رییس بنیاد شهید نیشابور در نشست با خبرنگاران:

تشکیل پرونده برای 26 نفر از جان­باختگان دی ماه 1404

عمارلو: خانواده ایثارگران مراقب باشند؛ فردی به نام «ز» هیچ سمتی در بنیاد ندارد

 ‌

✍ مسعود میرادی

 ‌

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیشابور، در نشستی با خبرنگاران نیشابور، با اشاره به گستردگی جامعه ایثارگری و محدودیت نیروی انسانی این سازمان، از تلاش این اداره برای ترمیم فاصله سال‌های گذشته با رسانه‌ها خبر داد و گفت: حضور رسانه‌ها در میان ایثارگران می‌تواند به بازگشت پویایی، احساس همگرایی و کاهش انزوای این جامعه کمک کند.

به گزارش خبرنگار «خیام‌نامه»، مهدی عمارلو صبح روز یکشنبه، ۱۸ مردادماه و به بهانه روز خبرنگار، هدف از برگزاری این نشست را ایجاد رابطه‌ای دوستانه با رسانه‌ها و استفاده از ظرفیت آنان برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد.

وی با اشاره به گستردگی جامعه ایثارگری نیشابور گفت: این شهرستان از نظر جمعیت ایثارگری در زمره شهرستان‌های دارای جامعه هدف گسترده اسست، اما محدودیت نیروی انسانی، ارائه خدمات مطلوب به این جامعه را با دشواری‌هایی مواجه کرده است.

جمله‌­ی دردناک جانبازان: «کار شما با ما تمام شده»!

عمارلو با اشاره به ضرورت حضور بیشتر رسانه‌ها در میان خانواده‌های ایثارگران اظهار کرد: «جانبازانی داشته‌ایم که به ما گفته‌اند کار شما با ما تمام شده است»؛ این جمله دردناکی برای ما است.

وی افزود: رسانه‌ها می‌توانند با ورود به بافت زندگی ایثارگران، انعکاس مشکلات و روایت وضعیت آنان، جان تازه‌ای در این جامعه ایجاد کنند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیشابور همچنین گفت: جامعه ایثارگری مشهد تقریباً با نیشابور برابری می‌کند، اما این جامعه در مشهد با حدود ۶۸ کارمند خدمات دریافت می‌کند، در حالی که در نیشابور حدود ۳۶ نفر مسئولیت خدمت‌رسانی به این حجم از جامعه هدف را بر عهده دارند.

جانبازان زیر ۲۵ درصد، دارای بیشترین مشکلات

عمارلو با اشاره به تفاوت مطالبات جانبازان اظهار کرد: یکی از نکات قابل تأمل این است که جانبازان با درصد بالاتر، گاهی توقعات بسیار پایین‌تری نسبت به جانبازان با درصد پایین دارند. وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از جامعه آماری بنیاد شهید نیشابور را افراد زیر ۲۵ درصد تشکیل می‌دهند که بسیاری از آنان با مشکلات اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

۲۶ شهید حوادث ۱۸ و ۱۹ دی در نیشابور

این مقام مسئول، در پاسخ به پرسش خبرنگار «خیام‌نامه» درباره وضعیت خانواده‌های شهدای حوادث ۱۸ و ۱۹ دی و برخی گله‌ها درباره روند دریافت خدمات گفت: در نیشابور ۲۶ نفر از شهدای این حوادث شناسایی شده‌اند و در روند ارائه خدمات، تفاوتی میان این خانواده‌ها و خانواده‌های شهدای دفاع مقدس، شهدای رمضان، شهدای ۱۲ روزه، شهدای مدافع حرم و شهدای سلامت قائل نیستیم؛ حتی برای خانواده‌هایی که خودشان مراجعه نکرده بودند، شخصاً به مناطق دوردست مراجعه کرده و با آنان دیدار و گفت‌وگو داشته­م.

عمارلو گفت: برقراری حقوق خانواده‌های این شهدا انجام شده و تنها یکی دو مورد به دلیل مشکلات مدارک شناسایی با تأخیر مواجه شده که در حال پیگیری است.

۵۰۰ تا ۶۰۰ ایثارگر در صف وام مسکن

وی درباره طرح مسکن ایثارگران نیز گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر در نوبت دریافت وام مسکن قرار دارند و با توجه به بخشنامه‌های جدید ممکن است این آمار تغییر کند.

عمارلو درباره پروژه نهضت ملی مسکن ویژه ایثارگران نیز اظهار کرد: ۲۴۰ واحد برای خانواده‌های شهدا و ایثارگران اختصاص یافت، اما این پروژه با مشکلات متعددی از جمله ناتوانی برخی اعضای جامعه هدف در پرداخت آورده، صدور پروانه ساختمانی و پرداخت تسهیلات بانکی مواجه شد.

وی افزود: این پروژه که سال گذشته تنها ۱۹ درصد پیشرفت داشت، اکنون به حدود ۴۰ درصد رسیده و پرونده‌ها نیز برای ادامه کار به بانک عامل منتقل شده است.

بیمه تکمیلی؛ از حضور مستمر تا کاهش مراجعات

رئیس بنیاد شهید نیشابور درباره مشکلات ایثارگران با شرکت بیمه طرف قرارداد بنیاد نیز گفت: برای حل مشکلات بیمه‌ای، از شرکت بیمه­گر خواسته­ایم کارشناس خود را در بنیاد مستقر کند تا ایثارگران مستقیماً مسائل خود را پیگیری کنند.

وی افزود: حضور کارشناس ابتدا هر دو یا سه روز یک‌بار بود، اما به‌تدریج به ماهانه و سپس هر سه ماه یک‌بار کاهش یافت تا اینکه حجم مراجعات کمتر شد.

ادعاهایی درباره دخالت فردی خارج از بنیاد

عمارلو در پاسخ به پرسشی درباره فردی با نام خانوادگی «ز» و ادعاهای مطرح‌شده درباره دخالت وی در امور بنیاد، انتصابات و دریافت مبالغ از برخی جانبازان و… گفت: این فرد هیچ مسئولیتی در بنیاد شهید نیشابور ندارد و ما نیز بارها در مقابل دخالت‌های وی ایستاده‌ایم. وی مدعی شد این فرد در برخی موارد با جانبازان ارتباط برقرار کرده و با وعده افزایش درصد جانبازی، از آنان مبالغی دریافت کرده است.

رئیس بنیاد شهید نیشابور همچنین مدعی شد که این فرد در حوزه‌های دیگری از جمله آموزش و پرورش نیز وعده جابه‌جایی افراد داده و از برخی اشخاص مبالغی دریافت کرده است. موضوع فعالیت‌های این فرد از سوی بنیاد شهرستان به اداره‌کل منعکس شده و به دلیل درصد جانبازی بالای وی، تاکنون با ملاحظاتی با این موضوع برخورد شده است.

 نشست رییس جدید بنیاد شهید نیشابور با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه در گلزار شهدای بهشت فضل و نثار گل و ادای احترام به شهدای خبرنگار پایان یافت؛ پایانی که اگر آغاز دسترسی رسانه به مسائل واقعی ایثارگران، مطالبه‌گری درباره حقوق آنان و پاسخگویی مستمر و شفاف از سوی مسئولان باشد و نه تنها یک نشست مناسبتی، می­تواند شروعی تازه برای توجه و حل مشکلات گوناگون به این قشر ازجان­گذشته و خانواده­های ایثارگر ایشان باشد.