شورای ششم به خانه‌­ی صدم رسید
شورای ششم به خانه‌­ی صدم رسید
یکصد جلسه از ششمین دوره شورای اسلامی شهرستان نیشابور گذشت؛ دوره ای از شورا که در آینده با فراز و نشیب های پرتعداد در ارتباط شورا و شهردار انتخابیشان به یاد آورده خواهد شد. یکصدمین جلسه شورای اسلامی نیشابور در 8 بهمن 1403 با بررسی 9 دستور کار در حالی برگزار شد که مانند بسیاری از جلسات، بررسی صورت جلسه میان شهرداری و شهروندان از کمیسیون حقوقی و قراردادها، از لوایح ابتدایی این جلسه بود. این جلسه از شورا همچون بسیاری از جلسات، با طرح دستورکار، توضیحی مختصر و رای گیری های نمایشی انجام شد؛ مشت نمونه ای از خروار 99 جلسه قبل شورای ششم!  

چون که صد آمد، همان ۹۰ پیش ماست

 

ناتوانی شهرداری یا دخالت برخی اعضای شورا؟!

روایت یک سال بلاتکلیفی در برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار خدمات شهری! مضمون دستورکار نهم در صدمین جلسه شورای ششم نیشابور بود که بررسی آن در جلسات پیشین نیز با حواشی همراه بود. اگرچه بررسی این دستورکار در گزارش جدایی در خیام نامه منتشر خواهد شد، بیان مواردی چند قابل توجه است؛ از آن رو که نحوه بررسی موضوع و ارائه پاسخ ها به خبرنگاران بارها به همین شکل در موضوعات مختلف جلسات علنی شورا تکرار شده است. درخصوص دستورکار نهم این جلسه «لایحه صدور مجوز تهاتر و پیش فروش از مجتمع مشاغل کارگاهی» باید گفت که با گذشت قریب به یک سال هنوز تکلیف پیمان خدمات شهری منطقه دو شهرداری نیشابور روشن نشده است. به گفته حبیب اله بتویی-رییس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و بهداشت عمومی- دخالت بعضی از اعضای شورا باعث شد مناقصه از روند صحیح خارج شود. اگر دیگر اعضای شورا، محمدکاظم صادقی و حجت نیرآبادی در این جلسه غایب نبودند، احتمال داشت که نظرات بیش تری در این باره بیان شود. از سویی، یکی از پیمانکاران مرتبط با این لایحه ادعا کرده که وضعیت فعلی باعث شده دچار خسارات زیادی شود و اگر این حکایت همچنان ادامه داشته باشد ناچار مراجعه به مراجع قانونی است. نکاتی که از زبان بتویی در پایان صدمین جلسه شورا به میان آمد، عناوینی چون «پیمانکار منتخب به تعهدات عمل نکرد»، «شهرداری در اجرای این مناقصه بسیار ضعیف عمل کرد» و انجام مناقصه های بی نتیجه بوده است؛ مشابه این چالش ها در پروژه های دیگری هم در این دوره شورا در جلسات علنی مطرح شده است. ابهام این است که آیا این مشکلات انحصارا محصول شورای ششم بوده یا پیامد مدیریت و دیدگاه های مختلف در ادوار گذشته هم می تواند باشد. به نظر می رسد، پاسخ به این پرسش نیاز به تحلیل کارشناسانه تری داشته باشد.

بودجه۱۴۰۴ نامعلوم و تصویب دو لایحه مرتبط با بودجه۱۴۰۳

موضوع دیگری که اشاره به آن، با بهانه ی به صد رسیدن تعداد جلسات شورای ششم نیاز است، بودجه۱۴۰۴ است. بودجه سال ۱۴۰۳ در واپسین روزهای سال، به دور از برگزاری جلسه رسمی و در حالی اطلاع رسانی شد که سخنگوی شورای ششم نیشابور پشت تریبونی جلوی ساختمان شورا ایستاد و بودجه ۱۴۰۳ را از طریق فیلمبرداری به مردم اطلاع داد. درباره بودجه ۱۴۰۴ تاکنون سخنی مستقیم در جلسات شورا گفته نشده و مهندس احمد همت آبادی-سخنگوی شورا-به یکی از خبرنگاران «خیام نامه» در اوایل دی ماه ۱۴۰۴ وعده داده بود که بررسی بودجه ۱۴۰۴ مانند سال گذشته نمی­شود اما تا صدمین جلسه شورا هنوز بودجه سال آینده تعیین تکلیفی نشده است. با این حال، لایحه هفتم و هشتم این جلسه از شورا بودجه ۱۴۰۳ را خاطرنشان کرد که هر دو لایحه با مجموع آرای حاضران جلسه به تصویب رسید.

در ادامه این گزارش، مطالبی با عنوان های (شورای ششم همه نوع مطالعه جامع برای نیشابور انجام داده؟!) و (افزایش بهای خدمات در نیشابور تا سقف مشخص شده دولت، دیگر نتایج جلسه صدم شورا) و (واکنش شورای ششم به قطع درختان سطح شهر) نگارش شده است که در شماره مکتوب ۵۷۴ خیام نامه منتشر خواهد شد.