داود فرهادی- سیزدهمین دوره مسابقات گروهی ریاضی، به نام «خیام» و در محل «خانه معلم» در کنار آرامگاه این دانشمند فرزانه و همزمان با چند کشور آسیائی و اروپائی برگزار شد.
حمیدرضا سلامتی سرگروه دبیران ریاضی شهرستان نیشابور و مسئول برگزاری مسابقات، هدف از برگزاری چنین مسابقهای را آشتی با ریاضیات اعلام داشت و به «خیام نامه» گفت: این سیزدهمین دوره این مسابقات است که با همکاری اداره آموزش و پرورش، خانه ریاضیات، اداره میراث فرهنگی و اداره ارشاد شهرستان در سطح مدارس دوره ی متوسطه ی اول و دوره متوسطه دوم به مناسبت هفته معلم و رویداد روز ملی خیام برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: تفاوت مسابقات امسال با سال های گذشته، در این است که امسال علاوه بر نیشابور، در کشورهای دیگر نظیر ژاپن، آلمان، سوئد، ازبکستان و چند کشور دیگر هم مسابقات برگزار میشود.
حمیدرضا سلامتی سطح علمی و هوش دانش آموزان و معلمین نیشابوری در ریاضیات را خوب ارزیابی کرد و افزود: هم اکنون در این مسابقات ۵۱۰ دانش آموز، از دوره متوسطه اول و دوم و از هر پایه تحصیلی ۳ تیم در گروه های ۳ نفره شرکت کرده اند و در مدت زمان ۲ ساعت به رقابت میپردازند.
نکته قابل توجه این بود که قریب به ۷۰ درصد دانشآموزان شرکت کننده دختران بودند و ۳۰ درصد باقیمانده را پسران تشکیل میدهند.
سلامتی علت استقبال بیشتر دانشآموزان دختر نسبت به پسران را علاقه بیشتر دختران به کارهای گروهی دانست و گفت: برای برندگان این مسابقات جوایز و لوح های تندیسی در نظر گرفته شده که همزمان با روز ملی خیام به آنها اهدا خواهد شد، همچنین برگزیدگان در مقطع متوسطه اول به مسابقات استانی فرستاده خواهند شد.
سرگروه دبیران ریاضی شهرستان با بیان این که دبیران نیشابوری مامور در سایر کشورها باعث همزمانی مسابقات امسال با سایر کشورها شده اند، عنوان داشت: اگر حمایت های بیشتری صورت بگیرد، از آنجائی که خیام یک چهره جهانی است میتوانیم این مسابقات را به صورت یک رویداد سالانه ملی و جهانی در بیاوریم.
مسئول مسابقات ریاضی خیام در ادامه یادآور شد: با انجام این گونه مسابقات در آینده، حتی می توانیم پیوند بین علم ریاضیات با سایر علوم از جمله فلسفه، نجوم، ادبیات، موسیقی، منطق و غیره را که خود خیام در آنها تبحر داشت نیز برقرار نمائیم.
خاطر نشان میشود در حواشی این مسابقات، مسابقهای هم جهت همکاران فرهنگی و اولیای دانش آموزان و مردم عادی در محل محوطه آرامگاه خیام برگزار شد.
* خیام دانشمند بزرگ ایران بین سالهای ۴۲۶ تا ۵۰۷ هجری در نیشابور میزیست. از کارهای شناخته شده او در ریاضیات می توان به مثلث خیام که بیشتر به مثلث خیام- پاسکال شهره است و در علم کامپیوتر کاربرد زیادی دارد و همچنین دو جملهای خیام که به دوجملهای خیام- نیوتن شهرت دارد، اشاره کرد.
به اشتراک بگذارید: