معاون دانشکده علوم پزشکی نیشابور:
استفاده از ظروف یکبار مصرف منجر به اختلالات گوارشی میشود
مـــعاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار کرد: پخش نذورات در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف در ایام محرم در اماکنی مثل منازل، مساجد، تکایا، کنار خیابان و … افزایش یافته است.
محمدجعفر صادقی ادامه داد: استفاده از ظروف یکبار مصرف و رها کردن آنها در اطراف محلهای برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم، عاملی برای تشدید مشکلات زیستمحیطی، آبگرفتگیها و زشت شدن چهره شهر است.
وی افزود: توزیع کیسه زباله بین هیئتهای مذهبی در مساجد و تکایا، برگزاری دورههای آموزشی ویژه برای کاهش تولید زباله و قرار دادن مخازنی برای جمعآوری زبالههای تکایا از رها شدن این ظروف در کنار خیابان جلوگیری میکند.
صادقی خاطرنشان کرد: کارگاههای زیرزمینی و فروشگاههای بینام و نشان به دور از چشم ماموران بهداشت، ضایعات و زبالههای کارخانهها را جمع کرده و با استفاده از این مواد دست دوم، ظروف یکبار مصرفی با یک چهارم قیمت ظروف یکبار مصرف تولید شده از مواد اولیه تولید میکنند که مواد سمی این ظروف به دلیل اینکه یکبار تجزیه شدهاند، به راحتی وارد مواد غذایی میشود.
وی تصریح کرد: توصیه میشود ظروف یکبار مصرف از کارخانههای معتبر و فروشگاههای بزرگ که دارای علامت استاندارد و یا معتبر هستند، خریداری شود.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور اضافه کرد: استفاده از ظروف یکبار مصرف ممکن است از بروز بیماریهای عفونی جلوگیری کند چون با یکبار مصرف دور انداخته میشوند اما باید توجه داشت که ظروف یکبار مصرف در ایران حاوی پلیمرهایی هستند که در اثر حرارت مواد غذایی، اسیدی و چرب، رادیکال آزاد تولید میکنند.
صادقی با بیان اینکه در ساخت ظروف یکبار مصرف به منظور جلوگیری از شکنندگی ظروف از مواد پلاستیکی لایزر استفاده میشود، یادآور شد: بنابراین اگر درون این ظروف آب جوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده و وارد بدن خواهد شد که به دلیل داشتن ترکیبات خاص در اثر استفاده طولانیمدت از این مواد منجر به بروز سرطانهای مختلف میشود.
وی اظهار کرد: ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسههای پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای ۴۰ درجه، مادهای شیمیایی به نام استایرن از خود خارج میکنند که موجب تلخی غذا میشود و بیش از ۷۷ نوع بیماری سرطانزا را به همراه دارد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور تصریح کرد: با تغییر الگو و کاهش مصرف کیسهها، ظروف و محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و به جای آنها استفاده از ظروف با پایه گیاهی (نشاسته ذرت، سیب زمینی و …) و بازگشت به فرهنگ سنتی استفاده از ظروف ملامینی و چینی برای توزیع نذورات، منجر به کاهش و حذف مشکلات زیست محیطی، بهداشتی و اقتصادی کشور در این عرصه میشود.
صادقی گفت: ظروف یکبار مصرف گیاهی تخریبپذیر بوده و در زمان کوتاهتری (۶ماه) نسبت به ظروف پلاستیکی در محیط تجزیه میشوند، بدون اینکه آثار تخریبی بر محیط زیست پس از تجزیه شدن در خاک داشته باشند.
به اشتراک بگذارید: