای نمایشگاه کتاب تهران به همراه برخی دیگر از آثار تجدیدچاپشده دولت آبادی عرضه خواهد کرد. آخرین تجربه ی محمود دولت آبادی در سال های اخیر، داستان «حسنک وزیر» با حاشیه نویسی و صدای او بوده که مدتی است به چاپ دوم رسیده است.
یک نقطه از اردیبهشت
کتاب تازه ای که از مولفین نیشابور در این هفته به دستمان رسیده است، «یک نقطه از اردیبهشت» نام دارد که تالیف خانم فرشته رفیقیان است. البته هفته ی پیش در همین نشریه، یادداشتی از حجت حسن ناظر درباره این کتاب آمده بود. فرشته رفیقیان در این کتاب، مجموعه ای از سروده های خود را در ۱۹۰ صفحه ی قطع رقعی توسط انتشارات بدخشان مشهد راهی کتاب فروشی ها کرده است. بیشتر شعرهای این کتاب در قالب غزل و مثنوی هستند و در بخش پایانی کتاب، اشعاری در قالب های دیگر هم آمده اند. یک غزل از این کتاب را با هم می خوانیم:
گفته های پاک و بی منظور عشق/ ریخت در اندیشه هایم شور عشق
بسته ام در روی تاریکی شهر/ تا بجوشد از وجودم نور عشق
بارها صید از پس صیاد رفت/ بارها افتاد دل در تور عشق
بارها پنهان شدم در خلوتم/ تا به روی خود زنم هاشور عشق
اصل نارنجی است رنگ شعله ام/ تا نباشم یک نفس مستور عشق
گاه روی صحنه ام دیوانه وار/ گاه تابم می دهد تنبور عشق
دل اگر داغ است معذور است چون/ هست نیشابوری و مامور عشق
شعر من در موج ها پنهان شده/ صید خواهد شد فقط با تور عشق
علاج گدایی
هفته ی گذشته در یزد، همایش ملی بزرگداشت «مهدی آذریزدی»، نویسنده فقید «قصههای خوب برای بچههای خوب»، برگزار شد. چندی قبل هم در نشریه ی فرسیمرغ، آقای محمد کاویانی زحمت کشیده بودند و متن داستانی از این نویسنده را که بازنویسی داستانی از عطار خودمان بود آورده بودند. داستان زیبایی که ماجرایش در فضای آرمان شهرِ نیشابور می گذرد و با استقبال خوبی هم روبرو شد. اگر این داستان را نخوانده اید سری به وبسایت کلیدر بزنید. تا دیداری دیگر شاد باشید و کتاب خوان!
به اشتراک بگذارید: